ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΦΑΟΥΛ!..
Θα κάνω «αποσαμαροποίηση» της ΝΔ, κάπου πρέπει να είπε ο Τζιτζικώστας και πήραν ανάποδες οι φίλοι και υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά και σε τοπικό επίπεδο κι αρχίζουν γκρίνιες. Αν έχει κάτι τέτοιο στο νου του ο φέρελπις Απόστολος η πρώτη που θα πρέπει να την πληρώσει θα είναι η Άννα-Μισιέλ, η οποία ήταν επιλογή του Α. Σαμαρά και η οποία διαχειρίστηκε επικοινωνιακά τα της ΝΔ επι εποχής Σαμαρά!

• ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ!
Έχουν έλθει τα πάνω-κάτω στη ΝΔ εν όψει της εκλογικής διαδικασίας σε εσωκομματικό επίπεδο. Ο Τζιτζικώστας ήταν εκείνος που ζητούσε επιμήκυνση της προεκλογικής περιόδου για να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι. Σ’ αυτή την απαίτηση αντιδρούσε ο Μεϊμαρ λέγοντας ότι πρέπει να κλείνουν όσο μπορούν πιο γρήγορα το όλο σκηνικό, διότι έχουν και δουλειές. Τελικά επικράτησε η άποψη των νεότερων και ο Νοέμβριος θα δείξει ποιος θα είναι ο εκλεκτός των Νεοδημοκρατών.

• ΤΟ ΑΝΟΠΟΔΙΑΣΜΑ…
Το παράλογο όμως τώρα που τα πράγματα αρχίζουν ν’ αναποδιάζουν και να θέλουν οι «νέοι» συντόμευση με πρώτο τον Τζιτζικώστα, τον οποίο αρχίζουν να μαδούν τα διαδικτυακά ΜΜΕ ανακαλύπτονται και αποκαλύπτονται τα αδύνατα σημεία του και κυρίως ότι έχει πει κατά καιρούς, τότε που είχε καταθέσει την κομματική του ταυτότητα! Είναι πλέον πολύς ο καιρός μέχρι τις εκλογές για να μπορεί να δίνει απαντήσεις ο Βορειοελλαδίτης υποψήφιος. Μάλιστα, τον περισσότερο χρόνο πρέπει να τον καταναλώνει στην ερμηνεία του πως θα λειτουργήσει το νέο σύστημα της δυαρχίας!

• Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!
Εν τω μεταξύ, αύριο έρχεται στα Γιάννενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ποδαρικό υποψηφίων στην περιοχή. Ο Κυριάκος επισκέπτεται τα Γιάννενα με την ευχή και την βοήθεια του πατρός Κων/νου Μητσοτάκη, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του εκ του σύνεγγυς. Είναι ο δεύτερος Κυριάκος Μητσοτάκης που «πατάει» χώμα Ηπειρώτικο ζητώντας την στήριξή μας. Ο πρώτος Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο παππούς του νυν Κυριάκου ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων με μάχες στο Μπιζάνι επι κεφαλής του Συντάγματος των Κρητών την περίοδο 1912-1913! Άραγε θα του έχει μιλήσει κανείς του Κυριάκου για αυτή την δράση του παππού του για να ξέρει ότι αυτά τα άγια χώματα έχουν ποτιστεί και με αίμα Κρητικό για να απελευθερωθούν;

• ΤΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ…
Ξέρω πως θα σχολιάσετε την λέξη «ποδαρικό» από έναν Μητσοτάκη όπως το έκαναν και στο F/B. Η απάντηση είναι ίδια μ’ εκείνη που έδωσε η Ντόρα στον Β. Λεβέντη που δεν δέχεται τη στέγαση στο γραφείο του επιτίμου στη Βουλή χαρακτηρίζοντάς τον ως γκαντέμη! «Ας έχει την μακροζωία του Κ. Μητσοτάκη και ας έχει την διαύγεια πνεύματος στα 98 του και ας κάνει το ελάχιστο απ’ αυτά που έκανε ο Μητσοτάκης κι ας τον πούνε κι εκείνον γκαντέμη», απάντησε η Ντόρα!

❁ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ…
Δεν θέλω ν’ ακούω φωνές για την αριστερή φορολογική καταιγίδα. Τρεις φορές είπαμε «ναι» στην αριστερά μέσα σ’ επτά μήνες! Μη τα θέλουμε όλα δικά μας.

■ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!
Θα παίρνουν το μισθό τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σε δόσεις για να μην τα ξοδεύουν όλα και μένουν ρέστοι 150 ευρώ την βδομάδα και σ’ όποιον αρέσει. Για τους άλλους δεν θα μπορέσουν!

❖ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ…
Σαράντα οκτώ ολόκληρα χιλιόμετρα έρχονται για τους Ελληναράδες που είδαν το τυρί τρεις φορές σ’ ένα χρόνο και δεν είδαν τη φάκα. Επί ένα επτάμηνο έγραφαν και σχεδίαζαν με το αριστερό και τώρα αρχίζουν να γράφουν με το δεξί όπως τους εκπαιδεύει ο εταίρος Πάνος ο Ψε-Κα(σ)μένος!

❁ ΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ…
Μέτρα για κοστούμια σε μικρούς-μεγάλους, γυναίκες, άντρες, παιδιά, φτωχούς-φτωχότερους αποφασίζει η κυβέρνηση του δεξιόχειρα πλέον Αλέξη! Μάλιστα, είναι τόσο καλά «παιδιά» που θα πηγαίνουν κατ’ οίκον για να… παίρνουν τα μέτρα σε όσους δεν πληρώνουν.

■ Η ΠΑΤΑΞΗ…
Θ’ ακούς κτύπημα στην πόρτα και δεν θα είναι ο γαλατάς αλλά ο αστυνομικός με τον εφοριακό που θ’ αναποδογυρίζει τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες, τις χύτρες, τα ψυγεία μήπως έχεις κρύψει κανένα ευρώ! Μιλάμε για μεγάλες κινήσεις από τους εγκεφάλους των υπουργείων που θα πατάξουν έτσι την φοροδιαφυγή.

❖ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ…
Αν αυτά που σκέφτονται και λένε, πάνε να τα εφαρμόσουν  στην πράξη έχουν να κλάψουν μανούλες. Και φοβάμαι πως θα είναι οι μανούλες των «παιδιών» που θα επιχειρήσουν να ανοίξουν σπίτια για να ξετρυπώσουν «ξεχασμένα» ευρώ για την ώρα την δύσκολη…

❁ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ…
Η άλλη εφεύρεση είναι η έκδοση κάρτας πιστωτικής-χρεωστικής για τους συνταξιούχους ΟΓΑ-ΙΚΑ κλπ. Έτσι θα ελέγχεται ο κάθε πικραμένος πότε τρώει, τι τρώει και πόσες φορές τρώει την εβδομάδα! Μ’ αυτό τον τρόπο τέρμα στις σπατάλες με γιαούρτια, μακαρονάδες και φασολάδες! Λόγος για κρεατικά και ψαρικά να μη γίνεται. Θα υπάρξει στο μέλλον μέριμνα για την αποφυγή της παχυσαρκίας, η οποία επιφέρει πολλές συνέπειες, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνεις και να είσαι υποχρεωμένος να πας για νοσηλεία σε ένα σύστημα υγείας που από μόνο του ασθενεί βαρέως!

■ Η ΚΑΤΑΡΑ…
Είδαμε λοιπόν πως σκέφτεται η κυβέρνηση πριν από μας για μας, προτιμώντας να πεθάνει ο λαός από ασιτία παρά να βολοδέρνει στους γιατρούς, στα φαρμακεία και στα νοσοκομεία. Άλλωστε, υπάρχει και η γνωστή βαριά κατάρα «στους γιατρούς να τα φας, βρε κερατά»! Δεν μπορεί να μη σας έτυχε κάποια φορά…

❖ ΤΟ «ΤΡΙΟ»!
Πάντως, το νούμερο τρία παίζει στη ζωή των Ελλήνων παλαιόθεν. Ο Τριαδικός Θεός υφίσταται έτσι κι αλλιώς από την μετά Χριστόν εποχή. Οι τριγωνικές σχέσεις γίνονται βίωμα όπως και οι τριγωνικές συναλλαγές με τα πλαστά τιμολόγια. Κι άλλα συναφή που έχουν να κάνουν με το τρίγωνο των Βερμούδων και με τα τρίγωνα ανάμεσα σε ζευγάρια. Τώρα ζούμε στην εποχή του τρίτου μνημονίου ευλογημένο από τους άθεους της αριστεράς που όμως δουλεύει με το δεξί χέρι!

