ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...
Δυσκολίες δεν αντιμετωπίζει στο Νομό η Ν.Δ. που αυτή την ώρα έχει εξασφαλίσει τους επτά στους επτά υποψηφίους χωρίς ν’ αφήνει εκκρεμότητες. Το Φουσέικο αρνήθηκε να συμμετάσχει στο συνδυασμό, αλλά θα είναι παρόντες στον αγώνα. Ευγενικά επίσης αρνήθηκαν η κ. Τσιάρα και η κ. Μητροκώστα, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Κέλυ Καραμάνη, της οποίας το όνομα έπαιζε κάποια στιγμή.

ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ...
Γίνονται προσπάθειες στην Θεσπρωτία, όχι να καλυφθούν οι θέσεις υποψηφίων στη Ν.Δ., αλλά για να κοπούν οι «ενοχλητικοί». Κυριακή κοντή γιορτή για να δούμε τι θα γίνει στην περιοχή και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μια θέση στο συνδυασμό διεκδικεί ο υμνητής - «καλαντιστής» των Τσίπρα - Δούρου, πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Γ. Οικονόμου, που τόσο πολύ κοπίασε να εξυμνεί τον Συριζισμό του! Α, ξέχασα και τούτο: Ο κ. Οικονόμου με την παρέα του είπε τα κάλαντα και στον Αντ. Μπέζα, κάτι που φαίνεται να τον φέρνει κοντά στην απέναντι όχθη!

ΣΤΟ... ΧΑΚΙ!
Ως πιστός στρατιώτης ντυμένος στο... χακί στο «στρατό» του ΣΥΡΙΖΑ ο Σάκης Οικονόμου. Όταν του έκλεισε την πόρτα ο Αλέξης για τις δαιδαλώδεις διαδρομές του, την ανάγκη φιλότιμο εποίησε και για την... σωτηρία της πατρίδος αποφάσισε να πολεμήσει ως απλός φαντάρος για να φύγουν Μνημόνια - Τρόικες από τη χώρα, ξεχνώντας πως ως Παπανδρεϊκός τα είχε υπογράψει με τα χεράκια του!

ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕΕΕ!
Αμ το άλλο! Επέστρεψε ο Γιωργάκης της Μαργαρίτας ν’ αποτελειώσει το έργο του ξεπουλήματος της χώρας. Μ’ ένα «πάμε» ξεκίνησε την αποδιάλυση του αποδεκατισμένου ΠΑΣΟΚ. Κάπου εκεί σ’ έναν λόγο αχταρμά ξαναθυμήθηκε το «λεφτά υπάρχουν» και φάνηκε εντελώς αμετανόητος σε όσα μας έφεραν σαν χώρα εδώ που μας έφεραν. Άντε και την Κυριακή 25 Γενάρη στις... κάλτσες παιδιά...

❁ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Γειά σας και καλή χρονιά, αδέλφια! Αφήσαμε το 2014 πίσω μας που έβγαλε όλο το θυμό του στις τελευταίες ημέρες του και είναι ν’ αναρωτιέται κανείς γιατί το έκανε αυτό. Άραγε για όσα είδε κι έζησε όλη τη χρονιά ή για όσα θα έλθουν το 2015 και μας έδωσε μια πρώτη γεύση;

■ 15 ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ!
Δεκαπέντε μέρες μας μένουν ακόμη μέχρι την «απελευθέρωση» ή την μεγάλη «σκλαβιά». Αυτό δεν το έχουμε καταλάβει ως τώρα και ζούμε σε μια σύγχυση άνευ προηγουμένου! Βιώνουμε έναν 4ο γύρο σύγκρουσης της δεξιάς με την αριστερά, συνεχίζοντας από κει που είχαν μείνει τα πράγματα το 1949 σε Γράμμο - Βίτσι ή μας περιμένει το σπάσιμο των αλυσίδων από τα μνημόνια, όπως ισχυρίζονται οι ΠΑΣΟΚοι του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο και καλύτερο έναν πρώην πρόεδρο 15μελούς μαθητικού συμβουλίου!

❖ ΤΙ ΖΟΥΜΕ!..
Ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομποιίας ή την επανάσταση του ‘21 ανασταίνοντας τους Κολοκοτρώνηδες και τους Βελουχιώτηδες, όπως επιχείρησε η ΣΥΡΙΖΑία Ρένα Δούρου, η οποία έδωσε τον όρκο των Κορυσχάδων, όταν έφτιαχνε κυβέρνηση του βουνού ο Άρης με τ’ ασκέρι του.

