ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΟ... ΚΑΚΟ ΣΠΥΡΙ!
Ένα κακό... σπυρί φαίνεται πως είχε βγάλει η Ν.Δ. και τώρα που έσπασε η μπόχα εξαπλώνεται παντού και επί δικαίων κι αδίκων. Μεϊμαράκης εναντίον Σαμαρά, Σαμαράς εναντίον Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστας εναντίον Μεϊμαράκη, Άδωνις εναντίον όλων και Κυριάκος απλά επιλέγει τον αντίπαλο κάθε φορά που μιλάει. Όλοι αυτοί εναντίον των νεοδημοκρατών οι οποίοι, σεβόμενοι την ιδεολογία τους, δεν τα έχουν κάνει ακόμη όλα μπάχαλο.

• ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ...
Και σε τοπικό επίπεδο βγήκαν μαχαίρια μεταξύ στελεχών και των διαφόρων τάσεων. Χωρισμένοι σε -ικούς επιδίδονται στο σπορ του αλληλοσπαραγμού και της αλληλεξόντωσης, κάτι που μετατρέπεται σε ασθένεια ανίατη. Παρακολουθούμε κυρίως νέα παιδιά να μετέρχονται μεθόδους τέτοιες που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές όπου οι ιντριγκαδόροι λειτουργούσαν σε επαγγελματική βάση.

• Η ΑΚΥΡΩΣΗ...
Αυτό που πολλοί ισχυρίζονται περί νέων ανθρώπων στην πολιτική αυτή την εποχή ακυρώνεται με όσα γίνονται στην πράξη. Δεν χρειάζεται μόνο να είναι νέος κανείς για να είναι νουνεχής. Η γνώση και η εκτίμηση της κατάστασης φτάνουν για να σε κάνουν συνετό και υπεύθυνο σε περιπτώσεις κρίσης όπως είναι αυτή που περνάει η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή.

❁ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ...
4 Οκτωβρίου 1974 ο Κ. Καραμανλής ιδρύει τη Ν.Δ., οι αρχές της οποίας μεταξύ άλλων είναι: «Η Ν.Δ. είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη... Καλώ όλους εκείνους που συμμερίζονται την αγωνία και τις ελπίδες μου για το μέλλον, όλους εκείνους που διακατέχονται από το πάθος μίας πολιτικής αναγεννήσεως να συστρατευτούν μαζί μας. Και απευθυνόμενος, ιδιαίτερα προς τους νέους, τους καλώ να αποτελέσουν την πρωτοπορία σ’ αυτή την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας. Για μια υπερήφανη και ευτυχισμένη Ελλάδα. Κ. Καραμανλής».

■ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!..
Τα παραπάνω αποσπάσματα από την ιδρυτική διακήρυξη της 4-10-74 αν τα φέρετε στο σήμερα θα διαπιστώσετε πως καμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους. Μιλάμε για «πατροκτονία» από ανόητους «λαθρομετανάστες» που πλάκωσαν στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και την εξευτελίζουν με κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται...

❖ Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ...
Πέρασαν 4 δεκαετίες από την παρακαταθήκη που άφησε στη χώρα ο και Εθνάρχης χαρακτηριζόμενος Κ. Καραμανλής. Από την ηγεσία πέρασαν σπουδαίοι, ικανοί και πατριώτες πρόεδροι όπως Ράλλης, Αβέρωφ, Μητσοτάκης, Κ. Καραμανλής. Αφήνω έξω την περίοδο Έβερτ όπου κι εκεί η ίντριγκα είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχουμε λοιπόν φτάσει σε περίοδο παιδικής χαράς όπου η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα είναι αντάξιες του παιδικού χώρου.

❁ ΤΑ... ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ!
Αν ζούσε σήμερα ο ιδρυτής της Ν.Δ., αυτά τα «τσουτσέκια» που προαλείφονται για συνεχιστές του δεν θα είχαν καμία τύχη! Επί δύο μήνες «γάμπριζαν» ανά την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι μάλιστα για τον λίγο χρόνο που είχαν για προεκλογική καμπάνια! Μόλις έφτασαν στο «διά ταύτα» αποδείχτηκαν εντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν τις λεπτομέρειες τις οποίες, όπως λένε οι ίδιοι, τις είχαν αναθέσει σε ειδικούς που αποδείχτηκαν τελικά του κ...λου!

■ Η ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ...
Δεν ενδιαφέρει κανένα Έλληνα τι έκανε ή τι δεν έκανε ο Παπαμιμίκος. Εκείνο που ενδιαφέρει όλους είναι η ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπισε την κατάσταση η «τετράδα» των υποψηφίων που διεκδικούν να γίνουν και κυβερνήτες της ψωροκώσταινας, διότι έτσι την κατάντησαν!

