ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΜΑ...
Άμα ένας Βουλευτής δηλώνει υπέρ της προεκλογικής λύσης της υπόθεσης Πρόεδρος Δημοκρατίας, είναι αποστάτης και τα έχει «πάρει», ενώ το αντίθετο είναι πράξη νόμιμη και δημοκρατική. Αποστάτης ο Μελάς, Δημοκράτισσα η Τζάκρη και η ομάδα Καμμένου που πάνε... σούμπιτο ΣΥΡΙΖΑ. Άμα ο Τσίπρας καλεί Γιάννα, τότε πολιτική πράξη, άμα Αντώνης βλέπει επιχειρηματίες, τότε διαπλοκή.

ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ!
Έχει τρελαθεί ο Καμμένος και λέει και κάνει ό,τι του κατέβει. Καλεί τον Μελά να κατονομάσει τους άλλους τέσσερις των ΑΝΕΛ που σκέφτονται την υπερψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλιώς θα τον στείλει στην δικαιοσύνη. Γιατί βιάζεται να το μάθει ο Πάνος; Λίγη υπομονή και θα το διαπιστώσει.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ...
Το άδειασμα του Πάνου ήλθε από τα Γιάννενα, από τον έτοιμο για σεμπριά Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ; Όταν ρωτήθηκε με ποιους θα συνεργαστεί. Όταν έφτασε στους ΑΝΕΛ εξέφρασε τον προβληματισμό αν θα μπουν στη Βουλή κατά τις επόμενες εκλογές. Μεγαλύτερο σκαμπίλι δεν μπορούσε να φάει ο Πάνος, ο οποίος τρίβει ακόμη τα παχουλά του μαγουλάκια και τίνος να το μολογήσει. Ούτε ο Τέρενς Κουίκ δεν βρίσκει λόγια να τον παρηγορήσει. Άμα έχεις τέτοιους φίλους...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Η χώρα περνάει μέρες δυσκολότερες από τις δύσκολες που ζει τα τελευταία 5 χρόνια. Αιτία οι τοκογλύφοι - δυνάστες που τα ζητάνε όλα κι εδώ και τώρα. Ο πρωθυπουργός αγανακτώντας ακούστηκε να λέει «ως εδώ και μη παρέκει» και καλό είναι να μη το τραβήξουν άλλο το σχοινί. Ελπίζω να το εννοεί αυτό που λέει ο Α. Σαμαράς κι άμα χρειαστεί, ας πάρει την μεγάλη απόφαση και να τους δώσει πέντε να έχουν δέκα. Στο κάτω - κάτω, αρκετά πέρασε και περνά η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια και κάποτε στο μαρτύριο πρέπει να δοθεί τέλος. Ας το δώσει να το καταλάβουν αυτό άμα δεν θέλουν να τα χάσουν όλα τα δανεικά. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να τα πάρουν πίσω από τον Αλέξη! Ας δώσει ένα τέλος ο Α. Σαμαράς στην οικονομική εξαθλίωση και πάνω απ’ όλα στην εθνική ταπείνωση που μας επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Αμάν πια...

❁ Η ΣΠΕΙΡΑ...
Με 250.000 ευρουλάκια έχει επιδοτηθεί η ΜΚΟ Σπείρα - Σπείρα για να βρίζει την μισή Ελλάδα ως Βούλγαρους! Η ΜΚΟ είναι ιδιοκτησίας ενός μεγαλοκαλλιτέχνη που ονομάζεται Σταμάτης Κραουνάκης κι έχει αναλάβει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για την καθαρότητα των Ελλήνων!

■ Η «ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ»...
Με ρίζες στον κρατικό κορβανά ο σύντροφος Κραουνάκης θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να κάνει... εθνοκάθαρση, έτσι επειδή του κάπνισε, χωρίζοντας την Ελλάδα σε Βόρειους και Νότιους και σε καθαρόαιμους και ακάθαρτους! Φοβάμαι πως άμα γράψω τι μου έρχεται στο μυαλό θα έχω πέσει εγώ στο αμάρτημα της καθαρότητας των «αντρών» τύπου Κραουνάκη, οπότε το αποφεύγω.

