ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ!..
Αυτή είναι συνέπεια! Αυτή που αποκάλυψαν δύο Υπουργοί της Κυβέρνησης, Κουρουμπλής - Μπαλάφας κατά την πρόσφατη έκτακτη εμφάνιση στα τηλεοπτικά παράθυρα όπου έδωσαν παραστάσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. «Ουδέποτε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκαν στους αγρότες ότι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια επί ημερών τους», είπαν και οι δύο μ’ ένα στόμα και απεσύρθησαν στα ενδότερα μέχρι την επόμενη παράστασή τους. Για συμπαράσταση να μη γίνεται λόγος!

ΟΥΔΕΠΟΤΕ!..
Έτσι λοιπόν! Ουδέποτε έδωσαν υποσχέσεις για καλύτερες μέρες! Και τότε πώς στο διάβολο έγιναν Κυβέρνηση; Πώς στο διάβολο οι Έλληνες και δη οι αγρότες τους είπαν δυο φορές ΝΑΙ σ’ ένα χρόνο και ένα ΟΧΙ που μεταφράστηκε τεχνηέντως σε ΝΑΙ; Τέτοιος μαζοχισμός τελικά από τους Ελληναράδες που δεν κάθεται μύγα στο σπαθί τους; Τέτοιος μαζοχισμός που έτσι και δεν έχουν Κουρουμπλή στην Κυβέρνηση νοιώθουν ένα απέραντο κενό μέσα τους;

ΞΑΦΝΙΚΑ!..
Ούτε μνημόνιο είχε υποσχεθεί ότι θα υπογράψει ο Αλέξης! Αυτό υπογράφτηκε... μόνο του ξαφνικά κι ένα πρωί του Αυγούστου μετά από άγριο ξενύχτι! Μαζί το υπογράψαμε και μαζί πρέπει να το εφαρμόσουμε, λένε τώρα οι διάφοροι Κουρουμπλήδες που επιστρατεύτηκαν το τελευταίο διάστημα για να υποστηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική! Αν δεν κάνω λάθος, ο Κουρουμπλής έχει υπογράψει δύο μνημόνια, ένα επί Γιωργάκη κι ένα επί Αλέξη!

ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ!..
Στην αρένα έριξαν κι εκείνη την έρμη την Αυλωνίτου που έχει κόψει τον άλυσο και γυρίζει από κανάλι σε κανάλι και «γαυγίζει» ασύστολα. Μέχρι στην γνωστή Αννίτα έφτασε η χάρη της που, ως είναι γνωστό, δεν έχει αφήσει σούργελο που να μη το μαζέψει στην εκπομπή της! Είχε προηγηθεί σοβαρή ανάλυση από τον «μάνατζερ» της Τζούλιας όπου το φιλοθεάμον κοινό απόλαυσε πολιτική αντιπαράθεση τέτοια, που τύφλα να’ χουν οι τσοπανοσκυλοκαυγάδες με κάτι κοκονάκια!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...
Παράσταση, ζωντανή, δόθηκε στην Πλατεία Συντάγματος με είκοσι τρακτέρ, με αρκετούς Κρητικούς που έκαναν την απόβαση της Κρήτης και με άλλους Αθηναίους συμπαραστάτες! Η παράσταση κράτησε μια νύχτα, μια απογευματινή και μία πρωινή. Αυτό ήταν! Μέχρι και ο γνωστός Μπούτας, αφού έδωσε τη δική του παράσταση στο Σύνταγμα, επέστρεψε στην Καρδίτσα ως τεράστιος νικητής! Λίγο έλειψε οι Καρδιτσιώτες να ρίξουν τα... τείχη από την μεγάλη επιτυχία εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη! Πώς αλλιώς γράφεται η λέξη «λαγός», ρε παιδιά;

