ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ!..
«Εγώ ούτε τη δική μου φορολογική δήλωση δεν είμαι ικανή να κάνω»! Το παραδέχτηκε η κ. Βαλαβάνη που έχει αναλάβει τον οικονομικό εξωραϊσμό της χώρας! Το πιο σημαντικό από αυτά που είπε υπήρξε εκείνο που ήταν προσαρμοσμένο στην φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ: Και μια μαγείρισσα θα μπορούσε να γίνει υπουργός! Τώρα πράγματι δέσαμε και ησυχάσαμε! Οι μαγείρισσες είναι οι πιο κατάλληλες για... οικονομικά μαγειρέματα!

ΒΡΕΧΕΙ...ΔΙΣ!
Κατά τ’ άλλα, ενώ στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση βρέχει 60 δισ. ευρώ το μήνα, η Ελλάδα της πρώτης φοράς αριστεράς κρατά... ομπρέλα, έτσι ώστε να μην περάσει ούτε ψιλοβρόχι! Η καταιγίδα που αναμένεται είναι εκείνη των οικονομικών μέτρων που προετοιμάζονται και που οι «μαγείρισσες» δεν ξέρουν να την σερβίρουν!

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΛΟΣ!..
Η περίοδος της παιδικής χαράς με τον ζογκλέρ Βαρουφάκη τελειώνει και μαζί μ’ αυτή οι μεγαλοστομίες των «επαναστατών». Η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι πιο σκληρή σε σχέση με όσα έκαναν οι προηγούμενοι. Δεν διανοούμαι ότι θα έλθει η στιγμή που ο Γιωργάκης θα ωχριά μπροστά σε όσα θα ζήσουμε το προσεχές διάστημα...

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ...
• Παρακαλείται ο Άγιος Ιωαννίνων Μάξιμος στα πλαίσια της «αναστήλωσης» των οικονομικών του «βασίλειού του», αφού αποκτήσει την γενικότερη εικόνα διαχείρισης, να τραβήξει μια ενημέρωση για να γνωρίζει το χριστεπώνυμο πλήθος πού και πώς πορεύεται η Μητρόπολη με τα Αγαθοεργά της. Π.χ. είναι αλήθεια ότι στέλεχος - σύμβουλος (;) έχει γίνει ζάμπλουτο από τον χειρισμό ζητημάτων; Απλά εμείς υποβάλλουμε το ερώτημα που συνοδεύεται από την απορία αν όσα κυκλοφορούν είναι κοντά στην πραγματικότητα!

❁ ΠΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ!
«Όσοι στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ ν’ αποκατασταθούν πάραυτα. Ακόμη κι όσοι στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πρόλαβαν να δουν την Αριστερή Κυβέρνηση και έχουν αποδημήσει εις Κύριον κι αυτοί ν’ αποκατασταθούν»! Αυτή είναι η παράκληση του «αγωνιστή» Στάθη Παναγούλη που κάποτε ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έδερνε πολίτες στους δρόμους γιατί έναν τσαμπουκά τον διέθετε ανέκαθεν, κάτι που απέρρεε από την πραγματική αντιστασιακή δράση του αδελφού του Αλέκου Παναγούλη.

■ Ο ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ!..
Μάθαμε λοιπόν τις νεώτερες απόψεις του ΣΥΡΙΖΑίου πλέον Παναγούλη, ο οποίος χρημάτισε συνοδοιπόρος του Α. Σαμαρά στην ΠΟΛΑΝ, αλλά ουδέποτε μάθαμε τι σημαντικό έκανε στη ζωή μου εκτός από το να είναι αδελφός του Αλέκου! Η ενασχόλιση με κάτι πέρα - δώθε, κάτι πάνω - κάτω προφανώς είναι εκείνη που του δίνει το δικαίωμα να μιλά για αποκαταστάσεις μόνο των συντρόφων του που αγωνίστηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ κι όχι όλων εκείνων που καθ’ οιονδήποτε τρόπο αδικήθηκαν τον καιρό της κρίσης.

❖ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ...
Τσίρκο τελικά η Βουλή, με τους βουλευτές να φτάνουν κοντά στο να λύσουν τις πολιτικές διαφορές τους με ξυλοδαρμούς! Έχει πάρει νερό το κουτάλι των νεοαριστερών και ψάχνουν ευκαιρία να πάρουν πίσω το «αίμα» τους για την απώλεια της εξουσίας εβδομήντα χρόνια μετά από την «συντριβή τους». Κάποιοι εντελώς ανιστόρητοι νομίζουν πως έχει αρχίσει ο 4ος γύρος για την εκδίκηση και μάλιστα τινές εξ’ αυτών έχουν μετατραπεί σε... γενίτσαρους της πιο αγρίας μορφής!

