ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

❁ ΚΑΛΗΜΕΡΑ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Πάει κι αυτό! Το μνημόνιο και η Τρόικα ξαναμπαίνουν στη ζωή μας με απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα... έσκιζε τα μνημόνια και τα βάρδουλα των Ευρωπαίων εταίρων μας. Μέχρι κι εκείνος ο Βαρουφάκης είπε ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ στην προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή κόντρα στο προηγούμενο ΟΧΙ!

■ ΣΑΝ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ!..
Από δέκα χωριά χωριάτες έχει γίνει ο μαυρο-ΣΥΡΙΖΑ και πάει ο τσακωμός... σφαίρα! Μαλώνεις γειτόνισσα, στα νύχια μου στέκω, ένα πράμα μεταξύ συνιστωσών κι άλλων παρομοίων τέτοιων δυνάμεων. Η αλληλοεξόντωση πάει σύννεφο κι αυτό το ονομάζουν αριστερή επαναστατική τακτική!

❖ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ...
Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού προχθές στη Βουλή ήταν αφιερωμένη στη Ζωή, στον Λαφαζάνη, τις παραφυάδες αυτού και στη Ραχήλ! Έριχνε κεραυνούς ο Αλέξης αλλά ούτε που ίδρωνε τ’ αυτί κανενός από τους παραπάνω που έχουν δρομολογήσει το δικό τους ΣΥΡΙΖΕΧΙΤ, το οποίο, όπως και να το κάνουμε, θα ματώσει το ίδιο το κόμμα τους, αλλά και την ίδια τη χώρα, η οποία δεν έχει ξεπεράσει το GREXIT της.

❁ ΠΑΝΟΣ Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ!
Μίλησαν οι αρχηγοί, μίλησε και ο Πάνος ο γνωστός από την... αντίστασή του στα μνημόνια! Τέτοιο ψέκασμα ειλικρινά δεν το περίμενα. Έψαχνε το ταίρι του τον Βενιζέλο τα άγρια ξημερώματα να τον βάλει φυλακή για τα βαϊσμένα υποβρύχια! Ούρλιαζε ο Πάνος λες και του είχαν σκοτώσει τον πατέρα κι όλο του το σόι!

■ ΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΜΑΛΑΜΑ!
Τώρα που είπα για σόι του Πάνου, σας παραπέμπω σε δηλώσεις ενός μπάρμπα του, ο οποίος μιλάει για όνειδος συγγενικό. «Ντρέπομαι που μεγάλωσα ένα τέτοιο ανήψι που τις κόκκινες γραμμές του στα μνημόνια τις μετέτρεψε σε ροζ τιράντες. Ούτε θέλω να τον βλέπω ούτε να ακούω πλέον γι’ αυτόν», λέει ο μπάρμπας από μάνα του Πάνου, ο οποίος το σκύψιμο το έβαλε για τα καλά στη ζωή του...

❖ Ο... ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ!
«Λάθος ανθρώπους δολοφονεί η 17Ν»! Αυτή την άποψη έχει καταγράψει στο FB ο... ογκόλιθος της πολιτικής και τώρα ο μέγιστος προστάτης των Ελλήνων εργαζομένων και ασφαλισμένων σ’ ένα σύστημα που μπάζει από παντού.

❁ Η ΚΡΙΤΙΚΗ...
Δεν κρίνουμε τον Χαϊκάλη για την ένταξή του σε κυβερνητικό σχήμα αλλά για τις απόψεις και θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς για το δημοκρατικό σύστημα της χώρας, το οποίο φαίνεται να μην είναι στα μέτρα του.Έτσι, επικαλείται τα λάθη της 17Ν και την κατευθύνει στους «σωστούς» στόχους για την δράση της που δεν είναι άλλη από την φυσική εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων.

■ Ο ΟΧΕΤΟΣ...
Ένας ολόκληρος οχετός είναι το FB του νέου Υπουργού Χαϊκάλη, τον οποίο οι φίλοι του τώρα επαναφέρουν στην επικαιρότητα. Απόψεις που δεν δείχνουν ότι προέρχονται από έναν άνθρωπο ισορροπημένο και σε παραπέμπουν σε περιοχές της Αθήνας που δεν τολμάς να περνάς ούτε την ημέρα ούτε τη νύχτα.