❁ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΝΟΣ ΑΘΕΟΥ!
Ποιος είπε ότι δεν γίνονται και θαύματα την σήμερον ημέραν; Είδατε αυτό να γίνεται πράξη προχθές των Θεοφανείων, όπου δια επιφοιτήσεως του Αγ. Πνεύματος έγινε Χριστιανός του Αγ. Πνεύματος έγινε Χριστιανός ο άθεος Αλέξης και προφανώς για μια και μοναδική παράσταση και μέχρι να πάρει κεφάλι στις εκλογές. Μετά πάλι άθεος θα δηλώνει διότι ο Χριστιανισμός τον... στενεύει όπως στενεύει και τους συντρόφους του που την έχουν δει από τώρα εξουσία και συμπεριφέρονται ανάλογα.

■ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ή ΟΧΙ  Β. ΚΟΡΕΑ;
Δεκαπέντε μέρες μένουν ακόμη για να λυθεί η περιέργεια πολλών συνελλήνων για το αν θα μείνουμε στην Ευρώπη ή θα γίνουμε... Β. Κορέα! Για το δεύτερο έχουν αρχίσει να βαράνε τα νταούλια που τόσο πολύ αρέσουν στον Αλέξη. Με την υποψηφιότητά του ο κάθε υποψήφιος βουλευτής θα υπογράφει και δήλωση καρατόμησής του. Θα απολύονται χωρίς να τους ρωτάει κανείς και θα επιστρέφουν την έδρα στο κόμμα τους!

❖ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ...
Δεκαπέντε μέρες ακόμη για να λυθεί η περιέργεια πολλών συνελλήνων αν θα εξακολουθούμε να συναλλασσόμεθα με ευρώ ή θα γυρίσουμε στη δραχμή, διότι, ως είναι γνωστό παλαιόθεν, για μια κομμουνιστική κυβέρνηση δεν είναι φετίχ το ευρώ. Ανάλογες περιέργειες είχε και η γάτα που δοκίμαζε την φάκα για να πάρει εκείνη τελικά την θέση του ποντικιού σ’ αυτή!

❁ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ...
Οι πιο σύντομες εκλογές και μάλιστα καταχείμωνα είναι αυτές που έρχονται. Ακόμη ψάχνονται τα κόμματα να στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους και σ’ άλλες περιοχές τα καταφέρνουν, ενώ σ’ άλλες αναζητούν ακόμη στελέχη. Τα λεγόμενα μικρά κόμματα τρώνε «πόρτα» την μία πάνω στην άλλη και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν...

■ ΠΟΡΤΑΑΑ...
Πόρτα πάνω στην πόρτα έφαγε ο μπάρμπα Φώτης Κουβέλης που είδε το τυρί κι όχι τη φάκα στο ΣΥΡΙΖΑ και όρμηξε, με αποτέλεσμα να πιαστεί με τα τέσσερα. Έπαθε το στραπάτσο της ζωής του και τώρα ψάχνει τρόπο να κρυφτεί από το κάζο που του έκανε ο «μικρός» Αλέξης που του το χρώσταγε από τότε που είχε φύγει από τον «Συνασπισμό» παίρνοντας μαζί του το 38% του κόμματος επειδή είχε διαφωνίσει με το ολοκαύτωμα της Αθήνας στα Δεκεμβριανά του 2008!

❖ ΤΟ ΠΕΣΚΕΣΙ...
Στον αντίποδα ο Πάνος Καμμένος, του οποίου οι 12 πιστοί έριξαν την κυβέρνηση για να πάνε... πεσκέσι τις εκλογές στον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κοκορεύεται ότι η δική του «δωδεκάδα» στέρησε τους 180 από την εκλογή του Στ. Δήμα κι έπεσε η κυβέρνηση, οπότε πάμε τώρα σε εκλογές, από τις οποίες ο ίδιος και η «δωδεκάδα» του δεν φαίνεται να έχουν καμία τύχη...

