ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ...
Διακρίνω μια ανησυχία ή είναι ιδέα μου! Για την πορεία της χώρας μας ο λόγος έτσι όπως πορεύεται το τελευταίο τρίμηνο. Επί ένα ολόκληρο πρωινό δέρνονταν ο παλίκαρος Γιάνης Βαρουφάκης για να μας πει στο τέλος της βραδιάς και «πόσες μούριξαν αλλά και πόσες έφαγα δεν λέγεται»! Το «βρωμόξυλο» το έφαγε από τους συντρόφους του που τον έστειλαν αδιάβαστο!

ΚΑΙ... ΜΠΟΥΛΙΓΚ!
Πρώτη φορά μπούλιγκ σε Έλληνα Υπουργό από άλλους 18 συναδέλφους του Ευρωπαίους και φάνηκε να το απολαμβάνει η Κυβέρνηση της αριστεράς που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Τύφλα νάχει το μπούλιγκ του Βαγγέλη Γιακουμάκη μπροστά σ’ αυτό που υπέστη ο Γιάνης και δεν το μαρτυρά. Από το «ξύλο» το πολύ το βράδυ έκοβε βόλτες στη Ρίγα της Λετονίας μένοντας μάλιστα θεονήστικος, αφού δεν είχε ούτε ένα φίλο από τους άλλους συναδέλφους του του EUROGROUP να φάει και να σταυρώσει και δυο κουβέντες. Ο Υπουργός με την κόκκινη ρίγα στο σβέρκο έπαθε Βατερλώ στη Ρίγα της Λετονίας!

Η ΘΛΙΨΗ...
Δεν χαίρεται κανείς Έλληνας από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι πολιτικοί μας από τους εταίρους. Αντίθετα, θλιβόμαστε απ’ όσα γίνονται και που δεν έχουν καμία σχέση με την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις για ν’ αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...
Δυστυχώς, οι ίδιοι οι κυβερνώντες δίνουν τα δικαιώματα και μας πετροβολά ο κάθε ντενεκές ξεγάνωτος που μας έχει βρει αδύνατους. Πέντε χρόνια τώρα όχι μόνο δεν λέει να τελειώσει το μαρτύριο της δόσης αλλά δυναμώνει ακόμη περισσότερο και η χώρα στραγγίζει μέρα με την ημέρα από χρήματα...

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ...
Δώσαμε τα δικαιώματα ακόμη και σε κάτι φτωχομπινέδες νεοεισερχόμενους στην Ευρωζώνη να μας λοιδωρούν και να απειλούν με έξοδο από αυτή! Έχουμε γίνει οι αποδιοπομπαίοι απ’ όλους τους λεγόμενους εταίρους μας κι εμείς φουσκώνουμε σαν τα παγώνια από το επαναστατικό πνεύμα των συνιστωσών της ψευτοαριστεράς του Διαμαντόπουλου, της Λέβα, του Στρατούλη, του Βούτση, του Λαφαζάνη...

ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ...
• Για να πεισθούμε δε ότι αυτή η αριστερά είναι ορίτζιναλ, μας φόρεσαν καπέλο και τον Λένιν για να δέσει το γλυκό! Όπως σας το γράφω. Κρέμασαν φωτογραφία σε υπουργείο του επαναστάτη Λένιν, κάτι που θυμίζει τους πρασινοφρουρούς του Ανδρέα που κρεμούσαν τον Άρη Βελουχιώτη κατεβάζοντας τις εικόνες του Χριστού.

❁ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ...
Απόψε θα πούμε αλήθειες! Αυτή ήταν η μόνη επωδός σε κάθε ερώτηση του Χατζηνικολάου από τον Πρωθυπουργό στην προχθεσινή του συνέντευξη. Αυτή η συνεχής επανάληψη περί αλήθειας κινούνταν προς την κατεύθυνση ότι «έχουμε πάρει προ πολλού... διαζύγιο με την αλήθεια»!

■ ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ...
Επί τρίωρο ο κ. Τσίπρας ζωγράφιζε ένα μεγάλο «τίποτα» για το τρίμηνο που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Έκανε λάθη από τα οποία μαθαίνει η κυβέρνησή του, ξέχασε τις διαγραφές των χρεών, έκανε λάθος εκτίμηση για τα 7,5 δισ. που δεν τα πήρε, η Μέρκελ είναι ένα θαυμάσιο κορίτσι από κοντά, ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργείται γιατί δεν του βγαίνουν τα οικονομικά και ο Βαρουφάκης λόγω των μεγάλων του ικανοτήτων και της πολλής ευφυΐας δεν μπορεί να συνδιαλέγεται με τους άλλους ομολόγους του, διότι δεν τον καταλαβαίνουν!

❖ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...
Δεν θα κάνει εκλογές αλλά το δημοψήφισμα είναι μια πράξη πατριωτική και, άμα χρειαστεί, θα προσφύγει σε κάτι τέτοιο. Ισχύς μου ο λαός μου, ένα πράγμα από τον νέο «Μέγα Αλέξη» που έσκιζε προεκλογικά μνημόνια, αλλά μετά τις 25 Γενάρη του 2015 έπαθε... μπλακ - άουτ!

