ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!
Πεντακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ περιμένουν τους Ηπειρώτες να τα ξεθάψουν από την περιοχή Καλπακίου! Είναι τα κέρδη από την εξόρυξη υδρογονανθράκων, κάτι που ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός Γ. Μανιάτης που επισκέφτηκε τα Γιάννενα προχθές. Τελικά, ν’ αρχίσουμε να αισθανόμαστε ως... Εμίρηδες ή να εξακολουθούμε να ζούμε ως κακομοίρηδες;

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ!..
Αδιάβαστος (;) ο κ. Μανιάτης περί Ρυθμιστικού, Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη και αναθεώρηση Περιφερειακού Χωροταξικού Ηπείρου. Ζητήματα που απασχολούν την περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, για τα οποία φαίνεται να είναι ενοχλημένος και ο Στ. Καλογιάννης που καρκινοβατούν χωρίς λόγο, αφού δεν κοστίζουν και πολλά χρήματα.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...
Τελικά δικαστικά θα διατεθεί στην πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΕΔ η ενδέκατη έδρα, αφού δεν βρέθηκε λύση ορθόδοξη όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος. Η πρωτοβουλία Παπαλέξη πήγε στο βρόντο και τώρα πάνε γι’ άλλα, αφού η πλειοψηφούσα παράταξη κατέθεσε ένσταση.

❁ ΧΕΡΙ- ΧΕΡΙ!
Φάτσα μπάλα Τσίπρας - Καμμένος να κάνουν σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας. Δεν μπόρεσε να διαλύσει τη Ν.Δ. ο Πανούλης και τώρα έβαλε στόχο τον ΣΥΡΙΖ! Το κακό γι’ αυτόν είναι ότι θα ξαναματαβρεί μπροστά του την Ραχήλ που ο ίδιος πριν λίγες μέρες ξεμάντρωσε!

■ ΤΟ ΜΙΣΟΣ...
Απύθμενο το μίσος τελικά του Καμμένου προς τη Ν.Δ. που τον πήρε ένα κακομαθημένο παιδί του μπαμπά και τον έκανε μέχρι και υπουργό. Τώρα ξερογλύφεται γύρω από την Κουμουνδούρου για να γίνει υπουργός της αριστεράς!

❖ Η ΣΕΜΠΡΙΑ...
Αυτή η επικείμενη σεμπριά έβγαλε από τα ρούχα της την δική μας Άννα Ασημακοπούλου που έκανε λόγο για «συμμαχία ολέθρου ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ». Άδικα μάλλον ανησυχεί η κ. Ασημακοπούλου, διότι αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις που πιστεύει ο Αλέξης, οι ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν στην Βουλή. Δεν χρειάζονται συνοδηγό οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ. Όσοι πάνε, στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάνε μόνοι τους και θ’ αφήσουν τον Πάνο με τον Τέρενς να φιλοξενηθούν κάπου! Η Ραχήλ έφυγε νωρίς...

❁ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ!..
Εν τω μεταξύ, πολλοί ΑΝΕΛ εδώ και καιρό έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και «τρολάρουν» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Με το μανδύα των ΑΝΕΛ αναπαράγουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τρέχουν από κοντά στον Αλέξη. Στόχος τους η άτιμη η συγκυβέρνηση που έβαλε την χώρα στα μνημόνια. Πρόκειται για άτομα που προσπαθούν να κλείσουν θέση κοντά στην εξουσία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

■ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ...
Με την ιδέα ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση Τσίπρα το Χρηματιστήριο βρέθηκε στα... τάρταρα και τα επιτόκια των ομολόγων στα ύψη! Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν γίνει κυβέρνηση! Θα πείτε, τι μας νοιάζει αφού ούτε Χρηματιστήριο παίζουμε ούτε ομόλογα διαθέτουμε. Αυτή η ξένη έγνοια θα μας φάει...

❖ «ΞΥΝΕΤΑΙ»...
Την τρώει ο τάχας της την Αλβανία και ξανοίγεται επικίνδυνα. Μέσα σε Σερβικό γήπεδο ύψωσε Αλβανική σημαία διεκδικώντας Σερβικά και Ελληνικά εδάφη! Μάλιστα, ως πρωταγωνιστής της πράξης φέρεται ο αδελφός του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει σχέδιο αναστάτωσης στην περιοχή που μόνο σε καλό δεν θα βγει στους Αλβανούς εθνικιστές.

❁ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ!..
Η ιστορία με τους χάρτες της Αλβανίας που θέλει τα σύνορά της μέχρι την Ναύπακτο είναι πολύ παλιά υπόθεση. Το ότι απλώνονται και προς Σερβία μεριά καλό είναι να το προσέξουν, αν δεν θέλουν να έχουν τίποτα... ντράβαλα και να μείνουν με τα Τίρανα μονάχα!

