ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ...
Στο Νοσοκομείο της Άρτας βρέθηκα αυτές τις ημέρες και οι εικόνες που αντίκρυσα δεν είναι καθόλου κολακευτικές για τον χώρο της υγείας εν έτει 2015. Τέτοια εικόνα με γεμάτους τους διαδρόμους από ασθενείς είχα να την δω από την δεκαετία του ‘70 που το μοναδικό Νοσοκομείο ήταν το «Χατζηκώστα».

ΟΙ ΙΩΣΕΙΣ...
Γιατροί και λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν πραγματικές μάχες σε καθημερινή βάση για τους ασθενείς και για τον εαυτό τους. Λίγο το προσωπικό, πολλοί οι ασθενείς και λόγω ιώσεων αυτόν τον καιρό, γίνεται ένας καθημερινός Γολγοθάς η αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΕΚΚΛΗΣΗ...
Πείτε κάτι, γράφτε κάτι, κάντε κάτι, μου έλεγαν γιατροί που έχουν φτάσει στα όρια της σωματικής, ψυχικής, πνευματικής αντοχής. Μεταφέρουμε αυτή την κραυγή αγωνίας με την ελπίδα ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί για κάτι καλύτερο.

ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!
Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο της Άρτας εξυπηρετεί Άρτα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα κι όχι μόνο. Πολλές φορές γίνεται το ανάχωμα για τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, τα οποία κι αυτά δεν πάνε πίσω σε ελλείψεις. Αλλά με τα Νοσοκομεία και για την υγεία γενικότερα θα επανέλθουμε μετά τις εκλογές είτε με νέα κυβέρνηση Ν.Δ., είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

❁ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ...
Έχουν πάρει... φωτιά τα κομματικά επιτελεία και κάθε μέρα που περνάει ο προεκλογικός αγώνας κορυφώνεται. Τα βέλη που εξακοντίζονται ένθεν κακείθεν ενίοτε είναι και φαρμακερά, με αποτέλεσμα να δηλητηριάζεται ολόκληρη η πολιτική ζωή.

■ ΟΛΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ!..
Τα κόμματα δίνουν την μάχη της πρωτιάς τα δύο μεγαλύτερα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, κάποια άλλα δίνουν την μάχη για την τρίτη θέση ΠΟΤΑΜΙ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΠΑΣΟΚ και υπάρχουν κι εκείνα που «χτυπάνε» την είσοδο στη Βουλή ΑΝΕΛ - ΚΙΔΗΣΟ. Οι τελευταίοι αμφίβολο αν μπουν στη Βουλή με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό για τους αρχηγούς τους.

❖ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ!
Μάχη δίνουν και τα κομματικά επιτελεία, με τους υποψήφιους βουλευτές να τρέχουν αναζητώντας ένα σταυρό, τον πρώτο ή τον δεύτερο δεν έχει σημασία. Ένα σταυρό που θα τους εξασφαλίσει μια θέση στη Βουλή, η οποία θα επωμιστεί το βαρύ έργο της «Σταύρωσης» από τους Ευρωπαίους εταίρους!

❁ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ...
«Δεν έχουμε πρόβλημα με το ποιος θα εκλεγεί στην Ελλάδα», λένε οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, για να υπογραμμίσουν ότι «αρκεί να κάνουν όσα τους έχουμε ζητήσει», όπερ σημαίνει «εμείς θα βαράμε τα νταούλια και συ θα χορεύεις Τσίπρα, αν γίνεις πρωθυπουργός!

■ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ!
Ακούτε πουθενά τις τελευταίες μέρες από τον Αλέξη να κάνει τον καμπόσο στην Μέρκελ; Πάει το στρογγύλεμα σ’ άλλο κόσμο! Και φόρους θα πληρώνουμε και ΕΝΦΙΑ θα πληρώνουμε, αφού τον ξαναβαφτίσανε και 300.000 θέσεις εργασίας δεν θα εξασφαλίσουν στις 26 Γενάρη και 300.000 νοικοκυριά δεν θα γλυτώσουν το κόψιμο της ρευματοδότησης, όπως τους είχε υποσχεθεί στην ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όλα θα γίνουν όπως οι «έξω» θα βαράνε τους ζουρνάδες και τα νταούλια...

❖ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΙΛΗΣΕ!
Έξι χρόνια είχε να πει κάτι ο Καραμανλής και είχαν βγάλει καντήλες από τον καϋμό τους οι αντίπαλοι της Ν.Δ. Προχθές που έκανε μια γραπτή παρέμβαση υπέρ της Ν.Δ., άρχισαν οι ίδιοι άνθρωποι να τα βάζουν μαζί του γιατί την έκανε γραπτώς κι όχι προφορικώς! Ούτε στον Ήλιο, ούτε στην βροχή μπορεί να τους πιάσει κανείς!

❁ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ Ν.Δ...
«Όσο ισχυρότερη βγει η Ν.Δ. απ’ αυτές τις εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι το μέλλον της χώρας»! Αυτό είναι το ρεζουμέ της παρέμβασης Κ. Καραμανλή εν όψει των εκλογών. Θα πει κανείς, είναι αρκετή μια τέτοια βοήθεια προς τον Σαμαρά αυτή τη στιγμή; Από το ολότελα...

■ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ!..
Απολαυστικός πραγματικά ο ΓΑΠ στις ομιλίες και συνεντεύξεις του. Τύφλα νάχει ο Λαζόπουλος μπροστά στον πρώην πρωθυπουργό που θέλεις δεν θέλεις ξεκαρδίζεσαι στα γέλια μ’ αυτά που λέει. Να φανταστείτε ότι αυτός ο άνθρωπος διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδος για 2½ χρόνια και μάλιστα στην κρισιμότερη στιγμή!

