ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ…
Την εθνική υποχρέωσή της την έβγαλε και με το παραπάνω η ΝΔ στις προηγούμενες ψηφοφορίες. Στο εξής υποχρέωση έχει να προστατέψει και να μεγαλώσει την παράταξη ο «προσωρινός» πρόεδρος Μεϊμαράκης για να διεκδικήσει κάποια στιγμή την εξουσία. Τα περί δημιουργίας ενιαίου μετώπου με άλλα θνησιγενή σχήματα μάλλον προς τα κάτω θα οδηγήσουν την παράταξη και όχι προς το δρόμο της εξουσίας.

• ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΟΣΟΣΤΑ…
Οι Έλληνες πολίτες τον περασμένο Γενάρη κράτησαν την ΝΔ σε αξιοπρεπή ποσοστά παρά τα μνημονιακά αλυσοδέματα! Το 28% δεν είναι μικρή πολιτική δύναμη και δίνει την δυνατότητα προοπτικής επανόδου στην εξουσία, αρκεί να γίνει συνετή διαχείριση στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

• ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!..
Το ότι «παίζει» η συμπολίτευση με το πολιτικό κεφάλαιο Τσίπρα καθόλου δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως θέσφατο και αχτύπητο! Θυμηθείτε τον περιβόητο Γιωργάκη που το 2009 πήρε 44% και πέντε χρόνια μετά δεν εξελέγη ο ίδιος ούτε Βουλευτής!

• Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ…
Η ΝΔ είναι μεγάλη παράταξη και δεν κλείνεται στα στενά πλαίσια ενός κόμματος για να διαχειρίζεται τα μικροθέματα μιας «πολυκατοικίας». Η ΝΔ έτσι όπως την δημιούργησε ο Κων/νος Καραμανλής είναι για την διαχείριση ολόκληρης της «πολυκατοικίας». Αυτό ας το δει ο Β. Μεϊμαράκης κι ας αλλάξει ρότα στην αναδιοργάνωση, όπως ήδη την έχει ξεκινήσει.

• ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ…
Υποχρέωση λοιπόν της ΝΔ είναι να ασκήσει τον αυστηρό έλεγχο στην συγκυβέρνηση και να προστατέψει τον Έλληνα από την ασυδοσία της παιδικής χαράς που εξασκείται στην αριστερή επαναστατική άσκηση. Ακόμη και οι εκλογές να είναι καλοδεχούμενες κι όποιος έχει (εξουσία) αυτός θα χάσει.

❁ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΝ;
Κάνουν ό,τι τους ζητάνε οι ξένοι γιατί τους κρατάνε στο χέρι από διάφορες δοσοληψίες που έχουν μαζί τους. Αυτά έλεγε ο Αλέξης προτού πει Ναι σε όλα για τους ΣαμαροΒενιζέλους! Από πού και για ποιο πράγμα κρατάνε τον σημερινό Έλληνα πρωθυπουργό οι ίδιοι οι ξένοι οι οποίοι «κρατούσανε» τους προηγούμενους;

■ ΑΠΟΛΑΥΣΗ…
Είναι απόλαυση να ακούς και να βλέπεις όλους αυτούς τους επαναστάτες του… γλυκού νερού που τριγύριζαν στους δρόμους, τις πλατείες, τα γραφεία, τα υπουργεία, τις εκκλησίες, τα μοναστήρια και πούλαγαν επαναστατικότητα! Διαλαλούσαν ότι η πατρίδα ξεπουλιέται από τους πουλημένους ΓερμανοΤσολιάδες Σαμαράδες και σήκωναν το λάβαρο του αγώνα, τινές εκ των οποίων ντύνονταν… μοναχοί Σαμουήλ που ήταν έτοιμοι ν’ ανατινάξουν το Κούγκι. Ένας τέτοιος, ο Π. Καμμένος είναι πρωταγωνιστής τώρα στο ξεπούλημα της χώρας μέσω τρίτου μνημονίου.

