ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ!
Τι είναι μωρέ ετούτοι! Το ψέμα το έχουν κάνει επάγγελμα και δεν εννοούν να καταλάβουν ότι μας πήραν χαμπάρι. Ανακοινώνει επίσημα το Υπουργείο Οικονομικών ότι ο Υπουργός... Φάκης θα έχει συνάντηση - συνεργασία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα και τρώει κατάμουτρα επίσημη διάψευση από τους υπερπόντιους (Πιλάτους) και την κάνουν γαργάρα.

• Ο ΕΓΚΡΙΤΟΣ
Ακολουθεί ο έγκριτος Χατζηνικολάου, που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει στο ενημερωτικό στερέωμα, ο και «έχω ασφαλή πληροφορία» όπως εκείνη της προεδροποίησης του Δ. Αβραμόπουλου και αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα θα λύσει το οικονομικό πρόβλημά της με τα 3-5 δισ. ευρώ που θα πάρει... προστάντζα από την κατασκευή του Ρώσικου αγωγού αερίου όπως συμφωνήθηκε σε πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη στη Ρωσία. Καπάκι οι Ρώσοι διαψεύδουν και ξαναμένουμε αμανάτι!

• Η ΟΑΣΗ...
• Χωρίς αποτέλεσμα ο διαγωνισμός μίσθωσης της Όασης. Ουδείς τόλμησε, διότι περί τόλμης πρόκειται, να παρουσιαστεί στον διαγωνισμό για να δουλέψει την Όαση κάτω από τέτοιους όρους και σε συνθήκες κρίσης. Προφανώς οι ενδιαφερόμενοι θα περιμένουν μειώσεις απαιτήσεων και όρων για να αποφασίσουν να πλειοδοτήσουν σ’ ένα τέτοιο εγχείρημα με υψηλό ρίσκο για τις εποχές. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί πρόθυμος που και θα δουλέψει την Όαση και θα πληρώνει τα ενοίκια...

❁ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ...
Λοιπόν, πού είχαμε μείνει αδέρφια! Α ναι! Στη «γιαγιά» Τασία που «εξαφανίζει» πρόσφυγες προτού τους καταπιεί η μοβόρα η θάλασσα! Τι γελάτε! Δεν είναι για γέλια! Το είπε η «γιαγιά» Τασία που μετά το «λιάσιμο» τους τράβηξε και μια εξαφάνιση, κάτι σε διακτινισμό ένα πράγμα.

■ ΤΟ ΛΙΑΣΙΜΟ...
Είπα για λιάσιμο και ρίχτηκαν τα ΜΜΕ να με φάνε, είπε η «γιαγιά» Τασία που ή δεν κατάλαβε τι είπε ή βάλθηκε σ’ αυτή την ηλικία να μας παλαβώσει, όσοι ακόμη αντέχουμε. Μέχρι κι εκείνος ο δήμαρχος Αθηναίων Καμίνης ήταν έτοιμος να ανέβει στην Πάρνηθα και ν’ αρχίσει τα ουρλιαχτά που δεν μπορούσε να καταλάβει πως εξαφανίζονται οι λαθρομετανάστες ύστερα από ένα λιάσιμο στην Ομόνοια!

❖ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ
Η κωμωδία τελικά δεν απέχει πολύ από την τραγωδία. Ενώ μ’ αυτά κρατά το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης η «γιαγιά» Τασία η θάλασσα καταβροχθίζει χιλιάδες ανθρώπινα πλάσματα ξεβράζοντάς τα ως άψυχα κουφάρια. Παιδιά, μωρά, μεγαλύτερα, γυναίκες, άνδρες που τρέχουν να γλυτώσουν από τις λεπίδες ομοεθνών τους και βρίσκουν τραγικό θάνατο στα παγωμένα νερά των θαλασσών της αφιλόξενης Μεσογείου.

❁ ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ...
Δεν υπάρχει ανθρώπινη καρδιά να μη ραγίζει από τις κραυγές των απροστάτευτων γενικώς, μεταναστών, λαθραίων ή μη, προσφύγων ή όχι. Τη ζωή τους θέλουν να σώσουν και πέφτουν στα χέρια αδίστακτων λαθρεμπόρων που ζητούν αμοιβή για να παίξουν το ρόλο βαρκάρη στον Άδη! Έτσι απλά! Τόο φθηνή τελικά είναι η ανθρώπινη ζωή που την πληρώνουν με τη ζωή τους οι δύσμοιροι της Μέσης Ανατολής κι άλλων παρόμοιων χωρών και καθεστώτων.

■ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ
Αναρωτιέται κανείς: Μπορεί η Ελλάδα να φιλοξενήσει τόσους κατατρεγμένους; Φυσικά όχι. Περίπου 3 εκατομμύρια νοματαίοι περιμένουν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία να βρουν σαπιοκάραβο για πορεία προς το άγνωστο! Πιο κοντινό «άγνωστο» είναι η Ελλάδα με ενδιάμεση τη Μεσόγειο που γίνεται ο υγρός τάφος τους. Τις χρυσές δουλειές κάνουν οι Τούρκοι λαθρέμποροι που ξεφορτώνονται σαπιοκάραβα και δυστυχισμένους και τσεπώνουν τα λύτρα της συναλλαγής.
❖ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ
Μετά τα τελευταία τραγικά ναυάγια που γιόμισαν τη Μεσόγειο με κορμιά ανθρώπινα κάτι πάει να γίνει με τους πολιτισμένους (!) Ευρωπαίους που είπαν να κάνουν κάτι για να περιορισθεί το φαινόμενο της προσφυγιάς; Ώσπου να γίνει το κάτι θα μετράμε πνιγμένους και ελεεινούς, όσοι ζήσουν, που θα έρχονται στη χώρα μας η οποία κατά ένα περίεργο και μυστικό τρόπο τους εξαφανίζει! Πόσο κοντά τελικά έρχονται οι έννοιες τραγωδία - κωμωδία!
❁ Η ΔΙΑΤΑΓΗ...
Στήριξε η σημερινή κυβέρνηση και σχεδόν όλη η Βουλή την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πρώτη «διαταγή» που του έδωσε η Πρόεδρος της Βουλής ήταν μη τυχόν και υπογράψει Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου γιατί διαφορετικά θα τον στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα! Σαν να του έλεγε κάντο όπως ο προηγούμενος!

■ Ο ΣΤΟΧΟΣ
Τρεις μήνες κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου υπογράφτηκαν από τον Πρόεδρο τον και Πάκη αποκαλούμενο! προχθές έβαλαν στόχο τα αποθεματικά Περιφερειών και Δήμων και ο Πρόεδρος έκανε ό,τι τον διέταξαν κι εντελώς «πραξικοπηματικά» όπως χαρακτήριζαν οι της πρώτης φοράς αριστερά την προηγούμενη κυβέρνηση.

❖ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ...
Για να βρουν όμως ετούτοι αποθεματικά κάποιοι άλλοι είχαν φροντίσει γι’ αυτά! Αυτοί οι άλλοι είναι οι ΣαμαροΒενιζέλοι που πλήρωσαν κι εκείνοι και τα κόμματά τους τα μνημόνια και τ’ αντιμνημόνια. Τρεις μήνες τώρα... «ακίζονται» και πουλάνε επαναστατικότητα σκύβοντας στα τέσσερα όπως ήθελαν την προηγούμενη κυβέρνηση οι ΚαμμενοΝικολόπουλοι.

❁ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ
Μη τα θέλουμε όμως όλα! Πρώτο μέλημα ήταν η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού που κατέστησε τον εαυτό του ανάπηρο σε ποσοστό 80% και δεν πρόλαβε να δολοφονήσει καμια σαρανταριά ακόμη! Θα είναι άχρηστος να κάνει τρομοκρατικές ενέργειες μ’ αυτή την αναπηρία που έχει λένε από την κυβέρνηση για να δικαιολογήσουν την αποφυλάκιση του Ξηρού! Οπότε έρχεται η άλλη πλευρά και παρομοιάζει την αναπηρία του Ξηρού με εκείνη του Κουρουμπλή που όμως ο δεύτερος είναι ικανότατος για Υπουργός Υγείας! Δεν υιοθετούμε τέτοια σύγκριση, αλλά δεν φταίει κανείς που οδηγεί τα πράγματα σε τέτοιου είδους συγκρίσεις παρά μόνο εκείνοι που ανοίγουν την κερκόπορτα στην δράση της τρομοκρατίας!

■ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ!
Στα θετικά της σημερινής κυβέρνησης κι αυτό πρέπει να γίνει παραδεκτό απ’ όλους μας είναι το πώς σε τρεις μήνες κατάφερε να απομονωθεί εντελώς από φίλους και υποστηρικτές. Με την υπόθεση Ξηρού τίναξαν στον αέρα και τις σχέσεις με τους Αμερικανούς που μια καλή κουβέντα την είχαν για τον Τσίπρα. Από προχθές μας έχουν για το πυρ το εξώτερον κι εμείς το χαβά μας. Πόσο θα πληρώσουμε τα ψευτονταϊλίκια είναι ζήτημα χρόνου να το δούμε στο πετσί μας.

❖ ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ
Όλα μπάχαλο στα Πανεπιστήμια με το νέο καθεστώς που πάει να εγκαταστήσει το Υπουργείο Παιδείας. Καταργεί τον παλιό τρόπο εκλογής των Πρυτανικών και επαναφέρει μεσοβέζικα προηγούμενους δίνοντας την δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν δικαίωμα εκλογικό για τις Πρυτανικές Αρχές. Οι αιωνόβιοι επανέρχονται και τα συμβούλια διοίκησης καταργούνται! Όλα αυτά σε μια Παιδεία που έχει ένα σωρό προβλήματα οικονομικής φύσης, όπως τονίζουν όλοι οι Πρυτάνεις της χώρας και μαζί μ’ αυτούς ο κ. Καψάλης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

❁ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ
Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια! Σε πολύ ακατάλληλο τόπο (η Ελλάδα) και χρόνο (φτώχεια) οι Πρυτάνεις ζητούν οικονομική ενίσχυση για την λειτουργία των Πανεπιστημίων. Προέχει η αποφυλάκιση του Ξηρού για να σταματήσουν οι καταλήψεις για να ικανοποιηθούν οι συνιστώσες της κυβέρνησης και να βρίσκονται σε καταστολή οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης του Καμμένου!

■ Η ΥΠΟΔΟΧΗ
Είπα Καμμένος και γέλασα με την ψυχή μου με την υποδοχή που έκανε αξιωματικός του ένδοξου ελληνικού στρατού στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ζαγοριανάκο, συγνώμη Καμμένο ήθελα να πω. Ανήμερα της Ανάστασης στου Γουδή, το στρατόπεδο απ’ όπου ξεκίνησαν τα τανκς του «θείου» Στέλιου πριν 48 χρόνια συνταγματάρχης αναφέρεται στον Πάνο ως υπεύθυνος ψησίματος αρνιών που εκτέλεσε το «πολεμικό» του ανδραγάθημα!

❖ ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
Ειλικρινά πρώτον δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια ειδικότητα στο στράτευμα και δεύτερον γιατί τέτοιος διασυρμός Έλληνα αξιωματικού για να ικανοποιηθεί ο προϊστάμενος δημοκράτης πολιτικός προϊστάμενος;

❁ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ!
Κατά τ’ άλλα η όλη εικόνα στου Γουδή δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από εκείνες των «αδελφών» Στέλιου - Γιώργου - Νίκου μετά την 21η Απριλίου του 1967 σαν χθες πριν 48 χρόνια. Τότε που το κλαρίνο και το άσμα «το λενε οι πετροπέρδικες - το λένε και τ’ αηδόνια... κράτα τα κλειδιά κράτα τα γερά» δονούσε τον ελληνικό άερα και οι πολίτες έτρεχαν στα στρατόπεδα να συνεορτάσουν με το στρατό την «Επανάσταση» με το σύνθημα «Λαός - Στρατός αδελφομένοι».

■ Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Αν δεν το έχετε καταλάβει φίλοι μου ο κ. Καμμένος έχει αναλάβει καθήκοντα ψυχαγωγίας των χειμαζόμενων Ελλήνων. Πριν τις Αναστάσιμες γιορτές στου Γουδή είχαμε συνεορτάσει την 25η Μαρτίου στην Πλατεία Συντάγματος με χορούς, τραγούδια και λοιπά ταρατατζούμ! Περιμένουμε τον Αύγουστο το γιορτασμό της Αρετής των Ελλήνων στο Καλλιμάρμαρο και την Ολυμπιάδα τραγουδιού για να ξανακούσουμε το «πού νάναι ο ίσκιος σου Θεέ μου»!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.