ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ...
Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε! Είπε ο ΓΑΠ ότι θα φτιάξει δικό του κόμμα και οι δημοσκόποι τον έφεραν μάνι - μάνι στο 12%. Ο Ελληνικός λαός παραληρεί στο άκουσμα της επιστροφής του Γιωργάκη ως σωτήρα και ζητά την μεγάλη επαναφορά του ασώτου - σωτήρα!

ΟΙ ΠΡΩΗΝ...
Επειδή σε τούτο τον τόπο τα έχουμε δει σχεδόν όλα, δεν είναι καθόλου παράξενο να ξαναδούμε Γιωργάκη στο πολιτικό προσκήνιο. Πάντοτε οι Έλληνες είχαν μια νοσταλγία για τους πολιτικούς που πέρασαν και δεν άγγιξαν. Οι προηγούμενοι ήταν πάντοτε καλύτεροι από τους νυν!

Ο ΜΟΝΟΣ...
Είναι ο μόνος ΠΑΣΟΚος που μπορεί να φέρει πίσω τους άλλους ΠΑΣΟΚους που γέμισαν τις δεξαμενές του ΣΥΡΙΖΑ, λένε οι νοσταλγοί του Γιώργου! Φαντάζεστε να συμβεί κάτι τέτοιο και να μείνει με το δάχτυλο στο στόμα ο Αλέξης που έχει αρχίσει να ξεσκονίζει την καρέκλα του πρωθυπουργού;

❁ ΠΛΗΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ!..
Το «πλην Ιωαννίνων» φαίνεται να μας κυνηγάει σαν πόλη, σαν περιοχή και σαν πολίτες. Αυτή τη φορά το «πλην Ιωαννίνων» έχει να κάνει με την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, το οποίο μένει... στ’ αζήτητα! Δεν συμπεριλαμβάνεται στα 14 άλλα αεροδρόμια της χώρας που επελέγησαν και διετέθησαν σε όμιλο εταιριών ο οποίος θα αναλάβει την εκμετάλλευσή τους.

■ ΑΣΥΜΦΟΡΟ...
Δεν είναι στις επιλογές των εκμεταλλευτών το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων διότι κρίνεται ασύμφορη επένδυση. Αντίθετα, το Αεροδρόμιο του Ακτίου πληροί τις προδιαγραφές εκείνες που το καθιστούν άξιον λόγου για επενδύσεις, κατά συνέπεια για κέρδη στον νέο όμιλο.

❖ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ...
Για 40 χρόνια δόθηκαν τα 14 αεροδρόμια από το ΤΑΙΠΕΔ στον Κοπελούζο και στην υπόλοιπη παρέα σε διαγωνισμό που έγινε. 1,2 δισ. ευρώ το εφ’ άπαξ τίμημα και 23 εκατ. ετήσιο μίσθωμα. Χρήματα που μπαίνουν ζεστά στα κρατικά συρτάρια, κάτι που ενόχλησε την αντιπολίτευση, η οποία κάνει λόγο για ξεπούλημα και επιβάρυνση στην μετακίνηση των επιβατών, λες και σήμερα είναι φθηνό το ταξίδι με τις αεροπορικές γραμμές...

❁ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ...
Για να ταξιδέψεις σήμερα από τα Γιάννενα στην Αθήνα, πρώτα πρέπει να έχεις παίξει... ΛΟΤΤΟ, να έχεις περάσει από Χρηματιστήριο και μετά να τολμήσεις. Έχει φτάσει μέχρι και 260 ευρώ η μονή διαδρομή προς Αθήνα! Άρα, είναι απαγορευτική η μετακίνηση, ή είναι επιτρεπτή μόνο στους έχοντες και κατέχοντες.
■ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ...
Χωρίς οικονομικό περιεχόμενο για τον Κοπελούζο το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οπότε εξαιρέθηκε εξ’ αρχής και από το ΤΑΙΠΕΔ. Άλλωστε, το Αεροδρόμιό μας είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν κινεί το ενδιαφέρον κανενός, μηδέ εξαιρουμένης της πολιτείας. Κοντά στα δέκα χρόνια τώρα εκσυγχρονίζεται κι ακόμη στον τόπο τα βιολιά. Με την αιτιολογία ελείψεων στις μελέτες το βασανίζουν το έργο και κανένας δεν φαίνεται να δίνει λόγο για το τις πταίει;