❁ ΕΨΑΧΝΕ... ΑΝΔΡΙΣΜΟ!
Μετά την Λιάνα Κανέλη που κάποτε ανέβασε στο βήμα της Βουλής ένα μπουκάλι γάλα, προχθές μία άλλη συντρόφισσα ονόματι Άννα Βαγενά (η Βαγγελίτσα από Λάρισα) ανέβασε ένα κασσετόφωνο και το έβαλε να παίξει νομίζοντας ότι έτσι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των συναδέλφων της και όταν είδε ότι δεν εμπεδώνουν το ακουστικό περιεχόμενο, κατέβηκε στα έδρανα και έψαχνε για «ανδρισμούς», δημιουργώντας έτσι νέο φαινόμενο «σεξισμού», όπως θα έλεγε η συντρόφισσα Ζωή! Μάλιστα, φίλοι μου, σ’ αυτή την ηλικία άφηνε υπονοούμενα σεξισμού εναντίον αντρών η συντρόφισσα Βαγενά εντός της Βουλής!

■ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ...
Για λίγα λεπτά δημοσιότητας κάποιοι βουλευτές του «κυνοβουλίου» μας είναι έτοιμοι να ξεβρακωθούν για να κινήσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, λες και δεν έχουν άλλους πονοκεφάλους στη ζωή τους οι κάτοικοι αυτής της δύσμοιρης χώρας που οδηγείται στο πουθενά. Στήνεται αυστηρά αριστερό κράτος κατά τα πρότυπα του πρασινοφρουρικού της δεκαετίας του ‘80 και δεν βλέπουμε να συγκινούνται και πολύ οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, επειδή το παρελθόν τους τους βαραίνει τις πλάτες.

❖ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΑΤΟ...
Στελέχατο παλιό της ΠΟΛΑΝ ο Στάθης Παναγούλης, μετά από υπουργική θητεία στο ΠΑΣΟΚ! Σήμερα υπηρετεί στο χώρο της αριστεράς κι από κει απειλεί να δημιουργήσει τη νέα Ελλάδα με τις πομφόλυγες που σκάει κατά καιρούς στη Βουλή.

❁ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ...
Τον μπαγάσα τον Βαρουφάκη! Είχε μια έλλειψη δημοσιότητος και βγήκε τσάρκα στο... άντρο της ακολασίας όπως έχουν μετατραπεί τα Εξάρχεια! Σου λέει, όλο και κάπου θα βρεθούν ανάρχες να κάνουν φασαρία, οπότε νάτα και πάλι τα πρωτοσέλιδα σ’ Ελλάδα και εξωτερικό! Το έφτασε το πράγμα μέχρι εκεί που άρχισε να κάνει... τζιζ και μετά την έκανε γυριστή για ν’ αποφύγει τα χειρότερα.

■ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ...
Σ’ αυτό το πείραμα ο Βαρουφάκης που εκτελεί χρέη... επιτίμου υπουργού Οικονομικών, όπως είπε και ο «ντερμπεντέρης» στο MEGA, πήρε μαζί του και την Δανάη, η οποία τελικά του φάνηκε χρήσιμη, διότι την δεδομένη στιγμή, δηλαδή την στιγμή της καρπαζιάς, έβαλε το σώμα οπισθοασπίδα, οπότε για τις ανάγκες της περίστασης έγινε αντράκι!

❖ ΤΟ ΑΝΤΡΟ...
Δεν αντιλαμβάνομαι τα κλάματα και τα δάκρυα της Ν.Δ., κυρίως για το άνοιγμα της ΕΡΤ και για την στελέχωσή της με κομματικούς εγκάθετους της νεοαριστεράς! Από τον καιρό που δημιουργήθηκε η Κρατική Ραδιοτηλεόραση ήταν άντρο και εκτροφείο αριστερών που λυμαίνονταν αυτόν τον φορέα. Ακόμη και δεξιοί, αν κατάφερναν να εισχωρίσουν στο άβατον, τελικά μετατρέπονταν σε ιστρούχτορες της αριστεράς!

