ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΡΙΣΗ...
Λένε πολλοί ότι η κάθε κρίση μπορεί να γίνει αρχή για κάτι καλύτερο, για κάτι νέο. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να ισχύσει στο πολιτικό στερέωμα, αλλά στην περίπτωση του Σάκη Νάτση, ιδιοκτήτη του EPIRUS PALACE φαίνεται να δένει με τη νέα δραστηριότητα που εγκαινίασε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου του.

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ...
Κάλεσε, λοιπόν, ο κ. Νάτσης τον μεγάλο Σεφ και ιδιοκτήτη εστιατορίων Έκτορα Μποτρίνι και του ανέθεσε να επιμεληθεί την τέχνη της γεύσης στηγμένη σε Ηπειρώτικα προϊόντα. Εκείνος έβαλε όλη τη μαστοριά του και την παρουσιάζει στους πελάτες σε μια πράγματι πρωτοποριακή κίνηση. Πρώτοι που είχαν την τύχη και την ευκαιρία να γευτούν τις Ηπειρώτικες γεύσεις από μια άλλη μαστοριά ήταν οι άνθρωποι της ενημέρωσης και της επικοινωνίας, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων που έτυχε ειδικής τιμητικής πρόσκλησης από τον κ. Σάκη Νάτση και ως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσα ν’ αρνηθώ.

Ο ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ...
Εκεί ήταν ο Κερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος φορώντας την στολή του αρχι-σέφ, αράδιαζε τα πιάτα με τα εδέσματα σε μια προσπάθεια να δώσει ένα Ηπειρώτικο πιάτο γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές από μια άλλη Ήπειρο, αυτή την Ήπειρο των γεύσεων, των αρωμάτων και των χρωμάτων που προσφέρονται πλουσιοπάροχα στο πιάτο...

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...
Μια τέτοια τολμηρή ενέργεια και κίνηση από πλευράς του ιδιοκτήτη του εστιατορίου Σάκη Νάτση ανοίγει νέους ορίζοντες γευσιγνωσίας στον τόπο μας, που ξεφεύγει από τα τετριμένα και τα παρδοσιακά έτσι όπως τα γνωρίζουμε σήμερα στην εστιατορική τέχνη. Η πράξη αυτή δείχνει ότι όταν στίβει κανείς το νου του φτιάχνει ανοικτούς ορίζοντες στον επαγγελματικό του χώρο αλλάζοντας πολλές φορές τα δεδομένα, κάτι που εκ των πραγμάτων και των καταστάσεων επιβάλλεται. Να λοιπόν γιατί η κρίση στην οικονομία μπορεί να γίνει η αφορμή ν’ αλλάξουμε όλοι μας ρότα και ν’ ανακαλύψουμε νέους δρόμους, ακόμη και σ’ αυτή τη διατροφή και κυρίως στις γεύσεις. Ο Σάκης που το επιχείρησε γίνεται πρωτοπόρος κι αναμένονται κι άλλοι επιχειρηματίες του είδους να τον μιμηθούν.

❁ ΤΟΣΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΙΠΟΤΑ!
Χίλια χιλιόμετρα έκανε ο Αλέξης να έλθει Γιάννενα και να επιστρέψει στην Αθήνα για να ζητήσει εκλογές. Εκλογές εδώ και τώρα, ξαναματαείπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κι, αφού έταξε και στους ηπειρώτες φαγοπότι με χρυσά κουτάλια, επέστρεψε στην Κουμουνδούρου πανευτυχής και περιχαρής από την αφθόρμητη υποδοχή και παρουσία των ΠΑΣΟΚων της περιοχής κι όχι μόνο, στην ομιλία του!

■ ΔΕΘ Νο 2!..
Του γράψαμε να μην επαναλάβει τα όσα είχε πει στη ΔΕΘ κι εκείνος έκανε ακριβώς το ίδιο. Με 12 δισεκατομμύρια -πού θα τα βρει, εκείνος ξέρει- «θα θεραπεύσει κάθε νόσον και πάσαν μαλακίαν» του Ελληνικού λαού από καταβολής κόσμου.

