ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑ…
Στο Μέτσοβο συνέφαγε με τον Δήμαρχο κ. Τζαφέα την Κυριακή το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μαρινάκης, λίγο πριν υποστεί την «βαρυστομαχιά» των τριών μπαλακίων στο «Ζωσιμάδες»! Αν γνώριζε τι θα του συνέβαινε, ούτε Τζαφέα, ούτε Καχριμάνη θα έβλεπε και εκ του αποτελέσματος ούτε θα θελήσει να τους ξαναδεί.

• ΤΙ ΚΟΙΝΟ;
Μπορεί να μου πει κάποιος τι κοινό ενδιαφέρον μπορεί να έχει το Μέτσοβο των Τζαφέα-Καχριμάνη με το λιμάνι του Πειραιά του Μαρινάκη που είναι και το κανονικό αφεντικό; Θα κατεβαίνουν οι Μετσοβίτες στο λιμάνι ή οι Πειραιώτες θα ανεβαίνουν στο Μέτσοβο; Ανάλογο τραπέζωμα έγινε στον πρόεδρο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όσα χρόνια διοικεί την ομάδα;

• ΤΟΥ… ΛΙΜΑΝΙΟΥ!
Έχασε ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΣ Γιάννινα κι αυτό ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Εκείνο που ήταν εντελώς αφύσικο, ήταν η αντιμετώπιση του ζητήματος από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ που έπαιξαν συν τοις άλλοις τις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού αποκλείοντας παντελώς τον Πετράκη! Μιλάμε για πλαίρια ενημέρωση του παλουκιού και του… λιμανιού!

• ΟΙ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΙ…
• Τι το ήθελε ο υπουργός Πανούσης ν' αμφισβητήσει την αριστερά κι άρχισαν οι λιθοβολισμοι από τους συντρόφους του. «Ήλθε σώγαμπρος από την ΔΗΜΑΡ και μας βγάζει γλώσσα», ήταν η απάντηση που του έδωσαν και ούτε λίγο ούτε πολύ, του έδειξαν τον δρόμο του χωρισμού, ο οποίος δεν φαίνεται ότι θ' αργήσει να συμβεί…

❁ ΤΑ ΝΕΑ!
Φαντάζομαι ότι τα μάθατε τα νέα που δεν είναι πρωταπριλιάτικα! Από 25 Γενάρη 2015 έχουμε πάθει σαν χώρα ένα σωρό… θαύματα που τελειωμό δεν έχουν. Ξαφνικά το χρέος κουρεύτηκε, οι πρώτες τριακόσιες χιλιάδες ανέργων τακτοποιήθηκαν, ο ΕΝΦΙΑ καταργήθηκε, οι τριακόσιες χιλιάδες «αφώτιστοι» επανασυνδέθηκαν με τη ΔΕΗ, ο κατώτερος μισθός ακούμπησε τα 751 ευρώ, οι νέοι μας σταμάτησαν να ξενιτεύονται, οι συντάξεις αυξήθηκαν, τα παιδιά στα σχολεία σταμάτησαν να λιποθυμούν, οι απολυμένοι γύρισαν στις δουλειές με πρώτες και καλύτερες τις καθαρίστριες της περιοχής Συντάγματος και λεφτά για εξοπλισμούς δεν ξαναδόθηκαν εκτός από τα τελευταία 500 εκ. Ευρώ προς τους Αμερικανούς, ενώ η… αμαρτωλή τρόικα ξεκουμπίστηκε!

■ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ  ΧΑΜΠΑΡΙ!..
Όλα τα παραπάνω συνέβησαν εδώ και 75 ημέρες κι απλώς οι Έλληνες ως αμνήμονες και αγνώμονες που είναι δεν το πήραν χαμπάρι και γκρινιάζουν ακόμη ότι δεν έφτασαν σ' εκείνους οι αλλαγές. Πρόκειται για κείνους που δεν ενημερώνονται από την «Πράβδα» της Πλατείας Κουμουνδούρου, η οποία πετάει τη σκούφια της στον αέρα από τη χαρά επειδή έχουμε πρώτη φορά αριστερά στη χώρα.

❖ ΟΛΑ ΛΙΜΠΑ!
Ολόκληρο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το βλέπουμε μπροστά μας να εφαρμόζεται σε όλες του τις γραμμές. Ρωτήστε και τον Στρατούλη που από το Μεσολόγγι προχθές μίλησε για την απόλυτη εφαρμογή ή «τα κάνουμε όλα λίμπα»! Προς το παρόν επαληθεύεται το δεύτερο, αλλά αυτό δεν έχει καθόλου σημασία, διότι έχουμε πρώτη φορά αριστερά με όλα τα μπαγκάζια της.

❁ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΪ…
Πρώτη φορά λοιπόν αριστερά και βλέπουμε όλα τα εξαδελφοανήψια, τις κουμπάρες, τους κουνιαδόγαμπρους και τις γκόμενες, σιτεμένες και μη, να στελεχώνουν την κρατική μηχανή για να καταλάβουμε στην πράξη τι εστί πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα.

■ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ…
Αλλάζουν μεταξύ τους τα συγγενικά τους πρόσωπα οι υπουργοί για να μη μπαίνουν στο μάτι της αντιπολίτευσης, η οποία δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, διότι ήταν διδάξασα στα περασμένα χρόνια. Αν και εδώ που τα λέμε, η Ν.Δ. Σαν κυβέρνηση από την ημέρα του γεννησιμιού της είχε μια… αδυναμία στην αξιοποίηση στελεχών της απέναντι όχθης γενικώς! Δεν είχε αφήσει αριστερό που να μην τον τακτοποιήσει σε θέσεις-κλειδιά και μετά απορούσε για τη μ…ία που έκανε.

❖ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ;
Πού είχαμε μείνει; Α, ναι! Πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα, θυμηθείτε και τελευταία και ανάθεμα αν έχουμε καταλάβει πού το πάνε. Μιλούσε μισή ώρα προχθές ο Βαρουφάκης για την Αναστάσιμη επίσκεψή του στην Λαγκάρντ και ανάθεμα αν καταλάβαμε το λόγο της συνάντησης. Απλά υποψιαζόμαστε ότι της πήγε το… σχοινί με το οποίο θα μας δέσει ακόμη πιο σφιχτά!

❁ ΕΦΑΓΕ… ΠΟΡΤΑ!
Υποψιαζόμαστε ότι θα πήγε να ζητήσει καμιά παρατασούλα της αποπληρωμής της δόσης των χρωστουμένων. Προφανώς έφαγε… πόρτα και γι' αυτό άρχισε τα τρελά του ο Φάκης κάνοντας τα αόριστα ακόμη πιο αόριστα! Αυτή η δημιουργική ασάφεια γίνεται ακόμη πιο ανόητη και γι' αυτό νομίζουν ότι αποκτά και σπουδαιότητα.

■ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ…
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αλέξης εδιόρισεν Πάκην, Πάκης πήγε σε κομματική σύναξη Αλέξη, Νίκος Γκοτζιάς εδιόρισεν Γιώργο Τσίπρα, πρώτο ξάδελφο Αλέξη, Κατρούγκαλος εδιόρισεν γραμματείς, δικηγόρους και Ιφιγένεια Καμτσίδου που είναι σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου, ο οποίος εδιόρισεν Κλειώ Πανταλέων, σύζυγο Κώστα Παπαϊωάννου, που εδιορίσθη γ.γ. Διαφάνειας και Δικαιοσύνης, Νίκος Ξυδάκης εδιόρισεν Π. Δούρο, αδελφό της Ρένας, τα αδέλφια Καλπαδάκη αλληλοδιορίστηκαν από υπουργούς Νίκο Βούτση, Γιάννη Δραγασάκη και τέλος η Έλενα Κουντουρά αξιοποιεί τον αδελφό της Νίκο… ουφ! Κατά τ' άλλα πρώτη φορά αριστερά!

❖ ΑΓΝΟΙΑ…
Δεν ήξερα ότι πρέπει να έχω σήμα του ΕΟΤ για να εκμεταλλεύομαι το ακίνητό μου τουριστικά. Αυτή ήταν η ομολογία της Δανάης Στράτου, συζύγου Βαρουφάκη! Αμαρτία εξομολογουμένη, η μισή συγχωρεμένη, λέει ο λαός μας. Και μέρες πούναι, αφίενται οι αμαρτίες, συντρόφισσα Δανάη!

❁ ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ ΤΟΥ… ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ!
Πήγε, που λέτε φίλοι μου, στο Μεσολόγγι ο Στρατούλης και είπε πώς θα το κάνει… Κούγκι, ενώ έκανε αναφορά στους ηρωϊκούς Μεσολογγίτες που με την ηρωϊκή τους έξοδο πλημμύρισαν και κοκκίνησαν την λιμνοθάλασσα με το αίμα τους! Τέτοια ηρωϊκή έξοδο μας ετοιμάζουν και δεν μας το λένε τόσο καιρό…

■ ΑΤΡΑΞΙΟΝ!
Να δω τσολιά τον Στρατούλη και τι στον κόσμο! Τον φαντάζεστε με φουστανέλα, τσαρούχι, φέσι και δαχτυλιδένια μέση όπως το θέλει και το σχετικό άσμα; Βάλτε του κι ένα τσιγγελωτό μουστάκι και βγάλτε τον στο Μοναστηράκι για τουριστική ατραξιόν.

❖ ΑΠΟ… ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ!
Εγώ λέω, παιδιά, να κάνουμε εξεταστική από την εποχή του Καποδίστρια, που εντελώς παράνομα και παρά την θέληση του Ελληνικού λαού επέβαλε με το ζόρι την πατατοφαγία και την πατατοκαλλιέργεια! Μετά να πάμε στον Χαρ. Τρικούπη που έταζε γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο και δεν την έφτιαξε και να έλθουμε στο σήμερα που είναι όλα πρώτη φορά αριστερά!

