ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!
Φτάνει πια! Δεν περιγράφω άλλο! Τα πήραμε τα Γιάννενα, μάτια πολλά το λένε οπού γελάν και κλαίνε! Τους νικήσαμε, τους πήραμε φαλάγγι, τους πήραμε τη δόση μας παίρνουνε τα σώβρακα! Είμαστε όλοι... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

ΤΑ ΧΑΜΠΕΡΙΑ...
Την προηγούμενη Τετάρτη μπονόρα - μπονόρα ήλθαν τα χαμπέρια! Είδαμε το φως της Ανάστασης που ήλθε με καθυστέρηση 24 ολόκληρες μέρες. Ακούστηκαν οι καμπάνες χαράς, ακούστηκαν ζουρνάδες και νταούλια που έπαιζε ο Αλέξης και χόρευε ο Σόιμπλε! Φαντάζεστε το θέαμα και το ακρόαμα;

ΑΠΑΤΟΙ!..
Τους δώσαμε, τους δώσαμε φλουρί Κωνσταντινάτο, μας δώσανε, μας δώσανε βαρέλι χωρίς πάτο! Μας δώσανε δόση της δόσης για να’ χουμε να λέμε και από 2018 ποιος ζει ποιος πεθαίνει! Δεν έχει σημασία αν είμαστε στα τέσσερα, ούτε έχει σημασία τι δώσαμε για να πάρουμε δόση της δόσης. Σημασία έχει το ότι ως αριστερά «νικήσαμε» τις ορδές του Γερμανικού άξονα!

Η ΔΟΣΗ...
Θα πάρουμε τη δόση για να πληρώσουμε τα δανεικά και χρωστούμενα. Δώσαμε όλα τα «χρυσαφικά» και σε 99 χρόνια εδώ θα είμαστε να τα ξαναπάρουμε πίσω! Διαπραγματεύτηκε σκληρά ο Αλέξης, μόνο ένα τετράωρο αυτή τη φορά! Δεν χρειάστηκε να το ξενυχτήσει για να ξαναβγάλει έρπη το παλικάρι μας και να’ χουμε άλλα ντράβαλα...

ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑ!
Σκληρή η διαπραγμάτευση. Μας ζητούσαν 100 χρόνια σκλαβιάς κι εμείς με την παλικαριά μας, τη ζωηράδα μας, την τσαχπινιά, την ανυποχωρητικότητά μας καταφέραμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο, το φέραμε στα 99! Είναι μικρό πράγμα αυτό την σήμερον ημέραν;

ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΡΠΑΞΕ!
Πάλι το... ξύλο το έφαγαν ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και το ΔΝΤ! Ίδρωσε ο Τσακαλώτος από τον ξυλοδαρμό! Και πόσες έφαγε αλλά και πόσες άρπαξε, δεν έχει λόγια να το περιγράψει ο εκ Πρεβέζης καταγόμενος Υπουργός Οικονομίας! Τύφλα να’ χει ο Καραγκιόζης που νικούσε κατά τον ίδιο τρόπο τον Βεζύρη και το σεράι του!

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ...
Τις χαρές και τα πανηγύρια από την εξασφάλιση των δόσεων ήλθε να τις χαλάσει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος την Κυριακή το βράδυ έπραξε μία αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη ψηφίζοντας το ξεπούλημα της Ελλάδας για 99 χρόνια. Πήγε στη Σύρο και αφού έφαγε Συριανά λουκούμια, άρχισε το γνωστό παραμύθι με τα γνωστά δάκρυα πασπαλισμένα με λουκουμόσκονη, λέγοντας πόσο αντισυνταγματικό και εγκληματικό ήταν αυτό που έκανε ο ίδιος που ψήφισε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τα οποία είχε βάλει σε ειδικό καθεστώς ο Α. Σαμαράς που ήταν και... Γερμανοτσολιάς!

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ!..
Για να γλυτώσει το λιντσάρισμα ο Πάνος έκανε την καρδιά του κόμπο και ομολόγησε το έγκλημά του που είναι και αντισυνταγματικό! Κι εκείνοι οι Συριανοί αντί να τον κάνουν τ’ αλατιού, τον καμάρωναν για την λεβεντιά του! Τι είπατε ότι ψήφισαν οι νησιώτες; Και ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ!

ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ!..
Ερωτώ εγώ ο ανυποψίαστος πολίτης, λέμε τώρα, η ηλιθιότητα, η βλακεία, η κουτοπονηριά, ο καρεκλοκενταυρισμός, η γελοιότητα, η παραπλάνηση, το ψέμα, η διαστρέβλωση της αλήθειας, ο παλιμπαιδισμός και η μ...α πώς στο διάβολο συσσωρεύονται και επιβραβεύονται από τον σοφό λαό! Βοήθεια έχω;

Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ...
Προσέξτε κι ετούτο! Ό,τι υπογράφηκε προχθές θα το νοιώσουμε μετά τον Σεπτέμβριο. Τότε που θ’ αρχίσουν να έρχονται τα εκκαθαριστικά και θα έχουν περάσει οι ξέγνοιαστες διακοπές του καλοκαιριού για όσους θα έχουν αυτή την πολυτέλεια. Τότε που θα γυρίζουν στις δουλειές οι εργαζόμενοι και στην ανεργία οι άνεργοι...

Η ΔΟΞΑ...
Την δόξα του Κιμ Γιονγκ Ουν της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Β. Κορέας αλλά και του γνωστού από την δημοκρατική του δράση Ζουρνατζή ζήλεψαν οι δικοί μας αριστεροί κυβερνώντες με τον νέο τρόπο λειτουργίας της ενημέρωσης. Μόνο κρατική κάμερα επετράπη να καταγράψει την «αποχώρηση» περίπου 2.000 «επενδυτών» από την «βιομηχανική περιοχή» της Ειδομένης προς άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, για να δοκιμάσουν εκεί νέες επενδυτικές δραστηριότητες!

ΟΙ ΚΑΡΙΕΡΕΣ...
Στήριξαν καριέρες πολιτικές για πολλά χρόνια από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα οι «εξεγερμένοι» του Πολυτεχνείου όπου εκ μέρους της τότε κυβέρνησης τα επικοινωνιακά τα είχε αναλάβει ο Ζουρνατζής! Εκείνος καθόριζε τι και πώς θα παίζει η ΥΕΝΕΔ τότε που ήταν το μάτι και το αυτί της εξουσίας.

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!
Και μέσα σ’ αυτή την... τούρλα νάτος πετιέται ξουρισμένος ο Γιωργάκης! Είμαι εδώ, ζω, αναπνέω, άρα υπάρχω και θα σας ξανακάτσω στο σβέρκο, είπε προχθές σε σύναξη στελεχών του απειλώντας ότι θα επιστρέψει στην πολιτική να μας αποτελειώσει. Είμαστε αλλεργικοί στη συναλλαγή, είπε ο ΓΑΠ, λες και ρώτησε κανείς τι αρρώστιες έχει περάσει το παιδί της Margaret. Εγώ μπαίνω μπροστά κι εσείς ακολουθείστε, είπε στους λιγοστούς που συγκεντρώθηκαν να δουν το ξυρισμένο... άσε δεν το γράφω!

ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!..
Καθόλου ευχαριστημένοι δεν είναι από την διατροφή και την ύδρευση οι πρόσφυγες στα Δολιανά! Λιψό και κακό το φαγητό και ακατάλληλο προς πόση το νερό που πίνουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους. Για το φαγητό ας πούμε ότι δεν είναι των προδιαγραφών τους, το νερό όμως πώς τους βγήκε σκάρτο; Τόσα χρόνια που οι Δολιανίτες πίνουν απ’ αυτό δεν είχαν αντιληφθεί ότι το νερό τους είναι ακατάλληλο κι έπρεπε να έλθουν οι Πακιστανοί να τους ανοίξουν τα μάτια; Άντε τώρα να τους προτείνεις να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις χώρες από όπου πήραν των ομματιών τους για να φτάσουν κοντά στα ΕλληνοΑλβανικά σύνορα. Είναι η μοναδική λύση η επιστροφή τους, διότι η ποιότητα της τροφής και του νερού κομματάκι δύσκολο ν’ αλλάξουν!