❖ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ...
Θα φτιάξει γιοφύρια, θα μεγαλώσει τα ποτάμια, θα βρει δουλειά σ’ όλους τους Ηπειρώτες. Δεν αστειεύομαι. Το είπε παρουσία 250 νοματαίων ότι ο Άραχθος, θα εξακολουθεί να τρέχει όπως έκανε εκατομμύρια τώρα χρόνια, το ίδιο κι ο Αώος. Για τον Αχελώο θα δεσμευτεί όταν θα πάει να... αναπτύξει την Αιτωλοακαρνανία!

❁ Η... ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ!
Η Δωδώνη και η Νικόπολη θα ξαναχτιστούν, ενώ θα «κατεδαφιστεί» η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Σοβαρά σας λέω. Δεσμεύτηκε ο Αλέξης από την πρωτεύουσα της Ηπείρου ότι θα φέρει την... κοσμογονία μόλις γίνει πρωθυπουργός τις επόμενες μέρες, αφού πρώτα του παραδώσει την εξουσία ο Σαμαράς.

■ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ...
Εγώ δεν θα υπογράψω καμία συμφωνία με την Τρόικα. Ούτε θα εκτελέσω τις εντολές που θα έχουν υπογράψει οι ΣαμαροΒενιζέλοι, είπε σε μια στιγμή έπαρσης. Δεν ξεκαθάρισε όμως αν θ’ αποδεχτεί τα χειρότερα, γιατί θα τον έχουν δέσει πισθάγκωνα προτού τον οδηγήσουν στην καρέκλα της εξουσίας...

❖ Η «ΔΩΔΩΝΗ»...
Εκεί στην παραζάλη του ο Τζουμερκιώτης Αλέξης θυμήθηκε την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» της οποίας θα επανεξετάσει τον φάκελο! Κι εμείς που πιστεύαμε ότι η περίοδος των «φακέλων», έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί! Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι μπορεί ν’ αλλάξει το καθεστώς της «Δωδώνης» όταν αυτή έχει αλλάξει γενικώς ρότα και έχει μπει σε τροχιά εξυγείανσης κι ανάπτυξης; Πιστεύει κανείς ότι τέτοια πισωγυρίσματα μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη για την οποία κόπτεται, δηλαδή στήνοντας συνεταιρισμούς σαν αυτούς που χρεωκόπησαν τη χώρα μας με το φαγοπότι που είχαν στήσει οι σημερινοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ; Την προηγούμενη φορά έξω από την «Δωδώνη» είχε υποσχεθεί εξαγορά της, ενώ τώρα απλά θ’ ανοίξει τον φάκελο. Η συνέπειά του μας τρελαίνει!

❁ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...
Θα καταργήσει και τα διόδια στο Δροσοχώρι, υποσχέθηκε ο Αλέξης. Τι λες, ρε μεγάλε! Πάντως, μια ανακούφιση για τα διόδια μας την έδωσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Θα σας βάλουμε αναλογικά διόδια, πάει και τελείωσε. Αυτό ήταν που άνοιξε τον δρόμο του Μιχάλη προς την Ήπειρο, τον οποίο είχαμε κλείσει επαναστατικώ δικαίω μια βδομάδα πριν. Πολλή φασαρία για ένα μεγάλο τίποτα και παραλίγο να χυθεί αίμα στον κάμπο του Δροσοχωρίου που θα θύμιζε... εποχές Κιλελέρ!

■ ΟΙ ΚΟΤΕΣ...
Τελικά, πόσο κοντά είναι η σοβαρότητα με την φαυλότητα και τον λαϊκισμό ορισμένων τύπων που έχουν «αγοράσει» τη σφραγίδα δωρεάς του κυρίου! Πόσο μικροί γίνονται στα μάτια των απλών ανθρώπων εκείνοι που κατ’ επάγγελμα επιρρίπτουν ευθύνες σ’ όλους τους άλλους βγάζοντας τον εαυτό τους από το «κάδρο» των ευθυνών. Ο χαρακτηρισμός κότες πτηνοτροφείου είναι πολύ μικρός για να τους περιγράψεις κι αυτό πάντοτε σε σύγκριση με τις αλανιάρες κότες που έμαθαν να ξεχωρίζουν.

