Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΤΗΦΟΡΟΙ!..

Κατά σύμπτωση στις δύο γειτονικές χώρες Ελλάδα και Τουρκία εγκαινιάστηκε μία μακρά προεκλογική περίοδος, η οποία όσο προχωρεί ο χρόνος κορυφώνεται. Και στην μεν Ελλάδα ο αμήχανος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας πλέον στην πλάτη του ένα πολύ δυσάρεστο παρελθόν κυβερνητικό της πρώτης φοράς αριστεράς, με εκπροσώπους που πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια της φαιδρότητας σε πολύ σοβαρά θέματα και από την άλλη συνεργαζόμενος υποχρεωτικά με έναν δεξιό τυχοδιώκτη στον οποίο παραχώρησε σοβαρές και επικίνδυνες αρμοδιότητες για να… τον αφήνει ήσυχο σε «όλα» τα υπόλοιπα!

Έτσι προετοιμαζόμενος για τις εκλογές και μη έχοντας επιχειρήματα για σοβαρές προτάσεις κατέφυγε σε έναν κατήφορο πολεμικής και λαϊκισμού που δεν ταιριάζει στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που βρίσκονται ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας, πόλεμοι, κλιματική αλλαγή, πανδημίες.

Είναι τόσο «μικρός» και «λίγος» ο άνθρωπος, ώστε να μην είναι σε θέση να αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων αυτών με τα συμπαρομαρτούντα της ακρίβειας και της ενόψει του χειμώνα ενεργειακής ασφυξίας διεθνώς και επιδίδεται σε πολεμική για κάθε κακό συμβαίνον στην Ελληνική καθημερινότητα, ώστε να καταστεί γραφικός, διαψευδόμενος εν τοις πράγμασι μέσα σε λίγες μέρες!

Κλασικό παράδειγμα η αφελής υιοθέτηση της δοξασίας στελεχών του ότι για ένα κύκλωμα βιασμών ανηλίκων ευθύνεται η Ν.Δ. και ο αρχηγός της και ο επιεικώς αφελής και αμήχανος κ. Τσίπρας άφησε την… ρετσινιά να τρέχει και την… λούστηκε πολύ γρήγορα.

Σχολίασε δυσμενώς πριν ακόμα ξεκινήσει το πρόγραμμα «καλάθι του νοικοκυριού» μαζί με τους υποτακτικούς του της επαρχίας, ενώ κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι το πρόγραμμα δουλεύει σε όλον τον κύκλο των ανατιμήσεων.

Από την άλλη μεριά ο γείτονας… «σουλτανίζων», ευρισκόμενος σε δεινή θέση εσωτερικά κυρίως από την δεινή οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, αλλά και την διεθνή απομόνωσή του, λόγω της ασαφούς πολιτικής του, υιοθέτησε επίσης έναν αδιέξοδο κατήφορο εναντίον της Ελλάδας και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Επιδίδεται σε απειλές πολέμου (θα έρθουμε μια νύχτα, ο… νεοσσός πύραυλός μας θα χτυπήσει την Αθήνα, οι… χάρτες μας δείχνουν ότι το Αιγαίο και τα νησιά είναι δικά μας»!

Τελικά δε ο Μητσοτάκης είναι ανύπαρκτος (Μητσοτάκης γιοκ) και μη τον ψηφίζεται στις εκλογές… επειδή πολύ μου μπήκε στη μύτη!

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ...

Από την άλλη μεριά η Ελλάδα έτυχε, βγαίνοντας από την οικονομική ασφυξία των «μνημονίων» και του Δ.Ν.Τ., την οποία είχε επιδεινώσει η ερασιτεχνική διακυβέρνηση που προαναφέρθηκε, επιζητούσε έναν σύγχρονο ηγέτη, ευαγγελιζόμενο τις σύγχρονες τάσεις της Διεθνούς Κοινότητας και τον βρήκε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτός αποδείχτηκε άξιος της πατρίδας και έτοιμος να αντιμετωπίσει όχι μόνο τα… «απόνερα» της παρερχόμενης οικονομικής κρίσης, αλλά και τις ανέλπιστες επελθούσες. Την πανδημία και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, που αντιμετωπίστηκαν με πολύ έξυπνη προσκόλληση στα προγράμματα της Ε.Ε. με τρόπο που η Ελλάδα να θεωρείται σε πολλά από αυτά «πρότυπο». Και αυτό έγινε όταν το υπάρχον ΕΣΥ και οι ΜΕΘ ήταν σχεδόν ανύπαρκτα.

Η μικρή Ελλάδα με τον Κυρ. Μητσοτάκη μαζί με άλλους πολύ μεγαλύτερους ζήτησαν και πέτυχαν για πρώτη φορά ένα μεταπανδημικό πρόγραμμα τεραστίων διαστάσεων προοριζόμενο για την ανάπτυξη των χωρών και την ανακούφιση των λαών τους, που τόσο χειμάστηκαν από την πανδημία.

Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή με όλες τις χώρες του Δυτικού κόσμου, αλλά και πολλές της Ανατολής, οι οποίες δεν δικαιολογούν κανέναν πόλεμο αλλαγής συνόρων και αναθεωρητισμού των διεθνών συνθηκών, πέραν του ότι στην επίδικη περιοχή ζουν Ελληνόφωνοι πληθυσμού με ακμάζουσα δραστηριότητα που φυλάνε και τα στοιχεία των απαρχών του νεωτέρου Ελληνισμού!

Διασφάλισε και επέκτεινε τις συμμαχίες της χώρας συγκεκριμενοποιώντας τες εναντίον των σύγχρονων κινδύνων. Πήγε στην Αμερική, όχι για να κοιμηθεί με τη σύζυγό του σε δωμάτιο του Λευκού Οίκου, όπως έπραξε ο προηγηθείς κ. Τσίπρας, αλλά για να μιλήσει στο Κογκρέσο και να χειροκροτηθεί από όλους όρθιους μαζί με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και την Πρόεδρο της Γερουσίας. Κανείς δεν ήταν δυνατό να διανοηθεί ότι οι ΗΠΑ θα έβαζαν όρο στην Τουρκία ότι τα ζητούμενα αεροσκάφη δεν θα πρέπει να ενοχλούν την Ελλάδα!

Και άλλα πολλά και γνωστά για την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας. Σε κάθε δράση είναι επόμενο να υπάρχουν και λάθη. Όλα αναγνωρίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν ριζικά και αποτελεσματικά.

Γι - Πας