ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ...
Όταν ακούς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και συνεταίρο στην Κυβέρνηση ότι θα κάνει την Ελλάδα Κούγκι αν δεν βάλουν μυαλό οι άλλοι 18 της Ευρωζώνης, πώς να μη το σχολιάσεις. Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Πάνο ότι το Κούγκι δεν είναι... χιονοδρομικό κέντρο για την αναψυχή του. Το Κούγκι ήθελε ψυχή κι έναν Καλόγερο Σαμουήλ. Από... ευνούχους του «Ντα Κάπο» τέτοια πράγματα είναι απαγορευμένα. Φαντάζεστε τον Πάνο να κρατάει το δαυλί στο χέρι; Τύφλα νάχει η Τζαβέλαινα!

ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ...
Ένας μήνας αριστερής Κυβέρνησης κι αντί να βάλει μπροστά τις μηχανές νομισματοκοπείου Κοζάνης ο Αλέξης να κόψει καμιά εκατοσταριά δισεκατομμύρια ευρώ, κάθεται και παρακαλάει τον κάθε γυφτο-Σόιμπλε να του δώσει δανεικά! Α ρε Ραχήλ, έγραψες ιστορία! Γιατί δεν κόβεις και κανένα ευρώπουλο;

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ...
Εγώ την λούστηκα τόσο καιρό, ας την λουστεί ο Τσίπρας τώρα. Αυτό είχε πει προεκλογικά ο Καμμένος, όταν η Ραχήλ έκοβε... 100 δισ. ευρώ. Εκείνη την περίοδο και ο υπογράφων είχε αφάνταστο διάλογο μέσω F/B με την βουλευτή Κοζάνης που με... μάλωνε που είχα την ατυχία να μη γνωρίζω πώς κόβονται χρήματα για να σωθεί η Ελλάδα. Εγώ δεν ξέρω. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης με τον Βαρουφάκη δεν ξέρουν; Γιατί δεν τους ανοίγει τα μάτια η Ραχήλ, που στην περίπτωση εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας δεν ήξερε τι να κάνει και την έβγαλε από το αδιέξοδο η έτερη καγκελοανεβασμένη Ζωή!

❁ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΡΑΚΙ!
Συμπλήρωσε αισίως ένα μήνα ζωής η νέα αριστερή Κυβέρνηση και λέω να σβήσουμε ένα κεράκι και να φτιάξουμε και λουκουμάδες! Ένας μήνας ήταν αρκετός για να δοθούν τα πρώτα δείγματα δουλειάς. Έγιναν τα βαπτίσια που λέγαμε και που το κρέας βαπτίστηκε ψάρι για να δέσει με την περίοδο νηστείας γενικώς που διανύουμε...

■ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ...
Αυτά τα «βαπτίσια» χαιρέτισαν με δηλώσεις τους τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Κυβέρνησης Γλέζος, Σακοράφα, Λαπαβίτσας, Κατρούγκαλος, Μητρόπουλος κι από κοντά οι συνιστώσες που έχουν αρχίσει να πιάνουν δουλειά αντίστασης μέσα στους κυβερνητικούς κόλπους!

❖ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ...
Εκεί λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει το βαρέλι με το μπαρούτι και ψάχνει τον Καμμένο να ντυθεί... καλόγερος και να το κάνει Κούγκι! Δεν χρησιμοποιώ δικά μου στοιχεία αλλά όσα οι δικοί τους άνθρωποι λένε και μάλιστα πολύ φωναχτά και σε όλους τους τόνους. Η στάχτη θα γίνει ένα με τα... μπέρμπερι!..

❁ ΤΑ ΔΕΣΜΑ...
Το ξέρω πως θα με μαλώσετε για την επίκληση της φωνής του Μ. Γλέζου, την οποία αντιπολιτευτικά δήθεν υιοθετούμε. Αυτός δεν είναι ένας ενεννηντάρης που δεν καταλαβαίνει και δεν ξέρει τι λένε όλοι οι άλλοι, οι νεότεροι, δεν ξέρουν τι λένε όσον αφορά στα «δεσμά» που ξαναπέρασαν και σ’ αυτή την Κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι εταίροι μας!

■ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;
Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι κάτι Στρατούληδες που ακόμη κουρεύουν τα χρέη προς τους δανειστές. Στην ουσία κουρεύουν την «μαϊμού» και πουλάνε χαϊμαλιά σε ιθαγενείς, διότι τέτοια άποψη έχουν για τους χειμαζόμενους Έλληνες που σωρηδόν πριν ένα μήνα έτρεχαν στις κάλπες να εκλέξουν ΣΥΡΙΖΑ για ν’ αποκτήσουν χαϊμαλιά.

