Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Όταν οι αρχιερείς κατάφεραν με όλα τα τερτίπια τους την πλήρη εξόντωση του Ιησού με αυτόν τον «βάναυσο» τρόπο και με την γνωστή κοροϊδία τους… «άλλους έσωσε εαυτόν ου δύναται σώσαι», προσπάθησαν τη σφράγιση του τάφου για να μη γίνει η «έσχατη πλάνη χείρων της πρώτης», δεν είχαν αντιληφθεί ότι αυτή η «έσχατη πλάνη» επέκειτο!

Παρακολουθώντας τα προ της «δίκης», τα κατά τη διάρκεια της «δίκης», την αμφιβολία του Πιλάτου για οποιαδήποτε ενοχή και την επιμονή τους για την απελευθέρωση ενός ληστή, θα έπρεπε να αντιληφθούν ότι η επιμονή τους ξέφευγε από κάθε έννοια «τίμιας δίκης και καταδίκης».

Έτσι τους ήρθε… κατακέφαλα η Ανάσταση και η αντίληψη ότι δεν είναι το δέον να τα βάζεις με το Θεό! Ο Χριστός Ανέστη Αληθώς και με το Φως της Αναστάσεώς Του καταύγασε την Οικουμένη ολόκληρη!

Αυτή η Ανάσταση και αυτό το Φως γεμίζουν κάθε χρόνο αυτήν την εποχή τις καρδιές των ανθρώπων και τρέφουν τις προσδοκίες τους για τις σίγουρες… καλύτερες μέρες.

Και οι μεν ηγέτες της Χριστιανοσύνης, ποτισμένοι οι ίδιοι από τα «συμβάντα» και τα «γραφέντα» κηρύσσουν το μάταιο των διωγμών του μίσους και των πολέμων, πολλοί άλλοι ηγετίσκοι όμως εξακολουθούν να επιμένουν στα προαναφερόμενα. Αυτοί αποτελούν τους… διαδόχους των Αρχιερέων που δίκασαν και καταδίκασαν τον Χριστό και εξακολουθούν να κηρύσσουν το μίσος και τους πολέμους. Όλοι αυτοί, θησαυρίσαντες προσωπικά, έχουν την εντύπωση ότι ο πλούτος παραμένει και η δόξα θα τους συνοδεύει εσαεί. Είναι δε παράδοξο ότι όλοι τους είναι τόσο τυφλωμένοι και δεν βλέπουν όλα τα παραδείγματα των προηγηθέντων τους! «Επελθών γαρ ο θάνατος ταύτα πάντα εξηφάνισται»! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Έτσι αγαπητοί συμπολίτες αυτές τις μέρες πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι κηρύσσοντες τον φανατισμό με τις φιλοδοξίες τους και την προφανή αμάθειά τους προσπαθούν να μας πείσουν για την ορθότητα των δικών τους απόψεων. Θα πρέπει να τους δείξουμε ότι η ηρεμία της Ανάστασης είναι εκείνη που θα μας οδηγήσει στην ορθότητα των αποφάσεών μας. Ας μη ματαιοπονούν. Ας μάθουν και εκείνοι να είναι ήρεμοι και προ παντός αληθινοί. Η αλήθεια η μόνη και παντοτινή είναι εκείνη που θα μας οδηγήσει και θα πρέπει να μας οδηγεί στη ζωή μας. Χρόνια πολλά συμπολίτες. Θερμές ευχές για όλους, για τα σπίτια και τις οικογένειές σας. Χρόνια πολλά και καλά!

Γι - Πας