ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ... ΚΛΑΔΕΜΑ!
Είναι πολύ καλός για την δουλειά του και έπρεπε πάση θυσία να τον κλαδέψουν. Για τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Τσακνάκη ο λόγος που κατηγορήθηκε από αστυνομικούς ότι μεταχειρίστηκε «ειδικώς» τον γιο του που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. Ποτέ δεν του συγχώρησαν του Δ. Τσακνάκη την πάταξη της εγκληματικότητας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Δεν του συγχώρησαν την εξόντωση της συμμορίας Κόλα, την σύλληψη Μαζιώτη, ακόμη και το ξεσκαρτάρισμα στο ίδιο το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. από διακινητές ναρκωτικών, σωματέμπορους κι ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ανθρώπινος νους.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...
Ευαίσθητο σημείο η οικογένεια για αξιωματούχους που δεν μπορεί να τους βρει ψεγάδια κανείς να τους τα φορτώσει. Δεν βρήκαν κάτι να καταλογίσουν στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και κτύπησαν στον γιο του που κάνει τα πρώτα βήματα στην Αστυνομία. Τον έστειλε στο Εσωτερικών Υποθέσεων και γι’ αυτό ενοχλήθηκαν οι συνάδελφοί του, λες και είχε «πηδήξει» πολλούς βαθμούς για να γίνει... στρατηγός από υπαστυνόμος, όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Τι να πει κανείς!..

❁ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
«Ακόμη και με τον διάβολο θα πάμε για να γίνουμε εξουσία», έλεγε προ καιρού στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Η δαιμόνια σιδηρά κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου οδεύει με την κόλασή της στον παράδεισο που υπόσχεται να φτιάξει ο Αλέξης!

■ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ!..
Ζούμε να το δούμε κι αυτό! Την Γιάννα Αγγελοπούλου που αποφάσισε να στηρίξει κάτι καινούργιο και το καινούργιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Η αριστερή πλέον Αγγελοπούλου στηρίζει το καινούργιο που όμως είναι πιο παλιό από τα παλιά. Βάλτε τώρα την Γιαννούλα δίπλα στον Διαμαντόπουλο, στην Κωνσταντοπούλου και στην Ραχήλ Μακρή που κι εκείνη πάει να πιάσει «στασίδι» στον ΣΥΡΙΖΑ.

❖ ΤΑ «ΣΤΑΣΙΔΙΑ»...
Από το «στασίδι» του Πατριαρχείου στην αγκαλιά του Αγγελόπουλου κι από κει στην «αγκαλιά» του ΣΥΡΙΖΑ! Μιλάμε για διαδρομή επίπονη, αλλά έχει την δική της νοστιμιά η κάθε αγκαλιά. Απλά έκανε μια στάση στον κόρφο της «δεξιάς» ως... κατηραμένος όφις κι αφού βύζαξε από το γάλα της, τώρα αναζητεί το «νέο» όπως εκείνη το αντιλαμβάνεται. Μεγαλοκοπέλα τώρα κι αρχίζει τα «ξεπορτίσματα»!

❁ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ!
Ξεχασμένη και στα αζήτητα μετά το 2004 που έγιναν όπως έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα μας, ζήτησε λίγες σταγόνες προβολής η Γ. Αγγελοπούλου κι αφού της δόθηκε η ευκαιρία, είπε να μη την αφήσει να πάει χαμένη. Νάμαι κι εγώ εδώ! Εκλογές για Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχονται κι άμα δεν έχετε κάτι καλό, είμαι κι εγώ εδώ στο «καλάθι», λέει μ’ αυτή την παρουσία της η κυρία!

■ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ!..
Είχε προηγηθεί η παρουσία του γιου της στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ που κι εκείνος ως προπομπός έψαχνε το νέο ανάμεσα στους εκ μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ Φωτοπουλαίους! «Εμπρός τον έτσι που χάραξε ο τέτοιος» ένα πράμα η οικογένεια Αγγελοπούλου, για να τηρηθεί μετ’ ευλαβείας το ρηθέν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί ακόμη και με διαβόλους! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του πεθερού ευπατρίδη Παναγιώτη Αγγελόπουλου μ’ αυτά που ακούει από την νυφαδιά του!

❖ ΛΕΤΕ!..
Ρε, μπας κι είναι βαλτή η Γιάννα να δηλώνει θαυμάστρια του Αλέξη για να διώξει τους γκάγκαρους ΣΥΡΙΖΑίους που έχουν τον επαναστάτη στα φυλλοκάρδια τους; Γιάννα και συνιστώσες δεν δένουν και δεν φτιάχνουν μια μεγάλη κοινωνική αριστερή παράταξη!

❁ ΒΡΕ, ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ!
Ενάντια στα μνημόνια και η Γιάννα, αφού φρόντισε επί χρόνια να σπρώξει με τα ίδια της τα χέρια την χώρα μας στα μνημόνια. Έναν όψιμο παλιμπαιδισμό διακρίνουμε στην κ. Γιάννα, που κάνει την επανάστασή της σε προχωρημένη ηλικία...

■ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
Την ίδια στιγμή η χώρα μπαίνει σε νέες περιπέτειες επειδή βιάστηκε η Κυβέρνηση να ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια! Αυτά ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την Κυβέρνηση επιρρίπτουν τις ευθύνες στον Αλέξη που φοβερίζει ότι δεν θ’ αναγνωρίσει καμιά ενέργειά της! Το ποιος έχει δίκιο θα το δείξει η «αυτοψία» όταν έλθει η ώρα. Προς το παρόν, αντί για το γνωστό φωτάκι στο τούνελ συνεχίζει το σκότος να υπάρχει.