❖ Η ΣΥΓΝΩΜΗ...
«Ζητώ συγνώμη από τους Έλληνες για τα ψέματα που τους είπαμε για να τους πάρουμε την ψήφο», λέει ο Μ. Γλέζος του οποίου έχουν αρχίσει ν’ αποδομούν την σκέψη και την έκφραση. Κάτι τέτοιες σκέψεις είχε κάνει και ο Άρης Βελουχιώτης και τον δολοφόνησαν οι σύντροφοί του και σωματικά και ιστορικά!

❁ ΚΟΥΝΑΝΕ ΔΑΚΤΥΛΑ!
Το «δεν δικαιούστε να ομιλείτε» και το «για πρώτη φορά» έχει ξαναμπεί στην πολιτική ζωή εδώ κι ένα μήνα, κάτι που ίσχυε την δεκαετία του ‘80 επί Κουτσόγιωργα, Άκη κι άλλων πρασινοφρουρών, παιδιών της αλλαγής. Βγαίνουν στην τηλεόραση κάποιοι Ηρακλειδείς του αριστερού στέμματος και κουνάνε δάκτυλα σε όσους ασκούν κριτική στις πράξεις της Κυβέρνησης, η οποία τώρα κατάλαβε τι εστί... βερύκοκο, όπως και οι προηγούμενες μετά το 2010.

■ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ!..
Το έχω ξαναγράψει και όποιος θέλει ας το κρατήσει. Οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν πάθει ότι η γάτα, η οποία οδηγείται στην άκρη των κεραμιδιών και εντελώς θεσμικά υποκύπτει στο «μοιραίο» επειδή άλλη επιλογή από το να πέσει στο κενό και να συντριβεί δεν έχει. Τελικά, κάποιοι περιφερόμενοι... γάτοι έγιναν γατάκια και το κακό γι’ αυτούς είναι ότι δεν το καταλαβαίνουν!

❖ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ή ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ;
Καμιά τρακοσαριά νοματαίοι, αγανακτισμένοι μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ, την ώρα που όλα παίζονταν στο Eurogroup. Πού πήγαν οι χιλιάδες των προηγούμενων ημερών που κι εκείνοι πάλι λίγοι ήταν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε όσα οι «θεσμοί» αποφάσιζαν για κείνους κι όλους τους Έλληνες. Έφυγαν, λέγανε τα κανάλια της Αθήνας, για το τριήμερο και ποιος να έχει κουράγιο για επανάσταση!

❁ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ!..
Κανένας Έλληνας ούτε χαίρεται ούτε επιθυμεί να βάλει δυνάστες στο σβέρκο του. Αυτοί οι δυνάστες βαπτίστηκαν θεσμοί για εσωτερική λαϊκή κατανάλωση, για να μη γίνει κανένα κυβερνητικό ατύχημα πριν κλείσει μήνας. Ο λαός δεν θ’ αντέξει αν τηρηθούν τα ίδια μέτρα με την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν τα είπε ο γηραιός Μ. Γλέζος αλλά ο μέγας εργατολόγος Μητρόπουλος που άρχισε να αντιλαμβάνεται τι έχει να γίνει.

■ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ...
Δεν τολμώ να διανοηθώ ή να γράψω εδώ ότι τους «έλιωσαν οι Γερμανοί» όπως έγραψε ο δικός τους Γ. Δελαστίκ. Όχι γιατί δεν το σκέφτομαι, αλλά γιατί δεν θέλω να το πιστέψω. Ούτε όμως θα απορρίψω τις «βόμβες» των αριστερών Θεοδωράκη και Γλέζου που μιλούν για εξαπάτησή τους. Αλλά δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να πέφτει θύμα παραπληροφόρησης της ΑΥΓΗΣ που θέλει το 90% του λαού να παραληρεί για τα επιτεύγματα του Βαρουφάκη, που με τις κόκκινες γραμμές στο σβέρκο... εξαφάνισε τον δικηγόρο Σόιμπλε και την γκιόσα Μέρκελ. Άσε που έστειλε αδιάβαστο τον Ντάισελμπλουμ με εκείνο το περιβόητο «ουάου»!