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ...
Και συ, λαέ βασανισμένε, μη ξεχνάς τον φασισμό! Αν δεν είναι ένα είδος φασισμού αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια, τότε τι είναι φασισμός; Η με το ζόρι εξαθλίωση των ελλήνων έξωθεν και έσωθεν χωρίς να μπορεί να αντιδράσει ο λαός σε κάθε πίεση που δέχεται με το πρόσχημα να μπει μια τάξη έτσι γενικώς και αορίστως! Δεν είναι φασισμός που σε αναγκάζουν να δέχεσαι διάφορους πικραμένους από Ασία - Αφρική και να σου αλλάζουν τα σύνορα; Δεν είναι φασισμός το να αποφασίζει και να διατάζει ο Υπουργός για το πώς θα ενημερώνεται ο Έλληνας;

ΤΡΕΧΟΥΝ!..
Τρέχουν και δεν φτάνουν οι καναλάρχες για το ποιος θα είναι ο τυχερός για ν’ αποκτήσει άδεια. Κάποιοι παρεδόθησαν άνευ όρων και κάποιοι άλλοι ρίχνουν «τουφεκιές» στον αέρα για εκφοβισμό. Οι ίδιοι ήταν εκείνοι που πλιατσικολογούσαν όλα τα χρόνια της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης και μόλις τολμούσε κανείς να σκεφτεί να τους χαλάσει το χατήρι, νάτοι οι καναλάρχηδες να στήνουν πολέμους και να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις!
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ...
Αν το δει κάποιος ψυχρά και ορθολογικά το ζήτημα, κάποτε έπρεπε να μπουν κανόνες σ’ αυτό το παιχνίδι. Να γίνει ξεσκαρτάρισμα κι όχι απαγόρευση στην πολυφωνία. Το ότι σκούζουν σήμερα οι Βαρώνοι των ΜΜΕ βάζοντας μπροστά τους εργαζόμενους είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και έφτασαν τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 36%. Ήταν οι ίδιοι που ανακάλυπταν σκάνδαλα στο Βατοπέδι την εποχή του Κ. Καραμανλή.

ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ...
Γιατί να τους λυπηθεί κανείς τώρα που σκούζουν με το πρόσχημα ότι θα χαθεί ο πλουραλισμός στην ενημέρωση; Τώρα που υπάρχει το διαδίκτυο σιγά μην περιμένει κανείς Έλληνας να ενημερωθεί από τον κάθε Αυτιά που σε κάθε ευκαιρία αλλάζει «κοστούμι» για να υπηρετήσει την φωνή του κυρίου του και όχι την φωνή του πολίτη. Βάζουν τους εργαζόμενους μπροστά που τους έχουν αναγκάσει να εργάζονται σε συνθήκες... Ουγκάντας για να εξασφαλίζουν τις εργολαβίες οι μεγαλοεργολάβοι της διαπλοκής, οι οποίοι, μόλις πάρουν τις δουλειές, θέλουν κι άλλες κι άλλες κι άλλες, με αποτέλεσμα να μη τελειώνουν καμία και να μπαίνουν στα πανω-προίκια!

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ...
Πήγε να απομπλέξει την ενημέρωση από το πλιάτσικο ο Κ. Καραμανλής με τον γνωστό βασικό μέτοχο και τα πήρε όλα πίσω με τους φωστήρες τότε Παυλόπουλο - Ρουσόπουλο. Μόλις πήγαν ν’ αγγίξουν Κοντομηνά - Μπόμπολα αμόλυσαν τα «μαντρόσκυλά» τους τ’ αφεντικά και άρχισαν τα άλλα κόλπα, με κάποιους... να γίνονται τιμητές της νομιμότητας, όταν ήταν γνωστό ότι ήταν βουτηγμένοι στους «βούρκους»!

ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ...
Ποιος δεν θυμάται το καλοκαίρι του 2007 το ολοκαύτωμα της χώρας για το οποίο τα κανάλια είχαν στήσει πάρτυ και «απολάμβαναν» το καμμένο τοπίο και τον χαμό τόσων ανθρώπινων ζωών. Ήταν η αρχή του τέλους του Καραμανλή, ο οποίος προχθές στην ψηφοφορία δεν έδωσε το «παρών» και ξέρει καλά εκείνος τον λόγο που το έκανε αυτό.

