ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

«ΓΕΓΟΝΑΣΙ ΑΝΔΡΕΣ»!
Άλλο και τούτο πάλι! Οι γυναίκες στη Βουλή απαντούσαν «παρών» αντί του θηλυκού «παρούσα»! Δηλαδή, «αι γυναίκαι γεγόνασι άνδρες», όπως έλεγαν σε παλιότερες εποχές. Το κλου της «βραδιάς» ήταν ο ανεκδιήγητος Παν. Μελάς που προχθές επέτρεψε στο 20% του εαυτού του και ψήφισε «παρών»! Το άλλο 80% θα το διαθέσει στις δύο άλλες εκλογές!

ΟΙ ΑΗΔΙΕΣ...
Όταν ακούς τέτοια δικαιολογία από έναν «εθνοπατέρα» τι εμπιστοσύνη να έχεις για τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του όλα αυτά τα χρόνια; Δεν έκανε τόση μεγάλη εντύπωση το «παρών» του κ. Μελά όσο οι αηδίες που αράδιασε μετά την ψηφοφορία.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ «ΠΑΡΩΝ»!
Από κεκτημένη ταχύτητα «παρών» είπε και ο βουλευτής Ν.Δ. Άρτας ο και διμηνίτης υφυπουργός επωνομαζόμενος Γιώργος Στύλιος! Νόμιζε ότι βρίσκονταν σε σχολική αίθουσα κι όχι ότι ήταν στη Βουλή, σε ιστορική εκλογική διαδικασία. Ευτυχώς έκανε αμέσως την διόρθωση και πρότεινε Στ. Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο Τζαμτζής δεν άκουσε το «παρών».

❁ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ!
Πάμε για την δεύτερη ψηφοφορία, παιδιά και μη το βάζετε κάτω! Έτσι θα έλεγε ο προπονητής μιας ομάδας που ο αγώνας δεν έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα. Το σκορ 160-135 δεν ήταν ικανό να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οπότε την επόμενη Τρίτη θα δοθεί ο δεύτερος γύρος όπου θ’ ανοίξει ο δρόμος για την τρίτη και φαρμακερή στις 29 Δεκεμβρίου...

■ Η «ΣΚΟΥΡΤΙΤΣΑ»...
Δεν χρειάζεται να περιγράψω από τούτη τη στήλη ό,τι θ’ ακολουθήσει μετά την τρίτη ψηφοφορία όπου φαίνεται ζόρικη η εκλογή Προέδρου απ’ αυτή τη Βουλή. Κομματάκι δύσκολο να βρεθούν τώρα 20 βουλευτές ν’ αλλάξουν γνώμη, όταν κι εκείνος ο περιβόητος ο Π. Μελάς το έριξε στην... σκουρτίτσα και τού ’τυχε το «παρών»!

❖ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ!..
Επομένως, πάμε για εκλογές κι εκεί ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του. Μια εκλογή που δεν την φοβάται τόσο πολύ το κυβερνητικό στρατόπεδο όσο οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί που τώρα το παίζουν... δερβέναγες! Μια εκλογή όπου δεν θα γελάει το παρδαλό κατσίκι αλλά θα βελάζει λυπητερά γιατί το σβέρκωμα θα είναι τέτοιο που δεν το έχουν φανταστεί οι Καμμένοι, οι Κουβέληδες και οι λοιποί συγγενείς που το παίζουν αντιμνημονιακοί...

❁ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ...
Ο Αλ. Τσίπρας έχει βάλει με το νου του να γίνει Πρωθυπουργός πάση θυσία κι αυτό δεν μπορεί να του το βγάλει κανείς από το μυαλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% έχει αποκτήσει τέτοια δυναμική από τους μαινόμενους Έλληνες, που του δίνει το δικαίωμα να πλησιάζει στο όνειρο της ρεβάνς για την συντριβή της αριστεράς το 1949. Θυμηθείτε το «Σύνταγμα των Κορυσχάδων» που θα επιβάλλει η Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής!

■ Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ...
Τι τα θέλουμε όμως όλα αυτά τούτη τη στιγμή, όταν υπάρχει απλωμένος τραχανάς, όπως θα έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Πάμε λοιπόν για εθνικές εκλογές, αφού οι 160 της πρώτης ψηφοφορίας δεν δίνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Οι 20 βουλευτές που χρειάζονται για να κάνουν τους 180 στις 29 του μηνός δεν είναι εύκολο να εξευρεθούν αν ως τότε δεν έχουν γίνει κάποιες ζυμώσεις που να αφήνουν κάποια χαραμάδα συνεννόησης.

❖ ΤΑ... ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ!
Ο Αλέξης Τσίπρας βασίζει την αισιοδοξία διακυβέρνησης στα σημερινά «δεκανίκια» Κουβέλη - Καμμένο που όμως στις εθνικές εκλογές δεν θα έχουν καμία τύχη. Σαν κομματικές οντότητες και η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ δεν φαίνεται να έχουν καμία τύχη σε εθνικές εκλογές, κάτι που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

❁ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ...
Επομένως, Καμμένος - Κουίκ - Ξουλίδου θα μείνουν με... το δάκτυλο στο στόμα που περιμένουν να υπουργοποιηθούν από τον Αλέξη Τσίπρα! Ο Καμμένος θα χρησιμοποιηθεί τώρα στην Προεδρική εκλογή και μετά θα παίξει το ρόλο της στυμμένης λεμονόκουπας!

■ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!..
Εμείς εδώ θα είμαστε, θα παρακολουθούμε και θα περιγράφουμε τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν σ’ ενδεχόμενη εκλογή Τσίπρα. Ειδικά θα περιγράφουμε τις κωλοτούμπες και τα χειροφιλήματα που θα γίνονται όταν θα παίξουν οι καραμούζες των Τροϊκανών και των Ευρωπαίων φίλων μας, αν βέβαια δεν γίνουν τέως φίλοι.

❖ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...
Όσον αφορά τον κυβερνητικό συνασπισμό, δεν μπορώ να φανταστώ την επόμενη μέρα των εκλογών αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει αυτοδυναμία, κάτι που δεν φαίνεται προς το παρόν. Θα ψάχνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και, όπως γίνεται στην περίπτωση των διαζυγίων, θα φταίει πάντοτε η άλλη πλευρά! Εδώ θα είμαστε να το ζήσουμε κι αυτό...

❁ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων συνέχεια. Για όλους εμάς που κατεβήκαμε από τα «γκράβαρα», κατά την άποψη και θέση γκάγκαρων Γιαννιωτών, θα μας επιτραπεί να μην γουστάρουμε Χριστουγεννιάτικα αυτό το πράμα που βαφτίστηκε Χριστουγεννιάτικο δέντρο, καταργώντας κάθε έννοια του δέντρου όπως και το πνεύμα των πατροπαράδοτων Χριστουγέννων.

■ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ...
Για να μη χαλάσουμε το χατήρι των φιλότεχνων αποδεχόμαστε πλήρως την εφευρετικότητα του καλλιτέχνη που κοπίασε για να φτιάξει ό,τι έφτιαξε και που το βάπτισε Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η αντίρρησή μας και σχεδόν της συντριπτικής πλειοψηφίας της Γιαννιώτικης κοινωνίας συνίσταται στην επιλογή του χρόνου που φιλοτεχνήθηκε και διετέθη στους Γιαννιώτες.

❖ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!..
Για μια άλλη εποχή και σε επίπεδο διαγωνισμού τέχνης θα ήταν ενδεδειγμένο. Όχι όμως την εποχή των Χριστουγέννων που ο βασανισμένος νεοέλληνας ψάχνει ένα δέντρο (Χριστουγεννιάτικο) ν’ ακουμπήσει κι ένα κλαρί να κρατηθεί.

❁ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ...
Αυτή είναι η αντίρρηση τούτη κι όχι κάτι άλλο που να προσβάλλει έναν δημιουργό όπως είναι ο εμπνευστής αυτού του ισοσκελούς σωληνωτού τριγώνου που στήθηκε στην Κεντρική Πλατεία, η οποία, αντί για πόλος έλξης εφέτος, μετατράπηκε σε πόλο σχολίων και αναθεμάτων.

■ Η ΚΡΙΤΙΚΗ...
Δεν γίνεται λοιπόν από «γκραβαρισμό» η όποια κριτική, αλλά από απλή αίσθηση της προσέγγισης στο πνεύμα, τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση, τα οποία ο καλλιτέχνης τα είδε με μια νεολογίστικη και εν μέρει ακαταλαβίστικη τεχνική.

❖ Ο ΣΤΟΧΟΣ...
Δεν ξέρω αν προτού «δημιουργήσει» ο εν λόγω, υποψιαζόταν την καθολική αντίδραση για το «δέντρο», αλλά πέτυχε απόλυτα το στόχο του. Όλοι σχεδόν έμαθαν το όνομά του κι αυτοί που τον επικρίνουν κι εκείνοι που τον αποδέχονται. Επικοινωνιακά πέτυχε αυτό που επιδίωκε, όχι να αλλάξει την παράδοση, αλλά να θυμούνται ότι υπάρχουν κι εκείνοι που βλέπουν αλλιώς κάποια πράγματα...

❁ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ...
Και καλά ο καλλιτέχνης, έχει το δικαίωμα της τέχνης και μ’ αυτό να φτιάχνει ό,τι επιθυμεί. Εκείνους όμως που εντελώς αυθαίρετα χαρακτηρίζουν τους αντιρρησίες τέτοιας τέχνης «Γκραβαρίτες» πώς να τους χαρακτηρίσει κανείς;

■ Ω ΕΛΑΤΟ...
Τελικά, η διορθωτική κίνηση έγινε από τον Δήμο, που στο πλάι έβαλε ένα πραγματικό έλατο, καλύπτοντας όλα τα γούστα! Έτσι, δεν χαλάει το χατήρι κανενός και θα πορευτούμε και τούτα τα Χριστούγεννα παραδοσιακά, μακριά από τον γενικό χαμό που έγινε επί μια βδομάδα και κυρίως μετά την προσγείωση του ΑΤΙΑ (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο)...

Η ΕΚΚΛΗΣΗ...
• Ο Α. Σαμαράς σε μια ύστατη κίνηση κάνει έκκληση προς τους βουλευτές να λύσουν το πρόβλημα όσο είναι δυνατό γρηγορότερα για να μη πάνε χαμένα τα 5 χρόνια φτώχειας. Να δούμε αν θα υπάρξουν αυτιά ανοιχτά που θα ακούσουν και θα λάβουν στα σοβαρά το μήνυμα που εκπέμπει ο Πρωθυπουργός. Η «αυγή» θα δείξει τίνος μάνα θα κλάψει...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.