ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΟ
Καλοφόρετο το νέο κοστούμι! Και πώς σου πάει! Είναι μούρλια σου λέω! Ένα κοστούμι γαμπριάτικο καθ’ότι ήλθε εις γάμου κοινωνία ο πρωθυπουργός της πρώτης φοράς αριστεράς με το μνημόνιο Νο3. Μπορεί να μοιάζει με γάμο ολίγον τι παρδαλό και παρδαλών, αλλά είναι ένας γάμος που έχει απ’ όλα. Πρώτα απ’όλα έχει νιόπαντρους, έχει κουμπάρους (Ολάντ, Ρέτζι, κλπ), έχει συμπεθέρους ενθεν, κακείθεν και πάνω απ’όλα έχει ζουρνάδες και νταούλια για να χορέψουν τα παιδιά.

■ Ο ΓΑΜΟΣ
Είχε και τραβάτε μας και ας κλαίω ο «γάμος». Εγώ δεν ήθελα, έλεγε ο παίζων τον ρόλο του γαμπρού Αλέξης. Δεν μπορώ να συγκατοικήσω με κάτι που δεν το πιστεύω, είπε προχθές στο «κανάλι του» και μας ήλθε να τραβήξουμε κι ένα σκουσμό με λυγμούς κι όλα! Δεν λέγεται ότι δεν υπάρχει κηδεία χωρίς γέλια και γάμος χωρίς κλάματα. Ε! Εμείς βάλαμε τα κλάματα και κρατάμε τα κουράγια για την «κηδεία» για να τραβήξουμε ένα ξεκαρδισμό άνευ προηγουμένου.

❖ ΣΤΟ ΧΟΡΟ
Λείπει όμως η Βασίλω από τους γάμους και τις χαρές. Όχι βέβαια! Να τη πρώτη η Βασίλω να σέρνει το χορό του μνημονιακού αγώνα. Για τον Πάνο μιλάω που άρχισε τις μπαλωθιές στο γλέντι που γίνεται. Μη ξεχνάμε ότι έχει ένα σωρό κανόνια κι άμα δεν το γλεντήσει τώρα πότε θα του ξαναδοθεί τέτοια ευκαιρία.

❁ Η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
Βγαίνει στο μπαλκόνι της Βουλής, που λέτε ο Πάνος, και τραβάει μια ντουφεκιά για να τρομάξουν τα περιστέρια που τον έχουν τρελάνει στο χ...μο. Ντουφεκιές σαν εκείνη που έριξε πριν το δημοψήφισμα ότι δήθεν ο στρατός αγρυπνεί, για να ξαναρίξει ανάλογη προχθές, με την λίστα των χρηματισθέντων ΜΜΕ και δημοσιογράφων από το ΚΕΛΠΝΟ και να συμπληρώσει με τη ρουκέτα για δήθεν πραξικόπημα! Ακόμη τα περιστέρια της πλατείας του συντάγματος κρατούν με τις φτερούγες τους την κοιλιά τους από τα γέλια τους.

■ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ
Βγάζετε μίσος εναντίον του Π. Καμμένου, με παρατήρησε φίλος διαδικτυακός. Κανένα μίσος φίλε Σπύρο, απλά δεν μπορούμε να φάμε άλλο κάρβουνο από τον μεγαλύτερο κωλοτούμπα της νεότερης ιστορίας. Αυτός ο Πάνος δεν ήταν που το 1993 ανακάλυπτε την 17 Ν μέσω του βιβλίου, που έγραψε κάποιος Γεωργαλάς Γεώργιος και που ποτέ δεν πληρώθηκε για τον κόπο του, όπως ο ίδιος τον κατάγγειλε δημόσια!