❖ ΟΙ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΙ!..
Με το στόμα μπουκωμένο από το χαράτσωμα όλων των Ελλήνων, Βορείων - Νοτίων, πέρα - δώθε, πάνω - κάτω βγαίνουν στην πιάτσα και κάνουν διαχωρισμούς και χαρακτηρισμούς όσων δεν γουστάρουν διότι δεν τους πήραν και πολύ στα σοβαρά ως καλλιτεχνικές ευφυΐες ή δεν ικανοποιήθηκαν δεόντως από τυχόν ξορέξεις που έχουν βάλει στη γκλάβα τους.
❁ Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ...
Μεγάλη εφεύρεση οι ΜΚΟ που τάισαν κόσμο και κοσμάκη. Κάπως έτσι πηγάζουν οι φαεινές ιδέες ορισμένων καλλιτεχνών τύπου Κραουνάκη που δεν τους φτάνει η αποκτηθείσα σπουδαιότητα από την καλλιτεχνία, θέλουν να την αυξήσουν με κενόδοξες απόψεις, κολυμπώντας σε βρώμικα νερά της ιστορίας που θέλει την μισή Ελλάδα παραχωρημένη στους ΒουλγαροΣκοπιανούς και Αλβανούς, κρατώντας για πάρτη τους την Πλατεία Κολωνακίου!

■ ΟΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΟΙ...
Κάτι τέτοιους οικότροφους των ΜΚΟ είχε στο νου του ο Α. Σαμαράς και είπε να τους βάλει χέρι. Δυστυχώς, έχουν γίνει λερναίες ύδρες που ένα κεφάλι κόβεις πολύ περισσότερα φυτρώνουν στη θέση του. Τις είχε φτιάξει το κράτος Σημίτη τις ΜΚΟ, τις γαλούχισε και τις αύξησε ο Κ. Καραμανλής κι άντε τώρα να βάλει κανείς τάξη. Τη στιγμή που ο Έλληνας ψάχνει τους κάδους απορριμμάτων ακόμη και για μια λεμονόκουπα, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να τους δηλητηριάσουν με τις ανοησίες τους...

❖ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ...
Παραπονιόμαστε που οι Αλβανοί απειλούν να μεγαλώσουν την Αλβανία εις βάρος της χώρας μας και ανεχόμαστε τους καλοζωισμένους Ελληναράδες τύπου Κραουνάκη που απλόχερα χαρίζουν την μισή Ελλάδα στους Βούλγαρους! Τι να πει κανείς για τις αηδίες της... αλληνής, όπως έλεγαν παλιότερα. Του χαρίζουμε λοιπόν το Κολωνάκι με τα παρελκόμενά του.

❁ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...
Ανάλογη η συμπεριφορά μιας άλλης «Μπουμπουλίνας» της ενημέρωσης (από την ανάποδη) της Ανθής Καρασάββα, η οποία συγχέει ή δεν γνωρίζει ότι η Αμφίπολη ανήκει χωροταξικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, πολιτιστικά στο κέντρο της μίας και μοναδικής Μακεδονίας. Αυτό που γράφει κι εννοεί ως «Μακεδονία» είναι ένας γύφτικος συρφετός Βουλγάρικης καταγωγής και καταβολής με κάποιους ριψάσπιδες αρνησιπάτριδες Έλληνες «αριστερής» κοπής οι οποίοι ψάχνουν αιτίες για καυγάδες.

■ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ;
Η Αμφίπολη είναι το λιμάνι της Μακεδονικής γης από το οποίο εξεστράτευσε ο Μ. Αλέξανδρος κι έφτασε στα πέρατα του κόσμου μεταφέροντας τον Ελληνικό και Μακεδονικό (όχι Σκοπιανό) πολιτισμό. Όσα γράφει λοιπόν η κ. Καρασάββα ιστορικά δεν είναι γραμμένα ούτε στα... αχαμνά του Βουκεφάλα με τον οποίο έγραψαν χρυσές σελίδες ο Μ. Αλέξανδρος με τους πολεμιστές του!