■ Η ΠΑΓΑΝΑ...
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Αλβανοί «έποικοι» της Β. Ηπείρου βγήκαν με σημαίες παγάνα στα Ελληνικά χωριά απειλώντας τους κατοίκους και δημιουργώντας σοβαρά επεισόδια. Με αυτοκίνητα, με ντουντούκες και καλάσνικωφ περνούσαν στα χωριά τρομοκρατώντας, σπάζοντας και πυροβολώντας εναντίον των κατοίκων, οι οποίοι άρχισαν να κτυπούν τις καμπάνες για συναγερμό των Ελλήνων της Β. Ηπείρου!

❖ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ...
Και η Ελληνική πατρίδα τι κάνει; Ο Υπουργός Εξωτερικών ποια ακριβώς θέση πήρε γι’ αυτές τις προκλήσεις; Τι είπατε; Είναι σύντροφος του Βενιζέλου ο Ράμα, άρα μη τους κύκλους του τάραττε; Οι δηλώσεις Βενιζέλου είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε!

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...
Τελικά δικαστικά θα διατεθεί στην πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΕΔ η ενδέκατη έδρα, αφού δεν βρέθηκε λύση ορθόδοξη όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος. Η πρωτοβουλία Παπαλέξη πήγε στο βρόντο και τώρα πάνε γι’ άλλα, αφού η πλειοψηφούσα παράταξη κατέθεσε ένσταση.

❁ ΤΟ... ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ!
Όταν είχαν δείξει ανάλογες συμπεριφορές οι Αλβανοί επί εποχής Μητσοτάκη, τότε αποφασίστηκε το... τσουβάλισμα των λαθραίων Αλβανών και η επιστροφή τους στην Αλβανία. Δεν λέω ότι κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει σήμερα, γιατί οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανών στη χώρα μας δεν ευθύνονται για τέτοιου είδους συμπεριφορές, όπως οι εθνικιστικοί τσαμπουκάδες. Ας έχει κατά νου ο Ράμα ότι και η υπομονή έχει τα όριά της.

■ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ...
Από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα Λίλα, ο οποίος έσπευσε πρώτος να προστατέψει το εθνικό σύμβολο της πατρίδας του! Σαν δικαιολογία αυτή θα ήταν πιστευτή αν κάποιος Σέρβος ταραχοποιός κατέβαζε την σημαία από κάποιον ιστό που ενδεχομένως να ήταν αναρτημένη λόγω της διεθνούς συνάντησης των δύο ομάδων. Εδώ όμως στο γήπεδο πρώτα αλλά και σε διεθνές επίπεδο στη συνέχεια, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος δεν θα πρέπει να αισθάνεται άνετα να ζει σε μια χώρα που την φτύνει όπως είναι η Ελλάδα. Επιβάλλεται η απομάκρυνσή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που θα είναι επώδυνο για την ομάδα, διότι είναι καλός και χρήσιμος ποδοσφαιριστής. Όμως, τα εθνικά ζητήματα δεν είναι... κλωτσοσκούφι κι αυτό ας γίνει αντιληπτό.

❖ ΝΤΟΥΓΡΟΥ!..
Έχει βρει έναν τρόπο ιδιαίτερο ο πρώην βουλευτής του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ Σάκης Οικονόμου που «μεταδημότευσε» στην οσονούπω πρώην ΔΗΜΑΡ και τώρα οδεύει ντουγρού προς ΣΥΡΙΖΑ για να συναντήσει τους πρώην «μενατάστες» ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚους.

❁ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ...
Από το «κυνήγι των πουλιών στο Σύνταγμα για να φάμε» που μας οδηγούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στο σημερινό φλερτ του Σάκη με τους Σκουρλέτηδες που ψάχνουν για θύματα - ψηφοφόρους και ανακαλύπτουν... πουλημένους βουλευτές για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός 180.

■ Η ΣΤΕΓΗ...
Έχει δικαίωμα ο Σάκης να ψάχνει για κομματική στέγη, διότι τα σπίτια όπου κατοίκησε είναι ετοιμόρροπα, οπότε οι μεζονέτες της άλλης αριστεράς είναι πιο φιλόξενες. Μέχρι την οριστική εξεύρεση πολιτικής στέγης ο Σάκης βρίσκεται στο μονόδρομο του σοσιαλισμού, όπως θα έλεγε και ο άλλοτε σύντροφος Παπαντωνίου...

❖ Η ΑΠΟΥΣΙΑ...
Ένα θεματάκι όμως προέκυψε τώρα τελευταία με τον Σάκη Οικονόμου και με τις δικαστικές διαμάχες που είχε με ντόπιο ηλεκτρονικό ΜΜΕ. Απ’ ότι διαβάσαμε ηλεκτρονικά πάλι, μετά από αναβολή της σχετικής δίκης, εκείνος δεν έδωσε σημείο ζωής τη νέα ημερομηνία που είχε ορισθεί από το σχετικό δικαστήριο. Να πρόκειται για «δώσε τόπο στην οργή», να πρόκειται για μεγαλοψυχία, για αδιαφορία, ποιος ξέρει!

