ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΥΑΟΥ!
Αμ το άλλο! E-mail - e-mail θα τα βρούμε με την Ε.Ε.! Το είπε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης που ένα μήνα πριν σιχαίνονταν το e-mail Χαρδούβελη. Η κωλοτούμπα σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς σύνορα και χωρίς ντροπή...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ!
Μη μου ξαναπείτε ότι πρέπει να δώσουμε χρόνο στην Κυβέρνηση της αριστεράς για να αποδείξει πόσο εθνική υπερηφάνεια έχει μέσα της. Πριν κλείσει μήνας τα έκανε όλα μόνη της και δεν χρειάστηκε να κάνουμε εμείς οι απέναντι κάτι πολύ σκληρό. Είδατε πώς προσαρμόζεται κανείς όταν μπαίνουν τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι; Δεν είδατε κι εσείς πώς περπατάει ο Φάκης μετά το στενό μαρκάρισμα από τους «φίλους» που νόμιζε πως τους είχε στο... τσεπάκι του, που όμως του φόρεσαν εκείνοι το δικό τους «κοστούμι», το οποίο πάει ασορτί με το παπούτσι;

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...
Μέχρι και το Βαρδινογιαννέικο δοξάζει τη νέα αριστερή Κυβέρνηση που επιτέλους θα πατάξει την διαφθορά στην Ελλάδα! Ύστερα από εβδομήντα χρόνια η οικογένεια επανήλθε στον χώρο που υπηρέτησε ο «πατριάρχης» ως πρόεδρος της αριστερής συντεχνίας Βιοτεχνών - Ραφτάδων. Ύστερα απ’ αυτή τη δήλωση Τζίγκερ, στήριξης της αριστεράς στην Ελλάδα, νομίζω δεν έχουμε να δούμε και πολλά άλλα πράγματα...

ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΤΗΣ...
Έχει προηγηθεί η Γιάννα Αγγελοπούλου που μια δεύτερη συγκίνηση στη ζωή της την έπαθε από την πρωθυπουργοποίηση του Αλέξη στη χώρα που λέγεται ακόμη Ελλάδα και που «σημαία» της αρχίζει να γίνεται η κυβίστηση. Δεν ξέρω αν μετά την προεδροποίηση του Προκόπη εξακολουθεί να παθαίνει συγκίνηση! Είχε βάλει κι εκείνη με το νου της να γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να λανσάρει μόδα στις τέσσερις εποχές του χρόνου!

❁ ΜΠΗΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
«Εμείς είμαστε μ...κες οικονομολόγοι και θα μας κάνει μαθήματα ο Βαρουφάκης! Ποιος, ο Βαρουφάκης, με τα Μπέρμπερυ και τα πουκάμισα έξω... Άντε ρε, μάζεψε τα βρακιά σου πρώτα κι έλα τα πούμε». Αυτά είναι περίπου σ’ ελεύθερη μετάφραση της πιάτσας όσα είπε και σκέφτεται ο Σόιμπλε που δεν φαίνεται να πολυσυμπαθεί τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών!

■ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕ!..
Από την άλλη πλευρά ο Γιάνης τον μόνο που παραδέχεται και σέβεται είναι ο Σόιμπλε! Ναι, όπως το ακούτε. Γι’ αυτόν μίλησε με τα καλύτερα λόγια μπας και τσιμπήσει ο άλλος και τον λυπηθεί! Σιγά μην καταλαβαίνει από φιλοφρονήσεις ο Γερμαναράς που λυπάται τους Έλληνες για την Κυβέρνηση που εξέλεξαν! Είναι ο μόνος όμως που λυπάται! Και είναι αρχή ακόμη...

❖ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ...
Παράταση της δανειακής σύμβασης για έξι μήνες, όπερ σημαίνει δώστε μας λεφτά και σ’ έξι μήνες θα τα ξαναπούμε. Δώστε μας λεφτά να την βολέψουμε εμείς όπως - όπως και σ’ έξι μήνες ποιος ζει ποιος πεθαίνει, ένα πράμα...

❁ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Και το μνημόνιο - μνημόνιο, λένε οι εταίροι μας! Έτσι, για να μη ξεχνιώμαστε. Μη μας το θυμίζετε αυτό, λέει η Κυβέρνησή μας, διότι αυτό δεν θέλουν να το ακούνε οι Έλληνες που άλλα άκουγαν και πίστευαν μέχρι τις 25 Γενάρη τρέχοντος έτους. Άκουγαν για κουρέματα και ανέβαιναν στα... κάγκελα αλλαλάζοντας «ωσανά»! Το μόνο κουρεμένο πράγμα που είδαν όμως μέχρι τώρα είναι το κουρεμένο ΣΥΡΙΖΑ κεφάλι του οικονομικού μας εγκέφαλου, Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που όλο και το σκύβει για να κατεβάσει οικονομικές ιδέες!

■ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ...
Το ξαναγράφω: Όσο περνά ο καιρός όλο και πιο επίκαιρος γίνεται ο Μ. Βορίδης, ο οποίος πρότεινε να βοηθηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την κωλοτούμπα που άνευ αυτής και άνευ πλάνου Β’ ο Αρμαγεδών είναι ante portas!