❖ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
Ο άνθρωπος που μπέρδευε τις κάλπες με τις... κάλτσες διεκδικεί για μια ακόμη φορά θέση σωτήρα της πατρίδας μας. Ποιος; Αυτός που την έδεσε χειροπόδαρα και την έστειλε πεσκέσι στους ΔΝΤάδες και στους Τροϊκανούς!

❁ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...
«Με φάγανε τα συμφέροντα μέσα κι έξω από τη χώρα, μέσα κι έξω από το ΠΑΣΟΚ», λέει ο ΓΑΠ και να ο σκουσμός για την αδικία εις βάρος του! Τώρα απειλεί να επανέλθει ως... ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος για να σκοτώσει το «θηρίο» της ανέχειας, αφού το τάισε με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν»!

■ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ...
Νάτον και τον ψεκασμένο Πάνο με τα τρενάκια του και τον Αλέξη του. Έπαιξε και παίζει μ’ επικίνδυνα παιχνίδια και η ώρα φτάνει που θα κριθεί η διαδρομή του ιδίου, των «συντρόφων» του και του κόμματος. Οι ίδιοι οι Συριζαίοι προβλέπουν ότι δεν μπαίνουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ, με τη σκέψη ότι αυτό τους βολεύει στην απόκτηση αυτοδυναμίας σε ενδεχόμενη νίκη τους.

❖ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ 4%...
Στα μέτρα του 4% έχουν γίνει οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλη την χώρα. Η παρέκλιση και μετά από παρέμβαση του Αλέξη ήταν ότι αποκαταστάθηκε η Ραχήλ που θα συμμετάσχει στον πόλεμο που γίνεται στην Κοζάνη και που δια τους Κοζανίτες δεν θα έχει καμία τύχη. Απλά ο Αλέξης έβγαλε την υποχρέωση που της είχε για την στήριξη που του παρείχε όλο αυτό το διάστημα...

❁ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!..
Από το 4% και οι συνδυασμοί στην Ήπειρο και στα Γιάννενα ιδιαίτερα. Όσες προσπάθειες διεύρυνσης κι αν έγιναν από άλλους υποψηφίους αυτές έπεσαν στο κενό. Έξω έμειναν ο Φ. Φίλιος με τον Σάκη Οικονόμου που τόσο πολύ ήθελαν να κριθούν και ως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, απορρίφθηκαν και τα δύο αιτήματα.

■ «Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ...»
Σε τηλεοπτική παρουσία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ επικρίθηκε ιδιαίτερα το αίτημα συμμετοχής του Σάκη Οικονόμου κάτι αυτό σήμαινε «ε, όχι και με τον Σάκη...»! Πιο ήπια ήταν η αντίδραση για τον Φ. Φίλιο, τον οποίο θέλουν σαν ψηφοφόρο κι όχι ως υποψήφιο βουλευτή.

❖ ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ»...
Πολύ νερό φαίνεται να σέρνει το «Ποτάμι» και η τρίτη θέση δεν είναι μακριά από την κατάκτησή της. Και σ’ αυτόν τον συνδυασμό η «κατεβασιά» δεν ήταν ό,τι κατεβάσει. Σε τοπικό επίπεδο έγιναν τέτοιες επιλογές που δεν επέτρεψαν σε πολιτικούς γυρολόγους να δοκιμάσουν την τύχη τους. Μάλιστα, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πρόσωπα που αυτοαναγορεύτηκαν ως Ποταμίσιοι δίνοντας τηλεοπτικές μάχες για να καταλήξουν υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ!

❁ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ!..
Ωραία πράγματα ζούμε τελικά σ’ αυτές τις εκλογές! Πράγματα πρωτόγνωρα που όσο πλησιάζουμε στην ημέρα της «κρίσης» τόσο περισσότερο αναδεικνύεται η ένδοια σ’ όλες τις εκφάνσεις της. Και καλά αν καθαρίσουμε και με την πρώτη. Αν όμως χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, τότε τι γίνεται; Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις δημοκρατίες, λένε και ξαναλένε οι πιο ψύχραιμοι, οπότε η ψυχραιμία συνίσταται ως προσωρινό μέσο θεραπείας...

■ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ...
Επιστρέφοντας από την Άρτα προς Γιάννινα επέλεξα τον δρόμο από Χανόπουλο - Γοργόμυλο. Η διαπίστωση είναι ότι υπάρχει σε εξέλιξη η κατασκευή της Ιονίας Οδού, η οποία φαίνεται πως τρέχει να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα. Έργα παντού, για να θυμηθούμε μια παλιά διαφήμιση. Αυτό το έργο της Ιονίας Οδού μπορούμε να το πιστώσουμε στην σημερινή κυβέρνηση, αλλά και στην κυβέρνηση Καραμανλή που είχαν ξεκινήσει οι εργασίες, για να διακοπούν στην περίοδο του ΓΑΠ...

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ...
• Αναφερόμενος στο χώρο της υγείας, ήθελα να επισημάνω την παρουσία στον συνδυασμό της Ν.Δ. στα Ιωάννινα του Φίλιππου Σιάκα, ο οποίος, κατά γενική ομολογία, είναι από τους εξαίρετους χειρουργούς που διακονεί επί τρεις δεκαετίες σχεδόν τον χώρο της ιατρικής. Έδωσε και δίνει τον πιο δημιουργικό εαυτό του στον χώρο του και μ’ αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες αποφάσισε να διακονίσει και το χώρο της πολιτικής και μέσα απ’ αυτό το χώρο διεκδικεί να γίνει ακόμη πιο χρήσιμος προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στον βαρέως νοσούντα χώρο της υγείας. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Υγείας παραχωρούνταν σε ανθρώπους άσχετους με το χώρο...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.