❁ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ…
Εκτός από τα διάφορα «Τρίο» λανσάρονται εσχάτως και τα ισοδύναμα τα περιβόητα! Είχε προηγηθεί η δημιουργική ασάφεια του αείμνηστου Βαρουφάκη η οποία έχει μπολιάσει τον Αλέξη και Κύριος οίδεν τι περιμένει ψηφίσαντες και μη ΣΥΡΙΖΑ.

■ ΤΟ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ…
Δεν θέλω να ακούω μ…ίες, ξεστόμισε ο γνωστός μεγάλος Κρητικός μαχητής γυρολόγος, τώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μισελογιανάτσης! Θα σκάσουμε και θα πληρώσουμε ότι μας πει η κυβέρνηση κι ότι της πει το κουαρτέτο! Ο λαός ήξερε και ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, οπότε τι θα τον βρει και δεν θα το περάσει. Δεν φτάνει που τον περνάν γενεές δεκατέσσερις τον λαό, του βγάζουν και τη γλώσσα από πάνω! «Ποιος σας είπε ότι εγώ συμφωνώ με το μνημόνιο; Εγώ συμφωνώ στην εφαρμογή του μόνο»! Αυτή είναι η νέα συνταγή μετά τα γεμιστά-με ρύζι ή με κιμά δεν έχει σημασία-της κ. Φωτίου που, ας με βοηθήσει κάποιος για το πώς έγινε καθηγήτρια το 1972 και σε ποιο υπουργείο είναι τώρα διορισμένη.

❖ ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕ!..
Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη ο Σταύρος Ποτάμης θυμήθηκε τι του είχε πει ο Αλέξης στα υπόγεια της Κουμουνδούρου, όπου τον οδήγησε για να δει το κρησφύγετο στο οποίο τρολάριζαν τα ΣΥΡΙΖΟπαιδα. Τρολάρισμα εστί διασπορά ειδήσεων μέσω του διαδικτύου εναντίον του αντιπάλου, όποιον κι ότι πάρει ο χάρος. Εκεί λοιπόν ο Αλέξης είπε στον Σταύρο «να» κι αν μπει capital control στις Τράπεζες «να» κι αν δεν μπει!

❁ ΤΟ ΣΟΚ…
Φαίνεται πως το ποσοστό που πήρε στις εκλογές ο Σταύρος και το σοκ που υπέστη, όχι μόνο επειδή δεν έπιασε το 10% αλλά γιατί λίγο έλλειψε να μείνει έξω από τη Βουλή, τον έκανε να θυμάται πιο καλά τα γεγονότα, δυστυχώς γι’ αυτόν και το κόμμα του μετά τις εκλογές.

■ ΟΙ ΣΕΛΦΙΣ
     ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΑΝ!
Αυτές οι μνήμες του ήλθαν εδώ στην Ήπειρο του Σταύρου όπου περιόδευσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Όχι πως έκανε κάτι σπουδαίο σ’ αυτή την περατζάδα, απλά ήλθε για κάποιες σέλφις φωτογραφήσεις αρχίζοντας από το Λάμποβο της Θεσπρωτίας και καταλήγοντας στις σουβλακερί του Μετσόβου όπου αρκετοί Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες έτρεξαν να ποζάρουν μαζί του. Πού ήταν τέτοια λατρεία προς τον ΠΟΤΑΜΗ και δεν μεταφράστηκε σε ψήφους; Απόρησε κι εκείνος…

❖ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ!..
Το ζούμε κι αυτό. Μα δυστυχούν οι Έλληνες και όσοι έχουν κανένα ευρουλάκι στις τράπεζες κάθονται στα ΑΤΜ για να τα πάρουν και να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους. Την ίδια στιγμή Αλβανοί μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τις οικονομίες τους όπως-όπως από τα σύνορα προς την πατρίδα τους. Τέτοια κρούσματα έχουμε κατά καιρούς στο τελωνείο Κακαβιάς όπου οι Τελωνειακοί εντόπισαν λαθραίους εξαγωγείς συναλλάγματος. Αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας. Πόσα άλλα θα έχουν περάσει από άλλους δρόμους ούτε που θα το πήραμε χαμπάρι ποτέ, όπως γίνεται και με το εμπόριο ναρκωτικών…

❁ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ…
Ύστερα από ένα σχεδόν αιώνα λειτουργίας περιπτέρων στη χώρα μας αυτό το καθεστώς καταργείται με οδηγίες έξωθεν. Μόλις πεθαίνει ο δικαιούχος η άδεια δεν μεταβιβάζεται και καταργείται άπαξ δια παντός. Έτσι, στο εξής και τα τσιγάρα μετά τα φάρμακα θα πωλούνται στα Super Markets.

■ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ…
Οι τελευταίοι δικαιούχοι αδειών περιπτέρων ήταν του «εμφυλίου πολέμου» κι έχουν περάσει έκτοτε 66 χρόνια. Άντε να ζει καμιά χήρα ή καμιά ανύπαντρη ορφανή κορασίδα που δικαιούνταν άδεια περιπτέρου διότι αυτή την έννοια εξυπηρετούσε η άδεια. Πώς γίνονταν λοιπόν να κυκλοφορούν οι άδειες από χέρι σε χέρι και τελικά να καταλήγουν τα περίπτερα σε Αλβανούς μετανάστες, ιδιαίτερα στην Αθήνα;

❖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ…
Δεν είναι ανέκδοτο! Ηπειρώτες συνταξιούχοι γιατροί στελεχώνουν ιατρικές μονάδες στην Αλβανία! Ποιος το περίμενε αυτό! Έλληνες να πηγαίνουν μετανάστες στην Αλβανία για ένα καλύτερο μέλλον και για ενίσχυση των οικονομικών τους. Το πιο σπουδαίο δε είναι ότι ξεσηκώνονται οι Αλβανοί που δεν δέχονται στην χώρα τους «εργατικούς» μετανάστες κι όπου να ναι θα έχουμε και διαδηλώσεις σ’ όλη την χώρα! Βρε, όπως ήλθαν οι καιροί και οι βουρλισμένοι χρόνοι, ο καπετάνιος στα πανιά κι οι μούτσοι στο τιμόνι!

❁ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΙΑ…
Έφαγαν οι Αλβανοί 50 χρόνια κομμουνισμό και το 1991 έσπασαν τα σύνορα εγκαταλείποντας τον «παράδεισο» του Αλία και του Χότζα. Ήταν τότε που κατά χιλιάδες περνούσαν λαθραίοι τα σύνορα για να βρουν καλύτερες μέρες στην καπιταλιστική Ελλάδα! Τα χρόνια πέρασαν κι «έπεσε» κομμουνισμός στην Ελλάδα, οπότε… Αλβανοί, ερχόμαστε!

■ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!
Προχθές, 12 Οκτωβρίου, η Αθήνα γιόρτασε τα 71 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς. Μάλιστα, ο δήμαρχος της Αθήνας δήλωσε ότι αυτή η ημερομηνία θα καθιερωθεί ως εκδήλωση μνήμης και στο εξής θα εορτάζεται με μεγαλύτερη επισημότητα.

❖ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ;
Μήπως θα πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο και στα Γιάννενα όπου τον ίδιο μήνα 17-18 Οκτωβρίου το 1944 απελευθερώθηκαν από τους Γερμανούς; Για την ιστορία, να αναφέρω ότι πρώτοι εισήλθαν στην πόλη οι αντάρτες του ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ του Ναπολέοντος Ζέρβα μ’ επικεφαλής τον Λοχαγό Μήτσο Ιωάννου και παρέμειναν στην πόλη μέχρι τον Δεκέμβριο του 1944, για ν’ αναχωρήσουν προς Πρέβεζα και στη συνέχεια στην Κέρκυρα όπου διαλύθηκαν εν όψει της συνθήκης της Βάρκιζας (12 Φεβρουαρίου 1945)!

ΤΟ… ΕΚΘΕΤΟ!
• Τι είπε βρε ο μεγάλος Βαρεμένος που είναι πρόεδρος της Βουλής! Χαρακτήρισε έκθετο παιδί το μνημόνιο που βρέθηκε προφανώς στα σκαλιά του Μαξίμου και δεν ξέρουν τι να το κάνουν. Αλλιώς τα λέγανε αυτά τα έκθετα παλιά, αλλά μη κάνουμε τώρα κουβέντα. Τελικά θέλει ένα τεστ DNA. Βαρεμένος όνομα και πράμα!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.