❖ Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ...
Γελοιοποίησαν κάθε έννοια σωστής λειτουργία κι αυτής της κορυφαίας διαδικασίας που είναι η εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. Δεν μπόρεσαν να συνδέσουν 830 εκλογικά τμήματα μεταξύ τους για να γίνει νόμιμα η εκλογική διαδικασία. Είναι, λένε, θύματα της διαβεβαίωσης του Παπαμιμίκου ότι όλα λειτουργούν τέλεια. Οι ίδιοι και οι έκπρόσωποί τους ούτε που πήραν χαμπάρι τι τους ξημέρωνε την Κυριακή το πρωί γύρω στις 7 που οι Νεοδημοκράτες έτρεχαν να προλάβουν ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για να υποστούν ψυχρολουσία και τον διασυρμό της ζωής τους.

❁ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!
Να φύγει ο Παπαμιμίκος, ακούγεται απ’ όλες τις μπάντες! Και πού να πάει το παλικάρι έτσι όπως τα έκανε; Όμως δεν ήταν ο μόνος που έκανε ή δεν έκανε όσα έπρεπε. Οι πρώτες βολές για το συγκεκριμένο πρόσωπο και τα πρώτα μπινελίκια είχαν ακουστεί προ πολλού από τον Μεϊμαράκη όταν διεπίστωσε ότι ο εν λόγω «έκλεβε οπώρας»! Μάλιστα, ήταν τότε που η δική μας Άννα - Μισέλ είχε κατατρομάξει και είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ!

■ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ...
Ήταν, λένε, όργανο του Τζιτζικώστα ο Παπαμιμίκος, οπότε καμία εμπιστοσύνη δεν είχαν για αμερόληπτη στάση έναντι των άλλων υποψηφίων. Παρ’ όλα αυτά, του ανέθεσαν να βγάλει πέρα τη δουλειά, βρώμικη ή μη κι εκείνος κατάφερε να τα κάνει μαντάρα και να διασύρει την παράταξη που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής. Έχασε τρεις εκλογές σ’ ένα χρόνο η Ν.Δ. των... εκπαιδευόμενων μάγων και η πρωτοτυπία ήλθε με τις χαμένες εσωκομματικές εκλογές! Αυτό κι αν δεν είναι πρωτοτυπία σε παγκόσμιο επίπεδο! Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει ανάλογο προηγούμενο ακόμη και σε τριτοκοσμικές χώρες...

❖ ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΥ...
Δύο μήνες το πηγαινοέφερναν και όταν ήλθε η ώρα του «δια ταύτα» όλα πήγαν κατά διαβόλου! Τώρα ψάχνουν για «κεφάλια» που πρέπει να παρθούν, με πρώτο του Παπαμιμίκου! Άντε και να γίνει η καρατόμησή του, η ζημιά που έγινε στη Ν.Δ. θα αποκατασταθεί, με ποιους και πώς; Ήξεραν τον ρόλο που παίζει χρόνια τώρα ο Γραμματέας της Ν.Δ. και τον άφηναν ανεξέλεγκτο και είχαν τον δικό τους «μυστικό» λόγο που τον ανέχονταν.

❁ ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ...
Ο Α. Παπαμιμίκος είχε φιλοδοξίες κάποια στιγμή να κυβερνήσει ο ίδιος τη Ν.Δ.! Γι’ αυτό το λόγο είχε φτιάξει δικό του δίκτυο σε όλη τη χώρα και μέσω των προέδρων ή και στελεχών ΝΟΔΕ δημιουργούσε βάση εκκίνησης για το μεγάλο στόχο του. Κάτι δεν του έκατσε και για να πάρει εκδίκηση, αυτή την «ομάδα» την έκανε πεσκέσι σ’ ένα εκ των τεσσάρων υποψηφίων.

■ ΤΟ ΓΑΛΑ...
Τώρα, τι γίνεται τώρα; Το γάλα που χύθηκε υπάρχει τρόπος να μαζευτεί; Φυσικά όχι! Πρέπει ν’ αναληφθούν πρωτοβουλίες από πιο σοβαρά και υπεύθυνα στελέχη της Ν.Δ. Ο Κ. Καραμανλής έχει τον κύριο και πρώτο λόγο ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες για να διασώσει την κατάσταση. Η στάση του Βούδα δεν οφελεί ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξή του, ούτε τη χώρα που τραβάει το δικό της Γολγοθά λόγω της λειτουργίας της άλλης «παιδικής χαράς» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

❖ Η ΜΠΑΛΑ...
Μέχρι και ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στη Ν.Δ. εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πετάξει τη μπάλα από το δικό της γήπεδο που φυλλορροεί. Λίγο πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον και Πάκη επωνομαζόμενο και του ζήτησε να μεσολαβήσει στα άλλα κόμματα για μια «στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση».