Ο ΟΜΙΛΟΣ!..
Εσχάτως μας προέκυψε και όμιλος προβληματισμού στην πόλη μας! Είναι ν’ απορεί κανείς με τις απορίες που έχουν κάποιοι νεοέλληνες και αποφάσισαν να τις δημοσιοποιήσουν μπας και βρεθούν λύσεις, από ποιους άραγε; Προβλήματα υπάρχουν! Λύσεις ποιος μπορεί να δώσει εκεί που έφτασε η κατάσταση;

ΛΕΤΕ;
Δεν είναι πολιτικού ή κομματικού περιεχομένου ο όμιλος, λένε κάποιοι συμμετέχοντες και αυτό φτάνει για ν’ αποδειχτεί το εντελώς αντίθετο, αρκεί να δει κανείς τα ονόματα των πρωτεργατών. Είναι εντελώς αδιανόητο να προβληματίζονται ασυστόλως άτομα προέλευσης συγκεκριμένου χώρου που στο παρελθόν έχει «δημιουργήσει» τα προβλήματα μέσα από τα κόμματά τους για τα οποία θα προβληματίζονται στο εξής. Παρ’ όλα αυτά, από τη στήλη καλοτάξιδος ο όμιλος!

ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ...
Έπεσε στην αντίληψή μου ότι η Ν.Δ. ετοιμάζεται να δημιουργήσει «φροντιστήρια» επιμόρφωσης των στελεχών της, τα οποία θα στελεχώσουν την κυβερνητική και κομματική μηχανή όταν γίνει κυβέρνηση. Το βλέπω να βγάζει Κνιτάκια η Συγγρού, αφού την επιμόρφωση την αναλαμβάνουν στελέχη τύπου Θεοδωρικάκου που ξεσχόλισε από την ΚΝΕ για να κάνει διδακτορικό στο ΠΑΣΟΚ, στην «έδρα» Λαλιώτη και να καταλήξει στον Κυριάκο!

Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...
Φίλος της στήλης γιατρός (καθηγητής) με παρατήρησε γιατί «τσιμπάω» τον Κυριάκο κατά καιρούς. Η απάντηση είναι απλή: Το παιδί είναι άπειρο και πρέπει να «ψηθεί» στην άσκηση του αντιπολιτευτικού έργου. Είναι κάπως άβολο να βλέπει κανείς τον Κυριάκο να επιλέγει στον στενό του πυρήνα τους γυρολόγους θεσιθήρες και τους τυχοδιώκτες που τρεις φορές στο 2015 την είδαν αριστεροί στο πλάι του ΣΥΡΙΖΑ! Η Ν.Δ. είναι παλιά και με προσφορά στον τόπο παράταξη και όσοι την δουν για ευκαιρία αρπαχτής, κακό του κεφαλιού τους...

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ...
Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος που ηγείται της εν αναμονή κυβερνητικής παράταξης έχει να κάνει εύκολο έργο. Τα δύσκολα θα έλθουν όταν θα του παραχωρήσει τη θέση ο Τσίπρας, ο οποίος δεν είναι κουτός να παραμείνει πρωθυπουργός όταν θα έρχονται οι λυπητερές στο λαό και θα τον ψάχνουν για μία... περιποιησούλα. Θα κληθεί λοιπόν ο Κυριάκος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και τότε θα λακίζουν ένας - ένας αυτοί οι τυχοδιώκτες που λέγαμε, διότι το μόνο που θα τους συνδέει είναι ο κυβερνητικός τυχοδιωκτισμός. Είναι αυτοί οι διαχρονικοί απαραίτητοι που μόλις κάνουν τη δουλειά τους με τις αρπαχτές, ψάχνουν τα επόμενα «λιμάνια» για ν’ αράξουν!

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ...
Αυτά είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω έγκαιρα, φίλε κ. Καθηγητά, για να μην αναρωτιούνται στο μέλλον τι συνέβη και τόσο γρήγορα η Ν.Δ. απώλεσε την εξουσία και ξαναεπέστρεψε ο Αλέξης. Θα πείτε, σενάρια φαντασίας, αλλά καλόν είναι να έχουν το νου τους όλοι όσοι την βλέπουν παιδική χαρά τη Ν.Δ. και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό!
Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ...
Είχαμε καιρό ν’ ακούσουμε για τοκογλυφία στα Γιάννενα και προχθές ξαναήλθε στην επικαιρότητα με την σύλληψη ενός φυγόδικου τοκογλύφου που κουράζεται κανείς να διαβάσει τη δράση του. Φρούτο που ωριμάζει σε περιόδους οικονομικής ανέχειας η τοκογλυφία και η περιοχή μας έχει παράδοση παλαιόθεν. Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που πέφτουν στα χέρια τοκογλύφων και στο τέλος οδηγούνται στην καταστροφή.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ...
Από την άλλη μεριά, πολλοί είναι οι επαγγελματίες τοκογλύφοι που έχουν πέσει θύματα των οικονομικών συγκυριών και δεν πληρώνουν το «άθλημα» αλλά την αδυναμία τακτοποίησης εκ μέρους των θυμάτων τους! Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί είναι αυτοί που δεν πτοούνται και συνεχίζουν το έργο της παρανομίας αφού οι τράπεζες αρνούνται ή δεν έχουν την δυνατότητα ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις. Πολλές φορές βλέπουμε το φαινόμενο τοκογλύφοι και ξεπεσμένοι επιχειρηματίες να βρίσκονται στις ίδιες φυλακές και από κει να σχεδιάζουν το... μέλλον τους!