ΟΙ ΣΠΑΡΑΓΜΟΙ...
Μ’ αυτά που γράφω δεν υποστηρίζω την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά δεν μπορώ ν’ αντέξω το... κλάμα και τον σπαραγμό των διαπλεκόμενων που μου θυμίζουν τον πατροκτόνο που ζητούσε από το δικαστήριο να τον λυπηθεί διότι ήταν ορφανό παιδί. Αυτοί που διαμαρτύρονται σήμερα ήταν οι υπερθεματιστές του Αλέξη χθες και τρεις φορές μέσα σ’ ένα χρόνο τους έγινε απαραίτητος!

ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ;
Το βέβαιο είναι ότι δεν θα αλλάξει ούτε ο Αλέξης με τον Παππά το τηλεοπτικό τοπίο είτε γιατί δεν θα μπορέσουν, είτε γιατί δεν θα προλάβουν. Έχουν τόσες άκρες οι «σωτήρες» που ξανά με τους ίδιους θα έχει να κάνει η Ελληνική κοινωνία που έχει ένα σωρό άλλες κακομοιριές ν’ ασχοληθεί. Η αλήθεια είναι πως θα χαθούν κάποιες θέσεις εργασίας που δεν έχουν να κάνουν με τη διαπλοκή κι αυτό είναι βαρύ πλήγμα για τον καθένα απ’ αυτούς. Αλλά υπάρχουν τόσα εκατομμύρια Ελλήνων που έχουν χάσει τη δουλειά τους και τα «κανάλια» σιωπούν. Γι’ αυτούς δεν θα νοιαστεί κανείς;

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ!
Ούτε μία θέση στις ΜΕΘ στα δύο Νοσοκομεία της πόλης για την νοσηλεία μωρών από τον ιό της γρίπης, με αποτέλεσμα δύο φορές να μεταφερθούν αυτά με C130 σε νοσοκομεία της Αθήνας. Τουλάχιστον 100.000 ευρώ κοστίζει μια τέτοια μεταφορά ασθενούς, ενώ με αυτά ή και λιγότερα χρήματα θα έφτιαχναν ειδική μονάδα για νεογνά στην πόλη μας! Χρειάζεται πολύ μυαλό για κάτι τέτοι;

ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!..
Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πέρασαν τα δύο τροχόσπιτα που μετέφεραν βαρύ οπλισμό και οι οδηγοί τους συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη! Στο ενδιάμεσο δεν υπήρχαν ελεγκτικοί μηχανισμοί να πάρουν και την δόξα να φανούν και χρήσιμοι! Βλέπετε, τα μπλόκα είναι πιο σπουδαία υπόθεση, κάτι που οι συλληφθέντες το εκμεταλλεύτηκαν.

ΦΕΥΓΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ!
Έβλεπα τους αστυνομικούς στην Αθήνα να τρέχουν να σωθούν από τους μαγκουροφόρους της Κρήτης και αναρωτήθηκα ποιος αποφάσισε να βάλει αυτά τα παιδιά σε τέτοιους κινδύνους! Δεν ήταν το καλύτερο θέαμα. Ίσως αυτή τη στιγμή να έχουν γίνει οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και ο Δημ. Τσακνάκης να έχει παραχωρήσει τη θέση του σε Ηπειρώτη. Για την τύχη του Γ. Καραΐτση να μη κάνω λόγο και είτε μείνει, είτε φύγει στη μνήμη μας θα μείνει από την περιβόητη συνέντευξη - απολογισμό που έκανε, όπου μας είπε ότι το χασίς παράγεται στη χώρα μας επειδή οι Αλβανοί Αστυνομικοί σφράγισαν τα σύνορα. Επίσης, θα τον θυμόμαστε από τον ανασχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. που προετοίμασε με την κ. Τζούφη, στην οποία εκμυστηρεύτηκε ότι τα προηγούμενα δέκα χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. δεν πέρασε και τα καλύτερά της!

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ...
«Είμαστε δυνατό ζευγάρι και δεν πρόκειται να μας χωρίσει κανείς»! Το είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του παρομοιάζοντας την συνεργασία του με τον Αλέξη σαν το ζευγάρι της γειτονιάς που προσπαθούν να το χωρίσουν οι γείτονες! Άντε και καλούς... απογόνους από μας!

ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ!..
Είπαν να γιορτάσουν με νέο ξεκίνημα οι νεολαίοι της Ν.Δ. στην πόλη μας και τελικά η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας έγινε αφορμή να βγάλουν τα εσώψυχά τους οι υποτιθέμενοι μουσαφιραίοι. Λίγο πριν γιορτάσουν το έμπα της νέας χρονιάς, λίγο πριν το Πάσχα, οι ΟΝΝΕΔίτες, όλα έγιναν μπάχαλο στην Αθήνα! Θύμωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ένας Ιωαννίδης, συνδαιτημόνας του Λάκη Λαζόπουλου, και παραιτήθηκε, οπότε πάει ο πρώτος!

ΘΥΜΩΣΕ!..
Θύμωσε, λέει, ο κύριος αυτός διότι προκήρυξε εκλογές στην ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος χωρίς να ρωτήσει αυτό τον «φωστήρα» και έκοψε τα από «τέτοια» του όπως έκανε κι ένας αγάς τον καιρό της Τουρκοκρατίας. Δεν ήλθε ο Σάκης και οι ΟΝΝΕΔίτες ήταν έτοιμοι να κάνουν... δημόσιο χαρακίρι από τον καϋμό τους!

ΚΙ Ο ΜΠΑΚΟΛΑΣ...
Από κοντά να κι ένας Μπακόλας που κι εκείνος θύμωσε πάρα πολύ από την απόφαση του Κυριάκου που δεν άφησε την ΟΝΝΕΔ του Σάκη να ολοκληρώσει το έργο της! Ποιο έργο; Αλλά λέμε τώρα. εκείνος κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα και τα’ ριξε στο νέο σύστημα που πάει να εφαρμόσει ο Κυριάκος!

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ...
Αλλά το θέμα μας είναι η κοπή της πίτας της ΟΝΝΕΔ, η οποία μετατράπηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών των γαλάζιων της Αθήνας. Ήταν να έλθει ο Άδωνις, ο οποίος τελικά ματαίωσε την επίσκεψη διότι έπρεπε να μείνει στην Αθήνα επιφυλακή για τον φόβο των αγροτών.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Εκεί που τα πράγματα στη Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο αποκτούν έντονο ενδιαφέρον είναι η προετοιμασία για εσωκομματικές εκλογές εν όψει του συνεδρίου. Ονόματα υποψηφίων πέφτουν στο τραπέζι και οι «σωτήρες» αρχίζουν να σκάνε μύτη. Προϋπόθεση οι υποψήφιοι να είναι αυστηρά ΚυριακοΜητσοτακικοί. Το μόνο που απομένει είναι να κάνει την εμφάνισή της η γνωστή μας Βίκυ Ευταξά, η οποία είχε αναλάβει την εκλογική εκστρατεία του Κυριάκου στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Στη δεύτερη μάλλον την είχε αποσύρει για λόγους που δεν τους μάθαμε ποτέ. Μάλιστα, διαδίδεται ευρέως ότι τα Μητσοτακικά νήματα κινούνται από χειρουργική κλινική του ΠΠΓΝΙ που εν μία νυκτί βάφτηκε ως βέρα Μητσοτακική κι έκτοτε τρέχει πολύς κόσμος να πάρει την ευχή της! Έχουμε να δούμε και να ζήσουμε πράγματα!..

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ...
Από το Μέτσοβο θα είναι ο νέος κομματικός περιφερειάρχης της Ν.Δ. στην Ήπειρο. Μ’ αυτόν τον διορισμό ο Κυριάκος θέλησε να ευχαριστήσει τους Μετσοβίτες για την περιποίησή τους προς το πρόσωπό του κατά την πρώτη ψηφοφορία, όπου τον έφεραν στην δεύτερη θέση της προτίμησής τους! Μητσοτάκης είναι αυτός, δεν ξεχνά φίλους, χωρίς να παίρνουμε και όρκο!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...
Ούτε ΑΕΚ, ούτε Ολυμπιακός είμαι, οπότε το ενδιαφέρον ειναι εντελώς ποδοσφαιρικό. Η νίκη της ΑΕΚ που έκοψε το σερί των νικών του Ολυμπιακού ήταν έγκλημα καθοσίωσης και ο διαιτητής Καλογερόπουλος θα υποστεί τα επίχειρα που τόλμησε να παίξει 50-50 τις δύο ομάδες. Αυτό το «έγκλημα» το διεπίστωσε ο εξ Ιωαννίνων παρατηρητής Δ. Κύρκος που με την έκθεσή του στέλνει για κάμποσο καιρό στα αζήτητα τον Καλογερόπουλο. Τι είδε περισσότερο ο Κύρκος απ’ ότι είδε ολόκληρη η Ελλάδα πλην ορισμένων Ολυμπιακών; Το ότι ο ίδιος είχε πληρώσει την ήττα του ΟΣΦΠ από τον Αστέρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρασύρει κι άλλο κόσμο σε τέτοιου είδους περιπέτειες.

