ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!..
«Κοίτα να δεις που θα γίνει ο Κυριάκος Πρωθυπουργός» ακούγεται να λέγεται στην πολιτική πιάτσα εδώ και μια εβδομάδα! Η εκτίμηση αρχίζει να μεγαλώνει μετά την δημοσίευση των δημοσκοπήσεων όπου η Ν.Δ. του Κυριάκου πέρασε μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη με τέσσερις μονάδες διαφορά.

ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ...
Είχαμε γράψει κατά την προεκλογική περίοδο ότι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. είναι και ο εν δυνάμει επόμενος πρωθυπουργός. Ο κλήρος έλαχε στον Κυριάκο να παίξει αυτό το ρόλο και τον δρόμο προς την πρωθυπουργία θα τον χαράξει ο ίδιος με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που θ’ ασκήσει τα καθήκοντά του στην αντιπολίτευση.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!
Η εκλογή του Κυριάκου στην θέση του προέδρου στη Ν.Δ. έβαλε φωτιά σ’ όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα της χώρας. Καθημερινά εμφανίζονται πολιτικά πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους που βλέπουν με καλό μάτι την εκλογή Κυριάκου. Ένας τέτοιος που σκέφτηκε πολύ δυνατά και αποκεφαλίστηκε από την πρόεδρο Φώφη ήταν ο Γρηγοράκος! «Έσφαξε» ένα πρόβατο από το «κοπάδι» η Φώφη για να γλιτώσει τα υπόλοιπα, αν τα γλιτώσει.

ΣΚΕΨΕΙΣ...
Να πάμε σε συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ λέει η Φώφη και συμφωνεί ο Γιωργάκης που διέκοψε την παράδοση μαθημάτων για να ξανασχοληθεί με τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας! Είδατε που τελικά η σφίξη βγάζει λάδι, όπως έλεγαν στο χωριό μου; Μέχρι και τον Γιωργάκη ξύπνησε από τον λήθαργο ο Κυριάκος!

ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ...
Κάτι πήγε να πει ο Χάρης Θεοχάρης για επανίδρυση του «Ποταμιού» και ένας ψιλοχαμός έγινε και σ’ αυτό το κόμμα. Το ότι κι εκείνος δεν έδειξε ευχαριστημένος από την πορεία του «Ποταμιού» με τον Σταύρο επικεφαλής κάτι λέει που δεν κρύβει την αγωνία του για όσα δρομολογούνται σε όλους τους πολιτικούς χώρους πλην ΚΚΕ.

Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ...
Η μεγάλη αναταραχή γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ όπου τα κουδούνια κινδύνου βαράνε δυνατά και συνεχώς. Ο εκνευρισμός Υπουργών και στελεχών του δεν κρύβεται και δεν θα γλυτώσουν από εκείνο που φοβούνται. Όπως από το 4% το κόμμα έφτασε στο 36% και με την βοήθεια του Πάνου έγινε κυβέρνηση, έτσι σε λίγο θ’ αρχίσει η αποδόμηση κι αυτό άρχισε να φαίνεται από την απώλεια της μισής του δύναμης, κάτι που αποτυπώνεται σε δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως δημοσιότητας τρεις μέρες μετά τις εκλογές στη Ν.Δ.!

ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ...
Το ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται ν’ αποχαιρετίσουν την εξουσία φαίνεται από τους διορισμούς που κάνουν στο δημόσιο. Αυτό το έχει γράψει πριν εμού ο Υπουργός Σκουρλέτης στηλιτεύοντας διορισμούς τελευταίας στιγμής της προηγούμενης συγκυβέρνησης, γράφοντας ότι «λίγο πριν φύγουν διορίζουν». Μετά τον σύζυγο Καφαντάρη, τον αγαπητικό της Δούρου κι άλλων τέτοιων στελεχών ήλθε η σειρά ολόκληρου του σογιού του Ράπερ Γραμματέα της Νεολαίας από τη μάνα μέχρι τ’ αδέλφια και τα ξαδέλφια του! ξεχωρίζει ο διορισμός στη Διοίκηση Νοσοκομείου του χειροκροτητή σε ζεϊμπεκιά!