❁ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!..
Φυσικά στη «δωδεκάδα» του Πάνου προστέθηκαν η δεκαεξάδα των Χρυσαυγιτών και οι λεγεωνάριοι του Κουβέλη που ο καθένας απ’ αυτούς για δικούς του λόγους ψήφιζαν «παρών». Ο Καμμένος για να εκδικηθεί τη Ν.Δ., ο Κουβέλης για να πουληθεί στον Αλέξη με το νου σε συνεργασία, άρα και στην Προεδρία της Βουλής και οι Χρυσαυγίτες για να γίνει στάχτη και μπούρμπερη!

■ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ...
Σοβαρή και υπεύθυνη στάση βουλευτή που θεωρεί ότι κλείνει ο πολιτικός του βίος ήταν η στάση του βουλευτή Πρέβεζας της Ν.Δ. Δημήτρη Τσουμάνη. Ο άνθρωπος σεβόμενος τον εαυτό του και την κοινωνία της Πρέβεζας «κρέμασε» τα παπούτσια του ανοίγοντας τον δρόμο σε άλλους επίδοξους Πρεβεζάνους να δοκιμάσουν την τύχη τους. Η πράξη αυτή του Τάκη Τσουμάνη θα μπορούσε να παρακινήσει κι άλλους βουλευτές, όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Δυστυχώς, τέτοιες πράξεις σπανίζουν και πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να φύγουν οριζοντιωμένοι κι όχι όρθιοι και με αξιοπρέπεια...

❖ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤΗΣ...
Τον ρόλο του «προφυλακτικού» έπαιζε ο μπάρμπα Φώτης της ΔΗΜΑΡ στην περίπτωση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ. Τον άφησε ο Αλέξης να πιστεύει ότι θα συνεργαστεί μαζί του και, αφού εξασφάλισε το «παρών» στην εκλογή Προέδρου, την επομένη ακριβώς του έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα! Ο έρμος ο μπάρμπα Φώτης είχε βάλει με το νου του να γίνει Πρόεδρος της Βουλής με ΣΥΡΙΖΑ. Δεν του άρεσε η θέση του Προέδρου Δημοκρατίας που του είχε τάξει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ...

❁ ΣΤ’ ΑΖΗΤΗΤΑ!..
Στ’ αζήτητα μέχρι αυτή τη στιγμή η επαναστάτρια Ραχήλ Μακρή που είχε βάλει κι εκείνη με το νου της να γίνει ΣΥΡΙΖΑία και να σπάσει τα μούτρα της. Πάνε χαμένοι οι αγώνες της έξω από τα κάγκελα της ΕΡΤ και το τόσο βρισίδι που είχε ρίξει προς όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε αυτή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν την έσωσε τελικά, γιατί την ώρα που κτυπούσε την πόρτα της η Ραχήλ εκείνη διάβαζε τους νόμους με τους οποίους θα κλείσει φυλακή τους σημερινούς κυβερνώντες!

■ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ...
«Δεν μας δένει τίποτα μ’ αυτόν τον τόπο και στο εξής γινόμαστε μετανάστες στο κλεινόν άστυ». Το έλεγε συγγενικό πρόσωπο πολιτικού που... έφτυσε κατάμουτρα τους ψηφοφόρους του και θέλησε να παίξει με τη φωτιά σ’ άλλη περιφέρεια. Οι «ιθαγενείς» πρώην ψηφοφόροι περιμένουν ακόμη ένα «ευχαριστώ» ως ελάχιστη αναγνώριση για όσα έκαναν γι’ αυτό το πρόσωπο, που η αχαριστία και το καλαμοκαβαλίκεμα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πολιτικής του διαδρομής.

❖ ΕΜΕΙΝΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑ!..
Ήταν εισαγγελέας, έγινε βουλευτής με τους ΑΝΕΛ και πρόσφατα που έμεινε «άστεγη», πήρε μια μπουκάλα κρασί και κτύπησε την πόρτα της Κουμουνδούρου. Της άνοιξαν, της πήραν το κρασί και της επέστρεψαν... την μπουκάλα! Ήταν κι εκείνη επαναστάτρια χωρίς αιτία και ακόμη γελάει ο κόσμος μαζί της...

