ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Τολμηρά

Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ

* Είδα κι άκουσα αυτό τον καιρό νέα και φρέσκα πρόσωπα όλων των παρατάξεων στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και τα φχαριστήθηκα από τον απλό αλλά δομιμένο λόγο κυρίως μακριά από πολιτικάντικες συμπεριφορές. Τα νέα αυτά παιδιά που μυούνται στην τέχνη της πολιτικής, όχι από υστεροβουλία αλλά από διάθεση για προσφορά, είναι το αύριο του τόπου μας και δεν πρέπει από κανένα και για τίποτα ν’ αποκαρδιώνονται, έστω κι αν κάνουν λάθη. Ας μη τα μπολιάζουμε με τα σαράκια του παρελθόντος και τη μιζέρια ημών των παλαιοτέρων που έχουμε άλλα βιώματα.

ΠΛΕΙΑΔΑ...

* Μια πλειάδα τέτοιων νέων παιδιών διαθέτει η παράταξη του Νικ. Γκόντα, που τόλμησαν να βγουν μπροστά και νωρίς στη διεκδκίκηση λόγου στα κοινά και τα κατάφεραν περίφημα. Δεν αναφέρω τα ονόματα όσων απ’ αυτά τα παιδιά τόλμησαν να βγουν στα ΜΜΕ, αρθρώνοντας έναν διαφορετικό δημόσιο λόγο, για να μη ξεχάσω κανένα και τα αδικήσω. Το ότι τολμούν αυτό είναι το κέρδος του τόπου μας.

ΜΗ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ...

* Ας μη βιάζονται ορισμένοι ενημερωτάδες κι αρχίζουν τους αφορισμούς, για ότι γίνεται ή δεν γίνεται, για ότι ακούγεται ή γράφεται επειδή δεν βολεύονται. Ας κρατούν και μια επιφύλαξη, διότι δεν ξέρουν τι μπορεί να ξημερώσει και ο φόβος να βρεθούν ξέσκεποι είναι μεγάλος...

ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ!..

• Κάτι για εσωτερικό δανεισμό ξεστόμισε ο Μ. Γλέζος, που σημαίνει κούρεμα των καταθέσεων των Ελλήνων και ξεσηκώθηκαν οι ίδιοι οι Συριζαίοι και θέλουν να τον... κρεμάσουν ανάποδα. Οι πρώτοι που θα δεχτούν την «ψιλή» θα είναι κάτι ψιλοσυνδικαλιστές, με κάτι καταθέσεις νάαα, με το συμπάθειο...

❁ «ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ»...

* Το είδαμε και το ζήσαμε κι αυτό εν έτη 2014. Πρώτα τον έβαλαν υποψήφιο στο συνδυασμό -για να το διευρύνουν «προοδευτικά» και «δημοκρατικά»- και μετά για να τον εξευτελίσουν τον έβαλαν να υπογράψει... δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας... μετά βδελυγμίας όχι τον κομμουνισμό... αλλά την Χρυσή Αυγή!

■ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΑΝ!

* Έγινε κι αυτό στην παράταξη των δύο αρχηγών Μπέγκα - Κολόκα που έχουν βάλει στόχο τον Δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές της Κυριακής. Αντί να πείσουν τον νεαρό ν’ αποσυρθεί από τον συνδυασμό τους, αφού δεν συμφωνούν με το παρελθόν του, τον έβαλαν να υπογράψει την «δήλωση μετανοίας», κάτι που οι αριστερές δυνάμεις στο παρελθόν απέρριπταν οι ίδιες μετά βδελυγμίας!

❖ ΨΥΛΛΙΑΣΤΗΚΕ!..

* Την είχε ψυλλιαστεί την δουλειά ο Θοδωρής ο Γκόγκος για το περιεχόμενο της «παντρειάς» και κάτι δεν του κάθονταν καλά. Τότε, είχε πάρει θέση η ΔΗΜΑΡ κι είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της. Τελικά ο «γάμος» έγινε και... όλα του γάμου δύσκολα με την αποκάλυψη του «χρυσαυγίτη», που είχε... παρασυρθεί και δεν γνώριζε τι ήταν η «Χρυσή Αυγή»! Και πάλι ο Θοδωρής ο Γκόγκος διαχώρισε την θέση του και λίγο έλειψε να τιναχτεί ο «γάμος» στον αέρα. Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή με την «δήλωση μετανοίας» και το... κρέας βαπτίστηκε ψάρι για να μη χαλάσει το τραπέζι!

❁ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ!..

* Εντάξει. Η παράταξη Μπέγκα - Κολόκα βολεύτηκε μ’ αυτή τη δήλωση. Ο υποψήφιος που διασύρεται για την δήλωση μετανοίας, γιατί ανέχεται αυτού του είδους τον εξευτελισμό και δεν κάνει μια δήλωση παραίτησής του για να κρατήσει όση αξιοπρέπεια περισσότερη μπορεί; Θα πορευτεί η πόλη και χωρίς την δική του συμμετοχή...

■ Η ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ...