❁ Η ΑΣΥΛΙΑ…
Πιστεύει κανείς ότι θα οδηγήσει κάπου η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και θ' αποκαλυφθούν οι αίτιοι που οδήγησαν τα πράγματα στο μνημόνιο; Εδώ δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι τους μιζαδόρους της Siemens και τα κοράκια των ΜΚΟ, για το μνημόνιο θα δώσουν λόγο οι πολιτικοί που έχουν και ασυλία;

■ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ!..
Με αυτά τα τερτίπια και με άλλα πολλά κόλπα προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει την μπάλα εκτός γηπέδου για να χαθεί γενικά από τους «οπαδούς» του, που έτσι κι αλλιώς είναι στα κάγκελα απ' όσα έταξαν κι απ' όσα τώρα καλούνται να υπογράψουν και να εφαρμόσουν.

❖ ΔΥΟ ΣΥΡΙΖΑ…
Έχουμε δύο ΣΥΡΙΖΑ, εκείνον του εσωτερικού κι εκείνον του εξωτερικού. Τον εσωτερικού τον έχουν αναλάβει η Ζωή, ο Στρατούλης οι… σώγαμπροι Νικολόπουλος-Κουρουμπλής και τον εξωτερικού ο Βαρουφάκης. Στα μέσα και στα έξω ο Αλέξης, ο οποίος ενίοτε ντύνεται πυροσβέστης για τις ανάγκες της κοινοβουλευτικής του ομοψυχίας.

❁  ΤΣΙΤΣΙΔΟΣ!..
Κάποτε όμως θα τελειώσουν όλα αυτά “τ' άλλα κόλπα” και όταν ο βασιλιάς θα είναι τσίτσιδος να δείτε που δεν θα βρεθεί κάποιος να του ρίξει ένα σκουτί πάνω για να καλύψει το αποκρουστικό θέαμα. Δυστυχώς, απ' ότι δείχνουν τα πράγματα, αυτό θα γίνει πολύ συντομότερα απ' ότι πολλοί αρχικά υπολόγιζαν…

■ ΡΩΤΗΣΤΕ…
Από την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή κρατώ αυτό που είπε ο Βενιζέλος. Αν θέλετε να μάθετε πώς μπήκαμε στα μνημόνια, ρωτήστε τους δικούς σας τώρα που ήταν δικοί μας τότε, Λούκα Κατσέλη, Κουρουμπλή, Παραστατίδη και Βαρουφάκη, Παναρέτη, προσθέτουμε εμείς.

❖ ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ!
Όταν λέμε Εξεταστική εννοούμε Εξεταστική κι όχι Καραγκιοζιλίκια, λέμε εμείς κατά το όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια που είχε πει ο Εθνάρχης για τους Απριλιανούς. Να γίνει Εξεταστική για να μάθει σύμπας ο Ελληνικός λαός πώς οδηγηθήκαμε στις φουσκοθαλασσιές και όπου νάναι ξεβράζουμε στα βράχια.

❁    ΠΡΩΤΗ   ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
Αν δεν τηρήσει τον λόγο του ο Αλέξης Τσίπρας και δεν κάνει αυτό που εννοεί, κάτι που είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβεί, τότε το «πρώτη φορά αριστερά» θα γίνει πρώτη και τελευταία! Ο απλός λαός δεν συμμετείχε στο μεγάλο φαγοπότι και γι' αυτό είναι ο πρώτος που ζητάει κάθαρση σε όλους τους τομείς. Αλλά γίνεται κάθαρση από κείνους που είναι βουτηγμένοι στο πλιάτσικο κι απλά μετακόμισαν σε άλλο στρατόπεδο τα τρία τελευταία χρόνια;

■ ΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ…
Δεν γνώριζαν η κα Κατσέλη, ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Κουρουμπλής, ο κ. Βαρουφάκης, η κα Παναρέτη το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα μνημόνια και χρειάζεται η Εξεταστική για να γίνουν αποκαλύψεις; Να γιατί υπάρχουν επιφυλάξεις ότι θα γίνει πιο σοφός ο λαός από τις αποκαλύψεις και τις τιμωρίες των υπευθύνων, όπως καθόλου σοφότερος δεν έγινε από την περίπτωση του Γ. Παπακωνσταντίνου που δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν έμαθε και αθωώθηκε!

❖ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…
Επειδή όμως πρέπει να φταίει κάποιος για να επιρριφθούν ευθύνες, το καλύτερο θύμα γι' αυτές τις περιπτώσεις είναι η ΕΛΑΣ. Εκείνη φταίει που μπήκαν οι αναρχικοί στη Βουλή, εκείνη που οι αντιεξουσιαστές Έλληνες «τζιχαντιστές» αποκεφάλισαν αγάλματα, εκείνη φταίει που άφησε τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα να κάνουν καταλήψεις στα πανεπιστήμια, εκείνη επειδή βρέθηκε στις Σκουριές ανάμεσα στα πυρά των αντιμαχόμενων στρατών!


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.