❁ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΛΑΚΑ...
Η επόμενη πλάκα της Κουμουνδούρου θα είναι εκείνη που θα γίνει με τον Πάνο Καμμένο και το ασκέρι του. Όταν θα βρεθούν εκτός Βουλής και θα κτυπούν την πόρτα για μια θεσούλα στο γκουβέρνο, αν γίνει τέτοιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί να δείτε άλλα κόλπα κι άλλα γλέντια. Την έχει ψυλλιαστεί τη δουλειά ο Καμμένος, αλλά κάνει πως δεν καταλαβαίνει, διότι έχουν κλείσει πλέον όλες οι πόρτες για το κόμμα του.

■ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ!
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά και την δημιουργία του Κινήματος του ζουρλοΓιώργου δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για είσοδό του στη Βουλή. Ο Γιώργος φαίνεται να κάνει παρέα με τον Φώτη, τον Πάνο κι όλα τ’ άλλα παιδιά της πιάτσας. Ο μόνος που φαίνεται να συμπονά τον ζουρλοΓιώργο είναι ένας άλλος ζουρλός που ακούει στο όνομα Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου τον απελευθερωτή της χώρας. Τελικά, είμαστε χώρα τρελών!

❖ ΚΙ ΑΝ...
Άντε τώρα να κάνει απεργία πείνας ο Χριστόδουλος Ξηρός και να θέλει να σπουδάσει! Γιάτί όχι; Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από τέτοια μυαλά και τέτοια μαλλιά!

❁ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ...
Εκλογές και στην Β. Ήπειρο για την ανάδειξη ηγεσίας στην «Ομόνοια». Την Κυριακή που μας έρχεται, γίνεται μονομαχία του παλιού με το νέο, όπου παλιό είναι η παρέα Ντούλες με τους καθοιονδήποτε τρόπο συναλλασσόμενους με το ράσο και τώρα ΣΥΡΙΖΑίους. Όπως σας το γράφω, ΣΥΡΙΖΑίοι! Όταν «πρωταγωνιστής» στον αγώνα είναι ο πεθερός του υποψηφίου ο οποίος οργάνωσε την επίσκεψη Τσίπρα στην Δερβιτσιάνη. Τελικά για μια φορά ακόμη αποδεικνύεται ότι δεν χόρτασαν κομμουνισμό στην γειτονική χώρα και μαζί με όλους τους άλλους Αλβανούς και οι Βορειοηπειρώτες! Τι να πει κανείς; Ο καθένας με την μοίρα του...

■ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ...
Είναι χρέος τιμής για τον υπογράφοντα η αποκατάσταση της πραγματικότητας σε κάποια ζητήματα ηθικής τάξης. Χρέος τιμής προς ένα φίλο που για 65 ολόκληρα χρόνια διακόνησε την Ηπειρωτική μουσική παράδοση και που δίκαια οι Ηπειρώτες πανταχού της Ελλάδας πανταχού της Γης του απένειμαν τον τίτλο «Αηδόνι της Ηπείρου». Πρόκειται για τον Αλέκο Κιτσάκη που κάποιοι «φίλοι» του αυτοπροσδιορίζονται ως «Αηδόνια της Ηπείρου» και μάλιστα μ’ αυτό τον τίτλο παραμάσχαλα γυρίζουν στα μέσα ενημέρωσης παριστάνοντας τους σπουδαίους αηδούς...

❖ ΚΟΡΑΚΙΣΜΟΙ...
Έβλεπα λοιπόν σε τηλεοπτικό κανάλι, εκτός Ηπείρου, τον εν λόγω «αηδό» να παριστάνει το αηδόνι όταν είναι γνωστό ότι δεν απέχει και πολύ από... κορακισμό! Μάλιστα, ο παρουσιαστής της εκπομπής έδειχνε ν’ αγνοεί και το όνομα του «κορακιού» και μπέρδευε το «μαυροπούλι» με το αηδόνι, θεωρώντας ότι ήταν μόνοι τους και ότι δεν τους ενδιέφερε αν τους έβλεπε και κόσμος που ξέρει από δημοτικό τραγούδι και παράδοση.

Η «ΝΥΦΗ»...
• «Νύφη» στη Ν.Δ. θέλησε να γίνει η Άντζελα Γκερέκου κι έγινε ένας γενικός χαμός. Για τα όμορφα μάτια της Άντζελας έγινε ολόκληρος πόλεμος προχθές με ΣαμαροΒενιζέλους να γίνονται μαλλιά - κουβάρια. Βλέπω να οδηγούμαστε σε νέο Τροϊκό πόλεμο για την ωραία Άντζελα...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.