ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Ενοχλήθηκαν άλλοι σφόδρα, άλλοι ηπιότερα, κάποιοι όψιμοι Νεοδημοκράτες και όψιμοι Μητσοτακικοί για όσα έγραφα την περασμένη Τετάρτη στη στήλη με αφορμή τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αλλά και εν όψει των εσωκομματικών εκλογών στις οποίες υπάρχουν διάφοροι «σωτήρες» με εντολή άνωθεν. Γραμμή την οποία θέλει να λέει ότι την μεταφέρει η φίλη μου η Βίκυ Ευταξά σε συνεργασία μ’ ένα χειρουργό που έχουν αρχίσει τις «καρδιολογικές» χειρουργικές επεμβάσεις στη Ν.Δ. του Κυριάκου! Αλήθεια, τόσο βαριά νοσεί αυτή η παράταξη που χρειάζεται τέτοιου είδους «επεμβάσεις»;

• ΑΡΕΣΤΟΙ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΙ...
Ενοχλημένη φαίνεται να είναι και η «Συγγρού» απ’ όσα έγιναν στην περιοχή μας και απ’ όσα γίνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας με το νέο σύστημα που πάει να εγκατασταθεί από κάποιους νεοΚυριακικούς! Τα γραφόμενα της στήλης έφτασαν μέχρι τον Κυριάκο ο οποίος δεν συμφωνεί με όσους σκέφτονται και συμπεριφέρονται ρεβανσιστικά δημιουργώντας την καθαρόαιμη φυλή των «προεδρικών» χωρίς ν’ αντιλαμβάνονται ότι άλλο πράγμα οι αρεστοί κι άλλο πράγμα οι ωφέλιμοι...

❁ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ...
Σταυροδρόμι πολιτισμών και η Ήπειρος η οποία καλείται να φιλοξενήσει χιλιάδες της γης κολασμένους που θα διοχετεύσει η Κυβέρνηση. Γράφω σταυροδρόμι πολιτισμών για να μειώσω το βάρος που θα κληθεί να σηκώσει και η περιοχή μας εν όψει των κλειστών συνόρων στην υπόλοιπη Ελλάδα.

■ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
Ένας χρόνος αριστερά έφτανε για να μη μείνει... κολυμπηθρόξυλο όρθιο. Σε πρώτη φάση άνοιξαν το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας δίνοντας το σύνθημα στους «απέναντι» ότι είμαστε χώρα «μπάτε σκύλοι αλέστε»! Άνοιξαν την Αμυγδαλέζα και ήταν σαν να άνοιξε η γη να καταπιεί την Ελλάδα, της οποίας δεν έφταναν τα κουσούρια των μνημονίων και τώρα με την πολιτική της κυρα-Τασίας καλείται και η Ήπειρος να υποστεί τα επίχειρα της ψευτοαριστεράς.

❖ Ο... ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!
Μόλις προχθές ανακοίνωσε ο μεγάλος πατριώτης Πάνος Καμμένος ότι η Ήπειρος θα φιλοξενήσει μετανάστες για να συμπληρώσει την φτώχεια και την εγκατάλειψη. Από την Φιλιππιάδα μέχρι το Καλπάκι και μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι «μουσαφιραίοι» θα αναζητούν την τύχη τους. Ο «πατριώτης» Πάνος που νεκρός θα ασπάζονταν τα μνημόνια και δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να επιτρέψει σε πάσης φύσεως «εισβολείς» να περάσουν στη χώρα μας τώρα τρέχει να προετοιμάσει στρατόπεδα! Μόνο 856.000 «εισβολείς» σε περίοδο ειρήνης εισήλθαν στη χώρα, σε αντίθεση με το 2014 που εισήλθαν 77.163! Κάντε συγκρίσεις, ζυγίστε τον πατριωτισμό του «ζευγαριού» Αλέξη - Πάνου και υπολογείστε σε ποια χώρα ζούμε!