Η ΝΕΑ ΥΕΝΕΔ!
Πάλι τώρα, επί αριστεράς αυτή τη φορά, την ενημέρωση την έχει αναλάβει η νέα ΥΕΝΕΔ, η οποία είναι στην υπηρεσία της ΑλεξοΠανοπαρέας και... τύφλα νάχει το μαύρο που είχε ρίξει η Κυβέρνηση του ΣαμαροΒενιζέλου! Η νέα ΥΕΝΕΔ που το μόνο που της λείπει είναι το «πουλί» του Παπαδόπουλου για να μας παραπέμπει σε περιόδους απόλυτου σκοταδισμού!

Η ΕΛ.ΑΣ...
Είναι απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να μην επιτρέψει κάμερες στην «αποχώρηση» των «επενδυτών» που λέγαμε, από την Ειδομένη, λέει ο Κυρίτσης, που για δεύτερη φορά τον... χτυπά η μοίρα και γίνεται βουλευτής τόσο γκαντέμης! Δηλαδή φτιάξαμε αστυνομικό καθεστώς και δεν το πήραμε χαμπάρι!

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ!
Έχετε δει κάποια video που ανεβάζει η ΒορειοΚορεάτικη τηλεόραση (η δική τους ΕΡΤ-ΥΕΝΕΔ) όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν περπατάει στους δρόμους και από παντού πετάγονται Κορεάτες παραλληρούντες για τον ηγέτη τους; Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται εκείνοι αλλά τι απολαμβάνει ο ηγέτης τους!

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!
Πάλι καλά που θα μείνουμε με τέσσερα κανάλια συν την νέα ΥΕΝΕΔ και θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο νέος ηγέτης της νέας Ελλάδας, η οποία δημιουργήθηκε προχθές...

ΤΟ MEGA ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!..
Όπου νάναι τελειώνει και το Mega προς τέρψιν πολλών Ελλήνων με πρώτη την Κυβέρνηση η οποία απαλλάσσεται από ένα «βοθροκάναλο»! Ξεχνούν ότι όταν ένα ΜΜΕ κλείνει, αυτόματα ανοίγει μια πόρτα στην ανωμαλία και στον σκοταδισμό. Ξεχνούν ότι κάποιοι άνθρωποι θα μείνουν στους πέντε δρόμους κι αυτοί πάντως δεν θα είναι οι Βαρδινογιάννηδες, οι Ψυχάρηδες και οι Μπομπολαίοι. Ούτε ο Πρετεντέρης, ούτε η Τρέμη που έχουν κάνει την προίκα τους προ πολλού θα πληγούν. Στους πέντε δρόμους θα μείνουν οι απλοί εργαζόμενοι που ήταν πίσω από τις κάμερες κι έβγαζαν όλη τη λάντζα, πολιτική, κομματική, συνδικαλιστική. Κομμάτι του λογαριασμού θα πληρώσουμε εμείς το πόπολο διότι τα δάνεια των τραπεζών των βαρώνων δεν πρόκειται να χαριστούν σε μας. Επομένως, αυτού του είδους ο κανιβαλισμός που επικρατεί προς το Mega και ιδιαίτερα από ανθρώπους του ιδίου χώρου είναι τζάμπα μαγκιά και δείχνει έναν σκατοψυχισμό! Ας μην ξεχνούν μερικοί την ρήση «όταν μπει φωτιά στο σπίτι του γείτονα, ετοιμάσου να καεί και το δικό σου σπίτι»! Πάντως παρά τις μύχιες σκέψεις και επιθυμίες πολλών, τελικά οι μέτοχοι του καναλιού, πλην Ψυχάρη, αποφάσισαν να βάλουν κάποια εκατομμύρια στο μετοχικό κεφάλαιο και να του δώσουν μία ευκαιρία ζωής.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.