Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΑ… «ΙΕΡΑ ΖΩΑ»!..

Όπως κάθε… «κανονικό» χρόνο περνάω ένα 10ήμερο στην μαγευτική Λευκάδα σε καθορισμένο στέκι όπου περνάω καλά. Φέτος το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου αντί του συνηθισμένου τρίτου 10ήμερου του Ιουλίου.

Αυτή τη φορά οι άνθρωποι γύρω από το ψαρολίμανο της Λυγιάς ήταν ανήσυχοι, επειδή αντιμετώπιζαν ένα… πολύ σοβαρό πρόβλημα! Αγέλες αδέσποτων βοοειδών κατέρχονται τα βραδινά από τις υπώρειες των βουνών και δεν αφήνουν τίποτε από κηπευτικά, λουλούδια, ακόμα και πέργκολες! Λες και βρίσκονται στην Ινδία που δεν πειράζαν τα… «Ιερά Ζώα». Εμένα μου πέρασε από το μυαλό ότι τα «ζώα» δεν είναι τόσο «Ιερά» αλλά ξεφεύγουν από τον έλεγχο κάποιου επιχειρηματία, ο οποίος απώλεσε τον γελαδάρη του, λόγω της τουριστικής περιόδου! Δεν είναι δυνατό τόσο εκλεκτό και πανάκριβο κρέας να κυκλοφορεί αδέσποτο και να μην… ανοίγει την όρεξη των ειδικών επιχειρηματιών που ασχολούνται με τη διάθεση του και προ παντός την αλμυρή «είσπραξη»! Tέλος πάντων αυτό είναι θέμα των αρμοδίων, οι οποίοι περιέργως αδιαφορούν.

Η Λευκάδα αυτόν τον Αύγουστο θυμίζει τις παλιές καλές εποχές με το πλήθος Ελλήνων και ξένων (Ιταλών, Ολλανδών, κλπ.) να απολαμβάνουν τα πεντακάθαρα νερά των ακτών της και να κυκλοφορούν στο Κέντρο και τα σοκάκια της τα οποία είναι γεμάτα από τα φαγάδικα και καφέ μπαρ. Είναι ένα… «κανονικό» καλοκαίρι σ’ ένα από τα πανέμορφα νησιά του Ιονίου γεμάτο συν τοις άλλοις από μιλιούνια ιστιοφόρων που διασχίζουν τον δίαυλο μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, όπου εκτός από τη Λευκάδα, υπάρχουν κοντά - κοντά ο Σκορπιός και το Μεγανήσι και λίγο πιο πέρα η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ιθάκη, κλπ. Μακάρι έτσι ήσυχα να κυλίσει το καλοκαίρι για να ανασάνει ο κόσμος των επισκεπτών και των γηγενών.

Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο… ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ!..

  Εκτός λοιπόν από το… περιστατικό των «Ιερών ζώων» κατά τα άλλα η Τουριστική ζωή στη Λευκάδα κυλάει ήρεμη και σαν αναμενόμενη από καιρό. Τα πάντα λειτουργούν «ρολόι» που λένε και μου κάνει εντύπωση η παρουσία του Δήμου παντού από την οργάνωση των χώρων του, που παραχωρήθηκαν στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μέχρι και τις παραστάσεις θιάσων και συναυλιών για την τέρψη του κοινού. Στο ζήτημα της καθαριότητας των χώρων, παρά την πολυκοσμία, ζήλεψα αυτόν το Δήμο για το μεράκι και την προσοχή του παντού. Το παγκάκι μου κάτω από τον ευκάλυπτο παραθαλάσσια, όπου το πρωί βολτάρω, και διαβάζω ή γράφω έχει αντικατασταθεί με καινούργιο και έτσι δεν κινδυνεύω από τα… μυρμήγκια που ήταν γεμάτο το παλιό. Κάποιοι στον Δήμο θα πρέπει να ασχολούνται και να παρακολουθούν. Αλλιώς… βράσε ρύζι. Δεν θα πρέπει να βασίζονται στον… «πατριωτισμό» των εργαζομένων και μάλιστα σε πολύ κεντρικά σημεία, όπως συμβαίνει στην πόλη μας. Στο θέμα των αποδείξεων το κοινό βρήκε μόνο του τη λύση με την πληρωμή με κάρτα και έτσι οι τζαναμπέτηδες με την… χορήγηση του «δελτίου παραγγελιών» σαν απόδειξη πάνε περίπατο. Ίσως να συντελεί αποτελεσματικά και ο φόβος της επίσκεψης κάποιου «συνεργείου» της ΑΑΔΕ!

Κι ας μη νομίζουν κάποιοι ότι η… παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη -σιγά το πράγμα- είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Όλοι ασχολούνται κυρίως με τα καμώματα τα καθημερινά του Ερντογάν, του Τσαβούσογλου, του Ακάρ και του Τσελίκ που τα ‘βαλαν με το… χαϊδεμένο παιδί της Δύσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλήθεια πως κατάφερε αυτό το «παιδί» να διεθνοποιήσει την Ελλάδα και τα προβλήματά της με την Τουρκία αυτό είναι το ζήτημα και όχι ο Ανδρουλάκης! Γι’ αυτόν οι δικαστές!

Γι - Πας