Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο… ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!

Κάθομαι και σκέπτομαι αυτόν τον καιρό: Ποια είναι τα βαθύτερα αίτια, τα οποία ώθησαν την κραταιά Ρωσία, αυτόν τον «σκληρό πυρήνα» της μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης, να ξεκινήσει αυτόν τον «περίεργο» πόλεμο… κατακτητικό στην κυριολεξία, εναντίον της Ουκρανίας; Είναι αλήθεια ότι όταν προσάρτησε την Κριμαία θεώρησα ότι… κάπου θα έπρεπε να προσαρτιστεί ο τεράστιος στόλος της Σ.Ε. που κατέληξε να κατέχεται από την Ρωσία. Μεγάλη αυθαιρεσία βέβαια αλλά πάντως για μένα συγκνωστή!

Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι δυνατό να δεχτώ ότι κάποιοι Ρωσόφωνοι σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας κακοπερνούσαν στην σημερινή εποχή τόσο πολύ και έγιναν αιτία ενός πολέμου. Αλλά στις περιοχές αυτές αναμφισβήτητα κατοικούν και Ουκρανόφωνοι. Τι θα γίνουν αυτοί σε περίπτωση κατακτήσεως από την Ρωσία των περιοχών αυτών; Απλά φάνηκε στην πράξη όταν αυτό πραγματοποιήθηκε. Οι Ουκρανόφωνοι όχι μόνο εκτοπίστηκαν αλλά υποχρεώθηκαν να πάρουν με το ζόρι την Ρωσική υπηκοότητα!

Για ποιες επομένως χιτλερικές αντιμετωπίσεις των ρωσόφωνων Ουκρανών φώναζε ο Πούτιν ότι διεξήγαγε αυτόν τον χυδαίο πόλεμο προτού τον… κηρύξει; Αυτά είναι πράγματα που τα καταλαβαίνει και ο τελευταίος πιτσιρικάς! Απορώ επομένως με τους… δακρύοντες παλαιοκομμουνιστές, οι οποίοι αναθεματίζουν τον μεγάλο ηγέτη Μιχ. Γκορμπατσώφ, επειδή διέλυσε την Σοβιετική Ένωση και έδωσε την ανεξαρτησία στους βίαια υποδουλωμένους λαούς της. 

Όλοι οι φιλειρηνικοί πολίτες του κόσμου παρατηρούν την μεγάλη διαφορά μεταξύ εκείνου και του… «μικρούτσικου» Πούτιν, ο οποίος απηχεί τις απόψεις του Στάλιν και συμπεριφέρεται σαν αυτόν! Απλά με μεγάλη ελαφρότητα… ξοδεύτηκαν δολοφονώντας αμάχους όλα τα… λιμνάζοντα παλαιάς κοπής όπλα και συστήματα και από την άλλη μεριά το ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκε κάνοντας το ίδιο, ενισχύοντας την Ουκρανία με το… αζημίωτο φυσικά. 

ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ…

  Αυτά με λίγα λόγια αφορούν στον ουσιαστικό «Πόλεμο». Ήταν όμως επόμενο να υπάρξουν και τα… «παράπλευρα». Ο… «μικρούτσικος» όταν διαπίστωσε ότι η… «τακτοποίηση» δεν ήταν θέμα ολίγων ημερών όπως το ονειρεύτηκε και προετοίμασε αυτόν τον πόλεμο, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό, τότε προσπάθησε και κατάφερε να τον επεκτείνει παγκοσμίως χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Χρησιμοποίησε την «ενέργεια» αγνοώντας κάθε διακρατική σύμβαση που έχει υπογραφεί με πολλά κράτη της οικουμένης και κυρίως με την Γερμανία και την πρώην Καγκελάριο Μέρκελ με την οποία ο «μικρούτσικος» διατηρούσε άριστες σχέσεις, όπως επίσης με την Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση. 

Το αέριο και το πετρέλαιο ανέβηκαν στα ουράνια τινάζοντας τις Οικονομίες της Ευρώπης στον αέρα με τον πληθωρισμό να παίρνει τον ανήφορο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Προσπάθησε να δημιουργήσει και επισιτιστική κρίση δεσμεύοντας τα Ουκρανικά σιτηρά στα λιμάνια, αλλά αυτό δεν του βγήκε επειδή οι φτωχοί λαοί θα υπέφεραν περισσότερο και προτίμησε να κάνει πίσω.

Η προσπάθεια αλλαγής συνόρων ξύπνησε και τις ορέξεις του φίλου του Σουλτανίζοντος της Τουρκίας και άρχισε τις απειλές εναντίον της Ελλάδας κατά τρόπο παντελώς απαράδεκτο. 

Και επειδή το… παιχνίδι αυτό παίζει πολύ στους υποαναπτυγμένους λαούς της Ανατολίας, ξυπνώντας τους όλα τα… «φιλάνθρωπα» συναισθήματα του παρελθόντος, κανένας από τους αντιπάλους του Σουλτανίζοντος δεν τόλμησε να έχει αντίθετη γνώμη. Σ’ αυτό συμφωνούν ομαδικά!

Ευτυχώς στην Αμερική το… μετατραμπικό πνεύμα δείχνει να εμπιστεύεται την Ελλάδα και επίσης η Ε.Ε., στην οποία δίκαια είναι προσκολλημένη με όλες τις ενέργειες της παρούσας κυβέρνησης, δείχνει πως την έχει αγκαλιάσει με σιγουριά.

Η μεγαλύτερη όμως προσδοκία του Κόσμου είναι το… κάποιο τέλος του πολέμου. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι μόνο οι Ουκρανοί που υποφέρουν από αυτόν σε ανθρώπινες απώλειες και δυσπραγία, αλλά είναι και το ότι τα αποτελέσματα ανάγκασαν τον… «μικρούτσικο» να προβεί σε επιστράτευση με πολύ σοβαρά ψυχολογικά αποτελέσματα σε ολόκληρο τον Ρωσικό λαό.

Οι προσδοκίες όλων μας στρέφονται προς την ανθρώπινη λογική. Ίδωμεν!

Γι - Πας