❁ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ...
Ήταν θέμα χρόνου να αδειάσει τον αγαπητό του Βαρουφάκη όπως προ πολλού είχε επισημάνει η στήλη, διότι βλέπαμε πού οδηγούνταν η κατάσταση από τον πλακατζίδικο τρόπο που διαπραγματεύονταν το μέλλον της χώρας. Τον έβγαλε ο Τσίπρας μπροστά να κάνει το... κυνηγόσκυλο, για να βγάλει λαγό κι όταν είδε ότι ήταν ένα απλό «κοκώνι» τον «απέλυσε» να βρει την τύχη του στα όρη και τα βουνά. Να δούμε αν θα βρεθεί κάποιος να του κρατά το χέρι μετά τη ρήξη όπως είχε προεξοφλήσει από την Κρήτη πριν ένα μήνα...

■ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!..
Καθόλου δεν καθησυχάστηκαν οι Έλληνες από όσα είπε ο Πρωθυπουργός στον αγαπημένο του Χατζηνικολάου. Ήταν περισσότερα εκείνα που άφησε να εννοηθούν απ’ όσα είπε. Κι αυτό διότι δεν είχε πολλά πράγματα να πει, αφού εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνησή του εκπαιδεύεται στο διαρκές ψέμα και στις κωλοτούμπες που δεν έχουν τελειωμό.

❖ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!
Ανακάλυψε κάτι πρωτότυπο ο κ. Τσίπρας που καμιά άλλη κυβέρνηση στη χώρα πριν απ’ αυτόν δεν είχε ανακαλύψει. Όλα όσα κάνει ή δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση οφείλονται στην... καμμένη γη που άφησαν οι προηγούμενοι! Μεγάλη πρωτοτυπία και μεγάλη ανακάλυψη. Τύφλα να έχει ο Χρ. Κολόμβος με την ανακάλυψη της Αμερικής!

❁ ΤΑ ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!
Την λύση όμως την επέδειξε φιλοξενούμενη της εκπομπής, η οποία, μάλλον για να σπάσει πλάκα, του παρέδωσε έγγραφα που αναφέρονταν σε τρις ευρώ τα οποία έχει λαμβάνειν η χώρα από το 1945 που «κοιμούνται» και ήγγικεν γαρ η ώρα να τα αφυπνίσει η «πρώτη φορά αριστερά», διότι σ’ αυτήν έπεσε ο θεϊκός κλήρος!

■ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ...
Η συγκεκριμένη κυρία, που δήλωσε μελλοντική συνταξιούχος, μιλούσε σοβαρά, κάτι που δεν το πήρε στα σοβαρά ο Πρωθυπουργός εκείνη τη στιγμή. Όμως σε άλλη περίπτωση ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε και πήρε στα σοβαρά τα 100 δισ. Ραχηλοχίλιαρα και αφού την συγκεκριμένη την έχρισε υποψήφια στο Νομό Κοζάνης, την εξέλεξε και την έχει αμολύσει να κράζει στην Βουλή μαζί με όλα τα άλλα τα κορίτσια τύπου Ζωή, Τζάγκρη, κλπ.

❖ ΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΟΡΟΪΔΑ!
Το κορυφαίο δε ήταν η εξαπάτηση που υπέστη η Κυβέρνησή του από του εταίρους! «Μας κορόιδεψαν το Φεβρουάριο, διότι άλλα μας υποσχέθηκαν κι άλλα μας έκαναν στη συνέχεια! δυστυχώς οι συμφωνίες ήταν προφορικές κι όχι γραπτές, οπότε εκεί την πατήσαμε». Αυτά είναι λόγια υπεύθυνου πρωθυπουργού που διαχειρίζεται το μέλλον της χώρας...

❁ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...
Όχι, δεν πάει την χώρα στα βράχια, είπε ο Αλέξης, για να διαψεύσει τις προβλέψεις της... κακιάς αντιπολίτευσης που καθόλου δεν σκέφτεται και δεν συμπεριφέρεται εθνικά και πατριωτικά. Η αλήθεια είναι ότι επί αριστερής παρένθεσης -κυβέρνησης ήθελα να πω- έρχονται τα βράχια κατά πάνω μας. Αυτό είναι αλήθεια και πώς να το κρύψουμε άλλωστε!

■ Η ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ...
Το ρεζουμέ της όλης υπόθεσης «πρώτη φορά αριστερά» είναι ότι πρώτα με τον αποκεφαλισμό του Βαρουφάκη και στη συνέχεια με την συνέντευξη του πρωθυπουργού προχθές βράδυ η περήφανη εξωτερική οικονομική πολιτική εδραιώνει την περπατησιά στα τέσσερα! Όποιος θέλει δεν καταλαβαίνει ότι έριξε λίγο... κρασί στο νερό έτσι για να υπάρξει η γεύση κρασιού, για να μην πάνε άκλαφτοι...

