ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
Ρε παιδιά, μια σοκολατίτσα, ένα γλυκάκι, κάτι γλυκό τέλος πάντων. Αυτό ζήτησε ο Αλέξης μόλις μπήκε στο studio - αρένα του Χατζηνικολάου. Λίγο αργότερα ζήτησε «ένα ποτήρι νερό, ρε παιδιά, στέγνωσε το στόμα μου», ενώ το ποτήρι ήταν μπροστά του γεμάτο! Τώρα εξηγούνται όλα όσα έλεγε ο Αλέξης στον Χατζηνίκο που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ας το δει κάποιος γιατρός το παιδί!

ΣΚΙΖΕΙ ΓΑΤΕΣ!
Μέσα σ’ αυτή την σύγχυση ο μικρός Αλέξης άρχισε να... σκίζει γάτες, Ιμαλαΐων και μη! «Φέρτε μου γάτες να σκίσω. Φέρτε μου τον Σταύρακα κι όλους τους άλλους διαπλεκόμενους να τους δέσω κόμπο και να τους στείλω αδιάβαστους! Φέρτε μου τον Μπόμπολα, φέρτε μου τον Βαρδινογιάννη να τους κάνω κορώνα στο κεφάλι μου, να τους δώσω και καμία δουλίτσα! Φέρτε μου την Μαρίνα! Εγώ σήμερα σκίζω Μαρίνες», όπως έλεγε και ο κοντός του θεάτρου Αρτινός Νίκος Ρίζος σε ταινία της δεκαετίας του ‘60.

ΧΟΡΟΣ ΔΙΑΒΟΛΩΝ!
«Και με το διάβολο θα συναντηθώ» ήταν η νέα ατάκα του Αλέξη που θα έσκιζε γάτες! Τέσσερις φορές συναντήθηκε με τον «διάβολο»! Τελικά σε τι είδους κόλαση θέλει να ζήσει αυτό το παιδί που φαίνεται ν’ αμαρτάνει για τον λαό του; Τέσσερις φορές έσκιζε γάτες ο Αλέξης, ο οποίος τέσσερις φορές συναντούσε έναν... διάβολο με ουρά!

ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...
Εντάξει, από ένα ραντεβού με έναν «διάβολο» ένας σοβαρός άνθρωπος αντιλαμβάνεται τι ζητάει. Μάλιστα, αν σου ζητάει την ψυχή τότε τα κάνεις όλα λίμπα και γίνεσαι ήρωας την άλλη μέρα διότι είχες τα κότσια να τα βάλεις ακόμη και με το διάβολο! Αλλά τέσσερις φορές τι δεν καταλάβαινε το παιδί;

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...
Μια φορά πήγε να τα βάλει με όλους τους «διαβόλους» ο Κ. Καραμανλής ο Β’ και μάλιστα μεταξύ παϊδακίων - σφαιριδίων από τον Μπαϊρακτάρη και πλήρωσε το τίμημα από τους νταβατζήδες των ΜΜΕ. Ετούτος ο Αλέξης πώς ξεμπέρδεψε τόσο εύκολα, έγινε Πρωθυπουργός και τώρα σκίζει γάτες;

Η ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ...
Δέστε όμως και την παλικαριά. «Ας βγάλει ό,τι θέλει ο Σταύρος από τις συναντήσεις μας. Μόνο να γνωρίζει ότι η υποκλοπή είναι κακουργηματική πράξη και διώκεται ποινικά όποιος την τολμήσει»! Αυτό διαμηνύουν από το Μέγαρο Μαξίμου για ν’ αποφύγουν τυχόν αποκαλύψεις εκ μέρους του κυρ Σταύρου που είναι... μανούλα σε κάτι τέτοια.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ!
Αφού έλυσαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα με το αγροτικό, φορολογικό και δημοσιογραφικό, τώρα βάζουν χέρι στο εκκλησιαστικό. με απόφαση του τεράστιου Δ. Φίλη, Υπουργού παιδείας πρώην ΑΥΓΗτη, απαγορεύεται η προσέγγιση Μητροπολιτών στα σχολεία της χώρας! Η αρχή έγινε με τον Μεσογαίας Νικόλαο του οποίου απαγορεύτηκε ομιλία σε σχολείο που ήταν καλεσμένος!

