ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...

Στα Γιάννενα χθες ο Πρωθυπουργός για να τονώσει το ηθικό των Ηπειρωτών μετά και την επιτυχία του Αλ. Καχριμάνη! Από τα Γιάννενα έστειλε και το δικό του μήνυμα για τις εκλογές της Κυριακής, που, όπως και να το κάνουμε, είναι σταθμός για πολλά πράγματα.
Ήλθε όμως διαβασμένος για πολλά θέματα που αφορούν την Ήπειρο. Φάνηκε ότι και η τελευταία Περιφέρεια στην οικονομία, αλλά πρώτη στις εκλογές της Κυριακής, μπορεί να έχει μια καλύτερη τύχη στο νέο «γίγνεσθαι» όταν με το καλό αυτό ξεκινήσει. Εδώ θα είμαστε να το ζήσουμε όταν έλθει...

ΟΠΟΙΟΣ ΣΩΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ...

• Κλείνοντας για σήμερα τη στήλη και δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, όλοι πρέπει να ξανασκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε εντάξει την Δευτέρα το πρωί.
Όποιος σωστά συλλογάται, σωστά θ’ αποφασίσει για την πόλη του, όπως θα έλεγε και ο ποιητής.
Ο σωστός συλλογισμός μας οδηγεί στην επιλογή Νίκου Γκόντα για τον Δήμο, που δικαιούται να ξεφύγει από την μιζέρια, όπως ο ίδιος έχει τονίσει πολλές φορές.

❁ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ...

Πάμε για εκλογές την Κυριακή και σας θέλω όλους παρόντες και παρούσες. Αυτή την Κυριακή παίζεται το μέλλον της πόλης και δεν αστειεύομαι καθόλου. Αν πάτε μέχρι την κάλπη, ξέρω και ξέρετε τι ψηφίζουμε. Εκλέγουμε δήμαρχο κι όχι... καρδινάλιο αναμάρτητο, όπως υποστηρίζει η από ‘κει μεριά.

■ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Τα είπαμε και προχθές. Οι υποχρεώσεις οι προσωπικές προς φίλους και γνωστούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους τέλειωσαν την προηγούμενη Κυριακή. Τώρα επιλέγουμε τον δήμαρχο μεταξύ των δύο υποψηφίων που έμειναν στην κούρσα της διεκδίκησης του δημαρχιακού αξιώματος.

❖ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...

Ευτυχίσαμε (;) προχθές να ζήσουμε ν’ ακούσουμε από τον εκπρόσωπο Τύπου του κ. Μπέγκα και γνωστό δικηγόρο ότι το καλύτερο, «άσπιλο και αμόλυντο» παιδί είναι ο Θωμάς. Πρώτη φορά έχουμε υποψήφιο δήμαρχο από... παρθενογέννηση, αν πιστέψουμε τον Μανώλη Καπελίδη, διότι εκείνος το... ανακάλυψε!

❁ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ...

Ένας... φίλος της πόλης από τα παλιά έκανε την εμφάνισή του παραμονές της Κυριακής κι αναστέναξαν τα ουισκάδικα των Ιωαννίνων! Μετά κι έτσι όπως ήταν, περιεφέρετο από κανάλιον σε κανάλιον, βγάζοντας άναρθρες κραυγές εναντίον εκείνου που το 2006 τον είχε διασύρει πολιτικά...

■ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!..

Να γράφω εγώ, να θυμόσαστε εσείς που με παρακολουθείτε τόσα χρόνια κι όλοι μαζί να μη ξεχνιόμαστε ότι την Κυριακή δεν παίζουμε. Το ότι απαγορεύεται το ποτό για ν’ αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις, δεν σημαίνει πως κάποιοι θα το πάρουν τοις μετρητοίς! 1.000 χιλιόμετρα έκανε ο άνθρωπος να πάει και να’ ρθει, να μην τραβήξει και μια... σούρα να’ χει να θυμάται την πατρίδα του;

❖ ΤΑ «ΝΟΣΤΙΜΑ»...