* Καπάκι η επιστολή - δήλωση Μωυσή Ελισάφ και Γιάννη Σκοπούλη για «νόθευση της προοδευτικής παράταξης» με ότι κι αν σημαίνει αυτό... Όχι πως συμπάθησαν την παράταξη Μπέγκα - Κολόκα, διότι αν υπήρχε τέτοιο συναίσθημα θα συμμετείχαν στο εγχείρημα και δεν θα είχαν αποστασιοποιηθεί, αλλά όπως και να το κάνουν για τέσσερα χρόνια συμπορεύτηκαν έτσι όπως συμπορεύτηκαν...

❖ ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ...

* Κάπως έτσι και με μια μεγαλύτερη κινητικότητα θα κυλίσουν οι επόμενες μέρες μέχρι την Κυριακή το βράδυ, που εκεί κατά τις 9 θα έχουμε τα πρώτα σημάδια για τις προτιμήσεις των πολιτών σε Δήμους και Περιφέρειες σ’ όλη την Ελλάδα. Ωστόσο τα πυρά των αντίπαλων παρατάξεων έχουν αρχίσει να πυκνώνουν και μέχρι το Σαββάτο βράδυ οι μάχες θα κρατούν γερά...

❁ ΑΝΕΤΑ!

* Με όσο ποσοστό θέλει να κερδίσει τον Δήμο Κονιτσας ο στρατηγός ε.α. Ανδρέας Παπασπύρος. Συνετός άνθρωπος και χωρίς φανφάρες τα 3,5 χρόνια της αντιπολίτευσης, κατάφερε να εμπεδώσει ένα αίσθημα ευθύνης πρώτα και εμπιστοσύνης στους Κονιτσιώτες και δικαίως φαίνεται να ανακαταλαμβάνει την Κόνιτσα, ως στρατηγός που είναι. Αν παρατηρήσουμε το σκεπτικό για την επιλογή των Ευρωπαίων τον ή την τραγουδίστρια που κέρδισε, τότε φαντάζομαι τι έχει να γίνει στην Αθήνα! Θεός φυλάξοι και την περιφέρεια από άλαλλα και μπάλαλα, όπως έλεγαν οι παλιότεροι.

■ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΕΣ...

* Και στα Γιάννινα περιοδεύουν αυτό το διάστημα οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, διεκδικώντας μία θέση από τις 21 έδρες που δικαιούται η χώρα μας. Η σταυροδοσία που «διέταξε» η κυβέρνηση έφερε τα πάνω κάτω κι έβαλε πολύ κόσμο σε περιπέτεια, αναζητώντας και ανακαλύπτοντας την άλλη Ελλάδα που άκουγαν αλλά δεν γνώριζαν!..

❖ ΗΛΘΑΝ ΚΙ ΕΔΩ!..

* Υποψήφιοι λοιπόν απ’ όλα τα κόμματα ήλθαν και στον τόπο μας και ο καθένας τους κατέθεσε τις δικές του γνώσεις, απόψεις και προτάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα μέσω Βρυξελλών. Το τι «κουκιά» μαζεύουν θα το διαπιστώσουν κι εκείνοι κι εμείς στις 25 του μηνός το βράδυ.

❁ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!

* Βαρέθηκα σε κάθε εκλογή να λανσάρεται η επιθυμία των υποψηφίων για συνεργασία - σύνδεση Πανεπιστημίου - πόλης. Αυτό θα ήταν μια χρήσιμη συνεργασία αλλά ποτέ δεν γίνεται. Δεν άκουσα όμως κανένα Πρύτανη, ούτε σε προεκλογική περίοδο πρυτανικών εκλογών, να επιθυμεί την συνεργασία πόλης - Πανεπιστημίου! Οι άνθρωποι βολεύονται στην... απομόνωσή τους αποφεύγοντας τα πολλά σούρτα - φέρτα με την πόλη.

■ Τ’ ΑΚΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΕ;

* Επειδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές θ’ ακολουθήσουν Πρυτανικές εκλογές, καλόν είναι οι υποψήφιοι πρυτάνεις, τρεις θα είναι αυτοί, να βάλουν στην ατζέντα τους και την συνεργασία της πόλης μας και των συμπολιτών τους. Αυτό από μόνο του θα σημάνει ότι και στο Πανεπιστήμιο κάτι θ’ αλλάξει. Τ’ ακούς «δάσκαλε»;

❖ Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ...

* Με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ συστρατεύεται ο Τρ. Αλμπάνης, δι’ ολίγον ακόμη Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας. Δεν ήταν δα και κρυφό μυστικό ότι ο Τριαντάφυλλος είχε πάντοτε αριστερίστικες -προσέξτε όχι αριστερές- τάσεις αλλά ήταν κι είναι καλό παιδί, όπως λέμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Αν επί πρυτανείας του έγιναν πολλά που δεν έπρεπε ή δεν έγιναν όσα έπρεπε, δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος. Φταίει και η άτιμη η κρίση, που για... όλα εκείνη φταίει!



Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.