❖ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ!..
Ο προχθεσινός Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας άλλος Αλέξης που δεν είχε να κάνει με τον Αλέξη των χιλιάδων πομφόλιγων της αντιπολίτευσης! Προχθές απλά έσπαγε μία - μία τις φούσκες που, ως είναι φυσικόν, έκρυβαν κοπανιστό αέρα, με τον οποίο όμως δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις και έργα που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο λαός αυτή τη στιγμή. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθεί σε όλη του την διάσταση το ζήτημα, τόσο καλύτερα για τον λαό.

❁ ΤΟ ΧΑΟΣ...
Κατηγόρησε την Ν.Δ. ο Πρωθυπουργός για όσα κακά συμβαίνουν στη χώρα και για το χάος που κληρονόμησε. Μια Ν.Δ. που αυτή τη στιγμή δεν περνά και τα καλύτερά της. «Καλοθρεμένα» στελέχη του Α. Σαμαρά τύπου Δένδια έχουν αρχίσει να σέρνουν τον χορό της διαδοχής και όπου βρεθούν, όπου σταθούν πριονίζουν την καρέκλα της αρχηγίας του κόμματος. Έχει πάρει τα ΜΜΕ σβάρνα ο Νικολάκης από την Κέρκυρα και ως νέα... Σαλώμη ζητά την κεφαλή του Α. Σαμαρά και καλά του κάνει, λέμε εμείς. Τέτοιο κεφάλι, τέτοια φέσια...

■ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ...
Τον πέρασε από ισχυρά υπουργεία τον κ. Δένδια ο Α. Σαμαράς και τον φόρτωνε με πόντους. Στο τέλος τον απέσυρε από την Κέρκυρα και τον «διόρισε» στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να σηκωθούν τα πόδια και να χτυπούν το κεφάλι. Πούσαι γνώση να σ’είχα πρώτα τώρα για τον Α. Σαμαρά, ο οποίος αποφεύγει συνέδριο του κόμματος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αρκείται σε μικροσυγκεντρώσεις περισσότερο για να κόψει κλίμα και να δει τι θα κάνει.

❖ ΤΑ... ΦΙΔΙΑ!
Ανέδειξε κι άλλους «αστέρες» ο Α. Σαμαράς που τελικά ήταν... φίδια στον κόρφο του! Ο ακροδεξιός Μπαλτάκος ανακάλυψε όψιμα τις χάρες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και προτρέπει το πρώην αφεντικό του Α. Σαμαρά να συμπορευτεί με τον Αλέξη του! Πρόκειται για τον πρώην Νεοδημοκράτη (;) Μπαλτάκο συνομιλητή του Κασιδιάρη της Χ.Α. και τώρα μέγα θαυμαστή του αριστερού Αλέξη. Αλήθεια ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός από πού αρχίζει και πού τελειώνει;

❁ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ...
Ο Α. Σαμαράς θα γυρίσει όλη την Ελλάδα και θα προσπαθήσει να συσπειρώσει την βάση της Ν.Δ. προετοιμάζοντάς την για ενδεχόμενο εκλογών. Μάλιστα, στο μυαλό του, λέγεται, ότι έχει να «κλαδέψει» τους αντιρρησίες και ευεργετηθέντες πρώην υπουργούς αλλάζοντας την σειρά στη λίστα (διότι με λίστα θα γίνουν εκλογές), αφήνοντας εντελώς απ’ έξω πολλούς απ’ αυτούς. Έτσι, θα φτιάξει ένα κόμμα εντελώς δικό του και ό,τι ήθελε προκύψει...

■ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ...
Από την άλλη μεριά, ο «βασικός μέτοχος» της Ν.Δ. Κ. Καραμανλής βρίσκεται σε στάση αναμονής παρακολουθώντας τα πράγματα στη χώρα και στο κόμμα. Μέσω «κύκλων» του έριξε μια βολή στην κυβέρνηση για επικίνδυνους χειρισμούς για ενδεχόμενο GREXIT, διαλύοντας τον μύθο ότι ευλογεί τις κινήσεις Τσίπρα με τον οποίο κατά τον ίδιο μύθο είναι και φιλαράκια! Ο ίδιος ο Τσίπρας αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ουδέποτε του έκανε πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ότι έχει ενάμισο χρόνο να τον δει!

❖ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ν.Δ...
Όσον αφορά στο μέλλον της Ν.Δ., ο Καραμανλής είναι της άποψης να παραμείνει ακόμη αρχηγός ο Α. Σαμαράς κι άμα χρειαστεί, να κάνει αυτό που θα επιβάλλουν οι καταστάσεις. Πάντως, οι «δελφίνοι» τύπου Δένδια δεν έχουν καμιά τύχη, διότι η αξία του είναι το πολύ - πολύ μέχρι μέτριος υπουργός ελλείψει ικανότερων, όπως μας έλεγε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ για τον Μ. Έβερτ!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.