Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ 1940!..

Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις κινήσεις και δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ, προσπαθώντας να δικαιολογήσω τις δηλώσεις του σε όσα αφορούν την Ελλάδα και την Τουρκία. Είναι επόμενο ο κάθε Γεν. Γραμματέας αυτής της τόσο μεγάλης συμμαχίας να πρέπει να είναι αντικειμενικός και να δείχνει αυτή την αντικειμενικότητά του σε κάθε περίπτωση, σε κάθε δήλωσή του, σε κάθε συμπεριφορά του.

Θα μπορούσα επομένως να δικαιολογήσω την πάγια απάντησή του –«βρείτε τα μεταξύ σας»- όταν ερωτάται για την εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, η οποία… βγάζει μάτι!

Όταν η Τουρκία παραβιάζει νυχθημερόν την κυριαρχία της Ελλάδος στα «εδάφη» της, στον «αέρα» της και στα νερά της. Όταν θρασύτατα δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει το διεθνώς παγιωμένο «δίκαιο της θάλασσας» και απειλεί ότι εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα «ύδατά» της στα όσα αναγνωρίζονται διεθνώς, αυτό θα αποτελέσει «αιτία πολέμου»! Πώς είναι δυνατόν ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ να απαντά σ’ αυτό «βρείτε τα»;

Τι διάολο ρόλο παίζει όταν απαντά έτσι σε μια καραμπινάτη απειλή πολέμου για ένα λεγόμενο διεθνώς «δίκαιο»; Τι να… βρει δηλαδή η Ελλάδα με την Τουρκία συζητώντας μαζί της για το ζήτημα αυτό; Έλα φίλε να κουβεντιάσουμε τι θέλεις να σου παραχωρήσω, παραβλέποντας για χάρη σου το διεθνές δίκαιο που ισχύει μεταξύ π.χ. Νορβηγίας, Δανίας, Σουηδία και Φινλανδίας; Λέω τώρα!

Σαν Γ.Γ. μιας… πολεμικής συμμαχίας γνωρίζει πολύ καλά ότι στα παράλια της Τουρκίας έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη «στρατιά του Αιγαίου» με αποβατικές κυρίως δυνάμεις εναντίον τίνος εχθρού τάχα;  Δεν θα ήταν σκέτη αυτοκτονική ανοησία αν η Ελλάδα δεν πονηρεύονταν για τον σκοπό αυτής της στρατιάς και δεν λαβαίνει στοιχειώδη μέτρα άμυνας στα παρακείμενα νησιά της; Όταν μάλιστα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκίας απειλώντας αποκαλύπτει: «Θα έρθουμε μια νύχτα», ή ακόμη ότι «εμείς φτιάξαμε έναν πύραυλο που μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα»! 

Είναι δυνατόν κ. Στόλτενμπεργκ ύστερα από την… χλιδάτη περιποίησή σας στην Άγκυρα να βγαίνετε και πάλι από τα… παλάτια και να λέτε «Βρείτε τα»; Όταν μάλιστα ακούσατε από αυτόν που σας περιποιήθηκε ότι η Τουρκία απειλείται από το… πάνοπλο Καστελόριζο, την Σάμο, την Κω, την Σύμη κ.λπ. νησιά όπου παρατηρήθηκε να κυκλοφορούν Έλληνες φαντάροι; Τι να βρούμε κ. Στόλτενμπεργκ; ΟΧΙ λοιπόν!

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ»… ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ;

Όπως θα έχετε παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω ασχοληθεί με τα «ποδοσφαιρικά» και αυτό επειδή γνωρίζω ότι ο φανατισμός είναι πάντοτε κακός σύμβουλος σε όλες τις εκδηλώσεις του ανθρώπου. Πολλές φορές παρατηρεί κάποιος ότι ακόμα και πολλοί, καλλιεργημένοι, όπως συνηθίζεται να λέγονται κάποιοι, ξεφεύγουν τελείως από την λογική μιλώντας για τα… «ποδοσφαιρικά»! Έχει γίνει σύνηθες να ερωτάται κάποιος, τι ζώδιο είσαι ή τι ομάδα είσαι και να μην θεωρείται η ερώτηση ότι ξεφεύγει από τα δεδομένα της σοβαρότητας! 

Εν τούτοις, μια τέτοια απάντηση στοίχισε τη ζωή κατά τρόπο απάνθρωπο σ’ ένα παιδί, σ’ έναν νέο που είχε ολόκληρη τη ζωή μπροστά του, πριν λίγους μήνες! Με βάρβαρο τρόπο! Είναι αλήθεια ότι όλοι… «ανήκουμε» σε κάποια ομάδα επειδή είναι… «ντεμοντέ» το αντίθετο, αλλά συνήθως το ρίχνουμε στην πλάκα και ως εκεί. Αυτό που έγινε όμως προχθές με τον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, δεν μου επιτρέπεται να το περάσω στο… ντούκου και να μην το σχολιάσω. Επιβάλλεται!

Η ομάδα του Κοσκωτά, του Κόκκαλη και του Μαρινάκη, η ομάδα «Θρύλος» που το Ελληνικό Κράτος της χάρισε αμύθητα δάνεια που είχαν ληφθεί για την αγορά παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστών, της έχει παραχωρηθεί το δεύτερο τη τάξει στην Ελλάδα γήπεδο, ως έδρα, χωρίς να έχει ξοδέψει δεκάρα, η ομάδα η οποία, έπαιρνε το πρωτάθλημα επί σειρά ετών, με Έλληνες διαιτητές και πέναλτι που έβγαζαν «μάτι» για την εγκυρότητά τους και εν συνεχεία συμμετέχοντας στο «Τσάμπιονς Λιγκ», ίσα-ίσα για να παίρνει τα εκατομμύρια των πρώτων γύρων και να συνεχίζει να αγοράζει «ακριβούς ποδοσφαιριστές», «ονόματα» δηλαδή, βρέθηκε προ ημερών στο σημείο, όχι να χάσει, αλλά απλά να μην κερδίσει έναν αγώνα με πέναλτι, δοθέν από ξένο διαιτητή, το οποίο ελέγχθηκε και σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνώς κρατούντα! Τι ήταν αυτό; 

Υψηλόβαθμο στέλεχος και ο ίδιος ο Πρόεδρος της ομάδας, έφτασαν σε σημείο να κατηγορήσουν ευθέως των Πρωθυπουργό, δεδηλωμένο αλλά και φυσιολογικό οπαδό της ομάδας τους, ότι… είναι υπεύθυνος για την ισοπαλία της ομάδας τους, με μια ομάδα που επιτέλους είχε κερδίσει δέκα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας και με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Είναι σοβαροί αυτοί οι άνθρωποι; 

Γι - Πας