ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Κάπως έτσι αρχίζει η παράδοση άνευ όρων της χώρας στις δυνάμεις κατοχής. Επί 17 μήνες αντιστάθηκαν σθεναρά οι δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας είπαν ΝΑΙ σε όλα. Το παλαίψαμε αλλά δεν τα καταφέραμε και λυγίσαμε, είπαν μ’ ένα στόμα οι 153 νεοΓερμανοτσολιάδες και τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς ενός λαού που κάποτε δήλωνε και υπερήφανος και μάλιστα έκανε και τις άριστες επιλογές με την σοφία που τον διέκρινε.

ΟΙ... ΝΑΙΝΑΙΔΕΣ!
153 ΝΑΙ οι άνθρωποι που έγιναν εξουσία επειδή υπόσχονταν ότι θα λένε ΟΧΙ στους πάσης φύσεως κατακτητές! Η αρχή έγινε πέρσι με το δημοψήφισμα και επειδή καλάρεσε αυτού του είδους η γυροβολιά επανέλαβαν το ίδιο σφάλμα τον Σεπτέμβρη του 2015. Έκτοτε άνοιξε ο δρόμος για οτιδήποτε συμφορά μπορεί να διανοηθεί ανθρώπινος νους.

ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΣ
Δύο μέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο γίνονταν σκυλοκαυγάς για το πού μπορεί να φθάσει ο κατήφορος και η εξαθλίωση των Ελλήνων. Έπαιξαν και κάποιες κορώνες κι από δω πήγαν και οι άλλοι. Δεν θα κοπούν οι συντάξεις δεν θα κοπούν οι μισθοί και από την προηγούμενη Δευτέρα ξυπνήσαμε με μια ανάπτυξη νααα με το συμπάθειο.

ΟΙ ΠΑΠΙΕΣ...
Στο Κοινοβούλιο παίζονταν η τύχη της χώρας και των Ελλήνων γιατις επόμενες γεννεές και στον εθνικό κήπο (Βασιλικός λέγονταν παλιά) έκλειναν οι πόρτες για να μη πέσουν αλεπούδες και φάνε τις πάπιες και την κότα που είχε ρήξει μια αγανακτησμένη κυρία προ καιρού. Πιο κει στην Πλατεία Συντάγματος τα καλόπαιδα έπιασαν τη γνωστή δουλειά της ανταλλαγής «γαρυφάλλων» με τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΟΙ ΚΛΟΥΒΕΣ
Έβγαλαν τα κάγλεκα και στη θέση τους τοποθέτησαν αστυνομικές κλούβες προστατεύοντας τους 153 πρώτα και στη συνέχεια όλους τους Εθνοπατέρες από την λατρεία του λαού! Τύφλα νάχει ο σύντροφος Μαδούρο που είναι συνέχεια του Τσάβες που και οι δυο τους ήταν τα πρότυπα οικονομίας του Αλέξη μας!

ΑΝΑΞΙΑ
Τα όσα ειπώθηκαν κι από όποιους ειπώθηκαν στη Βουλή είναι ανάξια κάθε αναφοράς. Όταν ο λαός μπαίνει στο γύψο και δεν έχει διάθεση για ανακατάληψη των κεκτημένων τότε είναι καταδικασμένος να «φάει» μια επταετία κι άντε να βρεις Πολυτεχνεία και Νομικές να κάνεις ξεσηκωμούς όπου το σύνθημα ψωμί - παιδεία - ελευθερία θα αποκτά πραγματικό νόημα!

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ
Κοντά στα 400.000 Ελληνόπουλα που το κράτος και οι οικογένειές τους ξόδεψαν ένα σκασμό λεφτά για να τα εφοδιάσουν με προσόντα, έφυγαν μετανάστες - πρόσφυγες όπου γης για μια καλύτερη ζωή. Ποιος θα μείνει στην Ελλάδα του σκότους της ανέχειας της φτώχειας και της πλάκας και να κάνει τι; Ποιος θα δουλέψει για να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για να πληρωθούν οι σημερινοί συνταξιούχοι, αλλά και να έχουν κι εκείνοι ένα συνταξιοδοτικό μέλλον!

ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ
ΝΑΙ σε όλα λοιπόν τα στρατιωτάκια της συγκυβέρνησης που ούτε ένας δεν ήταν διατεθειμένος να πει ένα όχι. Όλα τα όχι τα έλεγαν στην αντιπολίτευση και δεν τους περίσεψε ούτε ένα την σήμερον ημέρα. Πού θα βρούμε 7.000 μισθό, Μερσεντές, φρουρά, εισιτήρια τζάμπα, διόδια τζάμπα, γραφεία τζάμπα σκέφτηκαν και ο ρόλος της κότας ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να παίξουν.