ΣΤΗ ΧΑΓΗ...
Άλλο και τούτο πάλι με τους Τσάμηδες! Έβαλαν το θέμα επιστροφής στο δικαστήριο της Χάγης, με την Ελλάδα να παρακολουθεί το ζήτημα ως να μη την ενδιαφέρει. Όχι πως θα έχουν καμία τύχη, αλλά σε δουλειά να βρίσκονται. Θα μου πείτε ότι πριν λίγες μέρες ήλθε στα Γιάννενα βουλευτής Αλβανός και εντελώς ανενόχλητος έβαλε θέμα «Τσάμηδων» κι επειδή η στήλη του έκανε την δέουσα «περιποίηση» έγινε αντικείμενο δυσμενούς σχολιασμού, χαρακτηρίζοντάς μας ως ανιστόρητους! Δυστυχώς γι’ αυτούς, την συγκεκριμένη ιστορία την γνωρίζουμε καλά και καλό είναι να μη μας προκαλούν και τα θυμηθούμε όλα!
ΤΟ ΟΡΑΜΑ...
Ξαναβάζουν το θέμα μεγάλης Αλβαναίας οι Αλβανοί του Έντι Ράμα μέσω των «Τσάμηδων» που ήταν πάντοτε ανεπιθύμητοι από τους υπόλοιπους Αλβανούς. Με την προσφυγή στη Χάγη ζητούν να επιστρέψουν στα εδάφη της Θεσπρωτίας τα οποία είχαν εγκαταλείψει διότι δεν θα μπορούσαν να συμβιώσουν με τους υπόλοιπους Έλληνες της περιοχής από την συμμετοχή τους σε εγκληματικές πράξεις στο πλάι των Γερμανών...

Ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ...
Βάζουν εκείνοι θέμα «Τσάμικο» κι εμείς οι Ελληναράδες ξεχνάμε το «Βορειοηπειρωτικό», κάτι που έκαναν και κάνουν όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ο τελευταίος πατριώτης που έβαζε θέμα Β. Ηπείρου ήταν ο Σεβαστιανός, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά το ζήτημα και ο οποίος πέθανε μ’ αυτόν τον καϋμό!

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ!..
Πάνω σ’ αυτή την τούρλα σκάει μύτη και η Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία λέγεται ότι είναι απογοητευμένη από τον Αλέξη για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί άφησε να σέρνεται η φήμη για «παντρειά» του γιού της και δεύτερον, δεν την «πολυπαίζει» τώρα τελευταία! Για το μεν πρώτο «πλήρωσε» καταχωρήσεις στον Τύπο που αποκαθιστά την τιμή της οικογένειας. Για το δεύτερο περιμένει στην γωνία να δει τι θα κάνει και πώς θα το κάνει στην απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.
Πριν ένα χρόνο, δηλαδή στις 25 Γενάρη η κυρία Γιάννα από τις σουίτες ουρανοξύστη στη Βοστώνη άκουγε τις φωνές και τους αλλαλαγμούς των Ελλήνων από την εκλογή αριστερής Κυβέρνησης της χώρας που λέγεται Ελλάδα! Τώρα προφανώς έπαψε να ακούει φωνές χαράς αλλά φωνές εξαγριωμένων αγροτών και είπε να το... στρίψει αφού βάλει στο χέρι καμιά τηλεοπτική άδεια.


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.