ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ!..
Έπρεπε δια ροπάλου ν’ απαγορευτεί κάθε ανάμειξη των βουλευτών στην εκλογική διαδικασία που σαν στόχο έχει τον επηρεασμό της μιας ή της άλλης επιλογής, διότι δεν διεκδικούν το αλάθητο του Πάπα, ούτε έχουν το χάρισμα της Αθανασίας από το Αιγάλεω. Πρέπει και σ’ αυτή τη διαδικασία να υπάρξει η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά κεντροδεξιά παράταξη του Κ. Καραμανλή;

• ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ...
Δίνουν και παίρνουν οι φήμες και τα σενάρια της «αδελφοσφαγής» στη Συγγρού! Ο τάδε πρώην πρωθυπουργός είναι μ’ εκείνον και δεν είναι με τούτον, ή του τάδε πολιτικού του την... καβάλησε διότι δεν υποστηρίχτηκε όσο έπρεπε το έργο του. Το ένα φέρνει το άλλο και νάτους τώρα να ξεκατινιάζονται, με αποτέλεσμα ο υποψήφιος ψηφοφόρος ν’ αρχίζει να τους γράφει στ’ από τέτοια του, λέγοντας κι εκείνος με τη σειρά του τα «Γαλλικά» του...

• ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!..
Συνέλθετε, κυρίες και κύριοι και παιδιά της Ν.Δ., όσο είναι νωρίς. Δεν έχετε την πολυτέλεια των καυγάδων και των αλληλοσπαραγμών. Από τη Ν.Δ. ο λαός περιμένει να γίνει το αποκούμπι του για να διαχειριστεί την τύχη του, η οποία όσο πάει και γίνεται πιο μαύρη με τους αριστερούς να αλωνίζουν και να κάνουν ό,τι τους κατεβάσει η γκλάβα τους, παρ’ ότι είναι και ξεχασιάρηδες και άλλα έλεγαν πριν ένα χρόνο, άλλα λένε και κάνουν τώρα.

❁ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ...
Άνοες, πάτε να το διαλύσετε το μαγαζί! Γι’ αυτούς εκεί στη Συγγρού μιλάω που δεν θέλουν να αντιληφθούν τι μέρες περνούν και τι μέρες περιμένουν τη χώρα.

■ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ
     ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!
Βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν τα μάτια τους εν όψει «ενοικίασης» του «μαγαζιού» και οι παλιοί να τσακώνονται με τους παλαιότερους και οι νέοι με τους νεότερους. Όξω βρε, λένε οι απ’ έξω. Δεν πάμε πουθενά απαντούν οι από μέσα, οι οποίοι την έχουν δει και οικονομίστικα την δουλειά!

❖ ΟΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ...
Παίρνει ανάποδες ο Βαγγέλας και μπουκάρει να το κάνει καλοκαιρινό το μαγαζί. Πλακώνει στα «Γαλλικά» κάτι τζιτζιφιόγκους από μέσα που λειτουργούν σαν ασπάλακες, με κάποιους «τζετζέδες» απ’ έξω, διότι την έχουν δει... σόι το βασίλειο! Το ότι δεν άρχισαν το μπουνίδι, οφείλεται στους τρόπους καλής συμπεριφοράς του Μεϊμάρ, κάτι που δεν θ’ αργήσει να συμβεί, αφού ο χρόνος μέχρι τις 22 Νοεμβρίου είναι μακρύς.

❁ ΟΙ... ΦΙΣΦΙΡΙΚΟΙ!
Στην π...α - π...νιές πάνε να κάνουν οι «φισφιρίκοι» της Συγγρού και βρήκαν άνθρωπο να δουλέψουν! Βρε σεις, ο Βαγγέλας που έχει φάει τη μαγκιά με το κουτάλι θα πέσει έτσι αμαχητί, σε κάποια λιανόπαιδα τύπου Παπαμιμίκου που έχει ξεσαλώσει και δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται, πώς νυχτώνει και πώς ξημερώνει;
■ Η ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ...
Να γιατί έπρεπε να συντομευθούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη Ν.Δ.! Οι δύο μήνες σχεδόν προεκλογική περίοδος θα μεταβληθεί σε αλληλοεξόντωση των υποψηφίων, με τους Νεοδημοκράτες να αηδιάζουν και να μη τους έχουν την όρεξη για τα ξορέξια τους, διότι έχουν τα δικά τους κουσούρια του τύπου φοροκαταιγίδα, ανεργία, ανέχεια, φτώχεια κι ό,τι άλλο φανταστεί κανείς.

❖ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ...
Έκαναν 15 μέρες ν’ αποφασίσουν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Άλλες 15 μέρες κοσκίνιζαν το αντίτιμο που θα πληρώσει ο ψηφοφόρος και τελικά η μπίλια έκατσε στα 3 ευρώ, ενώ θέλουν άλλες τόσες μέρες ν’ αποφασίσουν σε ποια (δική τους) εταιρία θα δώσουν τη «δουλειά». Αυτή η «δουλειά» και το σε ποιον θα τη «δώσουν», ήταν που άναψαν τα λαμπάκια του Βαγγέλα, ο οποίος ως ταύρος εν υαλοπωλείο, όρμησε και, αν δεν «ούρλιαζαν» τα γυναικόπαιδα, θα είχαμε τα χειρότερα!