❖ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους για την βοήθειά τους, μας λέει ο συνεπής αριστερός Δραγασάκης (ο μόνος που έχει μια σοβαρότητα). Είχαμε να το ακούσουμε από την εποχή των Ιμίων το 1996 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Προσέξτε το ευχαριστώ το είπε ο Δραγασάκης κι όχι ο πρωθυπουργός! Είπαν να μην το αποξευτελίσουν το ζήτημα. Αρκετά τα γιες, γιαβός, ουί, κλπ.

❁ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ
Το επόμενο βήμα είναι αυτό που θα κάνει ο υπουργός εθνικής υπερηφάνειας, άμυνας ήθελα να πω, όταν θα παρουσιάζει το στράτευμα στους εταίρους μας, επαναλαμβάνοντας εκείνο «Ιδού ο στρατός σου, στρατηγέ Αϊκ». Δεν είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο.

■ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΡΙΣΜΑ
Οργανωθείτε παρέα γιατί χανόμαστε! Ο Λαφαζάνης θέλει να μπουκάρει στην Τράπεζα της Ελλάδος να πάρει τα φραγκοδίφραγκα για να φτιάξει το νέο κράτος. Ο καπετάνιος της ζωής της Ζωής, μαζεύει υπογραφές για να μείνει πρόεδρος η Ζωή, η οποία την προεδρία της Βουλής φαίνεται να την έχει γραμμένη στα αχαμνά της! Ο Πάνος βλέπει πραξικόπημα και έχει σε ετοιμότητα το στράτευμα. Μη ξαφνιαστείτε αν ακούσετε περίεργους θορύβους. Θα είναι οι ερπύστριες αρμάτων ή έλικες πετούμενων. Είναι και Ιούλιος που οι ζέστες σφίγγουν. Χώρια που είχε και 15 ο μήνας προχθές.

❖ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ
Στιγμές απείρου κάλλους έζησε προχθές η Ελληνική Βουλή. Όλοι μιλούσαν για κάτι «έξω από δω», για κάτι αόρατο, για κάτι που παλιά το έλεγαν μνημόνια, μετά το βάπτισαν συμφωνία και προχθές το ξαναβάπτισαν μνημόνιο που όμως θα αφορά κάποιους άλλους εκτός από τους Έλληνες, που για μια ακόμη 5ετία θα μπουν στη βαθειά νύχτα, που μπροστά της η νύχτα των Φιλανδών θα είναι απλό πταίσμα.

❁ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Μιλούσαν για μια επαίσχυντη, επώδυνη, τραγική συμφωνία-μνημόνιο, που πίστευαν ότι μπορεί να μας βγάλει από τα βάσανα, για μια  συμφωνία που έγινε με το πιστόλι στον κρόταφο, για ένα μνημόνιο σκέτο αποπλάνηση του πρωθυπουργού! Για έναν εκ-βιασμό τον οποίο αφού δεν μπόρεσε ν’ αποφύγει, αναγκάστηκε να τον υποστεί για να τον απολαύσει!

■ ΤΟ ΤΡΙΟ
Όλα και όλα για την πατρίδα πλην 39 ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που είπαν ΟΧΙ στο ΝΑΙ για να τηρηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ήταν κατά 62% ΟΧΙ. ΟΧΙ από Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Ζωή, το τρίο στρούτζες κι έπεται ο υπόλοιπος παρδαλός θίασος που λέει ΟΧΙ, στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά ΟΧΙ και τις επιλογές της!

❖ ΚΑΗΚΑΜΕ
Επειδή έχει καεί ο εγκέφαλος των αποστατών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ (επίκαιρη ημερομηνία). Έχουν βάλει σκοπό να κάψουν και τον δικό μας εγκέφαλο. Ψάχνουν μέρα μεσημέρι για εθελοντές μα...ες που θα μπουν σε μια λογική. Ψηφίστε εσείς για να μην χάσουμε εμείς τις κυβερνητικές καρέκλες.  

❁ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Αν αυτό που έγινε χθες τις πρωινές ώρες στη Βουλή δεν ήταν πραξικόπημα, τότε πώς είναι τα πραξικοπήματα. Το ¼ των Βουλευτών της συμπολίτευσης να καταψηφίζει τις επιλογές του πρωθυπουργού και να κάνουν πως δεν έγινε τίποτα.

