ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...
Με τον Παπαμιμίκο και την ΟΝΝΕΔ προς το παρόν ξεμπέρδεψε ο Κυριάκος στέλνοντας μήνυμα για το ποιος είναι αρχηγός! Έδειξε μία πυγμή προχθές κι αυτό δεν ξέρω αν θα έχει διάρκεια. Απ’ ότι μαθαίνω από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ΝΟΔΕ, ελάχιστα οφέλη είχε όσον αφορά τον έλεγχό τους.

• ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ!
Απ’ ότι ξέρω, ο ίδιος ο Κυριάκος δεν νοιάζονταν για την εκλογή δικών του αλλά ικανών. Κάποιοι όμως τυχοδιώκτες περί τον Κυριάκο είχαν εξαπολυθεί ανά την Ελλάδα προωθώντας τους εκλεκτούς τους για να το εξαργυρώσουν με την εύνοια του αρχηγού. Τους πήραν χαμπάρι οι τοπικές κοινωνίες και τους χαστούκισαν αγρίως! Αναφέρομαι σ’ εκείνους που λανσάρουν την καθημερινή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. που του δίνουν τις... συμβουλές τους!

• ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ!
Δεν θέλω να σχολιάσω το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στο Νομό Ιωαννίνων, διότι το αποτέλεσμα στην εκλογή Προέδρου ΝΟΔΕ δεν ήταν καθόλου ευχάριστο για τον καλό μου φίλο τον Σάκη Βλέτσα. Ο ίδιος θα πρέπει να ψάξει τα αίτια αυτού του αποτελέσματος κι ας μην ψάχνει για «φαντάσματα». Η στήλη έγκαιρα είχε καταγράψει το κλίμα που θα επικρατούσε και επιβεβαιώθηκε. Τα υπόλοιπα εν καιρώ που τα πράγματα θα έχουν καταλαγιάσει και όταν η λογική θα υπερτερεί του φανατισμού.

• ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ...
Από την άλλη μεριά, εκείνο που είναι γεγονός είναι ότι αυτός ο κομματικός μηχανισμός και έτσι όπως καλείται να πορευτεί δεν θα έχει και μεγάλη σημασία για το μέλλον. Εκτός από την συμμετοχή στο συνέδριο κάποιων μελών, η συμμετοχή στη διαμόρφωση θέσεων και απόψεων θα είναι από συμβολική έως ανύπαρκτη. Κάποιος νέος Παπαμιμίκος θα βρεθεί να κάνει παιχνίδι προσωπικό και να γίνεται μυαλοπώλης στο υπόλοιπο εκκλησίασμα. Ωστόσο, καλή θητεία στον νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων!

• Η ΣΦΑΓΗ...
Πάντως, η μεγάλη «σφαγή» αυλικών θα γίνει μετά το συνέδριο της Ν.Δ. Εκεί, λέγεται, θα αποκεφαλιστούν οι διάφοροι Γραμματείς και Φαρισαίοι που κατοικοεδρεύουν στην Συγγρού. Κόψε το κεφάλι του ενός, κόψε το κεφάλι του αλλουνού, να δείτε που θα κυκλοφορούν πολλές ασώματες κεφαλές, όπως έλεγε ο αείμνηστος φίλος - δάσκαλός μου Κώστας Σαφαρίκας.

❁ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!
Κάποιος να τον κλειδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου για να γλυτώσουμε από τα χειρότερα. Κάθε φορά που ταξιδεύει για βοήθεια και συμπαράσταση από τους «φίλους του» (αλήθεια, έχει κανένα;) μας βρίσκει και μία συμφορά.

■ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ!
Πήγε ο Αλέξης στον Ολανδρέου την περασμένη εβδομάδα και ζήτησε βοήθεια κι εκείνος αρκέστηκε σ’ ένα χτύπημα στην πλάτη του τύπου «είσαι καλό παιδί»! Το δυνατό χτύπημα είναι αυτό που δέχεται ο λαός που τρεις φορές τον αναγόρευσε σε μέγα ευεργέτη το 2015 και μία φορά οι Τούρκοι τον έχρισαν διδάκτορα Οικονομικών.

❖ ΠΑΙΔΙΑ ΚΕΡΔΑΜΕ!
   ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ!
Πήγε για μαλλί και γύρισε... γουλί το παλικάρι της φακής φορτώνοντας τις πλάτες των Ελλήνων με άλλα 3 δισ. ευρώ, που μαζί με τα 5,5 προηγούμενα φτάνουν τα 8,5 δισ.! Κατά τ’ άλλα, κερδάμε, όπως μας σερβίρουν από τηλοψίας οι διάφοροι γυρολόγοι της ψευτοαριστεράς με μπόλικη δόση ακροδεξιάς! Το mail Χαρδούβελη προέβλεπε μόνο 900 εκατ. ευρώ! Κάντε τις συγκρίσεις και δείτε ποιοι και πόσο σκιτζήδες είναι!