Μετά τις εκλογές της Κυριακής και για κάμποσο διάστημα θα έχουμε να μολογάμε για τα «νόστιμα» της προεκλογικής και εκλογικής περιόδου. Ένα μεγάλο χωριό είναι τα Γιάννενα και λίγο - πολύ γνωριζόμαστε όλοι. Με κάποιους δε, παραγνωριζόμαστε, οπότε η συνέχεια θα είναι απολαυστική!

❁ ΕΝΩΜΕΝΟΙ...

Η επόμενη μέρα να μας βρει όλους ενωμένους, είναι το μήνυμα του δημάρχου Μετσόβου Νίκου Τσομπίκου και απευθύνεται στους Μετσοβίτες που θα κληθούν ν’ αποφασίσουν μεταξύ εκείνου και του πρώην δημάρχου Κων. Τζαφέα.

■ ΤΥΠΙΚΑ!..

Φυσικά ο κ. Τσομπίκος την έκκληση που κάνει προς τους συμπατριώτες του την κάνει για τους τύπους, διότι οι Μετσοβίτες έτσι κι αλλιώς είναι ενωμένοι και όποιος τολμήσει να μπει ανάμεσά τους αλοίμονό του. Ξέρω εγώ τι σας λέω εκ πείρας. Θα βρουν λοιπόν την λύση μόνοι τους οι Μετσοβίτες, που έχουν δοκιμάσει και τους δύο υποψηφίους ως δημάρχους...

❖ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ!

Από την πρώτη Κυριακή ξεκαθάρισε ο Κ. Καψάλης στο Δήμο Πωγωνίου. Έχω χάσει το μέτρο στις θητείες του ως δημάρχου που για να τον επιλέγουν οι κάτοικοι της περιοχής κάτι καλό θα του βρίσκουν. Αν δεν δει πετρελαιοπηγές στο Καλπάκι ως δήμαρχος ο Καψάλης, δεν πρόκειται ν’ αποσυρθεί από το Δημαρχείο!

❁ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ...

Μια καλή είδηση για τους αγρότες από την ΔΕΗ: Προς το παρόν αναβάλλεται η αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ όπως είχε δρομολογηθεί και θα το αφήσουν για μια άλλη φορά. Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε ανησυχήσει τους αγρότες που χρησιμοποιούσαν ρεύμα για την υδροληψία από όποια πηγή και αν γίνεται αυτή. Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους αγρότες έδωσε η διευθύντρια πωλήσεων προς την «Αποκεντρωμένη» Β. Ευταξά, η οποία είχε ζητήσει εξηγήσεις ύστερα από τα ραβασάκια που έφταναν από τη ΔΕΗ στους αγρότες...

■ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ...

Έπρεπε να έλθει η μέρα της γιορτής του Κώστα Καραμανλή για να πει δυο κουβέντες για τη Ν. Δημοκρατία και τις εκλογές κι αυτές όχι υπό το φως της δημοσιότητας! «Άμα θέλουμε σταθερότητα στον τόπο να στηρίξουμε όλοι μαζί Ν.Δ.», φέρεται να είπε σε όσους τον επισκέφθηκαν στην γιορτή του. Άντε και του χρόνου, Πρόεδρε, να ξανακούσουμε την φωνή σου από σπόντα κι όχι απ’ ευθείας!

❖ ΟΙ... ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ!

Ατάκα κι επί τόπου θα σταματούν τ’ αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και είναι ανασφάλιστα! Ειδικό συνεργείο με κινητή μονάδα στελεχομένο με κατάλληλο προσωπικό θα κυκλοφορεί στους δρόμους και της περιοχής μας και όπου διαπιστώνει παραβάσεις θα κόβει τ’ ανάλογα «κοστούμια»! Σ’ όλη την Ελλάδα υπάρχουν περί τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν «ξεχάσει» να τα περάσουν ΚΤΕΟ κι ένα εκατομμύριο έχει ξεχάσει να τ’ ασφαλίσει! Μια λεπτομέρεια: Δεν έχουν ξεχάσει, απλά δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν...



Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.