ΓΑΤΑΚΙΑ!..
Το ωραιότερο όμως ήλθε από τους ΔΝΤάδες: «Σας ζητήσαμε αγελάδα κι εσείς μας φέρατε μια γάτα», είπαν στον γίγαντα Κατρούγκαλο που ζει σ’ έναν δικό του άλλο κόσμο και δεν ξεχωρίζει την αγελάδα από τη γάτα!

Η ΥΓΕΙΑ...
Όσο πιο πολύ νοσεί η υγεία στη χώρα μας τόσο πιο πολλά νοσηρά φαινόμενα παρουσιάζονται καθημερινά στη νοσηλεία των Ελλήνων ασθενών που τρέμει η ψυχή τους μη πέσουν σε περιπτώσεις και καταστάσεις τέτοιες σαν εκείνες που καθημερινά ζούνε οι νεοέλληνες που αναγκάζονται να πάνε στα νοσοκομεία.

ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...
Καθημερινά τα φαινόμενα της αδιαφορίας, της αδυναμίας ή της σκοπιμότητας που ζουν συνάνθρωποί μας από την αντιμετώπιση εκ μέρους των στελεχών υγείας που όμως δεν παίρνουν την ανάλογη δημοσιότητα από... το φόβο των Ιουδαίων, όπως έλεγαν παλαιότερα. Το «Χατζηκώστα» φημίζονταν για την ανθρώπινη αντιμετώπιση των ασθενών παρά τις αντιξοότητες κι έτσι το αντιμετωπίζαμε κι εμείς όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τον τελευταίο όμως καιρό παρατηρούνται γεγονότα που καθόλου δεν τιμούν όσους ασχολούνται στο Νοσοκομείο αυτό.

ΟΙ ΔΥΣΤΡΟΠΙΕΣ...
Πριν από καιρό πληροφορηθήκαμε ότι νοσηλεύτρια τα... έτσουζε εν ώρα υπηρεσίας και πρόσφατα μάθαμε ότι διάφοροι γιατροί δυστροπούν στην παροχή υπηρεσιών και επικαλούνται διάφορους λόγους οι οποίοι πότε ευσταθούν και πότε ξεπερνούν τα εσκαμένα. Παράδειγμα κακό αυτό που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα όταν δεν υπήρχε αναισθησιολόγος να προσφέρει υπηρεσία σε ασθενή που είχε προγραμματιστεί για εγχείρηση. Ως... διά μαγείας δεν περίσσευαν ή εξαφανίστηκαν οι αναισθησιολόγοι και ο ασθενής, ενώ ετοιμάστηκε για την επέμβαση, αυτή δεν έγινε την καθορισμένη ώρα και ημέρα. Μόνο όταν το θέμα έφτασε σε δημοσιογραφικά γραφεία και σε Εισαγγελέα τότε ως... διά μαγείας ξανά βρέθηκαν αλλά την επόμενη μέρα!

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!
Τέτοια φαινόμενα παρουσιάζονται καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία όμως μένουν στο σκοτάδι διότι τηρείται σιγή ιχθύος από τους παθόντες και τους συγγενείς, οπότε αυτά πολλαπλασιάζονται και πολλές φορές φτάνουν στα όρια των εκβιασμών. Έχουν φτάσει δε οι εγχειρήσεις στα δημόσια νοσοκομεία να στοιχίζουν ακόμη και περισσότερο από εκείνες στα ιδιωτικά θεραπευτήρια!

ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ!..
Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει σκάσει φακελάκι και να μην το κρατάει μυστικό. Όταν μιλάμε για φακελάκι δεν εννοούμε το φιλοδώρημα που μπορεί κάποιος ασθενής να δώσει σ’ ένα γιατρό από ευχαρίστηση διότι του έσωσε τη ζωή, αλλά για τους εκβιαστές γιατρούς που δεν σε βάζουν χειρουργείο αν δεν τα έχεις ακουμπήσει πριν ντάγκα - ντάγκα και που, λένε, ότι τα μοιράζονται με τον αναισθησιολόγο που δίνει την «αναισθησία» με την οποία χαρακτηρίζονται οι ίδιοι πολλές φορές.

ΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ...
Εκεί που γίνεται το μεγάλο πάρτυ είναι στις καισαρικές! Λίγες γυναίκες φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους με φυσιολογική γέννα. Για το καλό της μητέρας και του μωρού επιβάλλεται η καισαρική κι αυτό γίνεται με το κάτι παραπάνω στα δημόσια νοσοκομεία μας. Θα είχε ενδιαφέρον να μας δώσουν στατιστικά στοιχεία τα νοσοκομεία και ο Ιατρικός Σύλλογος για το πόσες φυσιολογικές γέννες έχουμε σε σχέση με τις καισαρικές.
Ο ΟΡΚΟΣ...
Είναι πολύ μεγάλο το ζήτημα της υγείας στη χώρα μας που στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική προσφορά του νοσηλευτικού και ιατρικού δυναμικού που σέβονται τον όρκο τον οποίο έχουν δώσει και υπάρχουν τέτοιοι οι οποίοι όμως καπελώνονται συνήθως από τους επιτήδειους. Δέστε ποιοι εμπλέκονται στις λίστες των εκατομμυριούχων που έβγαζαν τα λεφτά μαύρα στο εξωτερικό και δέστε κι εκείνους που μάχονται να βγάλουν τον επιούσιον και τους κυνηγούν οι Τράπεζες για τις απλήρωτες δόσεις των στεγαστικών δανείων.

ΟΙ «ΠΑΡΑΝΥΧΙΔΕΣ»...
Με αφορμή λοιπόν τα δύο περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποτελούν την «παρανυχίδα» σε όσα συμβαίνουν στο σύστημα υγείας στη χώρα, είπαμε να μην τα αφήσουμε ασχολίαστα με την ελπίδα ότι μπορεί να περισώσουμε ότι μπορούμε, αν και δεν έχω και πολλές ελπίδες. Κι επειδή το «Χατζηκώστα» στερείται διοικητή λόγω αποκαθήλωσής του, υπεύθυνη να μας δώσει δημόσια εξηγήσεις είναι η εκτελούσα χρέη διοικητού Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας αναισθησιολόγος στην ειδικότητα. Είχε υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα συμβάντα και εμείς δικαίωμα να μάθουμε τι συμβαίνει. Η σιωπή δεν προσφέρει καλή υπηρεσία σε όλο το δυναμικό του Νοσοκομείου, το οποίο, όπως και να κάνουμε, έχει καλή φήμη όσον αφορά την συμπεριφορά των περισσότερων εργαζομένων που η συντριπτική πλειοψηφία αυτών μοχθεί και μάχεται για την περίθαλψη όλων όσων καταφεύγουν στο «Χατζηκώστα».

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Να καταλάβω εγώ ο αφελής και κακός σχολιαστής που πίκρανα τον Υποστράτηγο Καραΐτση της Επιθεώρησης Ηπείρου της ΕΛ.ΑΣ., απολογισμό έργου του 2015 ή απολογισμό και καταλογισμό παραπόνων έκανε στη συνέντευξη τύπου που κατ’ επιλογή παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ;

ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ!
Πληγώθηκε βαριά ο κ. Υποστράτηγος που κυρίως η στήλη σχολίασε τον ανασχεδιασμό που έκανε με την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζούφη κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε η δεύτερη στο μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννενα. «Δεν έκανα ούτε κάνω πολιτική σε όλη μου τη σταδιοδρομία στο Σώμα», είπε ο Υποστράτηγος του οποίου δεν αμφισβητήσαμε την αξιοσύνη στο Σώμα, διότι δεν γνωρίζουμε και πολλά για την σταδιοδρομία του.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ...
Εμείς σχολιάσαμε την δεδομένη στιγμή που ο ίδιος ως «πολιτικό πρόσωπο» σχολίασε δυσμενώς την κατάσταση στην ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 10 χρόνια και μάλιστα ενώπιον της βουλευτού, η οποία δεν είχε κανένα λόγο να μη συμφωνήσει και να μη χαρεί για το προηγούμενο μπάχαλο στην ΕΛ.ΑΣ., την οποία προφανώς υπηρέτησε από πολλές υπεύθυνες θέσεις ο κ. Καραΐτσης μέχρι να γίνει Υποστράτηγος και να τοποθετηθεί στη σημερινή υπεύθυνη θέση στην Ήπειρο, την οποία κατά τον απολογισμό που έκανε για το 2015 θωράκισε από πάσης φύσεως εκνόμων πράξεων!