ΣΤΗ ΝΑΣΑ!..
Απαγορεύεται στους δεσποτάδες και δη στον Μεσογαίας ο οποίος έχει ένα σωρό τίτλους σπουδών που φτάνουν μέχρι τη ΝΑΣΑ και επιτρέπεται να γίνεται Υπουργός Παιδείας κάποιος που δεν έχει ούτε ένα πτυχίο πλην της θητείας στην ΑΥΓΗ. Σημεία των καιρών, που θα έλεγε κάθε καλοπροαίρετος επικριτής της εξουσίας, αν υπάρχει τέτοιος.

ΤΟ ΘΥΜΑ...
Το πήγε, το’ φερε, τελικά το’ σκασε το παραμύθι ο Υπουργός Μουζάλας. Στην αρχή μίλησε για 30.000, μετά το πήγε 50.000, το σταμάτησε για λίγο στις 70.000 και προχθές ανέβασε σε πάνω από 100.000 μετανάστες αυτούς που θα εγκατασταθούν στη χώρα μας, οι οποίοι θα μείνουν αμανάτι αφού οι Σκοπιανοί έκλεισαν τα σύνορα. Θα τους έχουμε εδώ για δύο - τρία χρόνια, λέει ο Μουζάλας που τον έτρωγε ο... τάχας του να αναλάβει Υπουργείο για το οποίο έψαχνε θύμα ο Αλέξης μετά την «επιτυχημένη» πορεία που είχε η κυρά Τασία!

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ...
Το κράτος οργανώνεται και μάλιστα το όλο ζήτημα το μεταναστευτικό το βλέπει και από την οφελιμίστικη πλευρά του. Το μυστικό το ξεφούρνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ξυδάκης: «Να κρατήσουμε τους μετανάστες - πρόσφυγες εδώ στη χώρα μας για να τακτοποιήσουμε και το δημογραφικό. Θα αρχίσουμε τις επιμειξίες των πληθυσμών και νάτα τα μελαμψά Ελληνο-Πακιστανάκια να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη τη χώρα». Το άκουσαν λοιπόν αυτό το σκεπτικό τα ΑφγανοΠακιστανοΙρακοΣυριανά και έπιασαν τη δουλειά που πρότεινε ο Ξυδάκης αρχίζοντας με βιασμούς γυναικών στην Κρήτη!

ΤΟ ΨΑΡΙ...
Ανάλογη δουλειά έπιασαν και κάτι ραμολιμέντα «Ελληναράδες» στην Πλατεία Βικτωρίας που με 10-15 ευρώ αρχίζουν να «ψήνουν» το ψάρι από την πίσω πλευρά, όπως λέει και ο μεγιστοτεράστιος Απόστολος Γκλέτσος! Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση δεν ξέρουμε τι ράτσα θα βγει!

Η ΦΥΛΗ...
Ωστόσο, η «φυλή» προέλευσης ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. Τελευταία κατορθώματα οι διορισμοί στο Μαξίμου για τα φιλαράκια που το 2008 έκαιγαν την Αθήνα και αυτό ήταν το μοναδικό προσόν εισόδου στο Μαξίμου. Ένας Καρανίκας λοιπόν που διαθέτει καλλιτεχνική και όχι μόνο άποψη και είναι ο θαυμαστής των καλλίγραμμων τηλεπερσόνων, π.χ. της Μενεγάκη, μεταπήδησε στο Μαξίμου ως συμβουλάτορας του Αλέξη. Είναι κι εκείνος της συνομοταξίας του Λαλάκη που ο Στρατός ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να του συμβεί στη ζωή του και τον απέφυγε ως αντιρρησίας συνείδησης! Ήταν απ’ αυτούς που έβλεπαν ως... έργο τέχνης την επίθεση της Αλκάιντα στους δίδυμους πύργους τον Σεπτέμβριο του 2001 που έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι...