❁ ΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ...
Βάλε πλάτη γιατί χανόμαστε, φαίνεται να είπε στον Ολανδρέου ο Αλέξης μας! Βάλε πλάτη γιατί στο λέω θα φύγω και θα κλαίτε, ξαναείπε στον Γάλλο Πρόεδρο. Τουλάχιστον, πες δυο καλά λόγια για μένα! Να κι αν φύγεις να και αν μείνεις, ήταν η απάντηση και... από δω πήγαν οι άλλοι!

■ ΟΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΕΣ...
Αν απαιτείται μια φορά παλικαριά να γίνει κανείς ηγέτης μιας χώρας, θέλει δέκα φορές παλικαριά να τα βροντήξει! Έχει γαντζωθεί στην εξουσία, έχει εξαθλιώσει έναν ολόκληρο λαό κι εκείνος εκεί, επιμένει να κυβερνάει με την Θεανώ που δίνει συνταγές διατροφής με γεμιστά, καθηγήτρια γυναίκα, και με τον Πολάκη που θέλει να χώσει τρία μέτρα στη γη τους δημοσιογράφους με τα βοθροκάναλά τους τα οποία, όλως παραδόξως, είναι εκείνα που αποδέχονται τα βοθρολύματα του Κρητικού «νταβατζή»!

❖ ΟΙ ΣΥΜΦΟΡΕΣ...
Κλειδώστε τον στην Κουμουνδούρου αν σας είναι δύσκολο να τον κλειδώσετε στο Μαξίμου! Το παιδί είναι ανίκανο να κυβερνήσει την χώρα, όπως έλεγε και ο επίτιμος της Ν.Δ. για τον Γιωργάκη! Κάθε μέρα που περνάει φορτώνει και περισσότερες συμφορές την χώρα...

❁ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ...
«Κλειδώστε τους γερόντους στα σπίτια τους να μην πάνε να ψηφίσουν», έλεγε πριν ένα χρόνο ο έτερος Κυβερνητικός Καππαδόκης ψεκασμένος Πάνος για να μη ψηφίσουν τα άλλα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑΝΕΝ. Κλειδώστε τους τώρα αυτούς γιατί ο ένας παίζει με τις διαπραγματεύσεις κι ο άλλος παίζει με τις Ένοπλες Δυνάμεις!

■ ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΕΜΑ...
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός άμυνας Πάνος μασκαρεύτηκε... αρχιστράτηγος και άρχισε να παίζει, όχι με τα τρενάκια, αλλά με την Πολεμική Αεροπορία. Φόρεσε τον «ζουρλομανδύα» και την είδε πολέμαρχος και κάτι από... Μέγας Ναπολέων, σαν αυτούς που κυκλοφορούσαν παλιά στο Δαφνί!

❖ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ...
Διαρρέουν από το Μαξίμου ότι θα φύγει ο Αλέξης αν δεν βάλει μυαλό στο κουαρτέτο! Μόλις το έμαθαν τα παιδιά έβαλαν όλα τα ζωντανά που έχουν να σκούζουν και έχουν χάσει τον ύπνο τους από τα αργουλητά. Οι διαρροές μετατρέπονται σε συχνοουρίες των Τσακαλώτων, των Σταθάκηδων και των Κατρούγκαλων που την είδαν κι εκείνοι Μεγάλοι Ναπολέοντες!

❁ ΚΑΙ Ο ΒΙΤΣΑΣ!..
Μετά την Θεανώ ήλθε και ο Βίτσας στην Ήπειρο για να μας πουν πόσο ωραία έχει γίνει η περιοχή μας μετά την αποστολή και εγκατάσταση των προσφύγων. Είχατε μια μοναξιά κι είπαμε να σας στείλουμε κόσμο να έχετε και παρέα, σκέφτηκαν και το έκαναν πράξη!

■ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ...
Κάτι ανάλογο είπαν και στους μουσαφιραίους οι οποίοι από την χαρά τους και την ευγνωμοσύνη τους χάριζαν λουλούδια στον κ. Βίτσα που τους έστειλε στην... γη της Επαγγελίας όπως είναι το στρατόπεδο του Κατσικά!

