ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ...
Φαντάζομαι θα είδατε ή θα μάθατε τι είπε στη συνέντευξή του προχθές βράδυ ο γίγαντας Έλληνας Πρωθυπουργός! Για όλα είχε προτάσεις και λύσεις που όμως ο πονηρός ή αφελής Ελληνικός λαός δεν μπορεί να καταλάβει!

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ...
«Ντούρος» από συνέπεια έργων και λόγων ο Αλέξης, δεν άφησε εκκρεμότητα που να μη την έχει διευθετήσει. Είχε πάρει το μαγικό ραβδάκι και έδινε εντελώς μαγικά λύσεις και γιατρειά εις πάσαν νόσον απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Ο ΑΝΟΗΤΟΣ...
Ανόητος κατά τον Αλέξη ο άλλος γίγαντας της οικονομίας Βαρουφάκης, ο οποίος δεν ήξερε ούτε τι του γίνονταν, ούτε τι έλεγε, ούτε τι έκανε. Επί επτά μήνες απλά τον άφηνε να δει πού το πάει όπως η γνωστή χήρα του ανεκδότου.

ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ...
Κάπου εκεί ανάμεσα στις μπαρούφες βάπτισε το τρίτο μνημόνιο σε τρίτο πρόγραμμα, διότι ως αριστερός που είναι η λέξη μνημόνιο είναι απαγορευτική. Πήγαινε η κόκκινη γραμμή σ’ άλλο κόσμο από τον μικρό Αλέξη, την οποία οι δικοί του βουλευτές την βλέπουν... ροζ! Ρωτήστε και τον έτερο γίγαντα Μιχελογιαννάκη που τρελός είναι, γκαβός όχι!

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ...
Υπήρξαν και στιγμές που ο Αλέξης δεν γνώριζε πότε θα ξαναέλθουν οι θεσμοί, τους οποίους αρχίζει να συμπαθεί, μέχρι να τους θεωρεί και απαραίτητους! Ίσως τούτο τον μήνα ή τον άλλο, πάντως πριν από το Πάσχα! Η φετινή Ανάσταση θα έλθει με την Ανάσταση του Έθνους, είπε ο Αλέξης και έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ πού το έχω ξανακούσει αυτό. Ανάσταση Χριστού, Ανάσταση Έθνους, έλεγε ο αλήστου μνήμης Γεώργιος Παπαδόπουλος την Ανάσταση του 1968, όταν συνέπιπτε η μία ημερομηνία με την άλλη!
ΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ...
Δύο Αναστάσεις λοιπόν κατά τον Πρωθυπουργό το 2016. Ποιος στη χάρη μας που θ’ ανάβουμε τρεις λαμπάδες. Μία για την Ανάσταση του Κυρίου, μία για την Ανάσταση του Έθνους και μία για τον Εθνοσωτήρα Αλέξη και μάλιστα στο μπόι του.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ!..
Για ό,τι ακούσατε από τον Πρωθυπουργό εσείς να πάτε ακριβώς στην άλλη πλευρά! Έδωσε εξετάσεις 13 μήνες και κόπηκε στα θαύματα γενικώς. Τώρα έχει αρχίσει να τσιγκλάει τη μνήμη του λαού ο οποίος έχει δρομολογήσει τις δικές του κινήσεις, όποτε έλθει η ώρα και φαίνεται πως δε θ’ αργήσει.

ΑΠΕΡΑΝΤΟ...
Μ’ ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων - μεταναστών μοιάζει η Ελλάδα. Κανένα περιθώριο Ανάστασης δεν πρόκειται να γιορτάσουμε. Θα περάσουν πολλές Πασχαλιές που η Ανάσταση λαού θα είναι το ζητούμενο αλλά όλο και θ’ απομακρύνεται. Άσε που ό,τι θα γιορτάζουμε στο εξής θα το γιορτάζουμε μαζί με ραμαζάνια κι ό,τι άλλο θα φέρουν οι Ασιάτες!

