ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ…
Τρεις φορές εκλογές σε οκτώ μήνες είναι πολλές. Η χώρα βρίσκεται σε εξαθλίωση και η κυβερνητική παιδική χαρά παίζει με τους θεσμούς και με τα νεύρα των Ελλήνων. Οι δύο δε από τις εκλογές γίνονται με Τράπεζες κλειστές που μας είπαν ότι αυτό γίνεται για το καλό μας! Στο μεσοκαλόκαιρο ξεροστάλιασαν οι Έλληνες πάσης ηλικίας και παντός βαλαντίου για να πάρουν το κατιτίς ώστε να ζήσουν. Το υπέμειναν για να δώσουν την ευκαιρία στον Αλέξη να πολεμήσει τους Ευρωπαίους. Το αποτέλεσμα γνωστό, οπότε η ευκαιρία για να παρθεί η χαμένη αξιοπρέπεια πίσω είναι η ερχόμενη Κυριακή.

• ΧΩΡΙΣ ΘΥΜΟ…
Είδαμε τα χειρότερα, οπότε θυμοί κι ενοχές παραμερίζονται αυτή την Κυριακή για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα χωρίς μπάρμπα Αλέκους, Καντρούγκαλους και τα’ άλλα αριστερά παιδιά που όμως έχουν πολλές δεξιές τσέπες! Νομίζω ότι συνεννοούμαστε και δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια για να κάνουμε κρίσεις και συγκρίσεις προσώπων και καταστάσεων.

• ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!..
Σηκωνόμαστε λοιπόν από τον καναπέ αυτή την Κυριακή όλοι, μικροί, μεγάλοι, πάμε στις κάλπες, κάνουμε το χρέος μας έτσι όπως ορίζει η Δημοκρατία μας, κάνουμε το καθήκον όπως ορίζει το μέλλον της πατρίδας και των γενεών που θ’ ακολουθήσουν. Την επόμενη Τετάρτη μαζί τα ξαναλέμε.

• ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ…
• Αυτή η ιστορία Φλαμπουράρη με το ιδιωτικό συμφωνητικό με γυρίζει πίσω στο 1989 με το «κωλόσπιτο» του Αντρέα. Τότε που για να δικαιολογήσει τις δαπάνες της «Βίλας Μιμής» παρουσίαζε ιδιωτικά συμφωνητικά δανείων φίλων του όπως Λιβάνη-Χάλακ, Κάρολου κλπ. Κι εκείνος τότε κάτι τέτοια ιδιωτικά συμφωνητικά «νομιμοποιούσε» για να αποδείξει ότι δεν ήταν ελέφαντας! Τι θυμήθηκα κι εγώ!

❁ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ!..
Μία και σήμερα για ν’ ανοίξουν οι κάλπες για Τρίτη φορά σ’ ένα χρόνο! Και μας λείπουν ακόμη τρεις μήνες για να τελειώσει η χρονιά, οπότε ας φυλάμε και καμία επιφύλαξη για μια ενδεχόμενη «Τετράτωση» της συνήθειας, διότι περί τέτοιας πρόκειται με την πρώτη φορά αριστερά!

■ Η ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ…
Ετούτη η «αριστερή κυβέρνηση» μοιάζει σαν εκείνη την γεροντοκόρη που ανακαλύπτει το σεξ κάπου στα πενήντα της και δεν λέει να σηκωθεί από το κρεβάτι της. Είδε κυβερνητική εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι τώρα οδήγησε το λαό σε τρεις εκλογές! Εκλογές που γίνονται από συνήθεια πλέον κι όχι από ανάγκη.

❖ ΕΛΑ ΑΛΕΚΟ! ΤΑ’ΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;
Πορευόμαστε προς εκλογές και τα κακά νέα αυτή τη φορά έρχονται από το χώρο του άμεμπτου και αειπάρθενου ΣΥΡΙΖΑ όπου η λέξη διαπλοκή ήταν απαγορευμένη. Την «παρθενιά» την πήρε ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης που τα εκατομμύρια ευρώ πάνε κι έρχονται και οι εργολαβικές δοσοληψίες μέσω του δημοσίου δεν έπαψαν να υπάρχουν.

