ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΑΝ.ΕΛ...

Αλλαγές είπαμε στο πολιτικό σκηνικό και λίγο έλειψε να ξεχάσουμε τι έγινε στους ΑΝ.ΕΛ. Ο πρώτος που εξωπέταξε ο Π. Καμμένος ήταν ο Δ/ντής του και γνωστός στους παροικούντες στα Γιάννενα κ. Κ. Χαραλαμπόπουλος εκ μεταγραφής από Ν.Δ. τον Ιούνιο του 2012. Προφανώς κάποιος έπρεπε να φταίξει για το μισοάδειασμα των ΑΝ.ΕΛ., οπότε ο κ. Χαραλαμπόπουλος ήταν ο πρώτος. Σιγά όμως μη χαθεί ο Κώστας, ο οποίος έχει παντού μόνο φίλους κι ούτε έναν εχθρό.

ΚΑΚΟ ΧΩΡΙΟ...

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια. Έτσι κατάντησαν τώρα και οι ΑΝ.ΕΛ., που μπορεί να μην έφτασαν στα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ, αλλά τα προβλήματα δεν παύουν να δημιουργούνται μετά το 3,4% που πήρε το κόμμα στις Ευρωεκλογές. Με τέτοιο ποσοστό δεν μπορεί να ελπίζει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια μελλοντική συνεργασία, όπως φαίνονταν μέχρι τώρα. Επομένως, η δύναμη των ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι κακή για τους ίδιους αλλά για τους ενδεχόμενους μελλοντικούς συνεταίρους...

ΕΝΑ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»...

Ένα ευχαριστήριο μήνυμα, που όφειλε προς τους Γιαννιώτες, έστειλε ο Ν. Γκόντας και άρχισαν τα... παλιά της συγχωρεμένης τα «πρασινοπούλια». Τι θέλει να πει «ο ποιητής», αναρωτιώντουσαν κι άρχισαν τις περισπούδαστες και ανόητες αναλύσεις.
Ο Ν. Γκόντας μίλησε απλά και ξεκάθαρα, περιγράφοντας τα αισθήματά του απέναντι σε όλους τους συμπολίτες που τον εμπιστεύτηκαν την πρωτιά στην πρώτη Κυριακή και το 43% στην δεύτερη και υποσχέθηκε ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη με την παρουσία του στα πράγματα που αφορούν τα Γιάννενα.
Όσον αφορά τα «γραμμάτια και τις συναλλαγματικές» που ανέφερε, δεν είπε κάτι που δεν το έχει ξαναπεί. Προς τι λοιπόν η ενόχληση και οι απορίες των ενοχλουμένων;

❁ Η ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ...

Και μετά τις εκλογές τις «σιγά μην καθήσει ο Έλληνας να πάθει πλήξη», η σεναριολογία για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης έχει αρχίσει για τα καλά και τα ονόματα με τα οποία θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση πάνε κι έρχονται.

■ Η ΔΙΑΛΥΣΗ...

Πρώτα - πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με κάποια κομματίδια που δεν έκαναν την διαφορά όπως υπολόγιζαν. Πρώτη η ΔΗΜΑΡ δείχνει το δρόμο της διάλυσής της αφού με 1,5% δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον.

❖ ΤΑ ΛΑΘΗ...

Η ΔΗΜΑΡ τα τελευταία χρόνια έκανε απανωτά τα λάθη και το μπες - βγες σε κυβερνητικό σχήμα την έφερε στα πρόθυρα της διάλυσης. Ένα - ένα τα στελέχη της και μιλάμε για τους βουλευτές που είναι οι μόνοι που της απέμειναν, χαράζουν ξεχωριστή τακτική για ξεχωριστή πορεία. Αποτέλεσμα, αυτές τις μέρες να μην αντιλαμβάνεται η αριστερά τι της λέει και τι της κάνει η... αριστερά!

❁ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ!..

Με την δύναμη των 14 Βουλευτών που διαθέτει στην Ελληνική Βουλή η ΔΗΜΑΡ μπορεί να γίνει ο ρυθμιστής σε ενδεχόμενο εκλογών, με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον επόμενο Φεβρουάριο. Ενδεχομένως αυτοί οι 14 Βουλευτές να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας κι αυτός μπορεί να είναι ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης!

■ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...

Έχουμε παράδοση να εκλέγουμε Πρόεδρο «αποτυχημένους» πολιτικούς. Το έχουμε πράξει στην περίπτωση του Κωστή Στεφανόπουλου, που όταν διέλυσε τη ΔΙΑΝΑ με την βοήθεια και της τότε ΠΟΛΑΝ εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας για μια δεκαετία και ακολούθησε ο δικός μας Κάρολος Παπούλιας, που, όταν έχασε την βουλευτική έδρα στα Γιάννενα, προτάθηκε από τον Κώστα Καραμανλή για το ύπατο αξίωμα στο οποίο βρίσκεται ακόμη και οσονούπω το τερματίζει, με επιτυχία ή όχι, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα το αποφασίσουν.

❖ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!