❖ Η ΦΤΩΧΕΙΑ...
Περί τους 8.000 Γιαννιώτες θα γευτούν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κάτι που αποδεικνύει το μέγεθος της δυστυχίας και στην πόλη μας. Φανταστείτε τι γίνεται σε άλλες πόλεις της Ηπείρου που δεν έχουν αυτή την προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά του κράτους.

❁ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ...
Ενώ τα Γιάννενα μπαίνουν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα οι εγκέφαλοι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων απειλούν τα μέλη τους με αποστολή των οφειλών τους στην Εφορία για να εισπραχθούν από κει. Μετά το πρώτο αυτό απαράδεκτο ραβασάκι - απειλή ακολούθησε νέο που καλεί τα μέλη να συμμετάσχουν σε εκδήλωση για την επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής!
■ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ!
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη μεταχείριση των μελών από τον φορέα τους. Έφτασε σε τέτοια ακραία σκέψη όταν είναι γνωστό ότι τους μόνους που έχει κτυπήσει βαριά η κρίση είναι τους επιτηδευματίες, που κλείνουν τα μαγαζιά τους από τις αναδουλειές.

❖ ΤΑ ΧΡΕΗ...
Έχουν τα δάνεια, τους ΕΝΦΙΑ, τους φόρους εισοδήματος, τα ασφαλιστικά ταμεία απλήρωτα κι έρχεται και το Επιμελητήριο να απειλεί με την βεβαίωση των εισφορών των μελών του στην Εφορία! Λες και το Επιμελητήριο έχει εξασφαλίσει την επιχειρηματική ευφορία στα μέλη του και, ένω έχουν, δεν θέλουν να πληρώσουν!

❁ Ο «ΛΙΒΑΣ»!..
Ποιος ήταν αυτός ο εγκέφαλος που συνέλαβε αυτή την ιδέα και μάλιστα την έκανε επιστολή - απειλή προς τα μέλη που κι εκείνα είχαν την φαεινή ιδέα να τους εκλέξουν πριν από τρία χρόνια για να φέρουν τον νέο άνεμο, ο οποίος τελικά αποδεικνύεται... λίβας;

■ Η «ΑΚΑΠΝΗ» ΠΕΔ!
Ακόμη να βγει λευκός καπνός από την ΠΕΔ Ηπείρου λόγω της άρνησης της μειοψηφίας ν’ αποδεχτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Στο «ραντεβού» που ορίστηκε με πρωτοβουλία της πλειοψηφούσας παράταξης δεν παρουσιάστηκε η «κεντροαριστερά», με αποτέλεσμα να μην υπάρξει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αδιάθετη έδρα! Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δίνει την έδρα στην πλειοψηφούσα παράταξη κι αυτό είναι που δεν μπορεί να παραδεχτεί η μειοψηφία, που, αν και μειοψηφία, θέλει την έδρα για λογαριασμό της με το «έτσι θέλω».

❖ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ...
Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένας Λώλος που, ενώ θέλει να καταλάβει τη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ, φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται το όλο σκηνικό και έχει μείνει σαν τον... μετέωρο πελαργό στο ένα πόδι! Κάποιος πρέπει να του πει ότι δεν φτάνει να θέλει να γίνει Πρόεδρος, αλλά πρέπει και να το διεκδικεί κιόλας.

❁ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!..
Όσα ήταν να κάνει η Βίκυ της Αποκεντρωμένης τα έκανε και με το παραπάνω, μέχρι που λίγο έλειψε να δεχτεί εξανδραποδισμό κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, διότι πριν τις εκλογές ούτε καν είχε ανακατευτεί κατά δήλωσή της.

■ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ο ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ!
Έκανε κι έγγραφη «διαμαρτυρία» ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προς την εφημερίδα για τον σχολιασμό που είχαμε κάνει για την παρουσία του στην τηλεοπτική εκπομπή της Ανίτας την ημέρα που η Ν.Δ. γιόρταζε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της. Ο κ. Ψωμιάδης περιγράφει την δική του εκδοχή της τηλεοπτικής παρουσίας του και είναι καθόλα αποδεκτή. Αφού ο ίδιος έτσι τα θέλει τα πράγματα, εμείς δεν έχουμε να καταλογίσουμε κάτι άλλο. Δικαίωμά του να εκτίθεται, αν αυτό τον κάνει πιο δυνατό και τον ικανοποιεί!

❖ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ!..
Επικαλείται ο κ. Ψωμιάδης και την παρουσία του Άνθιμου και του Γ. Λιάνη στην ίδια εκπομπή. Δεν τους είδα και δεν έχω άποψη. Να είναι βέβαιος ότι δεν μ’ ενδιαφέρει γι’ αυτούς διόλου, ενώ από τον Παναγιώτη ενοχλήθηκα, διότι μια μικρή φιλία την έχουμε. Η στήλη έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι πιο αυστηρή σε φίλους...

❁ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ...
Προτού όμως αποστείλει την επιστολή ο κ. Ψωμιάδης ο υπογράφων είχε αποκαταστήσει την «τάξη» αυτοβούλως όταν διεπίστωσε την ενόχλησή του. Ούτε ένας καλοθελητής δεν βρέθηκε να τον ενημερώσει έτσι ώστε να απέφευγε τον κόπο των διευκρινήσεων; Περιμένω τηλέφωνο από τον φίλο Παναγιώτη...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.