❁ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ»...
Έριξε «μαύρο» η κυβέρνηση Σαμαρο-Βενιζέλου στην ΕΡΤ πριν από δύο χρόνια απολύοντας τις στρατιές των καλοπληρωμένων και καλοταϊσμένων για να βουλώσει τρύπες οικονομικής αιμορραγίας! Στα πλαίσια της επανασύστασης επανέφερε κάποιες εκατοντάδες εργαζόμενους με κριτήριο ξανά τις αριστερές περγαμηνές. Στη δε διοίκηση ξαναγύρισε αριστερόστροφους μεγαλοσχήμονες, οι οποίοι, όταν αντιλήφθηκαν ότι το καράβι του ΣαμαροΒενιζέλου πάει για φούντο, άρχισαν να πηδούν σαν τα ποντίκια καταγγέλοντας την κυβέρνηση για παρεμβάσεις.

■ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!..
Γι’ αυτό σας λέω. Η αντίδραση της αντιπολίτευσης για την επανασύσταση είναι χωρίς περιεχόμενο και τζάμπα ο κόπος και οι φωνασκίες στη Βουλή. Δικαίωμά της της κυβέρνησης να διορίσει τους πάσης φύσεως κομματικούς εγκάθετούς της και είναι στο χέρι των Ελλήνων αν θα στηρίξουν αυτού του είδους την ενημέρωση με την προτίμησή τους.

❖ Η ΤΣΙΡΚΟΠΟΙΗΣΗ...
Προς το παρόν όμως, το κανάλι με την πιο υψηλή τηλεθέαση είναι το κανάλι της Ζωής - της Βουλής ήθελα να πω! Η τσιρκοποίηση που έχει αρχίσει κρατά το ενδιαφέρον των πολιτών που είναι μια κατάσταση σ’ απευθείας μετάδοση. Βαρέθηκε ο κόσμος τις επαναλήψεις των τηλεοπτικών ανούσιων πολιτικών συζητήσεων με τους ίδιους κάθε φορά πρωταγωνιστές. Ούτε εγώ δεν ξέρω να φτιάξω φορολογική δήλωση, αλλά υπουργός δεν έγινα! Λέτε να μου επιφυλάσσει εκπλήξεις η ζωή;
❁ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ...
Για το ίδιο θέμα τουλάχιστον δύο αντίθετες απόψεις. Σε καιρό αντιπολίτευσης το δημοψήφισμα ήταν επικίνδυνο και καταστρεπτικό για την χώρα, ενώ σε καιρό διακυβέρνησης είναι ευλογία και μόνη διέξοδος! θαυμάστε τη σταθερότητα απόψεων του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

■ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ...
Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν φεύγοντας ή φεύγουν παραμένοντας. Μάλιστα, οι κόκκινες γραμμές από το σβέρκο του Βαρουφάκη κατέβηκαν στο πέτο του αντικαταστάτη του Τσκαλώτου, αλλάζοντας χρώμα, γινόμενες κίτρινες, που είναι λίγο πριν το γαλάζιο!

❖ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ!
Ο σοφός λαός όμως τι κάνει αυτή τη στιγμή; Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση ο σοφός λαός γουστάρει καθεστώς ΣαμαροΒενιζέλου με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και πρωταγωνίστρια την Ζωή! Την Ραχήλ και την Τζάκρη τις θέλουν σε ρόλους κομπάρσων για να γίνεται το παραγέμισμα του έργου που έχει αρχίσει να γυρίζεται στην Ελλάδα εδώ και τρεις μήνες!

❁ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ...
Θα διατηρούσε τον χαρακτήρα του Πρότυπου της Ζωσιμαίας είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Παιδείας και τον πήρε στα σοβαρά η τοπική εξουσία και κοινωνία. Προχθές την έκανε... γυριστή ο Υπουργός και από δω πήγαν και οι άλλοι, κάτι που ανάγκασε τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα να του διαμαρτυρηθεί για την αθέτηση της υπόσχεσης. Σιγά μην του κάνει τα... μούτρα κρέας ο κ. Μπέγκας. Από το τάξιμο κανείς δεν έχασε ποτέ κ. Δήμαρχε...

■ Η ΒΙΚΥ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!
Μπορεί να παραιτήθηκε από την Αποκεντρωμένη Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας η κ. Ευταξά, αλλά δεν έπαψε να νοιάζεται για την περιοχή και μάλιστα περισσότερο από πριν! Αυτό το αποδεικνύουν οι συνεχείς επισκέψεις της και η «συνεργασία» με φορείς και προσώπατα αγαπημένα της, που πολλά εξ’ αυτών ζουν μια απέραντη ορφάνια!