❖ Ο ΚΑΫΜΟΣ...
Αλήθεια, στον Θεό που πιστεύει ο καθένας μας, θεωρεί κανείς ότι τον Ν. Ρωμανό τον έχει πιάσει ο... καϋμός να σπουδάσει και γι’ αυτό κάνει όλη την φασαρία; Επίσης, πιστεύει κανείς ότι όλοι όσοι κάνουν την φασαρία για την φασαρία που κάνει ο Ρωμανός το κάνουν από καϋμό για τον καϋμό του Ρωμανού να σπουδάσει και μάλιστα γι’ αυτό το λόγο συμπαρατάσσονται μαζί του καίγοντας και καταστρέφοντας την πρωτεύουσα και τα περίχωρά της;

❁ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ...
Ο Ρωμανός δεν είναι ένας από τους χιλιάδες νέους που θα ήθελαν να σπουδάσουν και πού, ενώ έχουν μπει στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ, αδυνατούν να διαβούν τις πόρτες τους επειδή τα οικονομικά τους δεν τα επιτρέπουν! Δεν είναι ο Γιαννιώτης που δεν μπορεί να πάει στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή, στην Κρήτη κι αυτό διότι είναι «φυλακισμένος» στην ανέχεια και η μόνη του «εγκληματική» πράξη είναι ότι διάβαζε και δεν του έμενε χρόνος να ξαφρίζει τράπεζες ή άλλα ευαγή ιδρύματα.

■ ΟΙ «ΚΟΡΩΝΕΣ»...
Γι’ αυτά λοιπόν τα Ελληνόπουλα ποιος νοιάστηκε και ποιος ύψωσε σημαία επανάστασης; Βλέπετε, δεν είχαν παππού Νάσιουτζικ και μαμά συγγραφέα, ούτε είχαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου κι όλον τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζουν «κορώνες» αντίστασης κατεβάζοντας κόσμο στους δρόμους, δημιουργώντας νέα Δεκεμβριανά, όπως έγινε το 2008 με αφορμή την δολοφονία Γρηγορόπουλου.

❖ ΟΙ... ΦΕΤΦΑΔΕΣ!
Ο ίδιος ο Ρωμανός δεν φαίνεται να έλκεται από την δίψα της μάθησης και την αγωνία της απόκτησης γνώσης κι αυτό φαίνεται από τους... φετφάδες που ο ίδιος βγάζει από τη φυλακή όπου κρατείται για παράνομες πράξεις. Με τέτοιο μυαλό και τέτοια τακτική απορεί γιατί τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης δεν συμφωνούν στην αποφυλάκισή του για λόγους εκπαίδευσης.

❁ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ!..
Η μέση οδός που προτείνεται προς νομοθέτηση είναι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση όπως γίνεται σήμερα στο ΕΑΠ όπου χιλιάδες νέοι σπουδάζουν και γίνονται πτυχιούχοι χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στους εαυτούς τους, στις οικογένειές τους και στην κοινωνία γενικότερα.

■ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ...
Άκουσα τους γονείς του Ν. Ρωμανού να απειλούν, ποιους άραγε, αν πάθει κάτι το βλαστάρι τους που επαναστατεί κατά της άτιμης κοινωνίας. Όταν το καμάρι τους έστηνε συμμορίες και συμμετείχε σε πράξεις παράνομες, πού ήταν οι γονείς να τον προλάβουν για να μη προκαλούν περισσότερο εκείνοι σήμερα την κοινωνία απ’ όσο ο Ν. Ρωμανός, ο οποίος την έχει... δει αλλιώς την υπόθεση δημοκρατία και δικαιοσύνη;

