ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ’ΔΩΣΑΝ ΟΛΑ!
Πάει, έπεσε κι αυτό! Μιλάμε για το «Ελληνικό» που ξεπουλήθηκε επί κυβέρνησης αριστεράς, που όταν ήταν αντιπολίτευση το θεωρούσε αυτό αιτία πολέμου με τους Γερμανοτσολιάδες! «Αν είναι να ξεπουληθεί το Ελληνικό καλύτερα να ψηφίσετε Α. Σαμαρά», έλεγε το παιδί από τα Τζουμέρκα και από κάτω το πλήθος παραληρούσε!

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ...
Πότε δούλευε τον λαό αυτό το παιδί; Τότε που έστελνε τον λαό να ψηφίσει Σαμαρά επειδή θα ξεπουλούσε το «Ελληνικό» ή τώρα που έβαλε υπογραφή ο ίδιος για να κλείσει την παράδοση της χώρας στους τυράννους, κατακτητές, τροϊκανούς, θεσμούς, ντυμένος Γερμανοτσολιάς; Η μόνη δουλειά του Αλέξη είναι το δούλεμα και το ψιλό γαζί που περνάει τον λαό.

ΧΑΛΑΡΩΣΑΝ...
Ετούτη τη φορά δεν χρειάστηκαν 17 ώρες «ξυλοδαρμοί» για να πουν «ναι σε όλα» ο αγωνιστής ο Αλέξης με τον νέο εθνικό αγωνιστή Πάνο! Διπλωμένοι στα τέσσερα υπέστησαν το μοιραίο κι αφού δεν έκαναν καμία προσπάθεια να τ’ αποφεύγουν, χαλάρωσαν και το απόλαυσαν! Από κοντά κάποια «ζωντανά» εξακολουθούν να τρώνε σανό βελάζοντας από ευτυχία!

ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!..
Ένα τέτοιο «ζωντανό» σε τηλεοπτική εκπομπή που διηύθυνε ο Χατζηνίκος, πάνω στα βελάσματα από την ευτυχία που έχει πάθει, κι ενώ δεν διέφερε και πολύ από στολισμένη λατέρνα, λίγο έλειψε να λυποθυμίσει από την χαρά της για το πόσο καλά περνάει η χώρα εδώ κι ενάμισο χρόνο! «Αρρώστησε το παιδί από την πολλή δουλειά κι έβγαλε μέχρι έρπητα», είπε και φάνηκε να δίνει εξετάσεις στον Αλέξη που μάλλον τον... λιγουρεύεται για καμιά αρπαχτή τώρα στα 80 φεύγα της!

ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ;
Έχεις το δικαίωμα, κυρά μου, να αγαπάς όσο θέλεις τον Αλέξη σήμερα, όπως παραληρούσες για τον Αντρέα την δεκαετία του ‘80, τότε που ο πρασινοφρουρισμός ήταν επάγγελμα. Μη βγαίνεις όμως, κυρά μου, στην τηλεόραση γιατί θα μας κάνεις να μην ξαναβάλουμε αυτό το... διαβολοκούτι στη ζωή μας. Μη κυκλοφορείς αδέσποτη και σπάζεις τα νεύρα του κοσμάκη που εύχεται να μη ξημερώσει η επόμενη μέρα διότι δεν ξέρει πόσο πρέπει να δοξάζει τον Θεό για τον νέο «σωτήρα» που του έστειλε για να τον σώσει από την ηλιθιότητα!

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ...
Πάρτε και τούτο για νάχετε να πορεύεστε φίλοι μου! «Σήμερα κάθε υπογραφή μέλους του ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό... είναι ραντεβού με τη δικαιοσύνη»! Τον θυμόσαστε εκείνο τον πρωινό διασκεδαστή δημοσιογράφο Καραμέρο που βρήκε καταφύγιο στην αυλή της Δούρου; Αυτός είναι που απειλούσε τότε το ΤΑΙΠΕΔ και σήμερα... μούγκα στη στρούγκα. Η συνέπειά τους σπάζει καρύδια!