❁ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΝ!
Περίπου 4 εκατ. ευρώ χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το ηθικό και νόμιμο. (Θυμάστε τον Βουλγαράκη;). Τα 4 εκατ. ευρώ που είναι το ύψος της εργολαβίας που πήρε από τον Τατούλη η εταιρεία Φλαμπουράρη και που η σύμβαση έργου υπογράφτηκε τον Μάιο και που πάση θυσία έπρεπε να εξοφληθεί σε τρεις μήνες!

■ ΟΙ ΚΛΑΨΕΣ…
Μόλις έσκασε η «εργολαβία» πήρε τα κανάλια σβάρνα ο Φραπεδιάρης υπουργός νουνός κι άρχισε τις κλάψες κάνοντας λόγο άλλοτε για αβλεψία κι άλλοτε για απόλυτη νομιμότητα. Αντί να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για ν’ απαλλάξει το βαφτιστήρι του από την παρουσία του, άρχισε ν’ αρλουμπιάζει το φιλοθεάμον κοινό, που όπως και να το κάνουμε, κάτι τέτοια τα παρακολουθεί.

❖ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!
Η τελευταία εκδοχή του μπάρμπα Αλέκου ήταν ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα με την συμμετοχή στην εταιρεία κι ότι πρωί πρωί την επόμενη μέρα της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη στις 26 του μηνός μπήκε στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και μεταβίβασε τις μετοχές ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ στον συνέταιρό του για να μην έχει κώλυμα υπουργοποίησης!

❁ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ…
Τα παραπάνω τα επικαλέστηκε προχθές μετά τα ζορίσματα που έφαγε μέσα κι έξω από το κόμμα του κι όταν στελέχη του ίδιου κόμματος τον άδειαζαν μεγαλοπρεπώς το ένα πίσω από το άλλο. Μάλιστα, ο Μητρόπουλος, πρώην σύντροφός του, αποκάλυψε ότι για το εργολαβικό φαινόμενο Φλαμπουράρη είχε προειδοποιήσει τον Αλέξη προ πολλού χωρίς να ληφθεί καμία μέριμνα.

■ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΑΣ…
Πηγαίνει λοιπόν πουρνό-πουρνό στις 26/1/15 ο μπάρμπα Αλέκος στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, βρίσκει έναν αστυνομικό και τον παρακαλεί (ή διατάζει) να βάλει μια τζίφρα πιστοποίησης του συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών στον συνέταιρό του, στην εταιρεία του οποίου αντιπρόεδρος είναι ο υιός Φλαμπουράρη! Ύστερα από ενδελεχή έρευνα περί της ορθότητας των στοιχείων το τζιμάνι ο αστυνομικός πιστοποιεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και παραδίδει τα χαρτιά στον μπάρμπα ευχόμενος «καλοφάγωτα»!

❖ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ!..
Τέτοια πράγματα γίνονταν στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ την πρώτη μέρα της πρώτης φοράς αριστεράς στη χώρα μας! Ούτε ΚΕΠ, ούτε άλλο αστυνομικό τμήμα βρέθηκε στο διάβα του μπάρμπα Αλέκου να κάνει την δουλειά του. Δεν μιλάμε για συμβολαιογράφους ή δικηγόρους που στις 26 Γενάρη είχαν κλειστά τα γραφεία διότι γιόρταζαν την νίκη της αριστεράς!

❁ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!
Ένα απλό ερώτημα: Εκείνη την ημέρα (26/1/15) κι εκείνη την ώρα ο πρόθυμος ανθυπαστυνόμος Β. Πανταζής βρίσκονταν σ’ εκείνη την θέση να υπογράφει το συμφωνητικό του νονού; Τι λέει ο τότε και νυν αρχηγός ΕΛΑΣ Δημ. Τσακνάκης που, αν μη τι άλλο, είναι από τους σοβαρούς κι έντιμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

■ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ…
Έχει παρατηρηθεί ότι όταν αναγκαστείς να πεις ένα ψέμα για κάποιο σοβαρό ζήτημα, τότε πρέπει να επιστρατεύσεις χιλιάδες άλλα για να καλύψεις το πρώτο. Αυτό κάνει ο μπάρμπα Αλέκος, ο οποίος όσο προσπαθεί να καλυφθεί, τόσο απογυμνώνεται κι αυτό ούτε στον ίδιο περιποιεί τιμή ούτε στον πολιτικό του χώρο. Όχι πως μας ενδιαφέρει και πολύ, αλλά δεν περίμενε κανείς κάθαρση από εκείνους που πρώτοι ευλογούν τα γένια τους.