❁ Η ΦΤΩΧΕΙΑ...
Κακός σύμβουλος η φτώχεια κι αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη αυτή τη στιγμή με όσα γίνονται στη Ν.Δ. Όταν λέμε φτώχεια, δεν εννοούμε μόνο τα οικονομικά του κόμματος, αλλά και τη φτώχεια από πλευράς εξουσίας. Τρεις φορές έχασε σ’ ένα οκτάμηνο η Ν.Δ. κι αυτό δεν συνέτισε όλους όσους διαφεντεύουν τον κεντροδεξιό χώρο. Ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει τα πράγματα σε εικόνες και καταστάσεις που δεν κολακεύουν κανέναν αυτή τη στιγμή.

■ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...
Πρώτη και υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στη Ν.Δ. είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία γίνεται σκορποχώρι εν όψει των εσωκομματικών εκλογών. Με το που έσκασαν οι υποψηφιότητες, βουλευτές έτρεξαν να δηλώσουν προτιμήσεις για να πιάσουν στασίδι εξουσίας, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, το οποίο, με το μυαλό που κουβαλάνε, θα απομακρύνεται...

❖ Η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ...
Αν δεν το κατάλαβαν καλά οι βουλευτές της Ν.Δ. να τους το υπενθυμίζουμε εμείς από τούτο το μετερίζι. Στην εκλογή ανάδειξης ηγέτη της παράταξης, τον πρώτο και κύριο λόγο έχουν οι εκλογείς κι όχι οι βουλευτές. Η εποχή που αποφάσιζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα πέρασε διότι θεωρήθηκε αντιδημοκρατική πράξη. Τον λόγο λοιπόν έχει η βάση και όχι η κορυφή, όπως και πάλι πάει να γίνει!

❁ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ...
Διότι ποια άλλη έννοια μπορεί να έχει η δημόσια στήριξη του ενός ή του άλλου υποψηφίου, από το σπεκουλάρισμα και την μείωση μέχρι κατάργησης της βούλησης του ψηφοφόρου - εκλογέα με την χειραγώγηση που πάνε να του επιβάλλουν οι «θεόπεμπτοι» βουλευτάδες, πολλοί εκ των οποίων έχουν δοκιμαστεί στην άσκηση εξουσίας και έχουν αποδειχτεί ντενεκέδες ξεγάνωτοι.

■ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ...
Με το πρόσχημα ότι εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα και τις δυνατότητες των υποψηφίων σέρνουν το χορό της επιλογής του κατάλληλου αντιΤσίπρα, αφήνοντας στη μπάντα την μεγάλη τους αποστολή που αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της λαίλαπας που βρίσκεται ante portas με τον Τσίπρα να κάνει παιχνίδι αριστερό με δεξιά χέρια. Αφήνουν τον Τσίπρα να «καλύπτει» και το χώρο της κεντροδεξιάς, διότι εκεί υπάρχει ο εμφύλιος σπαραγμός.

❖ Η ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ...
Και μια παραίνεση προς Κυριάκο Μητσοτάκη που διεκδικεί την προεδρία της Ν.Δ. και που αφορά την ανάθεση ρόλου συντονίστριας Ηπείρου, σε μια κυρία εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, η οποία εδώ και μάμποσες μέρες περιφέρεται από καφετέρια σε καφετέρια προπαγανδίζοντας την αφεντιά του. Ας την περιορίσει σε άλλες περιφέρειες, διότι δεν έχει αφήσει το τεράστιο έργο από το πέρασμά της που να τη θυμούνται στην Ήπειρο, όπου ορίστηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως η εκλεκτή του Α. Σαμαρά. Είπα, κι ελάλησα κι αμαρτίαν ουκ έχω! Ο Κυριάκος έχει τόσα εφόδια που δεν χρειάζεται κολαούζους!

❁ ΟΧΙ ΣΤΟΝ
     ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΙΣΜΟ!
Από τη μια πλευρά, επαγγέλονται το νέο κι ότι θα τ’ αλλάξουν όλα κι από την άλλη επιστρέφουν στην εποχή των κομματαρχών, κάτι που δηλητηριάζει την πολιτική εν γένει. Ας επικρατήσουν λοιπόν η νηνεμία, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα αν θέλουν να τυγχάνουν της αποδοχής, της αγάπης και της εμπιστοσύνης του λαού. Μη ξεχνούν οι υποψήφιοι της Ν.Δ. ότι υπάρχει και η επόμενη μέρα...

ΟΙ «ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ»...
• Έγραψα παραπάνω για ξεχασιάρηδες και πήγε το μυαλό μου στους δύο πατεντάτους υπουργούς που ένας ξέχασε ότι ήταν μέτοχος εταιρείας όταν έγινε υπουργός και ο άλλος ξέχασε επί τρία χρόνια ένα εκατομμύριο ευρώ να το δηλώσει! Αλήθεια, πόσα εκατομμύρια έχει αριστερός άνθρωπος και ξέχασε ένα εκατομμυριάκι έξω από τη φορολογική του δήλωση;
Μια βδομάδα έσερνε η φήμη για τους δύο ξεχασιάρηδες υπουργούς που ο ένας είχε ξεχάσει τις μετοχές, βλέπε μπαρμπα-Φλαμπουράρης και ο έτερος ο υπουργός Σταθάκης επί τρία χρόνια δεν θυμόταν πού ήταν ένα εκατομμύριο. Πρώτα στο ντάκο βγήκε ο «μπάρμπας» που και προεκλογικά είχε παίξει το μετοχολόγιό του και τα σομπόλιασε. Το τράβηξε πιο πίσω ο σύντροφος Σταθάκης που όταν το θυμήθηκε το εκατομμύριο είπε πως θα το τακτοποιήσει πάραυτα!
Όμορφος αριστερός κόσμος!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.