❁ ΑΓΝΟΙΑ...
Άγνοια δηλώνουν οι Αυτοδιοικητικοί στην Ήπειρο για το τι ετοιμάζει η Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό! Όποιον Δήμαρχο να ρωτήσεις, ακόμη και τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, όλοι τους αρνούνται ότι έχουν συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Άρα ό,τι προγραμματίζεται για την νέου τύπου «ανάπτυξη» για την Ήπειρο γίνεται γι’ αυτήν χωρίς τους Ηπειρώτες.

■ Η ΘΛΙΨΗ...
Από την άλλη μεριά, βλέπει κανείς αυτές τις ανθρώπινες ψυχές να ψάχνουν κάτι πρώτα για να σώσουν το κεφάλι τους και μετά αν τους έλθει κάτι καλύτερο, καλώς να έλθει. Νιώθεις θλίψη μόνο στη θέα αυτών των μικρών παιδιών, άλλα βυζανιάρικα κι άλλα λίγο μεγαλύτερα, να δίνουν αγώνα επιβίωσης και διαβίωσης. Βλέπεις γυναίκες και άντρες πάσης ηλικίας να αντιμετωπίζουν μια άλλη πραγματικότητα η οποία έχει να κάνει με τον πολιτισμένο κόσμο της Ευρώπης που κλείνει τα σύνορα μη μολυνθεί ο πολιτισμός τους! Άϊ σιχτίρ για πολιτισμό, με τους Ούνους να έχουν τον πρώτο λόγο...

❖ Η ΚΛΗΡΩΣΗ...
Από τη στιγμή που «κληρώθηκε» και η Ήπειρος να δεχτεί αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει πολλές επιλογές πέραν από το να κάνει κόμπο την καρδιά και να συμπεριφερθεί ανθρώπινα στους περιπλανώμενους απάτριδες αυτούς ανθρώπους. Αν είχαμε ένα οργανωμένο κράτος κι αν οι πολιτικοί μας είχαν τα μυαλά κάτω από τα μαλλιά δεν θα είχαμε λόγους να διαμαρτυρόμαστε, όπως γίνεται τώρα.

❁ ΤΟΤΕ...
Χιλιάδες Βορειοηπειρώτες αλλά κι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί ξεχύθηκαν προς τη χώρα μας το 1990 επί Κ. Μητσοτάκη και δεν βόγγιξε η χώρα μας όπως κάνει σήμερα! Τότε δεν είχαμε μνημόνια και δεν απολαμβάναμε αριστερό καθεστώς! Εκείνος που έρχονταν τότε στη χώρα μας έρχονταν από τον Κομμουνιστικό «παράδεισο» που είχαν δημιουργήσει ο Αλία και ο Χότζα.

■ ΟΙ ΜΑΤΙΕΣ...
Αν δεν σας θελήσουν οι Έλληνες ελάτε στην Αλβανία, είναι το μήνυμα που περνάει ο Έντι Ράμα στους πρόσφυγες! Με το ένα μάτι ο Ράμα δίνει σινιάλο στους μετανάστες «ελάτε» και με το άλλο δίνει σημάδι στους Ευρωπαίους «πληρώστε μας»!

❖ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ...
Σε άλλο εκβιασμό μπαίνουν τα Σκόπια με τους Αυστριακούς. «Δώστε μας λεφτά και το όνομα Μακεδονία κι εμείς θα αμολύσουμε τα σκυλιά να φάνε τα μικρά και τους γέρους και τις γριές που δεν μπορούν να αντισταθούν» λένε. Συμφωνίες από βαρβάρους που θυμήθηκαν τη δράση τους και τον ναζισμό που έχει ποτίσει το μεδούλι τους και δεν λένε να ξεπλυθούν από τη βρωμιά...

❁ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ...
«Εμείς δεν θα πούμε όχι στο ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών. Αρκεί να μας το πούνε να το ξέρουμε», λέει ο Αλ. Καχριμάνης ο οποίος βλέπει πιο ψύχραιμα το όλο ζήτημα αφού αντιλαμβάνεται ότι και να αντιδράσει δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα. Εκείνο που προέχει για τον Καχριμάνη αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες οι οποίες θα έχουν τα στοιχειώδη κριτήρια διαβίωσης των φιλοξενουμένων.

■ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;
Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε προσφυγικά κύματα, δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας της Αλβανίας και είμαι περίεργος να μάθω τι είδους ετοιμότητα έχουν οι Αλβανοί! Και άντε και προτίμησαν την Αλβανία για προσωρινή στάθμευσή τους. Από κει και πέρα πού θα τους στείλουν όταν είναι γνωστό ότι τα δικά τους βόρεια σύνορα θα είναι κλειστά; Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να τους κρατήσουν μόνιμα στη Β. Ήπειρο για να ξεκληρίσουν τον Ελληνισμό που τους είναι ενοχλητικός.

❖ Η ΤΣΙΜΠΙΔΑ...
Σιγά μη γλύτωναν οι αγρότες από την τσιμπίδα του νόμου για τα παράνομα μπλόκα! Πριν το 2015 τα μπλόκα ήταν νόμιμα και κατά τον Αλέξη ήταν αναφαίρετο δικαίωμα. Εν έτει 2016 τα μπλόκα είναι παράνομα και βλάπτουν την δημοκρατία και την υγεία του λαού! Το είπε προχθές στη Βουλή ο αγαπημένος των αγροτών Αλέξης και ευλόγησε την απαγορευτική διαταγή της Εισαγγελέως του Αρ. Πάγου που είχε ευλογήσει και η Πρόεδρος του Αρ. Πάγου, για ένα μήνα διορισθείσα Πρωθυπουργός!

❁ ΤΑ... ΦΟΥΜΑΡΑ!
Άντε τώρα, παιδιά της αγροτιάς, να τα μαζεύετε σιγά - σιγά και κάντε καμιά σπορά να φάει ο λαός καμιά μπουκιά ψωμί. Κι εσείς μαζί με τον υπόλοιπο λαό χορτάσατε από «φούμαρα» και μάλιστα με το παραπάνω. Σας εκδικούνται εκείνοι που τους ευεργετήσατε τρεις φορές σ’ ένα χρόνο με την ψήφο σας. Ξεπεράσατε το δις εξαμαρτείν και το κάνατε τρις και μάλιστα σ’ ένα χρόνο. Άρα ουκ εν το πολλώ το ευ!

■ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ...
Καταδίκασε ο Αλέξης τις επιθέσεις εναντίον των βουλευτών από τους αγρότες κι όταν έσπαγαν στο ξύλο τον Χατζηδάκη οι «άγνωστοι» γνωστοί του και όταν ο Κουμουτσάκος έβγαινε στραπατσαρισμένος από τις ορδές των αγανακτισμένων έξω από τη Βουλή ήταν θεάρεστα έργα! Καταδίκασε τις «συμμορίες» των εκβιαστών δημοσιογράφων που τους έβγαζε στην ΕΡΤ στις 15-9-2015, λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ Αλέξη - Βαγγέλη να κάνουν αποκαλύψεις για τον Μεϊμαράκη, νάχει να λέει το βράδυ. Ο ίδιος εκβιαστής ήταν και επί προηγούμενων κυβερνήσεων, ο οποίος μονίμως είχε σταθερή θέση! Ήταν πάντοτε κυβερνητικός, απλά οι κυβερνήσεις είχαν την κακή συνήθεια να αλλάζουν.

❖ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ...
Τελευταία συνεργασία της «συμμορίας» που ήταν στα σκαριά, ήταν αυτή με την σημερινή Κυβέρνηση που έχριζαν Αρχιμανδρίτες, Μητροπολίτες και παπάδες! Δώστε μας ευρώ κι εμείς θα είμαστε οι δικοί σας άνθρωποι, ήταν οι συμφωνίες που γίνονταν. Κάποιοι ενέδωσαν ενώ κάποιοι άλλοι αντιστάθηκαν. Οι δεύτεροι ήταν λιγότεροι κι έτσι έγιναν τ’ αποκαλυπτήρια. Αυτή η συμμορία έκανε αγιογραφίες πολιτικών και... έχριζαν Αρχιμανδρίτες τους παπάδες!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.