ΣΚΙΖΕΙ... ΓΑΤΕΣ!
Εκτός από Αναστάσεις ο Αλέξης σκίζει και γάτες Ιμαλαΐων! Αυτό πού το πάτε! Του πέταξε τη γάτα, κατά πού πέταξε το γάντι ο κυρ Σταύρος Ψυχάρης και εκείνος ο αφελής έσκυψε να τη σηκώσει και τελικά την πάτησε! Τέσσερις φορές συναντήθηκαν Αλέξης - Σταύρος και κάποιος δεν καταλάβαινε τον λόγο της συνάντησης και ανανεώναν το ραντεβού! Γάτος ο ένας, γατάκι ο άλλος ξεχασμένος στα κεραμίδια!

Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ!
Πετάει λοιπόν τη γάτα ο Σταύρος και τσιμπάει το γατάκι. «Εγώ πήγα να δω πού το πάει κι αυτό το έκανα τέσσερις φορές», λέει το γατάκι, «όταν διαπίστωσα ότι δεν μου ζητάει τίποτα δεν ξαναπήγα»! Πού πας, ρε γατάκι, λέει ο γάτος. Έχεις ακούσει περί δημοσιογραφικής πισινής; Τώρα καθήστε ν’ απολαύσετε γατοπόλεμο, αδέλφια, όχι μ’ αυτά που ακούσαμε αλλά μ’ αυτά που θ’ ακολουθήσουν. Ο κυρ Σταύρος απλά έριξε τροχιοδεικτικές και τα γατάκια τσίμπησαν και αφού αναγνώρισαν τον εαυτό τους άρχισαν να το διασκεδάζουν!

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...
Τα χίλια δίκια να έχει ο ΣΥΡΙΖΑς δεν πρόκειται ποτέ να δικαιωθεί. Τα στερνά δεν δικαιώνουν τα πρώτα διότι άλλα έλεγαν και τώρα κάνουν ακριβώς τα ανάποδα. Αυτοί οι ντεληκανήδες κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύονται λειψοί σχετικά με τις προσδοκίες των έτσι κι αλλιώς απογοητευμένων Ελλήνων...

ΑΝΤΕ ΛΙΑΣΟΥ!
Άντε λιάσου, ήταν η απάντηση της κυρά Τασίας προς Βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για τις μεγάλες στιγμές που βιώνει το Ελληνικό Κοινοβούλιο που το έχουν τιμήσει μετην παρουσία τους Ελ. Βενιζέλος, Πλαστήρας, Κ. Καραμανλής, Παπανδρέου! Εκεί όπου κρεμούσαν οι κλέφτες τ’ άρματα, τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα’ργανα, επί το Ελληνικότερον.

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ!
Το θυμόσαστε το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε προτού πέσουν τα σύνορα με την Αλβανία και γιομίσει ο τόπος από λαθρομετανάστες πλην των Βορειοηπειρωτών που απλά επισκέπτονταν τη χώρα τους ύστερα από 45 χρόνια σκλαβιάς; Έτσι λοιπόν κάθε φορά που έσκαγε κάποιος Αλβανός μύτη στην χώρα μας το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε ήταν με δύο λέξεις: Αλβανός Τουρίστας! Έτσι, λοιπόν, έρχεται να γίνει πραγματικότητα το ανέκδοτο εκείνης της περιόδου και να γίνονται προσπάθειες από την Περιφέρεια Ηπείρου να έρχονται Αλβανοί τουρίστες στην χώρα μας και οι Έλληνες να κάνουν διακοπές στην Αλβανία!

Η ΕΚΡΗΞΗ...
Περιμένουμε έκρηξη τουρισμού το 2016, προέβλεψε ο Πρωθυπουργός και εννοούσε τα νησιά του Αιγαίου. Η αλήθεια είναι πως κάνα - δυο εκατομμύρια «τουρίστες» περιμένουν στα Τουρκικά παράλια για να περάσουν στη χώρα μας! Χαρά οι νησιώτες για την τύχη που τους περιμένει! Μάλιστα, αυτοί οι «τουρίστες» καλό είναι να κατανεμηθούν και στα νησιά αλλά και σ’ ολόκληρη τη χώρα ανάλογα με τα ποσοστά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ ανά περιοχή. Αυτή η αναλογικότητα ας επικρατήσει και στην περιοχή μας, έτσι ώστε να μην αδικούνται οι Ελληναράδες που από το λεξιλόγιό τους η λέξη τουρισμός έχει αντικατασταθεί με την λέξη «Μεταναστευτικό».

ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ...
Είχαν βάλει επίορκους τελικά να φυλάνε το Τελωνείο στην Ηγουμενίτσα το οποίο δεν αποδείχτηκε και τόσο στεγανό. Λιμενοφύλακας και Τελωνειακός σε αγαστή συνεργασία και φυσικά με το αζημίωτο. Το πάρτυ τελείωσε με το που ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Λιμενικού ο πρώην Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Ράπτης, ο οποίος κάτι παραπάνω θα ήξερε! Άντε τώρα ν’ αποδείξουν ότι οι χιλιάδες κούτες λαθραία τσιγάρα ήταν για προσωπική τους χρήση.

ΑΓΝΟΙΑ...
Άγνοια περί φιλοξενίας μεταναστών δηλώνουν δήμαρχοι της Ηπείρου μετά την δημοσιοποίηση πρότασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Κανένας δήμαρχος δεν γνωρίζει αν η δική του περιοχή θα είναι «τυχερή» σε κάτι τέτοιο. Πρώτος ο δήμαρχος Ζηρού δηλώνει άγνοια για το εγκαταλειμμένο στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα, ενώ από άγνοια και αγωνία διακατέχεται και ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ...
Με λίγες λέξεις ο Καθηγητής Αιματολογίας Κων/νος Μπουραντάς περιέγραψε την τραγική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο χώρος της Υγείας και βάζει τα πράγματα σε σωστή βάση. «Ακατάλληλες ηγεσίες, άνιση κατανομή γιατρών, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, σπατάλη αναλώσιμων υλικών, άσκοπες εξετάσεις, είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν την Υγεία να νοσεί βαριά», λέει ο κ. Καθηγητής ο οποίος βγάζει κραυγή αγωνίας προς πάντες! Άντε τώρα να βρεθούν ΩΡΛ να ξεβουλώσουν τ’ αυτιά της εκάστοτε εξουσίας...

ΑΚΕΦΑΛΟ...
Επ’ ευκαιρία, να επισημανθεί ότι ενώ στο «Χατζηκώστα» ξηλώθηκε η διοίκηση διότι δεν ήταν στα «χνώτα» της σημερινής εξουσίας, εν τούτοις ακόμη δεν όρισαν νέο διοικητή και το Νοσοκομείο έχει μπει στον... αυτόματο πιλότο! Ενώ έχουν υποβληθεί βιογραφικά για τη θέση διοικητού, η Κυβέρνηση ακόμη να βρει τον κατάλληλο. Χωρίς να δίνει εξηγήσεις γιατί το καθυστερεί.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ!..
Πληροφορούμαι ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας το οποίο «διοικείται» από τον διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπ. Δερδεμέζη, ο οποίος εζυγίσθη - εμετρήθη και ευρέθη στα μέτρα και της σημερινής Κυβέρνησης, όπως και ο διοικητής του ΠΠΓΝΙ κ. Βάββας που είναι διαχρονικός διοικητής νοσοκομείων.

ΟΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ...
Δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη διακομίζονται μωρά παιδιά από τα Νοσοκομεία της πόλης σε άλλα νοσοκομεία της χώρας επειδή οι υποδομές για την αντιμετώπισή τους είναι «κλειστές» ή ανύπαρκτες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στο «Χατζηκώστα», το οποίο δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και δύο φορές ήλθε C-130 για να παραλάβει τα βρέφη, ενώ και με ασθενοφόρα μεταφέρονται περιστατικά σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη ή Αθήνα. Δυστυχώς η «Ανάσταση» θ’ αργήσει για πολύ ακόμη...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.