❖ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ…
Ξεπουλημένη η προηγούμενη κυβέρνηση στους δυνάστες της Ε.Ε. διότι έβγαλε στο σφυρί τα 14 αεροδρόμια. Να τους τότε τους Σκουρλέτηδες, τους Παππάδες, και όλο τον άλλο αριστερό συρφετό να μιλούν για ξεπουλήματα της κρατικής περιουσίας. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι έβαλαν φαρδιές - πλατιές τις υπογραφές τους στους Γερμαναράδες της γλυκύτατης Άγγελας Μέρκελ και του γλυκύτατου Σόϊμπλε που άδικα τους είχαν παρεξηγήσει πριν. Τώρα στα 14 αεροδρόμια θα γίνει αξιοποίηση και δεν ξεπουλιούνται.

❁ ΠΛΗΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ!..
Μέσα στα 14 αεροδρόμια δεν συμπεριλαμβάνεται το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων! Προφανώς οι 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκαν στο… ξεπούλημα και γι’ αυτό θα πρέπει να ανακηρυχθούν ήρωες για τη μάχη που έδωσαν! Ποια μάχη; Λέμε τώρα, για να βρισκόμαστε σε κουβέντα…

■ ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ;
Πείτε μου, στο Θεό που πιστεύετε εσείς οι χριστιανοί κι όχι οι άθεοι της αριστεράς, αν η κυβέρνηση έχει κρατήσει το λόγο της έστω και σε μια προεκλογική της υπόσχεση! Έχουν πάρει τέτοια φόρα που οι ΣαμαροΒενιζέλοι, ακόμη κι αυτός ο Γιωργάκης, μοιάζουν για… πταίσματα! Έχουν ισοπεδώσει τα πάντα στη χώρα μας, προ πάντων την λογική των Ελλήνων που εξακολουθούν να χάφτουν τις π…ριές που σερβίρουν οι κυβερνητικοί από το πρωί ως το άλλο πρωί, μέσω των ΜΜΕ, τα οποία την ανάγκη φιλότιμο ποιούν.

❖ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ!..
Ό,τι βλέπετε να γίνεται, δηλαδή εντελώς τίποτα, είναι για το καλό των Ελλήνων, μας λένε και το επαναλαμβάνουν χωρίς ντροπή οι έχοντες την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Για το καλό πάντως του λαού δεν έχει φανεί κάτι στον ορίζοντα…

❁ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΙΑΤΟ!
Ο λόγος έχει περάσει στην γιαγιά Τασία και στον μπάρμπα Φλαμπουράρη, όπου τελευταίο… πιάτο σερβίρουν την εξαφάνιση των λαθρομεταναστών χωρίς το ανάλογο λιάσιμό τους! Γι’ αυτό δεν πρόκειται να συγχωρεθούν από τον Μωάμεθ στον αιώνα τον άπαντα! Ακούς εκεί, να μην αφήνουν τα παιδιά να λιαστούν για να πάρουν χρωματάκι και μετά να εξαφανιστούν!

■ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ…
Κάποτε ο Α. Σαμαράς είχε κάνει ένα πατριωτικό «λάθος» και επισκεπτόμενος την Δερβιτσιάνη της Β. Ηπείρου αποκάλεσε «αδέλφια» τους Β/Ηπειρώτες που έχουν το δικαίωμα επίσκεψης και επιστροφής στην πατρίδα! Τι ήθελε να το πει ο χριστιανός! Όλοι οι Αλβανοί «βαπτίστηκαν» Βορειοηπειρώτες και πλάκωσαν στην Ελλάδα όπου ζουν και μεγαλουργούν πολλοί εξ’ αυτών μέχρι τώρα. Μάλιστα, άνοιξαν διάπλατα και οι φυλακές και δεν έμεινε Αλβανός εγκληματίας που να μη βρήκε καταφύγιο στη χώρα μας, όπου συνέχισαν την δράση τους.

❖ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
Αυτή η κίνηση του Α. Σαμαρά ήταν λόγος στοχοποίησής του από την αντιπολίτευση εκείνης της εποχή, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, κάτι που αποτέλεσε και αιτία μομφής εναντίον του αλλά και εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το τι άκουσε τότε ο Α. Σαμαράς από τους τότε «πατριώτες» ΠΑΣΟΚους που τώρα στελεχώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μετατρέποντάς τον σε νέο ΠΑΣΟΚ, δεν περιγράφεται…

❁ ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ…
Τώρα που η γιαγιά Τασία έκανε γενικό προσκλητήριο λαθρομεταναστών και έχει «σκοτεινιάσει» ο τόπος από κάθε καρυδιάς καρύδι που βρήκε τη χώρα ξέφραγκο αμπέλι, περί άλλων τυρβάζουν και τους στοιβάζουν όπου βρουν κι όπως μπορούν. Μάλιστα, εσχάτως τους βάζουν σε κρουαζιερόπλοια και τους περιφέρουν στα νησιά του Αιγαίου, σε μια κίνηση καλής θέλησης και Ελληνικής φιλοξενίας!

■ ΟΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ…
Φιλόξενος και καλοκάγαθος ο υπουργός Δικαιοσύνης που αποφυλάκισε ανεξέλεγκτα όλα τα κακοποιά στοιχεία και τα παρέδωσε ως… λευκές περιστέρες στην Ελληνική κοινωνία για να συνεχίσουν το έργο των εκκαθαρίσεων όπως έγινε προχθές στην Ύδρα από τους Γεωργιανούς.

❖ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ…
Με πλούσια εγκληματική δράση οι Γεωργιανοί και αφού τους αποφυλάκισαν, τους άφησαν ελεύθερους να κυκλοφορούν στην Ελληνική επικράτεια αντί να τους τσουβαλιάσουν και να τους επιστρέψουν από κει που ήλθαν! Αποφυλάκισαν τα πάσας φύσεως καθάρματα και άφησαν στη φυλακή εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν φορολογικές υποχρεώσεις ή υποχρεώσεις ασφαλιστικές! Μιλάμε για πολύ δικαιοσύνη!

❁ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!
Άλλη κασκαρίκα αυτή με την αποκρατικοποίηση των 14 αεροδρομίων από το Ελληνικό Δημόσιο και την κρατικοποίησή τους σε Γερμανική κρατικών συμφερόντων εταιρεία! Το πιο σπουδαίο δε, είναι ότι άρχισαν να κάνουν… κόνξες οι Γερμανοί που ζητούν επαναδιαπραγμάτευση επειδή η προηγούμενη συμφωνία ήταν δυσβάσταχτη γι’ αυτούς!

■ ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ!..
Ούρλιαζαν τότε οι ΤσιπροΚαμμένοι για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Στα τέσσερα μπουσουλώντας παρακαλούν τώρα τους ΓερμανοΤσολιάδες να πάρουν τα αεροδρόμια κάνοντας πράξεις αλτρουισμού! Εμείς φταίμε που τους περιγράφουμε ή εκείνοι που πάνε να μας κάψουν τον εγκέφαλο με τις κωλοτούμπες που δεν τους προλαβαίνει κανείς;

❖ Η ΣΥΓΝΩΜΗ…
Βγήκε και ο επαγγελματίας κωμικός της κυβέρνησης υπουργός Χαϊκάλης και ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες για τις προεκλογικές μ…ες που υποσχέθηκαν πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά οι ΑΝΕΛ! Σ’ ελεύθερη μετάφραση, η συγνώμη του υπουργού είναι αυτό που λέει η πιάτσα, «λέμε και καμιά μ…α να περνάει η ώρα»!

❁ Η ΑΣΙΑ…
Όμως, κ. Χαϊκάλη, η συγνώμη θα είχε μια κάποια αξία αν συνοδεύονταν με μία παραίτηση για να την πάρει σοβαρά κι ο κόσμος. Τώρα απλά είναι μια ακόμη κακοπαιγμένη παράσταση θεάτρου σκιών που παραπέμπει ευθέως σε καραγκιοζιλίκια. Συγνώμη από μας στον Καραγκιόζη, ο οποίος, αν ζούσε σήμερα, θα το διασκέδαζε με την ψυχή του!

■ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!..
Άρχισαν τα… όργανα των αγροτών ύστερα από το περίσσευμα αγάπης που ετοιμάζεται να τους δώσει η κυβέρνηση. Με την συγκέντρωση που έγινε προχθές στη γέφυρα Καλογήρου εκτός των άλλων αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν ανεπιθύμητους τους Ηπειρώτες Βουλευτές κι αυτή είναι μια αρχή. Είχαν πέσει με τα μούτρα οι αγρότες να στηρίξουν την σημερινή συγκυβέρνηση κι αντί για μάννα, τώρα ετοιμάζονται να πιούν χολή!
❖ ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΙ!..
Επανέρχομαι για μια ακόμη φορά στην εικόνα που παρουσιάζει γήπεδο μπάσκετ στην περιοχή Αμπελοκήπων, όπου τοπικό τσιπουράδικο έχει περιορίσει τον αθλητικό χώρο με τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ακόμη και κάτω από τις μπασκέτες! Το έγραψα, το ξανάγραψα αλλά ούτε που… ίδρωσε το αυτί κανενός. Όσο λοιπόν θα αδιαφορούμε εμείς οι μεγάλοι και εξυπνότεροι κι όσο θα περιορίζουμε τους χώρους αναψυχής των νέων μας, τα «ατυχήματα» που καραδοκούν θα πολλαπλασιάζονται.