❖ ΚΕΝΑ ΜΝΗΜΗΣ!
Και το πιο τρελό σ’ όλη την ιστορία: Όλοι οι υπερασπιστές του Ν. Ρωμανού μιλούν για τους λόγους που πρέπει να παίρνει άδειες από τη φυλακή κι επικαλούνται το δικαίωμα στην απόκτηση γνώσης, όμως κανείς τους δεν κάνει λόγο για την αιτία που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές. Όλοι εντελώς συμπτωματικά έχουν ένα κενό μνήμης, κάτι που καθόλου δεν βοηθά στην ικανοποίηση του αιτήματός του. Όπως ξεχνούν και έναν άλλον «υπεξαιρέτη» τράπεζας και ομάδας με τα μαύρα!

❁ Ο ΝΟΜΟΣ...
Από την άλλη μεριά, η Δημοκρατία και η Πολιτεία δεν είναι εκδικητικές κι αυτό καλείται να το αποδείξει. Και με αφορμή τον Ν. Ρωμανό, να θεσπίσει ένα νόμο που να δίνει την δυνατότητα σε όλους εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν το χρόνο της φυλακής να έχουν πρόσβαση στην απόκτηση γνώσεων τέτοιων, που όταν θα αποκτήσουν την ελευθερία τους να έχουν πρόσβαση και στον χώρο της εργασίας.

■ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ...
Αν ο Ν. Ρωμανός έχει τέτοια διάθεση και φυσικά πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία της προσγείωσης στην πραγματικότητα πρώτα και στην προσέγγιση της επιστήμης του ύστερα κρατώντας τις απόψεις της επαναστατικότητάς του χωρίς να γίνεται υπεξαιρέτης περιουσιών κι ενδεχομένως ζωών. Την επαναστατικότητα των ιδεών δεν είναι απαραίτητο να τη συνοδεύουν και με καλάσνικωφ!

❖ ΟΨΙΜΟΣ ΠΟΝΟΣ!..
Όσον αφορά τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να τεθεί ένα τέλος σ’ αυτή την υπόθεση της «απαγόρευσης του υπέρτατου αγαθού της μόρφωσης», τους έπιασε ένας πόνος κάπως όψιμα, όταν τα δικά τους «αγλαΐσματα» απαγορεύουν στην πλειοψηφία των Ελληνόπουλων την απόκτηση αυτού του υπέρτατου αγαθού πότε χτίζοντας τις πόρτες των Πανεπιστημίων, πότε ρίχνοντας τα σκουπίδια τους στα γραφεία των καθηγητών τους και πότε προπηλακίζοντας τους δασκάλους τους.

❁ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ...
Πριν από τέσσερα χρόνια έφταιγε η τότε Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων που γίνονταν καταστροφές από νεροποντές. Τώρα φταίει ο... Θεός που μας έπνιξε και, όπως είναι φυσικό, μ’ Αυτόν δεν μπορεί να τα βάλει κανείς! Είναι η τετράγωνη λογική πολιτικών και μίντια. Τώρα θα δώσουμε λύσεις, δεσμεύονται οι υπεύθυνοι που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήταν σε... αγρανάπαυση!

■ Η ΣΤΡΑΒΗ...
Είπαμε να κάνει και καμιά στραβή ο ΠΑΣ Γιάννινα, όχι όμως και θεόστραβη. Αυτή η τεσσάρα από τα «Κομποτάκια» δεν χωνεύεται εύκολα ούτε εξηγείται! Ήθελα να’ ξερα ποιος τυχερός άφησε το θείο κι έπαιξε δύο τεμάχια ανά ημίχρονο, σύνολο τέσσερα σε 95 λεπτά. Να δείτε που θα μας βάλει στο μάτι της ΟΥΕΦΑ αυτή η εντός έδρας κατραπακιά.