❖ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ…
Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής, αλλά εκείνο που μπορώ να επισημάνω είναι η πορεία της ΝΔ το τελευταίο διάστημα. Μια πορεία την οποία, αν την δει κανείς χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις, είναι αξιοπερίεργη κι αξιοθαύμαστη. Μετά την ήττα του Γενάρη κι ενώ προσπαθούσε να βγει από αυτή την ήττα, μέσα σε επτά μήνες έφτασε σε σημείο να κτυπά πρωτιά και επάνοδο στην εξουσία. Μεγάλος μάστορας αυτής της πορείας ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος αποτελεί την πραγματική έκπληξη. Ποιος περίμενε τέτοια ανατροπή σε 40 μέρες;

❁ ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…
Στις εκλογές του Γενάρη οι Έλληνες έβγαλαν έναν τεράστιο θυμό και εξέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα. Εν πολλοίς, είχαν δίκιο διότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια της κρίσης είχαν υποστεί της ψυχής τους τον τάραχο Εξ’ άλλου, ήταν τόσο ελκυστικός ο Αλέξης με τις υποσχέσεις που όσο και να ήθελε κανείς ν’ αντισταθεί δεν το μπορούσε. Σε όλους έταζε τα πάντα για να μη δώσει τελικά τίποτα σε κανένα!

■ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ…
Δεν έφταναν αυτά, ήλθε και το δημοψήφισμα που ο λαός ξαναέβγαλε τον θυμό του προς τους δυνάστες της Ε.Ε. και είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ του 62%! Ο λαός έλεγε ΟΧΙ και ο Τσίπρας το μετέφρασε ΝΑΙ σε όλα απογοητεύοντας του Έλληνες καθ’ ολοκληρία. Στη συνέχεια ήλθε κι εκείνο το γονάτισμα στην ποδιά της Μέρκελ κι από τότε ο κατήφορος του κυβερνητικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μία πραγματικότητα…

❖ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ…
Αυτός ο κατήφορος αναμετράται μεθαύριο κι αυτή η αναντιστοιχία υποσχέσεων και πράξεων! Η δεύτερη φορά, που επικαλείται, τώρα ο Αλέξης για να ξανασώσει την χώρα κάηκε στις 5 Ιουλίου με το δημοψήφισμα! Τώρα είναι η Τρίτη φορά και απ’ ότι φαίνεται οι Έλληνες δεν έχουν την διάθεση να ξαναψωνίσουν από… σβέρκο!

❁ ΑΛΑΛΟΥΜ!
Όσα καταμαρτυρούν οι ίδιοι οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα για τον επτάμηνο βίο και πολιτεία του, αποδεικνύουν περίτρανα το ότι άλλα σκέφτονταν, άλλα έλεγαν, άλλα εννοούσαν κι άλλα τελικά έκαναν. Οι ίδιοι λένε ότι έδεσε την χώρα χειροπόδαρα ο Αλέξης με αποτέλεσμα τα δύο προηγούμενα μνημόνια να μοιάζουνε απλά πταίσματα. Επομένως, όσα γράφουμε εμείς που δεν είμαστε αριστεροί είναι κι εκείνα σε βαθμό πταίσματος.

■ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ…
Την Κυριακή δεν αναμετρώνται το παλιό με το καινούργιο όπως λανσάρει ο Αλέξης, αλλά η υπευθυνότητα με την ανευθυνότητα, η σοβαρότητα με την ελαφρότητα και την αμετροπεία. Δεν φτάνει το μπεϊμπι-φέις για να καταστεί κάποιος ικανός να χειριστεί σοβαρά ζητήματα, όπως αυτά που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ούτε το λίφτινγκ στο οποίο προσφεύγει η νεοαριστερά για να δικαιολογήσει την ανικανότητα. Φτάνει να είναι κανείς ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και να διαθέτει τον μέσο κοινό νου. Όλα τ’ άλλα είναι για τους πολιτικούς τυχοδιώκτες που τάζουν λαγούς με πετραχήλια χωρίς να είδαν ποτέ στη ζωή τους λαγό, ούτε μπήκαν ποτέ κάτω από πετραχήλι καθ’ ότι άθεοι από κούνια…

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.