■ ΑΝΟΗΣΙΕΣ
Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση, δηλώνει χαμογελώντας ο Λαφαζάνης, αλλά όχι τα μνημόνιά της! Έχετε ακούσει άλλη φορά τέτοιο ανόητο ή κουτοπόνηρο ισχυρισμό από πολιτικό πρόσωπο που θέλει να λέει ότι είναι χρήσιμος για τον Τύπο!

❖ ΝΕΟΑΠΟΣΤΑΤΕΣ
Κάτι τέτοια κι άλλα παρόμοια λένε και κάνουν οι «νεοαποστάτες» και δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι το «πραξικόπημα» για το οποίο γίνονταν λόγος όλες τις προηγούμενες μέρες και για το οποίο ο γνωστός «στρατάρχης», Πάνος ζέσταινε τις μηχανές των ερπυστριοφόρων για να προλάβει τα χειρότερα.
❁ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ
Για μπουκάρισμα στο νομισματοκοπείο του Χολαργού, έκανε λόγο το Λαφαζανέϊκο, για ανατίναξη της γέφυρας Γοργοποτάμου η Ξουλίδου, ραντεβού στα γουναράδικα και για νέα Βάρκιζα κάνει λόγο η Ραχήλ και με μπουρλότο απειλεί την Βουλή η Ζωή! Είχε προηγηθεί η Ρένα Δούρου που έδινε ραντεβού στους Κορυσχάδες για την εφαρμογή του συντάγματος εκείνης της εποχής του Άρη.

■ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΠΑΔΙΑΣ!
Για να μην γκρεμίζουμε και ξαναφτιάχνουμε την γέφυρα του Γοργοποτάμου, μήπως να επιλέξουμε την γέφυρα της «Παπαδιάς», λίγο πιο πάνω από εκείνη του Γοργοποτάμου, που ήταν κι επιλογή του Άρη Βελουχιώτη όταν οι σύμμαχοι τον έψαχναν για σαμποτάζ δολιοφθοράς προς τους κατακτητές!

❖ ΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ
Όσον αφορά τα γουναράδικα της Ραχήλ, νομίζω πως έγινε η σωστή επιλογή από τον σωστό άνθρωπο την κατάλληλη εποχή. Μία βιζόν θα της πήγαινε ασορτί καθότι μοντελάκι η κυρία. «Ούτε αριστερά ούτε δεξιά, δεν έχω δηλώσει ποτέ στη ζωή μου» δήλωσε λίγο πριν το ΟΧΙ στην μνημονιακή ψηφοφορία της Βουλής. Ούτε ο Καμμένος ήταν δεξιός, ούτε ο Τσίπρας αριστερός κατά την Ραχήλ… Τρία στα τρία μνημόνια ψήφισε η Τζάκρη, ενώ το Μιχελογιαννάκη τον πέτυχε το πρώτο στο ΣΥΡΙΖΑ. Από τα προηγούμενα κόμματα έφευγε ο γιατρός για να τα γλυτώσει και προχθές το έφαγε κατακέφαλα.

❁ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ!
Αλήθεια τι θα γίνουμε χωρίς αυτές τις ωραίες παρουσίες της Βουλής αν τυχόν και γίνουν εκλογές κι αλλάξει η σύνθεση! Φαντάζεστε τη Ζωή χωρίς το προεδρείο! Δεν βλέπετε πως έχει καταντήσει τις λίγες φορές που «έχασε» τη θέση για να ξεσαλώσει κατά της κυβέρνησής της.