❖ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ!..
Πληροφορήθηκα λοιπόν και κρατώ κάποιες επιφυλάξεις, ότι η κυρά-Βίκυ σε συναντήσεις που είχε δεν έπαψε να είναι απαιτητική σε ότι έχει να κάνει με την «διακυβέρνηση» της Ηπείρου σε αυτοδιοικητικό επίπεδο! Λέγεται μάλιστα πως κάποιοι την «κοίταζαν» στραβά ενώ κάποιοι άλλοι στράβωσαν ακόμη περισσότερο υπενθυμίζοντάς της ότι ο ρόλος της έχει τελειώσει άμα τη απομάκρυνση από τη Β. Ηπείρου. Βέβαια, η Βίκυ επανήλθε στο αίτημα αποκατάστασης κάποιων «ορφανών» για να ξαναεισπράξει αδιαφορία. Αυτά μου είπαν, αυτά σας γράφω. Τα «άλλα» μία άλλη φορά που θα ξανανοσταλγήσει την Ήπειρο η κυρά-Βίκυ!

❁ ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΙΚΡΑ!..
Μία ακόμη πίκρα μέσα στις πολλές την ξαναπήραν οι Ηπειρώτες μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΣ Γιάννινα από την αδειοδότηση. Το ίδιο λάθος δύο φορές δεν είναι σοφών ανθρώπων που διαχειρίζονται τα της αγαπημένης ομάδας όλων των Ηπειρωτών και την πιο θαυμαστή όλων των Ελλήνων.

■ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ...
Μεγάλο το παρασκήνιο που δούλεψε πατώντας πάνω στις αστοχίες των κινήσεων που έκανε η Διοίκηση της ομάδας αλλά και που οι συγκυρίες των εποχών και του κράτους έχουν φέρει την χώρα. Κάποιοι εκδικούνται για δεύτερη φορά τον ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να μην απλώσει τα φτερά του σε διεθνείς ποδοσφαιρικούς χώρους κι αυτή τη φορά περισσότερο για τυπικούς λόγους κι όχι για λόγους ουσίας. Ωστόσο, δεν υιοθετούμε όλα όσα κυκλοφορούν σ’ επίπεδο κουτσομπολιού το τελευταίο διάστημα...

❖ ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΕΡΑΣ...
Για να μην τριτώσει το κακό και για να μην ψάχνονται κάποιοι για δικαιολογίες, ας ανοίξουν οι «πόρτες» να μπει φρέσκος αέρας στο σύστημα ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που έχει αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει να κινείται κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, γεγονός που θα ξαλαφρώσει και τις πλάτες του σημερινού μεγαλομετόχου Γ. Χρηστοβασίλη.

❁ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...
Να επισημανθεί ότι ο Γ. Χρηστοβασίλης έχει συνδέσει το πέρασμά του και την παρουσία του στην ομάδα με τεράστιες ποδοσφαιρικές παρουσίες κάνοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα μια ομάδα αντάξια των προσδοκιών των φιλάθλων της. Δυστυχώς, η ανάληψη της ομάδας από τον Χρηστοβασίλη έγινε σε περίοδο βαθειάς κρίσης στη χώρα, που δεν άφησε ανεπηρέαστα τα οικονομικά της, τα οποία σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την μη αδειοδότηση. Η ίδια η Πολιτεία συμπεριφέρεται κατά τον πλέον εκδικητικό τρόπο και νάμαστε σήμερα σε κατάσταση πίκρας από την μεταχείριση...

■ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ...
Δεν είναι καιρός να αναλύσουμε πιο διεξοδικά την κατάσταση στα της διαχείρισης της ομάδας. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η διεκδίκηση με όσα δικαστικά μέσα γίνεται της απόκτησης αδειοδότησης και η συμπαράσταση στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας που έχει κάνει τους Πανέλληνες να παραμιλούν με τις επιδόσεις των τελευταίων ετών. Μια μεγάλη παρουσία και ένα μεγάλο χειροκρότημα σε όλους τους αγωνιζόμενους την Κυριακή στο «Ζωσιμάδες». Όλα τ’ άλλα θα διορθωθούν την «επόμενη μέρα», διότι δεν έχουν πάψει να υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον Άγιαξ της καρδιάς τους!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.