❖ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ...
Δεν είμαι ντροπαλούλης εγώ που κατακρίνω τις διαδικτυακά γραμμένες θέσεις του κ. Χαϊκάλη, αλλά μ’ ενοχλεί το βρώμικο και άθλιο σκεπτικό ενός ανθρώπου που αναλαμβάνει να διαχειριστεί την τύχη και τη ζωή ενός λαού που βρίσκεται στα χειρότερά του. Οι απόψεις ενός τέτοιου πολιτικού με προϊδεάζουν ότι δεν θ’ απέχουν και πολύ από τις πράξεις του στη διαχείριση. Με λίγα λόγια, ο τυχοδιωκτισμός γενικά δεν είναι ό,τι καλύτερο και μάλιστα το να επιβραβεύεται κανείς για το όσο πιο βουτηγμένος είναι μέσα σ’ αυτόν.

❁ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ...
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει να μολογάει για όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα! Θα μείνει στα γεγονότα των τελευταίων μηνών και θα στιγματίζει όλα όσα εν κρυπτώ ή φανερά έγιναν επί πρώτης φοράς αριστεράς και θα μιλά για παράδειγμα προς αποφυγή. Αρκεί να μην είναι ιστορικός ο Γιάνης.

■ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ...
Μιλάμε για παράνοια σε όλες τις πολιτικές γραμμές που έχουν να κάνουν με τον καιροσκοπισμό αισχίστου είδους. Να εισηγούνται νομοσχέδια και να ψάχνουν μ...κες να τα ψηφίσουν διότι οι ίδιοι οι εισηγητές δεν τα πιστεύουν, ούτε συντάσσονται μ’ αυτού του είδους τις μεταρρυθμίσεις! Κι αυτό το νέο κόλπο ξεκινάει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κι εξαπλώνεται σε όλη την Κυβέρνηση σαν να είναι ασθένεια μεταδιδόμενη.

❖ Η ΓΑΡΓΑΡΑ...
Η γαργάρα του αντιμνημονιακού τους έχει ανακατέψει κι εκείνοι με τη σειρά τους ανακατεύουν την ζωή και την ψυχή του Έλληνα, ο οποίος τώρα αρχίζει να πληρώνει τα μέτρα της αριστεράς! Μέχρι το Δεκέμβριο θα δούμε αν θα ξαναμιλάνε με τόση βεβαιότητα για την εκτίμηση του λαού στο πρόσωπό τους!
❁ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!
«Θα μείνω εδώ και δεν πρόκειται να παραδώσω τα όπλα», είπε ο Αλ. Τσίπρας στην προχθεσινή ομιλία, στέλνοντας το μήνυμα στα παιδιά της πιο αριστερής αριστεράς! Κι αυτά τώρα.. σκιάχτηκαν από αυτή την απειλή! Ας του πει κάποιος πως του ετοιμάζουν έκπληξη στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως θα δούμε πρώτη φορά πολιτικό κόμμα να διαγράφει τον αρχηγό του και να τον ξηλώνει και από Πρωθυπουργό.

■ ΑΝΟΙΞΕ!..
Το «ψυχιατρείο» πάντως έχει ανοίξει για τον ΣΥΡΙΖΑ και κόσμος πάει κι έρχεται. Η άλλη έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «διατάζοντάς τον» να πάρει πρωτοβουλία και να βάλει χέρι στους ομολόγους του στην Ε.Ε. για το πραξικόπημα που έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα!

❖ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Άσε μας κουκλίτσα μου, ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, γνωστοποιώντας της ότι δεν γίνονται αυτά διότι είναι... αλλουνού παπά ευαγγέλια! Αυτόν είχε αφήσει απ’ έξω η Πρόεδρος και πήγε να τον βάλει στο κολοκύθι! Μασάει όμως από κάτι τέτοια ο Πάκης;

❁ Η ΕΞΟΔΟΣ...
Ψάχνει για ηρωική έξοδο η Πρόεδρος για να δημιουργήσει τη δική της πολιτική γωνιά! Δεν εξηγείται αλλιώς το ξεσάλωμά της και το ότι πλακώνεται με όποιον βρει μπροστά της πλην της Ραχήλ και της Χρυσής Αυγής!