❖ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΙΑΚΑΣ...
Πολλές φορές ήθελα να γράψω για την παρουσία του γιατρού πρώτα κι ύστερα πολιτικού Φίλιππου Σιάκκα που καθημερινά δίνει πολλές και πολύπλευρες μάχες. Ένας από τους καλύτερους χειρουργούς όχι των Νοσοκομείων της περιοχής, αλλά κι ολόκληρης της χώρας δίνει μάχες σώζοντας ζωές και κάτω από τις χειρότερες για την εποχή και την περιοχή συνθήκες. Αλλά αυτό θα το εξετάσουμε μια άλλη φορά βάζοντας κάποια πράγματα σε τάξη, διότι ορισμένοι καβάλησαν το καλάμι και ασχολούνται με το... ίματζ τους μονάχα.

❁ ΜΑΧΕΤΑΙ!..
Η άλλη πλευρά του Φ. Σιάκα είναι εκείνη του πολιτικού που έχει μείνει σχεδόν μόνος του να δίνει πολιτικές μάχες για λογαριασμό της αλήθειας πρώτα και για την Ν.Δ., της οποίας ήταν υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές αλλά για 130 ψήφους δεν μπήκε στη Βουλή. Είναι ο μόνος που έχει μείνει στα Γιάννενα και γι’ αυτό τα τοπικά ΜΜΕ κυρίως του απευθύνονται και τον καλούν να καταθέσει την άποψή του για τα τεκταινόμενα σε κυβερνητικό και κομματικό επίπεδο.

■ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ!
Ο Φ. Σιάκας δεν μασάει τα λόγια του, ούτε προσπαθεί να χαϊδέψει αυτιά και να γίνει αρεστός στο κόμμα του, το οποίο άλλωστε κερδίζει από την παρουσία του και στον συνδυασμό και στο πολιτικό στερέωμα. Χειρίζεται τον πολιτικό του λόγο ορθολογικά χωρίς ιδιαίτερες «περικοκλάδες», αντιμετωπίζοντας την ωμή πραγματικότητα. όπως αυτή καθημερινά διαμορφώνεται. Αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει από πολλούς άλλους, κυρίως τους «αντιπάλους» του που με τον ξύλινο λόγο προσπαθούν είτε να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, είτε γίνονται αρνητές των πάντων.

❖ ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΤΟΥ...
Στην περίπτωση του Φ. Σιάκκα δεν έχει τι να πρωτο-διαλέξει κανείς. Τον πολιτικό ή τον γιατρό! Ποια «αγάπη» του τον έχει περισσότερη ανάγκη, η πολιτική ή η ιατρική; Ένα δίλημμα στο οποίο κι εκείνος δυσκολεύεται να δώσει απάντηση. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα και στις δύο τα καταφέρνει εξ’ ίσου καλά. Όσον αφορά την πολιτική, προφανώς την θεωρεί μια καταξίωση, αφού στην ιατρική έφτασε στις υψηλότερες θέσεις μέσα από το λειτούργημα όπως ο ίδιος το θεωρεί κι όπως κατά γενική ομολογία έχει αποδειχτεί. Σημείωση: Τα καλά λόγια δεν οφείλονται σε ιατρική περιποίηση, διότι, δόξα τω Θεώ, δεν την χρειάστηκα ακόμη! Είναι πράξη αναγνώρισης κάποιου που μοχθεί...

ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ...
• Ο καθένας με τον πόνο του και το ντέρτι του σ’ αυτή τη χώρα. Για την ασθένεια των πλατάνων κάνει λόγο ο Δήμαρχος Τζουμέρκων Ι. Σεντελές. Προλαβαίνει για να μην έχει ευθύνη η Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν έλθει κατακέφαλα κανένα κλωνάρι από σαπισμένο πλάτανο που θα έχει προσβληθεί από την συγκεκριμένη ασθένεια η οποία μας επισκέφθηκε από την γειτονική Αλβανία απ’ όπου ανεξέλεγκτα έφταναν στη χώρα προϊόντα. Αυτά τα προϊόντα μεταξύ των οποίων και τα «τρίφυλλα» που φτάνουν κατά τόνους στη χώρα μας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες, μη εξαιρουμένων των δασικών, να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Καταλάβατε εκεί στην Β. Ηπείρου;

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.