Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ!..

  Υπάρχει μία παλιά… δοξασία που λέει: Προσπαθώ ν’ αγιάσω αλλά δεν με αφήνουν οι… διαβόλοι! Έτσι μπαίνω κι εγώ στον προεκλογικό αγώνα, ο οποίος παρά τα λεγόμενα περί εντάσεως κλπ., ίσως δεν θυμίζει παλαιότερους! Απλά με τα σημερινά μέσα γινόμαστε εμείς οι απλοί πολίτες πολύ γρήγορα κοινωνοί των διαλαμβανομένων.

Έγραψα το προχθεσινό μου σημείωμα, επειδή κάποιοι νεώτεροι, επηρεασμένοι από τα «διαδίκτυα» κυρίως, αγνοούν πρόσωπα, πράγματα και «αλήθειες» ή μάλλον φρεσκάρουν μόνο τις αλήθειες της μιας πλευράς και επειδή δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με την διάδοση ψευδολογημάτων, απλά φροντίζω να θυμίζω τα όσα τραγικά ζήσαμε την πολύ πρόσφατη τεσσεραμισοετία.

Πήγε επί παραδείγματι ο κ. Αλέξης… κάτω από το σπίτι των Καραμανλήδων στις Σέρρες για να θυμίσει στον λογικά φερτό λίγο κόσμο, ότι ο χαμηλών τόνων Κώστας Καραμανλής του Αχιλ. δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος, επειδή ήταν υπουργός μεταφορών στο δυστύχημα των τρένων, το οποίο και συζητήθηκε και ήδη βρίσκεται σε σοβαρή δικαστική διερεύνηση. Ε διάολε, πέρασαν τόσα χρόνια ώσπου να ακουστούν σε δίκη τα όσα συνέβησαν στην πυρκαγιά του Ματιού, όπου καρβουνιάστηκαν 102 άνθρωποι και η δίκη γίνεται για πλημμελήματα χωρίς να έχει μπει ποτέ κάποιος φυλακή! Δεν είναι πρόκληση λοιπόν αυτό που έκανε προχθές στις Σέρρες ο κ. Τσίπρας;

Τον άκουσα επίσης προχθές να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να… αλιεύσει «αποστάτες» από ακροδεξιά κόμματα (Βελόπουλος, κλπ.). Για τόσο ηλιθίους μας περνά όλους όσους δεν τρώμε το «σανό» που ταΐζει τους… ενθουσιώδεις οπαδούς του και τουλάχιστο μπορούμε να βλέπουμε καθαρά τα διαλαμβανόμενα;

Εμείς λοιπόν είδαμε με ποιους αποστάτες ΑΝΕΛίτες ψήφισε την περίφημη «Συμφωνία των Πρεσπών» και στη συνέχεια τους απορρόφησε στο κόμμα του με εμφανείς παροχές!.

Αν αυτό δεν λέγεται αποστασία τότε τι; Και γιατί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να… φορτωθεί την εποχή της διενέξεως του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού) με το παλάτι; Μήπως θυμούνται κάποιοι ποια «δίκη» ήταν σε εξέλιξη εκείνη την εποχή; Τι σχέση μπορεί να έχει με όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Αλλά είπαμε, όταν κάποιοι του φορτώνουν ακόμα και τον πόλεμο του Σουδάν τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε;

Όσο πλησιάζουμε στο τέρμα των… ελεύθερων προεκλογικών ψευδολογημάτων τόσο παρατηρούμε και τον μεγάλο εκνευρισμό, όλων των Συριζαίων, που έχουν την εντολή να εκπροσωπούν το κόμμα, όταν ακούν και κάποιες μεγάλες αλήθειες που τους ακολουθούν. Έτσι λοιπόν ο ξάδερφος Τσίπρας δεν άνθεξε, κατ’ εντολή φυσικά, όπως αποδείχτηκε από την παρέμβαση της κυρίας Πόπης, πληρωμένης δια οφικίου «εκπροσώπου», την μεγάλη αλήθεια ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του επίσημα, το δε κόμμα ανεπίσημα… «σεμνοπρεπώς υποστηρίζει» την 17 Νοέμβρη. Έφτασε στο σημείο, κατ’ εντολήν, να εγκαταλείψει το πάνελ!

Αλήθεια ποιους πάνε να παραπλανήσουν; Οι δημοσιογράφοι απλά του υπενθύμισαν τις υποδοχές κατά τις αποφυλακίσεις του Κουφοντίνα και τις υπογραφές υποστήριξης του ίδιου κατά την περίφημη απεργία πείνας του, την οποία ο ίδιος αναγκάστηκε να διακόψει υπό το βάρος της αδιαφορίας του κόσμου. Προς τι ο εκνευρισμός, προς τι όλος ο σαματάς;

Και δεν σεβάστηκαν ούτε την… δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η διακεκριμένη παρουσιάστρια, της οποίας ο σύζυγος ορφάνεψε από παιδάκι όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε από το πιστόλι του αμετανόητου Κουφοντίνα στα σκαλιά του σπιτιού τους!

Όπως τώρα ο δολοφόνος των τριών (τεσσάρων) της Marfin, ατιμώρητος καταστρέφει την μνημειακή πλάκα που στήθηκε στο σημείο της δολοφονίας! Τι βλέπουν τα μάτια μας!

Γι - Πας