❁ ΜΕΣΩ ΚΥΚΛΩΝ...
Κι εκείνος, ο Πάκης, διεμύνησε μέσω «κύκλων» του ότι εκλογές μέσα στο 2016 δεν πρέπει να γίνουν! Ποιος ζήτησε εκλογές και δεν το καταλάβαμε, κύριε Πρόεδρε; Συνήθως εκλογές ζητάει ο Αλέξης κι εσύ αντίρρηση δεν έχεις. Το απέδειξες δύο φορές!

■ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ...
Ζητάει στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση ο Αλέξης για να δέσει ακόμη πιο σφιχτά πισθάγκωνα τους Έλληνες. Άλλο λόγο δεν μπορεί να δει με καθαρό μάτι ο Έλληνας. Και πώς μπορεί να μεσολαβήσει ο Πάκης για κάτι τέτοιο όταν από τον θεσμικό του ρόλο δεν απορρέει κάτι τέτοιο; Δυτσυχώς η θέση του προέδρου της Δημοκρατίας είναι για κοινωνικού τύπου εκδηλώσεις και πέραν αυτών... ΟΥΔΕΝ!

❖ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Βέβαια, το θράσος του Αλέξη για στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση είναι μεγάλο και πολύ όψιμο, όταν ο ίδιος ούτε μία φορά δεν έδειξε συναίνεση σε κυβέρνηση σε εποχές αντιπολίτευσης. Μονίμως στα κάγκελα ήταν η Αλεξοπαρέα που τώρα στα ζόρικα ζητά από τον Πάκη να βάλει πλάτη.

❁ Η ΕΜΠΛΟΚΗ...
Έγραφα πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας στη Ν.Δ. να μην εμπλακούν οι βουλευτές κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ανακοινώνοντας την προτίμησή τους και κανενός δεν ίδρωσε τ’ αυτί. Άντε μαζέψτε τώρα αυτό το σκυλολόι που έχει στασιδιάσει στα ΜΜΕ και σκυλοτρώγεται για το ποιος είχε δίκιο ή άδικο και για το ποιος φταίει για όλο αυτό το ξεφτιλίκι.

■ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ...
Ανακατατάξεις χωροταξικές στην ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου που έφεραν γκρίνια. Αντί να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση πολιτών και αστυνομικών έκαναν την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη, με αποτέλεσμα να γίνει ένας κακός χαμός από την εφαρμογή του νέου χωροδιαγράμματος. Μάλιστα, ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε ότι πιάστηκε εξ’ απίνης με την κατάργηση του Αστ/κού Τμήματος Κατσικά.

❖ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
Κι άλλοι δήμαρχοι σ’ όλη την Ήπειρο γκρινιάζουν για τις αλλαγές και διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις της ΕΛ.ΑΣ. που ελήφθησαν χωρίς να ζητηθεί η δικής τους συμβολή. Η κατάργηση Α.Τ. σε Θεσπρωτικό και Λούρο και ο υποβιβασμός στην Πάργα έκαναν τους δημάρχους να αντιδράσουν και να μη δέχονται τέτοια μεταχείρηση.

• ΣΤΟ... ΜΕΪΝΤΑΝΙ!
• Στο... μεϊντάνι και ο Μάκης Βορίδης ως σώγαμπρος, κατά δήλωσή του. Μετά την ανοιχτή στήριξή του προς ΤΖΙΤΖΙ φυσικό ήταν να μπει κι εκείνος στο μάτι του κυκλώνα και μάλιστα ως νομικός σύμβουλος της εταιρίας - φάντασμα που ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει εκλογές στη Ν.Δ. Το σφάλμα του Μάκη ήταν που εντάχθηκε ως υπαρχηγός στον ΤΖΙΤΖΙ, ο οποίος φαίνεται να έφτιαξε πολλούς τέτοιους.
Ένας άλλος «σώγραμπρος» της Ν.Δ. ονόματι Θάνος Πλεύρης στο twitter παρομοίωσε την Ν.Δ. με μπουρδέλο, με τη διαφορά ότι τα μπουρδέλα είναι οργανωμένα! Αυτός ο άνθρωπος ήταν βουλευτής της Ν.Δ. μέχρι πριν ένα χρόνο και δεν έδειξε κανένα σεβασμό προς τον πολιτικό χώρο που τον φιλοξένησε.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.