Προσέξτε τώρα: Οι δεξιοί πρωθυπουργοί, οι εν γένει πολιτικοί δεν είναι μπαγκαμπόντηδες και μπαγάσηδες. Άμα υποσχεθούν κάτι το κάνουν. Και στην περίπτωση του Στεφανόπουλου και στην περίπτωση του Παπούλια κράτησαν τον λόγο τους. Ενώ οι αριστεροσοσιαλιστές τύπου Ανδρέα Παπανδρέου στην περίπτωση του Κων/νου Καραμανλή αποδείχτηκαν επίορκοι!

❁ Η ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ!..

Ποιος δεν θυμάται εκείνη την ενάτη του Μαρτίου του 1985 όπου ο Εθνάρχης μπαμπέσικα και με τις κουτοπονηριές του Μένιου «εξεδιώχθη» από το Προεδρικό Μέγαρο για να αντικατασταθεί από τον Σαρτζετάκη που για 5 χρόνια είχαν να παίζουν οι επιθεωρήσεις των Αθηνών...

■ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ...

Επανέρχομαι λοιπόν στην περίπτωση Κουβέλη, που, όσο πιο αποτυχημένος μπορεί ν’ αποδείχτηκε για το κόμμα του, τόσο πιο κοντά βρίσκεται στο να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα σημάδια μέχρι αυτή τη στιγμή και με την προϋπόθεση ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει σκορπίσει στα... πουλιά της κλώσσας, όπως έχει αρχίσει να διαφαίνεται.

❖ ΝΑΤΟΣ, ΠΕΤΙΕΤΑΙ!

Μέσα στην γενικότερη τούρλα νάτος πετιέται και ο Γιωργάκης να αποκτά λόγο πολιτικό και να κάνει πολιτικές προτάσεις! Αφού έκαψε την ΔΗΜΑΡ με όσα υποστήριξε προεκλογικά για τα περί συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑΣ - ΔΗΜΑΡ, τώρα προτείνει συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ! Τι έβαλε με το νου του αυτό το παιδί;

❁ ΣΤΗΝ... ΕΝΤΑΤΙΚΗ!

Εκεί στο Μαξίμου το πήραν το μήνυμα και το έχουν βάλει στην «εντατική» και προσπαθούν για την ερμηνεία του ή την ανάταξή του! Είναι σε βαρειά κατάσταση το μήνυμα και θέλει άμεσες χειρουργικές ενέργειες, λένε μερικοί, ενώ οι πιο ειδικοί δεν ανησυχούν, είτε γιατί ξέρουν κάτι είτε επειδή δεν το αντιλαμβάνονται!

■ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ!..

Θα κάνουμε ανασχηματισμό - εγχείρηση, λένε οι κυβερνητικοί εταίροι αλλά δεν βιαζόμαστε. Ας έχουν κατά νου μη συμβεί ότι συνέβη στην περίπτωση του ασθενούς που, ενώ η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε!

❖ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ...

Μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών μάθαμε ότι σκέφτεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ανθρώπινα όσους δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους. Σκέφτονται να κάνουν ρυθμίσεις των χρεών μέχρι 72 δόσεις, μπας και μαζέψουν κανένα ευρώ, διότι από έσοδα... πάπαλα τους προηγούμενους μήνες.

❁ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...

Και δεν μου λέτε, ρε λεβέντες του οικονομικού επιτελείου, έπρεπε να γίνει ό,τι έγινε για να σκεφτείτε τα αυτονόητα; Εδώ ο κοσμάκης βογγάει από τα βάρη κι εσείς απαιτείτε να μη βγάζει κιχ! Έστω και τώρα ας παρθεί μια απόφαση από την Κυβέρνηση για ελαφρύνσεις, γιατί με γοναστισμένους Έλληνες το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα άκρα. Απλά τώρα είμαστε στις δοκιμές!

■ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...

Κάτι κουρασμένα παλικάρια ζητούν επιγόντως διακοπές μετά τον εκλογικό κάματο! Τι να πει κι ο λαός που είχε την φαεινή ιδέα να τους δώσει αυτό το δικαίωμα, ο οποίος την έννοια «διακοπές» την έχει διαγράψει από τον νου και το λεξιλόγιό του...

❖ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ!..

Η «Ανθρωπιά» ήταν το θέμα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι νέοι μας εφέτος στις Πανελλαδικές. Βατό, είπαν, το θέμα στην ανάπτυξη αλλά στην πράξη πόσο δυσκολοεύρετη είναι! Σ’ αυτή την «ανθρωπιά» ελπίζουν σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο οι κοινωνίες αλλά που την ακούν και δεν την βλέπουν! Κάποιες «νησίδες» ξεχωρίζουν κι αυτές από την «ανθρωπιά» μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων. Ανθρωπιά από την εξουσία γενικώς κανείς να μην υπολογίζει, διότι ανθρωπιά κι εξουσία καμία σχέση μεταξύ τους! Καλή τύχη παιδιά κι από σας περιμένει η ανθρωπότητα να διδάξετε στην πράξη τα ανθρωπιστικά αισθήματα...



Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.