❁ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...
Όμως, για την ίδια υπόθεση εκκρεμούν άλλα ποινικά και αστικά δικαστήρια από την «άλλη πλευρά», η οποία είναι αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί, διότι θεωρεί εαυτόν θιγμένο από τις κατηγορίες του Σάκη, κάτι που μπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Αν δεν υπάρξει μεγαλοψυχία κι από κει, τότε τις δικαστικές αίθουσες δεν βλέπω να τις αποφεύγουν αμφότεροι.

■ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ...
Επ’ ευκαιρία, να επισημάνω αυτή την «ασθένεια» των πολιτικών που μόλις θιγούν τα συμφέροντά τους τραβάνε μια αγωγή κυρίως κι άσε τους δημοσιογράφους να σέρνονται στα δικαστήρια, διότι αυτοί είναι οι «αδύναμοι κρίκοι». Θέλουν σώνει και καλά οι δημοσιογράφοι, γενικά, να τους στρώνουν χαλί και, αν δεν τους κάνεις και τεμενάδες, σε τυλίγουν σε μια κόλα χαρτί και σε στέλνουν... αδιάβαστο!

❖ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ!..
Μην τους χαλάσεις λοιπόν τη ζαχαρένια διότι είσαι χαμένος από χέρι. Αν δεν έχεις επιχειρήματα στα δικαστήρια που θα ακολουθήσουν, τότε κάνεις προσκλητήριο αγίων για να βρεθεί κανένας διαβασμένος δικαστής να σωθείς. Αλλιώς την έβαψες, έρμε κι απροστάτευτε δημοσιογράφε που για να σε ξεπατώσει το ΠΑΣΟΚ την περίοδο του πλιάτσικου του Χρηματιστηρίου και για να μη κακολογείς τους Τσοχατζόπουλους, Τσουκάτους, Παπαντωνίου έφτιαξαν τυποκτόνο νόμο στα μέτρα τους παίρνοντας μέτρα στο δικό σου τομάρι.

❁ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ!
Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο της ανθρωποφαγίας ακόμη και μεταξύ ανθρώπων των ΜΜΕ. Το καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σε σημείο να επαίρεται για τον εξανδραποδισμό εργαζόμενων στα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτούς τους φάγαμε και τώρα πάμε γι’ άλλους...». Ενώ τους απεργούντες εργαζόμενους στο άλλο ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ τους χαρακτήρισαν «εκβιαστές» επειδή ζητούσαν τα δεδουλευμένα! Είναι το νέο ύφος και ήθος που λανσάρει η «αριστερά» του Αλέξη και του Σκουρλέτη στη χώρα μας!

■ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ!
Κακό χωριό τα λίγα σπίτια δεν λέει ο λαός μας; Ε, αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα με τους ΑΝΕΛ στα Γιάννενα όπου έχουν γίνει από δυο χωριά, χωρίς να γίνεται αντιληπτό ποιος είναι ορθόδοξος και ποιοι οι... αιρετικοί! Μάλιστα, έχει ξεκινήσει ένας διαδικτυακός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών που είναι χάρμα να τον παρακολουθεί κανείς. Στο στόχαστρο της «ισχυρής» πλευράς ένας πολιτικός και κομματικός γυρολόγος που χρόνια τώρα θεωρεί ότι μπορεί ν’ αλλάζει την ρήση που θέλει το να μη μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολλά χρόνια!

❖ ΠΡΟΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Μετά την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη χώρα μας, αν δεν γίνει κάτι όσο είναι νωρίς από την Κυβέρνηση, τα πράγματα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο 2009! Τώρα ο Α. Σαμαράς πρέπει να βγει στα ίσια και με διάγγελμά του ν’ αποκαλύψει όλη την αλήθεια στους Έλληνες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αδιέξοδο και μάλιστα σε τραγικό. Έχουν φάει μια 5ετία στη δυστυχία και τώρα πάει να γίνει ανανέωση αυτής της δυστυχίας επειδή θέλει να κυβερνήσει σώνει και καλά ο Τσίπρας. Οι ξένοι δεν πρόκειται να μας δώσουν άλλη ευκαιρία και τους βολεύει να μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα για να φοβίζουν τους άλλους λαούς. Στα χέρια του Σαμαρά είναι η χειροβομβίδα, στα χέρια του και η τράπουλα. Ας ανοίξει ό,τι θέλει ή ό,τι μπορεί. Διαφορετικά ας παραδώσει τη χώρα εις χείρας του νέου «λεφτά υπάρχουν» Τσίπρα για να μάθει κι εκείνος να πρωθυπουργεύει στου κασσίδη του κεφάλι.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.