ΤΑ «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ»...
Όλα τα «μπουμπούκια» στον ίδιο μπαξέ του παραδείσου που έχει δημιουργήσει η Αλεξοπαρέα. Με αυτού του είδους τα μυαλά θέλει να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας ο Αλέξης που, τρομάρα του, θέλει να σκίσει γάτες και χασέδες. Έκαψαν την Αθήνα το 2008, με την ανοχή του αξιότιμου σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας και τώρα ήλθε η ώρα της ανταμοιβής.

ΜΟΥΦΑ!..
Μούφα η απειλή Ράμα περί κλειστών συνόρων στους μετανάστες. Αλβανική κουτοπονηριά είναι η άρνηση κι αυτό για να μπορέσει να πιέσει την Ευρώπη να πάρει μπαξίσι για την φιλοξενία! Ήδη έχουν επιλεγεί κάποιοι χώροι εγκατάστασης κοντά στο Αργυρόκαστρο. Δύο χώροι είναι το παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο και η παλιά αγορά στο Αργυρόκαστρο, ενώ έχουν εντοπιστεί κι άλλοι χώροι για την υποδοχή...

ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!..
Μια ζωή κουτοπόνηρη η Αλβανική ηγεσία που άλλα έλεγε, άλλα εννοούσε κι άλλα έκανε. Τώρα βρήκε ένα λόγο και το μεταναστευτικό είναι χρυσή ευκαιρία να κονομήσει κάνα ευρουλάκι και δεν την αφήνει να πάει χαμένη. Από τη μία πλευρά ο Έντι Ράμα απειλεί με κλείσιμο συνόρων στους μετανάστες κι από την άλλη βάζει τους Υπουργούς του να μιλούν για ανοιχτά σύνορα για οικονομίστικους λόγους.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ...
Αν δεν πληροφορηθούμε το περιεχόμενο του φακέλου που κατέθεσαν οι τρεις πόλεις που προκρίθηκαν για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ε.Ε. το 2021, δεν πρόκειται να έχουμε εικόνα γιατί προκρίθηκαν εκείνες και τα Γιάννενα κόπηκαν. Θα πρέπει να γίνουν συγκρίσεις και να βγουν συμπεράσματα και αν προκύψουν ευθύνες ν’ αποδοθούν.

ΔΥΝΑΤΑ...
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η Καλαμάτα έπαιξε πολύ δυνατά για πρόκριση στην τριάδα όπως παίζει δυνατά για την τελική επιλογή. Πώς λοιπόν και με ποιον τρόπο είχε περάσει αυτή η πρωτιά της Καλαμάτας στην κοινή γνώμη, πώς είχε καταφέρει η Καλαμάτα να προβληθεί στο Πανελλήνιο ότι προηγείται στο δρόμο για την διεκδίκηση της κορυφής;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ...
Να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα είχε ξεκινήσει την προετοιμασία από το 2011, άρα είχε πέντε χρόνια προσπάθειας για την προετοιμασία φακέλου. Όταν λέμε Καλαμάτα δεν περιοριζόμαστε στην πόλη αλλά σ’ ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας, αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, η οποία με νύχια και με δόντια μάχεται για την πρωτιά πλέον. Αν δηλαδή τελικά επιλεγεί η Καλαμάτα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα θα το χαρεί και η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος όπως και τα Δωδεκάνησα, αν είναι η Ρόδος και η Αττική όλη αν είναι η Ελευσίνα. Τι δεν κατάλαβε λοιπόν εκλεκτός φίλος που την είδε πολύ... λαρτζ την μη επιλογή της πρωτεύουσας της Ηπείρου στις τρεις υποψήφιες πόλεις;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.