❖ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ...
Θυμηθείτε, φίλοι μου, ο πρώτος «αποκεφαλισμός» που θα γίνει θα είναι αυτός του Βαρουφάκη. Αυτό το πολυσυζητημένο περιφερόμενο στους ώμους του ωραίο κεφάλι είναι το πρώτο που θα πέσει στην αρένα για να εκτονωθεί ο λαός μόλις αρχίσει η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Θυμηθείτε τι γίνονταν από τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες που το έκανε και ο Αντρέας. Μάλιστα ο Αντρέας τους απέλυε στον αέρα!
❁ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΪΝ!..
Ψήφισε ο λαός «όχι» στο «νάιν» του Σόιμπλε, λέει ο Μίκης και ρίχνει τους δικούς του κεραυνούς στο Μαξίμου. Κι αυτός ηλικιωμένος είναι και δεν ξέρει τι λέει, ήταν η απάντηση κάποιων φωστήρων της αριστεράς που είναι της λογικής «όταν γεράσουν τ’ άλογα τα σκοτώνουν». Τα λέει όλα αυτά ο λίβελλος του Συριζαίου πια Χάρυ Κλυν.

■ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ!
Η προσγείωση στην πραγματικότητα ήταν θέμα χρόνου για την νέα Κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια! Δεν είχαν παραδειγματιστεί από τα «σκισίματα» που έκανε από τα Ζάππεια ο Α. Σαμαράς που ήταν και «δικός τους».

❖ ΑΚΡΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ!
Και φυσικά δεν συμφωνούμε με τις ακραίες φωνές που υπάρχουν για «όλα Κούγκι». Ούτε με τους Αρμαγεδόνες του Βαρουφάκη που η περίοδος χάριτος με τις πασσαρέλες του έχουν λάβει τέλος. Αυτές οι λάιφ-στάιλ εμφανίσεις τελείωσαν σε ό,τι έχουν να κάνουν με την τύχη της χώρας μας. Ενδεχομένως να του χρειαστούν εκεί στο Texas που θα αναγκαστεί να επιστρέψει κάποια στιγμή, γιατί με τον χαρακτήρα που έχει δεν πρόκειται να σταδιοδρομήσει στη χώρα μας. Ειδικά μάλιστα, τώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάποιες απόψεις του και θέσεις του για τους δανειστές - θεσμούς που έχουν να κάνουν με το μεσαίο δάκτυλο σηκωμένο κι όχι στην σκανδάλη όπως υπόσχονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

❁ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ;
Να σας πω και κάτι άλλο ρε καρντάσια! Φτάιμε εμείς που περιγράφουμε τον τρόπο που χειρίζεται και διαχειρίζεται τα οικονομικά και κατ’ επέκταση εθνικά ζητήματα η νέα αριστερή Κυβέρνηση κι όχι η ίδια η Κυβέρνηση που τα κάνει όπως τα κάνει; Δεν έχω καμία αντίρρηση να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση, με την προϋπόθεση όμως ότι θα κάνει αυτό που πρέπει κι όχι αυτό που γουστάρει.

■ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ...
Ας πάψουν λοιπόν να μας μαλώνουν οι συνοδοιπόροι, παλιοί και νέοι, της Κυβέρνησης που ασκούμε την χαλαρή κριτική κι αυτό γιατί ένα ξέβρασμα στα βράχια δεν το αντέχουμε. Δεν θα είμαστε αχάριστοι αν ετούτοι εδώ οι κυβερνήτες χαλαρώσουν έστω και λίγο τα δεσμά από τους δανειστές - δυνάστες. Μόνο που βλέπεις κι ακούς εκείνον τον Σόιμπλε κι αν για λίγο κλείσεις τα μάτια, δεν απέχεις πολύ από το να επαναφέρεις στη μνήμη τον Αδόλφο!

❖ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!
Επομένως, τα περί πολεμικής και τορπιλισμού της Κυβέρνησης από τον πρώτο μήνα δεν ισχύουν στην περίπτωσή μας. Εκείνοι τη δουλειά τους, εμείς τη δουλειά μας! Ποια δουλειά! Λέμε τώρα, σε δουλειά να βρισκόμαστε...

ΑΣΤΡΑΠΕΣ...
• Άστραψε και βρόντηξε ο Άγιος Μεγαλουπόλεως Ιερεμίας με τους «αλειτούργητους» της Κυβέρνησης που δεν ήταν στην ώρα τους στην επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη 220 Ελλήνων εκτελεσθέντων. «Πώς θα κυβερνήσετε τον τόπο έτσι αλειτούργητοι που είστε», τους είπε ο Άγιος που καθόλου Ιερεμίας δεν ήταν! Προσέξτε, δεν τους είπε άθεους, αλλά αλειτούργητους! Αυτή ήταν η προσβολή, γι’ αυτό και η Πρόεδρος της Βουλής έδωσε το πρόσταγμα αποχώρησης εις ένδειξη διαμαρτυρίας!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.