Ο... ΜΠΑΡΜΠΑΣ!
Κανένας δεν είπε να μην εφαρμόσει τις διαταγές του αρμόδιου υπουργείου περί αναδιάταξης των υπηρεσιών, με την οποία, κατά τη γνώμη των ανωτέρων του θα γίνει καλύτερη αστυνόμευση όπως π.χ. εκείνη που μάθαμε ότι έγινε σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας όπου, όταν μπήκε ο υπουργός και αλώνιζε τα γραφεία τους άκουσε μια φωνή φύλακα: «Πού πας εσύ ρε μπάρμπα»; Τόσο καλή είναι η αναδιάρθρωση που αφήνει ολόκληρες περιοχές αφύλακτες για να υπερηφανεύονται οι «μανδαρίνοι» του Αθηναϊκού κράτους ότι κάτι σπουδαίο έκαναν!

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ...
Ο κ. Καραΐτσης και ο κάθε Καραΐτσης όταν στους ώμους βάλει «πλατίνα» μετατρέπεται εκ των πραγμάτων σε πολιτικό πρόσωπο και οι πράξεις του σε μεγάλο βαθμό μετατρέπονται σε πολιτικές. Αυτές τις πολιτικές πράξεις σχολιάζουμε και μάλιστα έχουμε την υποχρέωση να το κάνουμε, έστω κι αν αυτές δεν αρέσουν στους ασκούντες την εξουσία. Μη διαμαρτύρεται λοιπόν ο κ. Καραΐτσης και στο εξής θα πρέπει να συνηθίσει τα σχόλια, αν και στις επικείμενες κρίσεις αξιολογηθεί ικανός για ανώτερα κλιμάκια.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...
Στο κάτω - κάτω, η στήλη ήταν εκείνη που πρότεινε να αξιολογηθούν οι ικανότητες και οι θέσεις που εκφράζει δημόσια για το κακό δεκαετές παρελθόν της ΕΛ.ΑΣ. και για το ευοίωνο μέλλον της και να τον προάγουν στον βαθμό του αρχηγού της Αστυνομίας, κάτι στο οποίο έχει παράδοση η Περιφέρεια Ηπείρου. Αυτό το ευχόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για να του δοθεί η ευκαιρία επί δεύτερης φοράς αριστεράς και όπου το ευρώ είναι δυσεύρετο να εκσυγχρονίσει την ΕΛ.ΑΣ. εν μία νυκτί κατά πώς εκείνος γνωρίζει και δύναται!

ΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ...
Τώρα πώς να μη κάνω εγώ συνειρμούς τέτοιους που να έχουν άμεση σχέση με τις επικείμενες κρίσεις και να τις συνδέσω με τον απολογισμό της ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου που έγινε διά στόματος Υποστρατήγου Καραΐτση. Ένας απολογισμός που μειώνει την εισαγωγή χασίς, επειδή η Αλβανική Αστυνομία εμποδίζει την καλλιέργεια στο Λαζαράτι και καλλιεργείται αυτό στην Ελλάδα όπου η Αστυνομία προφανώς αδυνατεί να την εμποδίσει! Τι άλλο θ’ ακούσουμε!

ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ...
Και για να κλείνουμε με τον κ. Καραΐτση και πριν του ευχηθούμε καλή συνέχεια, να του επισημάνουμε ότι τα «νέα» για την συνάντηση ανασύστασης της ΕΛ.ΑΣ. και για τη δεκαετή ταλαιπωρία της τα μάθαμε από τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζούφη η οποία δεν έκανε τίποτα άλλο από το να δημοσιοποιήσει τα όσα ο ίδιος της εκμυστηρεύτηκε! Θα έπρεπε λοιπόν να τα βάλει και μαζί της κι όχι με τον Τύπο που έκανε τις παρατηρήσεις του όπως αυτό επιβάλλει το καθήκον. Δεν το τόλμησε όμως και προχθές ενώπιον της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε κεραυνούς εναντίον των... ενοχλητικών δημοσιογράφων, μεταξύ αυτών και του υπογράφοντος που είχε την τιμητική του χωρίς να γνωριζόμαστε!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.