❁ ΑΝΤΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ…
Αντί να ανοίξουμε τους χώρους άθλησης των νέων, αντίθετα δίνουμε χώρο στις καφετέριες και στα τσιπουράδικα για προσέλκυση πελατείας! Στην καφετέρια αραχτοί οι γονείς για μουαμπέτι και τα παιδιά απροστάτευτα στις αλάνες με τις παγίδες και να είμαστε σίγουροι ότι τα ατυχήματα θα πολλαπλασιάζονται. Άρα, οι πρώτοι υπεύθυνοι είναι οι γονείς που εμπιστεύονται σ’ αυτά τα.. ράγκαλα την ψυχαγωγία των παιδιών τους και στη συνέχεια όλοι οι άλλοι φορείς και… συμφορείς. Κατά τ’ άλλα, πάμε για πολιτιστική πρωτεύουσα!

■ ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!..
Μ’ αυτά και μ’ άλλα πολλά το «γελαστό παιδί» κινδυνεύει να χάσει το χαμόγελό του από τους συντρόφους του! Το είπε ο μπάρμπα Φλαμπουράρης που το κρανίο του κατεβάζει συνεχώς κάτι τέτοιες σκέψεις για να στηρίξει το προστατευόμενο «ψυχοπαίδι» του!

❖ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!
Το πρωί που ξυπνάνε, θέλουν εκλογές, το μεσημέρι θέλουν ψήφο εμπιστοσύνης, το απογευματάκι θερινά τμήματα, το βραδάκι τρώνε κανένα σουβλάκι και κατά τα μεσάνυχτα αρχίζουν την «συντροφοφαγία»! Μόλις ξημερώσει σχολιάζει η Γεροβασίλη της νύχτας τα καμώματα και… βουρ πάλι από την αρχή. Κάπως έτσι θα βγει και ο Αύγουστος, ο όγδοος μήνας διακυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστεράς, η οποία οδηγείται σε εκλογές για δεύτερη φορά…

❁ ΑΤΥΧΗΣ…
Ατυχής η υπεράσπιση του Μαξίμου από «πολίτη», ο οποίος μάλλον έτεινε στην εποχή της τοποθέτησής του στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Αντί λοιπόν να περιοριστεί στο γνωστό βιογραφικό σημείωμα του Μαξίμου, θα μπορούσε ν’ αναφερθεί στον ένα χρόνο βίο και πολιτείας κάνοντας ανάλογο απολογισμό! Ο Μάξιμος και ικανός είναι και θάρρος και θράσος διαθέτει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του…

• ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ…
• Δεν τελειώνει η ιστορία με τα ατυχήματα σε παιδικές χαρές όχι μόνο της πόλης μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα όπου τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται. Όσες παιδικές χαρές υπάρχουν σήμερα έχουν ζωή πολλών δεκαετιών και η όποια συντήρηση γίνεται, δεν μπορεί να διασφαλίσει την σωστή κι ασφαλή χρήση των παιδιών. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο τραυματισμός των παιδιών όπως έγινε προχθές στην ελεύθερη παιδική χαρά στην Πλατεία Χατζή στους Αμπελοκήπους, η οποία είναι πολυσύχναστη. Δυστυχώς, δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα για να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλείας σ’ αυτές τις παλιές παιδικές χαρές και το μόνο που πρέπει να συμβεί είναι να αποκλειστεί εντελώς η χρήση τους, αφού λεφτά για ανακατασκευή ή δημιουργία νέων σύγχρονων δεν υπάρχουν. Να φανταστεί κανείς ότι στην υπερσύγχρονη παιδική χαρά του Κουραμπά υπήρξε σοβαρό ατύχημα μικρού παιδιού και γι’ αυτό απαγορεύτηκε αυστηρώς από το υπουργείο η χρήση της…

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.