❖ ΑΠΟ ΜΑΝΤΙ ΣΕ ΜΑΝΤΡΙ!
Ζητούν από τους άλλους να πολεμήσουν για να δοξαστούν εκείνοι και μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει κατά τον καλύτερο τρόπο. Έμαθαν να πηδούν από μαντρί σε μαντρί για ν’ αποφύγουν τους... κακούς λύκους που σουλατσάρουν από την οροσειρά της Πίνδου μέχρι τα καμποχώρια. Έρμη Ν.Δ., τι φίδια κολοβά βυζαίνουν από τον κόρφο σου και καμαρώνεις για το μεγάλωμά τους.

❁ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ...
Το πόση σημασία δίνει στο πόπολο και στους φορείς ο Αλέξης φάνηκε από την περιποίηση που έκανε στους προσκεκλημένους. Αφού τους κάλεσε, και τους ανάγκασε να τον ακούσουν, στην συνέχεια τους έδωσε το λόγο να καταθέσουν απόψεις σε άδεια αίθουσα. Ποιος είχε το κουράγιο και την διάθεση να ακούσει τι έλεγε ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδροςτης ΠΕΔ και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ που ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος κόμματος που είχε προσκληθεί και ανταποκρίθηκε.

■ Ο ΤΣΙΠΡΑΝΤΡΕΑΣ!
Κατά τ’ άλλα, η ανάπτυξη της χώρας ξεκίνησε από την τελευταία περιφέρεια της Ε.Ε., όπως ο ίδιος ανακάλυψε και αυτό θα γίνει μέσα σε 100 μέρες από την ώρα που θα γίνει πρωθυπουργός, όπως είπε στον ΣΚΑΪ. Ίδιος κι απαράλλαχτος ο Αντρέας του 1981 ο μπαγάσας...

❖ ΣΤΟ ΣΚΥΦΤΟ!..
Από την άλλη μεριά, έχουμε την κυβέρνηση με την Τρόικα σ’ ένα κρεσέντο έμπα ψυχή - έβγα ψυχή. Τα θέλουν όλα και τώρα από τους Έλληνες, τους οποίους έχουν βάλει στο... σκυφτό και «για χάρη του αετού πήδα κι εσύ χελώνα», ένα πράμα.

❁ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ ΜΟΝΑΧΟΣ!..
Είμαστε στο βαθύ σκοτάδι που είναι πριν από το χάραμα, είπε ο Α. Σαμαράς, που τι το ήθελε εκείνο το κλειδί του Ναυπλίου που είναι η πατρίδα της πεθεράς του, η οποία τι χρώσταγε ν’ ακούσει τα εξ αμάξης από τον πολιτικό πολιτισμό που διδάσκει η αντιπολίτευση.

■ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!
Για το βαθύ σκοτάδι πριν το χάραμα είχε κάνει λόγο και ο Βενιζέλος πριν από 1,5 χρόνο περίπου. Πόσο πολύ κρατά αυτό το σκοτάδι στη χώρα μας τελικά; Γίναμε Σουηδία όπου η νύκτα είναι μακριά αλλά η χώρα ευημερεί όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Ας αποφεύγουν τέτοιου είδους παραδείγματα διότι οι Έλληνες ξυπνούν νωρίς για να δουν τη μοίρα τους και τα βάσανά τους.

ΟΙ «ΓΑΜΠΡΟΙ»...
• Πρώτη θέση οι γαμπροί της εξουσίας στη συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα. «Μύρισαν» εκλογές και είπαν να δώσουν το «παρών» και μάλιστα μπροστά - μπροστά για να τους δει ο αρχηγός και να τους κάνει νόημα όπως εκείνο του μακαρίτη Αντρέα στην Μιμή. Όποιος είχε μάτια είδε!
❖ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ...
Στα Γιάννενα ο Τέρενς Κουΐκ των ΑΝΕΛ για να μαζέψει τα συντρίμια του κόμματός του ύστερα απ’ όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα. Αφού άκουσε τα εξ’ αμάξης κι αφού τα έκανε χειρότερα απ’ ότι ήταν, βρήκε την ευκαιρία να φέρει το θέμα των διοδίων του Δροσοχωρίου στη Βουλή. Θεώρησε ότι ήταν πιασάρικο το θέμα όταν αυτό έχει ήδη λήξει, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου περί αναλογικής χρέωσης, κάτι που χαιρέτησε και ο Αλέκος Καχριμάνης που σήκωσε τον κουρνιαχτό και μάλιστα χειμωνιάτικα.