■ ΤΡΕΜΕΙ
Ακόμη κι εκείνος ο Πάνος Καμμένος τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να πέσει η κυβέρνηση, που είναι βέβαιο ότι θα πέσει, διότι με το ¼ στα κάγκελα δεν μπορεί να πορευτεί άλλο. Είναι θέμα λίγου χρόνου να πάρει τις αποφάσεις του ο πρωθυπουργός, να διαλύσει την Βουλή, να προσφύγει στις κάλπες για να απαλλαγεί από το «τσίρκο» που έχει την ατυχία να κάνει χρέη ακροβάτη, χωρίς να κατέχει το άθλημα.

❖ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ
Από τη μεριά της αντιπολίτευσης, εκτός ΧΑ και ΚΚΕ, υπήρξε συνεπής συμπεριφορά και υπερψήφισε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ιδιαίτερα η υπο τον προσωρινό πρόεδρο Β. Μεϊμαράκη ΝΔ αρχίζει να μπαίνει σε νέες ράγες όσον αφορά τις επιλογές και την δραστηριοποίηση.

• ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
Ετοιμάζονται στην Λ. Συγγρού για εσωκομματικές εκλογές, για την νομιμοποίηση της παρουσίας του Μεϊμαράκη στην ηγεσία. Θα υπάρξουν σύντομες διαδικασίες μέχρι τέλος Ιουλίου ή αρχές  Αυγούστου, για εκλογή προέδρου και όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, τότε θα γίνουν κανονικά εκλογές με υποψηφίους, αν φυσικά μέχρι τότε δεν έχουν συνηθίσει οι κεντροδεξιοί στην παρουσία του Βαγγέλα, ο οποίος έδειξε και απέδειξε ότι μπορεί να κρατήσει τον πρώτο ρόλο στον φιλελεύθερο χώρο.

• ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Παιδί του σαλονιού και του λιμανιού, ο Βαγγέλας και αυτό είναι σημαντικό προσόν. Ψημένος πολιτικός αφού από τα χρόνια της νιότης του είναι στην πρώτη γραμμή σε θέματα πολιτικής κυβερνητικής και μη, έχει αρχίσει να γίνεται συμπαθής όχι μόνο στον πολιτικό του χώρο, αλλά και στους άλλους πολιτικούς χώρους, μηδέ του κυβερνητικού.
• ΕΧΕΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Ο Β. Μεϊμαράκης, χρημάτισε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στα πέτρινα χρόνια της ΑνδρεοΠαπανδρεϊκής ηγεμονίας, για να περάσει από αρκετά υπουργεία με ανώτερο αξίωμα αυτό του προέδρου της Βουλής κατά τα χρόνια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτός θα είναι ο αρχηγός σ’επόμενη εκλογική αναμέτρηση που δεν θ’αργήσει να γίνει.

• ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ
Η παρουσία του Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ σταμάτησε, προς το παρόν, τους επίδοξους δελφίνους, που είχαν αρχίσει να κάνουν εμφάνιση με πρώτο και καλύτερο τον Φαίακα Ν. Δένδια, ο οποίος έβαλε με το νου του μεγαλεία. Ο Α. Σαμαράς μέσω του Βαγγέλα και προφανώς μέσω των ευλογιών του «βασικού μετόχου» ΝΔ Κ. Καραμανλή, του έκοψε τη φόρα καθώς και σε πολλούς άλλους που άρχισαν να σφυρίζουν τώρα αδιάφορα.

• Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ
• Δύο καλές κουβέντες και για τον Σταύρο Θοδωράκη, ο οποίος άρχισε να βγάζει ένα τσαμπουκά στην Βουλή και δεν χαρίζει κουβέντα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αρκετό «ξύλο» έφαγε κι αυτός από τις «αριστερές» δυνάμεις που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την παρουσία του και του κόμματός του στην Βουλή. Το τι έχει ακούσει ο άνθρωπος δεν λέγεται. Τ’ ακούει από εκείνους που διεκδικούν την καθαρότητα της «φυλής» των «προοδευτικών» που θεωρούν ότι ο χώρος τους ανήκει και απαγορεύουν κάθε τέτοιου είδους παρενθέσεις...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.