Η ΕΚΠΤΩΣΗ...
Θέμα έκπτωσης της Όλγας Γεροβασίλη από το αξίωμα της περιφερειακού συμβούλου της περιφέρειας Ηπείρου έχει μπει το τελευταίο διάστημα, κάτι για το οποίο δεν έδειχναν να συγκινούνται τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης και μη. Λόγω του φόρτου εργασίας σε κυβερνητικά καθήκοντα η κ. Γεροβασίλη σημειώνει διαρκώς απουσίες, με αποτέλεσμα να έχει παραβεί τους κανόνες που διέπουν την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ΑΤΑΞΙΑ...
Παρ’ όλο που είχε επισημανθεί αυτή η αταξία δεν φαίνονταν να είναι διατεθειμένος κάποιος αρμόδιος να εξετάσει το ζήτημα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εύνομη τάξη. Κάτι άρχισε να κινείται το τελευταίο διάστημα και η εντύπωσή μου είναι ότι το ανακίνησαν το θέμα «έκπτωση» της Όλγας οι «μνηστήρες» σύντροφοί της που διεκδικούν την ηγεσία της παράταξης! Δεν είναι καθόλου ξεχωριστή από αυτή την κίνηση ή άλλη κίνηση της αυστηρής (!) κριτικής που άσκησαν στην Περιφερειακή Αρχή και στον Περιφερειάρχη η οποία έχει να κάνει με τις απευθείας αναθέσεις 66 έργων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ΤΙΜΗ...
Για το πολύπλευρο έργο του (!) τιμήθηκε ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Καραΐτσης, ο οποίος τελεύτησε τον αστυνομικό του βίο ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου. Με αυτή την τιμητική διάκριση προφανώς έβγαλε την υποχρέωσή της η ηγεσία σε αντάλλαγμα την αποστράτευσή του! Ο κ. Καραΐτσης αφ’ ενός μεν ο ίδιος είχε βάλει με το νου του μεγαλεία, αφ’ ετέρου κάποιοι του υπόσχονταν ανώτερα πόστα πότε στην Αθήνα και πότε στην Β. Ελλάδα. Τελικά τον τερμάτισαν ευδοκίμως και έρχονται εκ των υστέρων να τον τιμήσουν για το πολύπλευρο έργο του. Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, δεν γνωρίζω το πολύπλευρο έργο του πριν έλθει στην Ήπειρο. Απ’ όταν ήλθε το μόνο που θυμάμαι είναι εκείνη η συνάντηση - συνεργασία που είχε με βουλευτή του Νομού μας όπου είχε δει το φως της δημοσιότητας ο διάλογος που έφερε τον κ. Καραΐτση να μιλά για κακή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 10 χρόνια! Αλήθεια, έχουν γίνει ανάλογες τελετές σε άλλους αποστρατευθέντες αξιωματικούς που να είχαν ανάλογο πολύπλευρο έργο;

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τελικά δεν την γλυτώνουμε και την επόμενη Τρίτη το βράδυ θα μας επισκεφτεί ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδης που ήταν να έλθει την προηγούμενη Τετάρτη και επειδή είχε δουλειά δεν ήλθε, που όμως θα έρχονταν στο πόδι του κ. Αυγενάκη, ο οποίος επειδή κι εκείνος είχε δουλειά και δεν ήλθε και υποσχέθηκε να έλθει μια άλλη φορά!

ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ...
Ψάχνει, λέει, η Ν.Δ. ανά την επικράτεια πρώην ΠΑΣΟΚους για να τους βάλει στα ψηφοδέλτιά της για να κάνει ανοίγματα. Την αρχή έκανε ο Α. Σαμαράς ο οποίος έδειξε μία συμπάθεια και μία νοσταλγία προς Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Μανιάτη. Κάτι ανάλογο λένε ότι πάει να γίνει στην Ήπειρο και έχουν ριχτεί τα λαγωνικά στην μάχη εξεύρεσης προθύμων ΠΑΣΟΚων με κάποιες όμως προδιαγραφές! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Είπαμε για ΠΑΣΟΚους, όχι για κάτι ρεμπεσκέδες που θέλουν την Ν.Δ. αλά καρτ και στα μέτρα τους!

Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ...
Υπάρχει όμως και η δεξαμενή νέων στελεχών της Ν.Δ. που μπορεί να φέρει κάτι νέο κι από κει πρέπει να ξεκινήσει η ηγεσία της παράταξης. Τέτοια νέα στελέχη με λευκό πολιτικό και κομματικό μητρώο που μπορούν να βάλουν σε άλλη ρότα το κόμμα και την χώρα όταν έλθει η ώρα, έχει και η Ήπειρος κι αν ψάξουν θα τα βρουν. Η στήλη μπορεί να κάνει αναφορά σ’ ένα σπουδαίο στέλεχος προερχόμενο από την Πάργα και δραστηριοποιούμενο εκεί στον τουριστικό τομέα, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή. Το όνομα αυτού Σπύρος Κυριάκης ο οποίος πρόσφατα εξελέγη στην κεντρική Πολιτική Επιτροπή και μάλιστα στις πρώτες θέσεις με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει...

ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ;
Έρχεται στα Γιάννενα την Δευτέρα ο Υπουργός Γεωργίας Β. Αποστόλου για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που αφήνει η κατάργηση της ονομασίας «φέτα» και του ελληνικού γιαουρτιού! Αυτό θέλει πολύ θράσος και μόνο ένας κατά δήλωση αριστερός θα το έκανε βάζοντας το κεφάλι στο στόμα του λύκου για να δοκιμάσει την αγριάδα του!

ΛΑΘΟΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ!..
Δεν ξέρω αν τον φέρνουν ή έρχεται μόνος του ο Υπουργός Γεωργίας, αλλά δεν ήταν και η σοφότερη πράξη της ζωής του. Τη στιγμή που οι Έλληνες αλλά και όπου αλλού έκανε εξαγωγή φέτας και γιαουρτιού η χώρα μας και ιδιαίτερα η Ήπειρος, τώρα θα τρώνε φέτα Αφρικής! Μάλλον λάθος ιθαγενείς επέλεξε να πείσει ότι δεν κινδυνεύουν τα ΠΟΠ γαλακτοκομικά μας προϊόντα!

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ...
Όπως σας το γράφω, φίλοι μου. Η Ε.Ε. υπέγραψε συμφωνία εισαγωγής φέτας Αφρικής επειδή, λέει, θα παρασκευάζεται από τα ίδια υλικά, δηλαδή αιγοπρόβειο γάλα! Για το ότι αυτό το τυρί είναι ελληνικής εφεύρεσης ούτε που νοιάστηκε κανείς και στην προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν ξεπουλήσει όλα μα όλα, ακόμη κι αυτή τη φέτα.

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ...
Ας φάνε οι Ευρωπαίοι όσα λευκά τυριά θέλουν κι ας είναι από... καγκουρούδες ή μαϊμούδες, η απαίτησή μας είναι μία και μοναδική: Να μην τα ονομάζουν φέτα που είναι κομμάτι της ελληνικής στάνης, της Ηπείρου και της ελληνικής κουλτούρας. Ας τρώνε ό,τι είδους πυκτόγαλα θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αφρικανοί, αλλά γιαούρτι να μη το λένε διότι η έννοια και ονομασία «γιαούρτι» είναι ελληνική!

ΤΟ ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ...
Κατά τ’ άλλα, πάνε να μας τον λανσάρουν ως τον καλύτερο Υπουργό της Κυβέρνησης τον κ. Αποστόλου, τον οποίο δεν προειδοποίησαν να μην έλθει στην κτηνοτροφική Ήπειρο που μοιάζει μ’ ένα θυμωμένο μελισσοσμήνος για να δοκιμάσει τα νεύρα των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων οι οποίοι δεν είναι και στα καλά τους το τελευταίο διάστημα. Μαζί με την τύχη του Υπουργού ας αποφύγουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και τα νεύρα των κτηνοτρόφων οι ντόπιοι παράγοντες που έχουν αναλάβει την υποδοχή και την φιλοξενία...

Ο... ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ!
Παραβίαση του Συντάγματος είναι η συγκέντρωση - διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 15 Ιουνίου με το σύνθημα «παραιτηθείτε»! Αυτήν την «διαταγή» έβγαλε ο Ζαγοριανάκος, συγγνώμη ο Ν. Φίλης ήθελα να πω, ο οποίος όταν ανοίγει το στόμα του πετάει «κοτρώνες» κι όποιον πάρει ο χάρος! Συνήθως οι «κοτρώνες» γυρίζουν στη μούρη του και μετά διαμαρτύρεται για μπούλιγκ εις βάρος του.
Το Σύνταγμα κατά τον Φίλη παραβιάζεται όταν κάποιοι άλλοι Έλληνες πλην των δικών τους μπαχαλάκηδων θέλουν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με το επιβληθέν καθεστώς της αριστεράς. Όταν οι σύντροφοί του μαζί με τους Χρυσαυγίτες φώναζαν «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» ήταν πράξη ευθύνης και πατριωτική κατά τον Ν. Φίλη.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.