❖ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ...
Την τιμητική του είχε και το Τσεπέλοβο όπου οι «επενδυτές» έφτασαν στους 200 αισίως κι έχει ο Θεός. Μόνο 100 μπορεί να χωρέσει η Μαθητική Εστία, διεμήνυσαν οι κάτοικοι! Πάρτε 200 κι αν δεν κάτσετε φρόνημα εδώ είμαστε να σας στείλουμε άλλους τόσους, τους απάντησαν! Όχι θα κάτσουν να σκάσουν...

❁ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...
Με αυτά και με άλλα κατά την εκτίμηση του Πρωθυπουργού μας μεθαύριο, 22 Απριλίου ολοκληρώνεται η αξιολόγηση και από την μεθεπόμενη Κυριακή της Ανάστασης αφήνουμε πίσω για πάντα την φτώχεια και μπαίνουμε στην ανάπτυξη! Δεν πιστεύετε τον πρωθυπουργό; Τότε πιστέψτε τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ συγκυβερνήτη Πάνο που θα έβγαινε η χώρα από τα αδιέξοδα των μνημονίων το Καθολικό Πάσχα!

■ ΣΤΟΝ... ΓΥΨΟ!
Προσέξτε! Μεθαύριο, 22 Απριλίου κι όχι αύριο, 21 Απριλίου που η «ομογένεια» γιορτάζει την «επανάσταση» με την οποία πορεύτηκε επί επταετία! Σαν σήμερα το 1967 κάμποσοι Συνταγματάρχες κι ένας Ταξίαρχος αποφάσισαν να βάλουν την χώρα στον γύψο αρχίζοντας από το φίμωτρο στον Τύπο! Πενήντα χρόνια μετά το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ρίχνει στον Καιάδα δημοσιογράφους για να μάθουν να λένε ΟΧΙ και να το βαπτίζει η Κυβέρνηση σε ΝΑΙ και να το εννοούν. Χρόνια πολλά στους νεοΓεωργαλάδες που γι’ αυτούς καλός δημοσιογράφος είναι ο θαμμένος στα τρία μέτρα!

❖ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ...
Προς την τελική ευθεία για το συνέδριο οδεύει η Ν.Δ. και το μπάχαλο είναι μικρή λέξη ν’ αποδώσει τα όσα τραγελαφικά γίνονται. Αυτό το 10ο συνέδριο θα γίνει χωρίς την νεολαία (ΟΝΝΕΔ) διότι μόνο τέτοια δεν αποδείχτηκε ότι είναι. Μέρες που έρχονται ο Κυριάκος ως νέος... Ιησούς πήρε το φραγγέλιο κι όποιος μείνει, έμεινε!

❁ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ!..
Πήγαινε γυρεύοντας εκείνος ο Παπαμιμίκος και μόλις προχθές «φιλοτιμήθηκε» να εξέλθει από το ιερό του κόμματος! Τον σεβάστηκε ο Κυριάκος και δεν τον καρατόμησε όπως ήταν το σωστό.
■ ΑΝΙΚΑΝΟΣ!
Δεύτερη φορά ανίκανος, για πάντα ανίκανος! Έφτιαχνε αυλή ο Αντρίκος και δεν νοιάζονταν για την πορεία του κόμματος το οποίο δεν ξέρω πώς και ποιοι του το εμπιστεύτηκαν! Αυτή την δήθεν αυλή φοβόντουσαν εκεί στη Συγγρού και ανέχονταν τις π...ριές που έκανε.

❖ ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ...
Την πρώτη φορά ο Παπαμιμίκος γλύτωσε τον «αποκεφαλισμό» από τον Μεϊμαράκη μ’ εκείνο το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών που δεν έγιναν ποτέ! Ετούτη τη φορά το φιάσκο στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ δεν του συγχωρήθηκε από τον Κυριάκο ο οποίος τον έστειλε αδιάβαστο μαζί με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γεωργιάδη και τώρα μπορούν να πορεύονται προς αναζήτηση... βρουβών!

❁ ΟΠΩΣ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ!
Μιμήθηκε τον πατέρα του ο Κυριάκος που το 1984 καρατόμησε σε μια νύχτα τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος σαν Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δεν είχε να κάνει σε τίποτα με ό,τι ακολούθησε έκτοτε. Εν τούτοις, ο Κων/νος Μητσοτάκης μέσα σε μια νύχτα θέλησε ν’ αλλάξει την Αβερωφική ηγεσία της ΟΝΝΕΔ και να βάλει δύο Κρητικούς, τους Μεϊμαράκη - Βουλγαράκη. Μετά απ’ αυτούς όσοι ακολούθησαν δεν έκαναν την διαφορά και αρκέστηκαν σε μία απλή διαχείριση...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.