ΤΑ ΑΓΑΘΑ
Πού θα βρει τόσα πολλά αγαθά μαζεμένα ένας δάσκαλος των 900 ευρώ που μπήκε στο Κοινοβούλιο πουλώντας αριστερά φούμαρα! Ακόμη κι εκείνος ο περιβόητος αντιστασιακός Μιχελογιαννάκης διπλώθηκε στα τέσσερα και ξαναείπε ένα τεράστιο ΝΑΙ στην εξαθλίωση των κατά τ’ άλλα περίφανων κρητικών που δεν στέκει μίγα στην Κρητιτσή μασιέρα τους!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
900.000 νυν συνταξιούχοι πολλοί από τους οποίους έφαγαν το παραμύθι της αύξησης των συντάξεων και την επαναφορά του 13ου μισθού, θα μάθουν να ζουν με τα φιλοδωρήματα όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Ανδρέας. Είναι εκείνοι που πήγαν για μαλλί, αλλά ο άλλος ήταν αλμπάνης κι έμαθε τέχνη στα κεφάλια των ήδη κασιδιάρηδων από τα δύο προηγούμενα μνημόνια!

ΤΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ;
Τι άλλα νέα; Στο απίτι όλοι καλά; Τι είπατε; Αυτή η αριστερά δεν είναι στα μέτρα σας; Μη τα θέλουμε όλα δικά μας αδέλφια. Αλέξη, Καμμένο, Πολάκη, Αυλωνίτου, Μιχελογιαννάκη, Τσακαλώτο, Τασία, Κουίκ και όλον τον υπόλοιπο θίασο που θα τον ξαναζήσεις και θα τον απολαύσεις;

...ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Πώς το είπε εκείνο που διάβασε ο Κυριάκος και είχε να κάνει με τον ορισμό του ψεύτη! Υπάρχει ο ψευτράκος, ο ψεύτης και ο Τσίπρας! Πω, πω! Πιπέρι στο στόμα του Κυριάκου που ξεστόμισε τέτοιον χαρακτηρισμό, χώρια ότι πιστεύει και στον ΑΡΚΑ ο κολασμένος πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο ΚΟΦΤΗΣ
Η νέα λέξη που μπήκε στη ζωή μας είναι ο περιβόητος κόφτης. Είναι η λέξη με την οποία θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε στο διηνεκές αν θέλουμε να λέμε ότι θα έχουμε δικαιώματα αναπνοής. Κόφτης σε όλα τα ζητήματα ώσπου να γίνουμε καλά παιδιά και έως ότου εμπεδώσουμε για τα καλά τον αριστερισμό με λίγο από ακροδεξιά!

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σε εκείνους που θα λειτουργήσει ως λαιμητόμο ο «κόφτης» θα είναι οι συνταξιούχοι διότι εκεί είναι οι άμεσες περικοπές δαπανών που πλέον δεν έχουν και πολλές δυνατότητες αντίδρασης. Θα σκάνε και θα βάλουν έναν κόφτη στη ζωή τους μετά τα χάπια της πίεσης, του ζακχάρου, της χοληστερίνης!

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
Αυτό το επίτευγμα πανηγυρίζει η Κυβέρνηση και που δεν είναι τίποτα άλλο από το τέταρτο μνημόνιο στο οποίο μπήκαμε μετά και την ψήφισή του από τους 153 λεβέντες της φακής την περασμένη Κυριακή το βράδυ. Τη χαρά του ο Πρωθυπουργός την μοιράστηκε με τον Πάκη στο Προεδρικό Μέγαρο που τον επισκέφθηκε τα άγρια μεσάνυχτα για να του παραδόσει τον κόφτη λαιμητόμο στο οποίο έχουν ακουμπίσει το λαιμό τους.

Η ΜΑΤΣΑΡΑΓΚΙΑ
Θέλει πολύ ματσαραγκιά την σήμερον ημέραν να βαπτίζεις την αγχόνη που περάστηκε στον λαιμό των νεοελλήνων σε κόφτη που θα είναι ό,τι καλύτερο για την ομαλή συνέχεια της ζωής τους και ότι θα πρέπει να μάθουν να ζουν μ’ αυτόν. Όλα τα κόβουν όλα τα μαχαιρώνουν οι χασάπηδες της πολιτικής που συντεταγμένα προχθές ψήφισαν το νέο μνημόνιο δύο της αριστεράς. Ζωή σε λόγου μας και να ζήσουμε να τους θυμόμαστε όταν έλθει η ώρα!

ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ
Τρία τροχαία, το ένα θανατηφόρο, στην Εθνική Οδό στην έξοδο της πόλης μας προς την Αθήνα. Το πρώτο έγινε αμέσως μετά την έξοδο της Εγνατίας κι εκεί που αρχίζει η επιτάχυνση του δρόμου και τα άλλα δύο κοντά στον κόμβο του ΤΕΙ. Εκεί στο ΤΕΙ κοντά ένας 27χρονος πλήρωσε με τη ζωή του προφανώς το δικό του λάθος, ενώ άλλα δύο άτομα ίσως από λάθος με τη διακοπή ρεύματος κάτι που ακύρωσε τη λειτουργία των φαναριών.

ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
Θα σταθώ όμως σ’ αυτό το τερατούργημα που έχει δημιουργηθεί επάνω στην Εθνική Οδό μετά την διασταύρωση με την Εγνατία όπου σε μια απόσταση 500 μέτρων περίπου λειτουργούν τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι καφετέριες, φαγάδικα. Η στήλη επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονούν και απευθύνεται σε κάθε ανευθυνοϋπεύθυνο να μάθει πώς έχουν εκδοθεί άδειες λειτουργίας και αν κανείς, πάλι από τους ίδιους, έχει ελέγξει αν τηρούνται οι κανόνες τήρησης της συμπεριφοράς των οδηγών που μπαινοβγαίνουν στα συγκεκριμένα μαγαζιά για εξυπηρέτησή τους.

Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
Κάνοντας ένα απλό «ρεπορτάζ» η πρώτη διαπίστωση είναι ότι μια σχετική νομιμοφάνεια στην έκδοση αδειών υπάρχει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν λειτουργήσει δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσον αφορά την έκδοση αδειών, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ότι αν δεν τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες οδικής και οδηγικής συμπεριφοράς, το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε ζωές είναι πολύ μεγάλο. Θα πρέπει η Πολιτεία να νοιάζεται περισσότερο για την ουσία και καθόλου για τους τύπους διότι το αγαθό που λέγεται ζωή δεν πρέπει να παίζεται σε ρουλέτα για να εξυπηρετηθούν προφανώς ημέτεροι.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τέτοια που να οδηγούνται οι οδηγοί στις καφετέριες μέσω αγροτικών δρόμων και όχι να μπαινοβγαίνουν απ’ ευθείας από την εθνική οδό που δεν δικαιολογεί κανένα λάθος. Ας ρίξουν μια ματιά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, της περιφέρειας, της Εγνατίας Οδού, του Κράτους, προτού φτάσουν τα υποψήφια θύματα στο... Θεό και τότε θα φταίει για όλους η κακιά ώρα. Είπα κι ελάλησα και θα επανέλθω αν χρειαστεί με ονόματα και διευθύνσεις.

Η ΑΠΩΛΕΙΑ
Στην οικογένεια του φίλου Γιάννη Τζίμα τα θερμά συλλυπητήρια για τον χαμό του λατρευτού τους 18χρονου γιου Βαγγέλη που έχασε τη μάχη που έδωσε δυο φορές με τον θάνατο, τελευταία φορά στην εντατική νοσοκομείου της πόλης μας. Είναι ανείπωτος και απερίγραπτος ο πόνος ενός γονιού που βιώνει μια τέτοια απώλεια και κανένας παρηγορητικός λόγος δεν είναι ικανός να καλύψει το μέγεθος της απώλειας. Αν όπως λέγεται μόνος γιατρός είναι ο χρόνος για να κλείσει μια τέτοια πληγή τότε τον καλούμε να το κάνει και στην περίπτωση της οικογένειας του Γιάννη Τζίμα. Και πάλι θερμά συλλυπητήρια φίλε Γιάννη.

ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ...
Με αυτά και με πολλά άλλα ξεχάσαμε και το προσφυγικό. Ξεχάσαμε ότι στην περιοχή μας δύο χιλιάδες νοματαίοι μοιράζονται τη δική μας ανέχεια και σε λίγο θα ζητούμε να ενταχθούμε στο δικό τους σιτιρέσιον! Το ξέρω πως χαμογελάτε ή κουνάτε το κεφάλι σας, αλλά βλέπει κανείς σας φως στο τούνελ!

Ο ΦΟΒΟΣ
Με τον φόβο μετάδοσης της φυματίωσης ζουν οι κάτοικοι του Τσεπελόβου όπου παρουσιάστηκε κρούσμα τις περασμένες μέρες στον προσφυγικό καταυλισμό. Μια ασθένεια η οποία έχει καταπολεμηθεί σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, επανέρεχεται μέσω των μεταναστών με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Βέβαια το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από το νοσοκομείο, αλλά ποιος μπορεί να καθησυχάσει όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους άλλους φιλοξενούμενους.

ΟΙ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ
Καλή η χειρονομία τοποθέτησης απινιδωτών σε διάφορους χώρους εντός κι εκτός της πόλης, αλλά είναι δώρον άδωρον όταν αυτοί δεν είναι εύκολοι στη χρήση. Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του σε κατάστημα της πόλης μας και ούτε που έκανε κουβέντα κανείς για χρήση απινιδωτή. Καλή πράξη σαν δημόσια σχέση, αλλά κι εδώ χάνεται η ουσία της δωρεάς κι αυτό ας το κοιτάξουν οι εμπλεκόμενοι για να είναι και χρήσιμοι εκείνοι και χρήσιμη η δωρεά.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.