■ ΤΟ ΤΣΑΓΟΥΛΙ!..
Αμ, ο άλλος! Αυτό το ήρεμο και καλοκάγαθο παιδί από την Πρέβεζα ονόματι Τσακαλώτος! Είδατε τσαγούλι που έβγαλε προχθές; Άρχισε να γίνεται η αρσενική Ζωή και να καμώνεται τον αυστηρό κριτή και τιμωρό προς όλες τις κατευθύνσεις! Ποιος, ο Τσακαλώτος που μέχρι προχθές μετέφερε την τσάντα του Γιάνη ο οποίος ασχολούνταν με... υψηλού τύπου και περιεχομένου πολιτική. Πάτησε το αυγό και νόμισε πως έφτασε το Θεό ο νέος Τσάρος της Οικονομίας που είδε φως και μπήκε...

❖ ΑΝΙΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!..
Πέρασαν 41 χρόνια από την 21η Ιουλίου του 1974 όπου η Κύπρος διχοτομήθηκε αφού πρώτα πλήρωσε το τίμημα με αίμα! Κυπριακές και Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις έδωσαν πραγματικές μάχες απέναντι στις Τουρκικές δυνάμεις σε ένα άνισο αγώνα. Γράφτηκαν σελίδες λαμπρής δόξας από Έλληνες και Κυπρίους αγωνιστές χωρίς όμως να καταφέρουν ν’ αποτρέψουν την καταστροφή.

❁ Ο ΦΩΚΑΣ
Αξίζει να γίνει μια αναφορά για έναν από τους πιο ικανούς αξιωματικούς της Ελλάδας στην Κύπρο που έπαιξε σημαντικό στρατιωτικό - πολεμικό ρόλο το 1974. Ήταν αυτός ο Γιαννιώτης Φωκάς Αναγνωστόπουλος, στρατηγός ΕΑ σήμερα. Ήταν διοικητής μάχιμης μονάδας κατά τη διάρκεια των Τουρκικών επιθέσεων και με αυτή έδωσε σκληρές μάχες απέναντι στις επιθέσεις του εχθρού, καταφέρνοντας να τον καθηλώσει και να δώσει την ευκαιρία εκκένωσης έγκαιρα των χωριών από τις σφοδρές επιθέσεις από ξηρά, αέρα και θάλασσα που έκαναν τα Τουρκικά στρατεύματα, τα οποία, σε τελική ανάλυση, κατέλαβαν μεγάλο κομμάτι της μεγαλονήσουν και το οποίο έκτοτε αποτελεί την κατεχόμενη Κύπρο.

■ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ...
Διοικητής της 182 ΜΠΠ τότε ο αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) Φωκάς Αναγνωστόπουλος, του οποίου η μονάδα έδρευε στο στρατόπεδο «Μάκη Γεωργάλα» στην περιοχή Βοσπόρου του χωριού Επίκτητος στην Κερύνεια, από την πρώτη στιγμή που έγινε η επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων έδωσε το δικό του «παρών» σε όλα όσα δραματικά ακολούθησαν μετά την 21η Ιουλίου του 1974...

❖ Η ΔΡΑΣΗ...
Πολυσχιδής η δράση της 182 μονάδας του Φ. Αναγνωστόπουλου που είχε να κάνει τόσο με την απόκρουση των εχθρικών δυνάμεων όσο και με την προστασία άλλων φίλιων δυνάμεων όπως βάζοντας πυρά στον εχθρό για την στήριξη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, το οποίο ήταν και ο κύριος στόχος εξόντωσης από τους Τούρκους εισβολείς.

❁ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ...
Σκληρές οι μάχες και άνισες όταν ήταν γνωστό ότι οι εισβολείς είχαν την αεροπορική στήριξη της επίθεσης. Παρ’ όλα αυτά, δόθηκαν σκληρές μάχες από Έλληνες και Κυπρίους στα πεδία των οποίων «έπεσαν» πολλά στρατευμένα παλικάρια εκείνη την περίοδο.

■ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ...
Στις 14 Αυγούστου και κατά την δεύτερη επίθεση των Τούρκων η 182 ΜΠΠ υποχώρησε προς την περιοχή Παλιομετόχου απ’ όπου στη συνέχεια αποχώρησαν μετρώντας τις δικές τους απώλειες που, παρά τη σφοδρότητα των μαχών, μόνο δύο στρατιώτες έχασαν την ζωή τους. Αυτή η δράση της μονάδας του Α/ρχη Φ. Αναγνωστόπουλου με μόνο αυτές τις ελάχιστες απώλειες είχε χαρακτηριστεί εκείνη την περίοδο σαν θαύμα όταν άλλες μονάδες πλήρωσαν με πολύ αίμα και περισσότερες ανθρώπινες απώλειες την αντίσταση στις Τούρκικες ορδές του Αττίλα.

❖ Η ΣΤΗΡΙΞΗ...
Η παραπάνω αναφορά ήταν οφειλόμενη στον Φ. Αναγνωστόπουλο, ο οποίος, αν και ο ίδιος δεν θα το ήθελε διότι είναι χαμηλών τόνων αξιωματικός, τίμησε όμως με το παραπάνω την στολή του αφού κατάφερε να πολεμήσει κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όχι διασώζοντας την μονάδα του μόνο από τον αφανισμό, αλλά προσφέροντας στήριξη και σε άλλες μονάδες όπως ήταν η ΕΛΔΥΚ.

❁ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...
Ο Φωκάς Αναγνωστόπουλος είχε την «τιμητική» του στον περιβόητο «φάκελο της Κύπρου», ο οποίος όμως δεν άνοιξε ποτέ κι έτσι ούτε μάθαμε ποτέ τα καθέκαστα ούτε πλήρωσε κανείς για την Κυπριακή τραγωδία. Ο ίδιος ο στρατηγός είχε πολλά να πει και ακόμη περισσότερα να εννοήσει. Δυστυχώς ο φάκελος έκλεισε όπως έκλεισε και περιμένει τους ιστορικούς να καθαρογράψουν την ιστορία. Ο ίδιος ο Φ. Αναγνωστόπουλος έχει πολλά να καταθέσει για εκείνη την περίοδο κι εκείνα τα γεγονότα, αφού ο ίδιος τα έζησε από πρώτο χέρι...

• ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...
Μετά την προχθεσινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου των 1.000 σελίδων και των 1.000 άρθρων η μείζονα αντιπολίτευση η κατά κόσμον Ν.Δ. της μετά Σαμαρά εποχής, αφού έβγαλε την εθνική της υποχρέωση, είναι καιρός να αρχίσει να παίζει το ρόλο στον οποίο την έταξε ο λαός τον περασμένο Γενάρη. Οι χαιρετούρες, τα σκαμνάκια και τα αστειάκια τέλος και πρέπει να μπει στο πετσί του ρόλου της που είναι ο αυστηρός έλεγχος της εξουσίας.

• ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ...
Ας ξεκινήσει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου ηγέτη και κυρίως ας τις ολοκληρώσει νωρίς για να μη σέρνονται στις διάφορες τυπικούρες που όμως σκοτώνουν την ουσία. Πεδίο δόξης λαμπρό για όσους φερέλπιδες θα ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους με διευρυμένο ή μη εκλογικό σώμα. Μέχρι χθες 48 βουλευτές της Ν.Δ. προτείνουν Βαγγέλα...

• Η ΟΥΡΑ...
Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει την ουρά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην οποία βάζει πλάτη και τ’ ακούει κι από πάνω. Η Ν.Δ. δεν είναι μικρή ούτε τυχαία παράταξη που παρά τις πολλές αδυναμίες της, εν τούτοις, έχει γράψει τη δική της ιστορία από το 1974 και δώθε σαν Ν.Δ. και πριν ως ΕΡΕ και Λαϊκό Κόμμα παλαιότερα.

• Η ΜΑΘΗΤΕΙΑ...
• Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανένα Έλληνα πλέον το προχθεσινό ΝΑΙ του Βαρουφάκη. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι γιατί έλεγε ΟΧΙ το εξάμηνο της «μαθητείας» του παρά τον Σόιμπλε και τις άλλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις! Ένα εξάμηνο που τα «δίδακτρά» του τα πληρώνει ο λαός με πολλά δισ. ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολυδιάσπαση!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.