❖ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ!
Ξέρατε, φίλοι μου, ότι στο Ελληνικό κυνοβούλιο υπάρχει βουλευτίνα με το όνομα Ξουλίδου; Θυμόσαστε από κάποια σπουδαία πράξη αυτό το... αγλάισμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής; Ο υπογράφων ούτε που το είχε πάρει χαμπάρι. Αυτή λοιπόν η κ. Ξουλίδου του Πάνου Καμμένου πήρε το δικό της τέταρτο προβολής, όπως θεωρείται ότι δικαιούται ο κάθε Έλληνας κι αποκάλυψε ότι κάποιος, κάπου, κάποτε μέσω F/B της έκανε άσεμνη πρόταση χρηματισμού. Δεν ενέδωσε στον πειρασμό των 2-3 εκατ. ευρώ και το μαρτύρησε στον Πάναρο που έφτιαξε ιστορία αστυνομικού περιεχομένου όπως εκείνη με την αποκάλυψη της 17Ν.

❁ ΟΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ...
Πριν την κ. Ξουλίδου που δέχτηκε παρενόχληση από έναν Βορειοηπειρώτη (είδατε, κάθε ιστορία έχει και τον... Αλβανό της) είχαν προηγηθεί οι «συμφωνίες» άλλων βουλευτών των ΑΝΕΛ που είχαν πηδήξει από το μαντρί του Πάνου και οσονούπω θα μείνει με τις γκλίτσες και τα σαλαΐσματα μόνος, οπότε το όνομα μετατρέπεται σε... μονόΠανος...

■ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!
Κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ το ρήμα «παίρνω» κλίνεται σε όλους τους αριθμούς και καταλήγει σε «όλοι τα παίρνουν πλην του αρχηγού»! Ο αρχηγός ασχολείται με το ρήμα αποκαλύπτω. Έτσι, αφού είχε αποκαλύψει παλιά ότι τον εξεβίασε ο Γ. Κύρτσος του «Ελ. Τύπου» για μίζα, ακολούθησε το βιβλίο μπεστ σέλερ για την αποκάλυψη της 17Ν, για να φτάσουμε στο σήμερα με την μισή κοινοβουλευτική του ομάδα να κατηγορείται για χρηματισμό.

❖ Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ...
Κάθε έναν που πηδούσε από το μαντρί των ΑΝΕΛ τον ακολουθούσε η ρετσινιά του μιζαδόρου! Μέχρι και στα Γιάννενα έφτασε αυτή η αρρωστημένη συνήθεια, όπου κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ τα βρόντηξαν με πάταγο και κατηγορήθηκαν για χρηματισμό! Η συνήθης τακτική της λάσπης εφαρμόζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη σ’ αυτό το κόμμα, που, άμα ξαναδεί Βουλή, να μας γράψει!
❁ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ...
Προσέξτε τώρα την κουτοπονηριά του Καμμένου. Την λάσπη περί χρηματισμού την ρίχνει στους βουλευτές που ενδέχεται να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας κι όχι σ’ εκείνους που έφυγαν και κατευθύνονται προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά. Τρανό παράδειγμα η Ραχήλ, η οποία έχει σηκώσει πανιά για ΣΥΡΙΖΑ. Σου λέει το παιδί, η Ραχήλ έχει καλό σκοπό, άρα της χρεώνει το πταίσμα της αναποδιάς!

■ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ!
Κι ενώ αυτά τα «θεάρεστα» γίνονται στο εσωτερικό, έξω πάμε κατά διαβόλου. Το Παρίσι δεν αποδείχτηκε πόλη του φωτός για τη χώρα μας, αλλά του ερέβους, αφού οι Τροϊκανοί ζητούν όλο και περισσότερο αίμα από τον ελληνικό λαό. Δεν χόρτασαν ακόμη και πάλι στο μάτι τους έχουν μπει συντάξεις και το βάλτε κι άλλους φόρους!

❖ ΟΙ ΜΙΖΕΣ...
Ακούνε για μίζες οι Τροϊκανοί και βάζουν με το νου τους ότι όλοι οι Έλληνες έχουν λεφτά, οπότε ξεβρακώστε τους, ένα πράμα. Τι μας βρήκε και δεν θα το περάσουμε, λένε οι κυβερνητικοί που μια αντίσταση την έκαναν, αλλά κομματάκι ζόρικο να αντέξουμε στις πιέσεις. Εκείνο που μας παρηγορεί είναι ότι οι μάχες γίνονται στο Παρίσι κι όχι στην Αθήνα που θα μας ενοχλούσε σφόδρα.

❁ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ...
Τα πανεπιστήμια χρειάζονται προσωπικό κι έτσι όπως είμαστε σήμερα δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Είναι η κραυγή αγωνίας από τον Πρυτανη του πανεπιστημίου μας κ. Γ. Καψάλη, ο οποίος όποτε του δίνεται ευκαιρία, ζητά τουλάχιστον την επιστροφή των «διαθέσιμων» που ακόμη βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας.

■ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...
Ο κ. Καψάλης μιλά για τ’ αυτονόητα χωρίς μέχρι στιγμής να βρίσκει αυτιά ανοικτά από την Πολιτεία η οποία ψάχνει τους 5.000 μέχρι τέλη του έτους που θα δουν την έξοδο από το δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Κι αυτές οι παλικαριές του Λοβέρδου ότι κανείς δεν θα φύγει από το Υπουργείο του έπεσαν στο κενό ή μετατράπηκαν σε εθελοντική εργασία...

❖ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!..
Στον... ύπνο πιάστηκε τελικά ο Αλβανός που πυροβολούσε ανεξέλεγκτα σε μπαρ του Πειραιά. Μόλις δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του ήταν θέμα χρόνου να πέσει στα χέρια της ΕΛΑΣ, στην οποία προΐσταται ο Δημ. Τσακνάκης, ο οποίος έχει τελικά εξελιχθεί σε μεγάλο Αλβανοφάγο!

❁ ΠΕΡΙΠΑΤΟ...
Όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, αυτά πήγαν περίπατο όταν, προτού κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, η φωτογραφία του δράστη δια της πλαγίας οδού δημοσιοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου. Μένει το διαδικαστικό μέρος για να οριστεί το πλαίσιο εκείνο που θα ξεχωρίζει τα προσωπικά δεδομένα των μακελάρηδων από τα πταίσματα.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ!
• Να δείτε που θα φτιάξει αεροδρόμια, θα φτιάξει γιοφύρια, θα μειώσει την ανεργία, θα επαναφέρει τους απολυμένους στις δουλειές τους, θα διπλασιάσει τους μισθούς και τις συντάξεις και γενικά θα κάνει πολλά θαύματα ο Αλέξης που έρχεται μεθαύριο στα Γιάννενα. Από δω θ’ αρχίσει την... ανάπτυξη και θα την εξαπλώσει σ’ όλη τη χώρα...
Ψιτ! Αλέξη! Είσαι πατριωτάκι και μαζέψου στο παραμύθιασμα. Να το κάνουν οι Πελοποννήσιοι και οι Κρητικοί ας το κάνουν, όχι όμως και οι Ηπειρώτες. Χαμηλά ο πήχης για να σε πάρουν στα σοβαρά όσοι θα συμμετέχουν στη μάζωξη. Τα της ΔΕΘ άστα κατά μέρος και πες κάτι που να το πιστεύει ο κόσμος!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.