❁ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΙ...
Δυστυχώς για τον Τέρενς Κουΐκ αλλά και για την εναπομείνασα κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, η εικόνα του κόμματος πάει από το κακό στο χειρότερο. Ο Πάνος Καμμένος έχει ανακαλύψει αποστάτες και αποστασίες και καθημερινά εξευτελίζονται με όσα λένε και κάνουν. Τελευταίος εξευτελισμός η ανακάλυψη χρηματισμού βουλευτών από έναν Αλβανό υπήκοο, ο οποίος έκανε διαδικτυακό «καμάκι» στην «θεούσα» Ξουλίδου, εξ’ αιτίας της οποίας είχε «φαγωθεί» η Ραχήλ Μακρή, η οποία δεν άντεξε άλλο την μιζέρια και την βλακεία και πήρε των ομματιών της. Δεύτερο θύμα της Ξουλίδου ο Π. Μελάς που κι εκείνος τα βρόντηξε δίνοντας τις ανάλογες μούτζες...

■ ΑΤΥΧΗ ΣΤΙΓΜΗ!..
Θεωρώ άτυχη στιγμή του Αλ. Καχριμάνη την τηλεφωνική παρέμβασή του σ’ εκπομπή στον ALPHA την περασμένη Κυριακή, όπου σε θέση κατήγορου ένας Παπαγιαννίδης του ΕΚΑΒ τον κατηγορούσε για παρέμβαση στο έργο του και κυρίως για απρεπή και υβριστική συμπεριφορά. Έχασε την ψυχραιμία του ο Καχριμάνης και μαζί μ’ αυτή και το δίκιο του που ήταν η προστασία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Ηπείρου, οι οποίοι κατά τον Παπαγιαννίδη περισσεύουν και άρα έπρεπε να καλύψουν κενά σε άλλη περιοχή της χώρας, ενώ κατά τον Καχριμάνη όλοι είναι απαραίτητοι. Άτυχη στιγμή, διότι έδωσε το δικαίωμα στον Παπαγιαννίδη να κάνει σπέκουλα για να δικαιολογήσει την ανικανότητά του.

❖ ΤΙ ΕΣΤΙ;
Έστι δε Παπαγιαννίδης συνταξιούχος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, στον οποίο ανετέθη ο ευαίσθητος χώρος του ΕΚΑΒ ανά την χώρα και ο οποίος με την πρώτη στραβή παραιτήθηκε καταγγέλοντας το ανάλγητο κράτος, που τον είχε διορίσει και μαζί μ’ αυτό και τον Αλ. Καχριμάνη που του μίλησε «γαλλικά»! Όμως γλυκιά η εξουσία, ξεπαραιτήθηκε και περιέφερε το σαρκίο του στα τηλεοπτικά πάνελ καταγγέλοντας και μαρτυρώντας όσα τηλεφωνικά τον έστειλε να κάνει ο Καχριμάνης, πράγματα απαράδεκτα για ένα ναύαρχο. Να τον χαίρεται η Ν.Δ. αυτόν και ένα σωρό άλλους συνταξιούχους που ανέσυρε από την ναφθαλίνη και στελέχωσε τα διοικητικά συμβούλια των Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Πελατειακή πράξη των βουλευτών που δεν έχουν άλλον τρόπο πλέον να εξοικονομήσουν ψηφαλάκια για την επόμενη εκλογή τους που για κάποιους εξ’ αυτών θα γίνει ο πολιτικός τους τάφος...

❁ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ...
Επαίσχυντη πράξη η on camera εξύβριση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ από τον υπουργό Κικίλια. Λαϊκισμός αισχύστου είδους από έναν καλαμοκαβαλημένο υπουργό σ’ ένα δύσκολο πόστο όπως είναι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πούλησε δημόσια ένα ψευτοτσαμπουκά για λαϊκή κατανάλωση κι αυτό για να χαϊδέψει τ’ αυτιά των απλών αστυνομικών που έχουν χορτάσει από καλά λόγια κι όχι από καλές πράξεις. Λες και οι αξιωματικοί δεν είναι κι εκείνοι στους δρόμους, επιβάλλοντας την τάξη όπου αυτό είναι απαραίτητο...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.