❖ ΠΟΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ;
Ποιες κόκκινες γραμμές και κουραφέξαλα; Αυτές χαράζονται για να καταπατούνται και για νάχουν να λένε ότι κάτι κάνουν. Μόνο κάποιοι ξεχασμένοι Υπουργοί της αριστεράς μιλούν για κουρέματα και σκίσιμο μνημονίων. Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν ότι αυτά τα πολύχρωμα χαρτάκια που πέφτουν αυτόν τον καιρό στις πλατείες της χώρας είναι τα σκισμένα μνημόνια, ξεχνώντας ότι έχουμε Απόκριες και προκειται για κομφετί και σερπατίνες!

❁ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ...
Θα θέλαμε έναν αριστερό Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δέσει το σκηνικό και το αριστερό «γλυκό», αλλά τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια, οπότε πάρτε τον Προκόπη για νάχετε για πέντε χρόνια. Το σέρβιρε ο Αλέξης στην Κ.Ο. και εκείνη άρχισε να σπαράζει από χαρά για τον αντιμνημονιακό της προσανατολισμό!

■ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ!..
Κάποιοι χειροκρότησαν και κάποιοι άλλοι έσκυβαν κάτω από τα έδρανα για να μη τους πάρει η κάμερα και τους κάνει σιουρ για την δεξιά στροφή (είδατε πόσο ευγενικά περιγράφω την κωλοτούμπα). Ανάσκελα έπεσαν οι συνιστώσες του Αλέξη που είχαν βάλει με το νου τους να εκλέξουν τον... Άρη Βελουχιώτη που είναι και το ίνδαλμά τους!

❖ ΤΟ ΚΟΛΠΟ...
Είναι απολαυστικό το θέαμα και ακρόαμα να βλέπεις και ν’ ακούς τους επαναστάτες της αριστεράς και του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα να προσπαθούν να υποστηρίζουν την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στον προεδρικό θώκο! Μιλάμε για πολύ μεγάλο κόλπο και μάλιστα πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την ανάληψη της εξουσίας...

❁ ΑΝΘ’ ΗΜΩΝ!..
Και ανθ’ ημών Γουλημής, ένα πράγμα στην περίπτωση εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Αντί ενός ακραιφνούς αριστερού Σημιτικού τύπου Αλιβιζάτου, προέκυψε ο Προκόπης της Καραμανλικής δεξιάς και Καραμανλικής (Εθνάρχης) ιδεολογίας - φιλοσοφίας! Το δε χειρότερο όλων είναι ότι ο Αλέξης έκανε τούμπα και στον Δημ. Αβραμόπουλο που, να πάρει η ευχή, ήταν ο μόνος και πρώτος που το βράδυ των εκλογών εκεί κατά τις οκτώ έδωσε τηλεφωνικά συγχαρίκια στον μεγάλο νικητή!

■ ΟΠΩΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ!
Σας το έγραψα πριν από δέκα πέντε μέρες περίπου ότι στην περίπτωση εκλογής Προέδρου οι Συριζαίοι θα επαναλάμβαναν ότι είχε κάνει ο Ανδρέας το 1985 στον Καραμανλή. Τότε που ο Ανδρέας πούλησε τον Εθνάρχη και την τελευταία στιγμή στη θέση του έβαλε τον Σαρτζετάκη! Επί είκοσι μέρες «ψήφιζαν» Αβραμόπουλο, ρωτήστε και τον Χατζηνικολάου που είχε αποκλειστικό ρεπορτάζ και προχθές στην πράξη ψήφισαν Προκόπη! Ποιος να παρηγορήσει τώρα τον Νίκο Χατζηνικολάου! Να ένα μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία. Α ρε Σόιμπλε, που τους χρειάζεται...

❖ ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ...
Καραμανλικής προέλευσης και έμπνευσης η επιλογή Παυλόπουλου. Αυτό δεν το βγάζει κανείς από το μυαλό των Ελλήνων όλων των αποχρώσεων. Το επέβαλλαν οι περιστάσεις και ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε κόστος, ή όφελος. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως, το τόλμησε κι αυτό καταγράφεται στα θετικά του, στέλνοντας μηνύματα κι εντός κι εκτός Ελλάδος.

❁ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ...
Δεν ξέρω γιατί, όμως υπάρχει μια γενικότερη ικανοποίηση για την επιλογή Παυλόπουλου. Εκτός βέβαια από κείνους που έτρεξαν να βρουν ό,τι αρνητικό και να το προσάψουν στον νέο Πρόεδρο. Καραμανλικοί όμως «κύκλοι» λένε ότι μόλις ακούστηκε το όνομα Προκόπης ένα «μπράβο» ακούστηκε σ’ όλη τη χώρα και κυρίως από τους Καραμανλικούς που δεν ξέχασαν εκείνο το δείπνο το 2000 στον Διόνυσο, κάτω από την Ακρόπολη, όπου «συμφαγώθηκαν» Καραμανλής - Αβραμόπουλος.

■ ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ!..
Ήταν τότε που ο Κ. Καραμανλής έδινε μάχη για να ξηλώσει την Σημιτική παρέα και παρακαλούσε τον Δημήτρη να συνταχθεί μαζί του, κάτι που δεν το πέτυχε. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τις εκλογές ο Καραμανλής και να κάνει κόμμα ο Δημήτρης, το οποίο ουδέποτε έφτασε να διεκδικήσει εκλογές. Το είχε φτιάξει για να το διαλύσει...

❖ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...
Έκτοτε ο κ. Αβραμόπουλος έπαιξε το δικό του παιχνίδι και κατέλαβε θέσεις - κλειδιά στις Κυβερνήσεις. Το 2009 συντάχθηκε με τον Α. Σαμαρά παραιτούμενος από την διεκδίκηση της αρχηγίας της Ν.Δ., μπαίνοντας στο μάτι του Μητσοτακέικου που όμως τον είχε ανακαλύψει στο τέλος της δεκαετίας του ‘80.

❁ ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ!
Αυτά και πολλά άλλα πιο επίκαιρα έκαναν τον Αλέξη Τσίπρα να καταλήξει στην επιλογή Παυλόπουλου καταδικάζοντας σε «ξαφνικό θάνατο» τον παίκτη Αβραμόπουλο, που επί είκοσι μέρες προπονούνταν για την κατάληψη της θέσης του πρώτου πολίτη της χώρας.

■ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ!
Να πω την μαύρη αλήθεια, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν ο καταλληλότερος για την Προεδρία, έτσι όπως την είχε καταντήσει ο μακαρίτης ο Ανδρέας. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για κόκκινα χαλιά, μουσικές μπάντες, χειραψίες και για στυλιστικές εμφανίσεις. Ένας μπον βιβέρ με όλη τη σημασία των λέξεων που όμως δεν ταίριαζε με τους αγραβάτωτους και εξωπουκαμισάτους Συριζαίους.

❖ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ...
Άλλα δέκα χρόνια είχε υπηρετήσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Παυλόπουλος, αλλά από διαφορετική θέση. Δέκα χρόνια στο πλάι του Εθνάρχη που θα είναι ο οδηγός του για τα επόμενα πέντε χρόνια ως το νέο «αφεντικό».

❁ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ!
Το είδαμε όμως κι αυτό! Η Ζωή να «ορκίζει» τον νέο Πρόεδρο και να του δίνει εντολές για το πώς θα τηρήσει αυτόν τον όρκο! Μεταξύ των άλλων, τον... διέταξε να ζητήσει από τους Γερμανούς πίσω τα δανεισμένα και κλεμμένα της Κατοχής! Εκείνος δεσμεύτηκε να προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα και στα νέα δεδομένα. Άντε, καλή συγκατοίκηση και καλά ξεμπερδέματα από μας.

■ ΤΑ ΟΧΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ!..
Ένα «όχι» από τη Ν.Δ. στον Προκόπη κι ένα «όχι» από τον ΣΥΡΙΖΑ! Όχι είπαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Γαϊτάνη αντίστοιχα, χωρίς ν’ αλλάξουν όμως το τελικό αποτέλεσμα. Για λόγους πολιτικούς δεν προσήλθε ο Κυριάκος και για λόγους συνειδησιακούς η Γαϊτάνη. Από μας ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ!

❖ ΤΟ... ΚΟΥΓΚΙ!
Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν. Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι... Ο Πάνος κάνει πόλεμο με ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛια. Θέλει να κάψει τους οχτρούς, να κάψει τα μνημόνια και χρέη να κουρέψει. Δαβλί στο χέρι άρπαξε, καλεί και τα συντρόφια, σκλαβιά για να μη ζήσουν, φωτιά στο «Κούγκι» βάνει και έγινε της π...ας! Αφιερωμένο στους καμμένους όλης της χώρας που ζουν τον δικό τους ψεκασμό!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
• Περί τα τριάμιση εκατομμύρια ζητά ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας από την Πολιτεία για να κλείσει τις πληγές που άνοιξε ο φετινός χειμώνας. Σε άλλες εποχές το ποσό θα ήταν μικρό και θα άνοιγαν εύκολα τα ταμεία του κράτους για κάτι τέτοιο. Την σήμερον ημέραν το ταμείον είναι μείον και η αυτοΐαση είναι επιβεβλημένη.
Αν ο Δήμος θέλει 3,5 εκατ. ευρώ φανταστείτε πόσα χρειάζεται ολόκληρη η Ήπειρος που είχε την «τιμητική» της εφέτος. Η βαρυχειμωνιά γκρέμισε γιοφύρια, κατέστρεψε δρόμους, έπνιξε σπίτια, έπνιξε κοπάδια, έπνιξε περιουσίες. Δηλαδή, δεν άφησε τίποτα όρθιο, οπότε θα χρειαστεί να ξαναχτιστεί η Ήπειρος, σε μια περίοδο κρίσης. Ακούει κανείς φιλάνθρωπος νεοευεργέτης Ηπειρώτης να βάλει πλάτη;


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.