ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ... ΚΑΝΕΛΑ!
«Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις, η αύξηση της απασχόλησης δεν θα μειωθεί με τον ρυθμό που επιθυμούμε. Προϋπόθεση είναι η αύξηση των εγχώριων επενδύσεων»! Χείρ τις ή πους τις συνέγραψεν τοιούτον πρωθυπουργικόν αριστουργήματα; Α ρε Καρανίκα!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΔΙΣ!..
Πάνω από 100 δισ. ευρώ το κόστος της χώρας κατά την περίοδο Βαρουφάκη. Τότε που γύριζε σαν... λέτσος και «έδερνε» ανηλεώς τους εταίρους μας συγκεντρώνοντας υλικό για τα βιβλία που θα γράψει και θα μας τα πουλάει πουλώντας αριστερής κοπής φούμαρα! Για θυμήστε μου ποιος τον διόρισε αυτόν τον λιμοκοντόρο για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας; Αφήστε το, θυμήθηκα. Ο σοφός Αλέξης που συνέγραψε την αμπελοφιλοσοφία του παραπάνω σχολίου! Την αποκάλυψη για τα 100 δισ. ευρώ την έκανε ένας Κλάους Ρέγκλινγκ. Φίλος μας, εχθρός μας είναι, θα σας γελάσω...

ΟΔΗΓΙΕΣ...
Όλα τα περίμενα από τον Αλέξη! Αλλά να φτάσει να δίνει οδηγίες στους Εγγλέζους να αποφύγουν το Brexit διότι θα είναι καταστροφικό, δεν το περίμενα! Κι όμως έγινε κι αυτό από τον δικό μας αριστερό Αλέξη, ο οποίος δι’ αυτού του τρόπου κάνει παρέμβαση σε ξένο κράτος, λέμε τώρα, όχι πως έχει τέτοιες ικανότητες...

ΓΙΟΥΝΚΕΡ Ο...ΤΥΦΛΑ!
Ήλθε ο Γιούνκερ και ούτε έβλεπε, ούτε ήξερε τι έκανε και σε ποιον μιλούσε. Άρχισε τις αγκαλιές και τα ματς - μουτς με όποιον έβρισκε μπροστά του! Δεν ξέφυγαν ούτε οι γραμματείς από αυτού του είδους τη «διασκέδαση»! Τη μεγάλη αγκαλιά όμως την φύλαγε στον Υπουργό Ν. Παππά, η οποία αποδείκνυε την παλιά αδελφική φιλία με την οποία συνδέονται οι δύο άνδρες! Ιδιαίτερα από τότε που ο κ. Παππάς σε ανάρτησή του στο F/B στις 7 Μαρτίου 2014 έγραφε: «Φιλέλληνας ο Γιούνκερ, λένε. Αν έχεις τέτοιους φίλους...».

ΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΙΩΣ...
Τέτοιους φίλους λοιπόν έχουν τώρα ο Αλέξης, ο Παππάς, ο Καρανίκας, η Όλγα, που όμως πριν από τον Γενάρη του 2015 ήταν τέτοιοι, ενώ τώρα είναι αλλιώς! Άντε τώρα μ’ αυτούς να βρεις ορθή και ανάποδη και να επιμένεις ότι δεν έχεις σιουρήξει εντελώς!

ΠΙΩΜΕΝΟΙ - ΑΠΙΩΤΟΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
Τα καλά για τον Γιούνκερ τα φύλαγε και τώρα και παλιότερα ο Αλέξης! «Ο Γιούνκερ είναι μια υποψηφιότητα που προσωποποιεί τη λιτότητα και είναι επιλογή της Α. Μέρκελ και του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά», έγραφε στις 10-3-14! Δέστε όμως και τούτο: «Καλωσορίζουμε τον Πρ. Γιούνκερ, έναν υποστηρικτή της Ευρ. ιδέας, φίλο της χώρας σε μια κρισιμη στιγμή για την Ευρώπη»! Πείτε μου, στο Θεό που πιστεύετε, ποιος είναι πιωμένος και ποιος άπιωτος!

ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ!
Βέβαια, το «καλύτερο» για τον Γιούνκερ το έχει υποστηρίξει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑΣ στις 16 Μαρτίου 2014: «Ο Γιούνκερ θεωρεί κατάλληλους μόνο τους υποτακτικούς πρωθυπουργούς»! Ερωτώ εγώ ποιον έχουμε Πρωθυπουργό; Είναι υποτακτικός του Γιούνκερ ο γίγαντας της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο Αλέξης; Σαν δεν ντρέπονται, λέω εγώ, για τους χαρακτηρισμούς που κάνουν τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ για το καμάρι τους και τον σωτήρα της χώρας!

ΤΖΑΜΠΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!..
Την ώρα που γράφεται η στήλη δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Μ. Βρετανία. Όποιο και να είναι, να γνωρίζετε ότι η συμβουλή του δικού μας Αλέξη δεν έπαιξε κανένα ρόλο, διότι έχουν σοβαρότερα ζητήματα και με σοβαρότερους να ασχοληθούν. Επίσης, όποια απόφαση και να έχουν πάρει, τα πράγματα για τη χώρα μας θα είναι ζόρικα.

ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ...
Έρχονται κι αυτοί οι Podemos της Ισπανίας και σκάνε στα μούτρα του πρώην συντρόφου συνεπαναστάτη τους Αλέξη τη φράση «η Ελλάδα του Αλέξη είναι προτεκτοράτο»! Οποία βρισιά στον δικό μας Ερνέστο Τσε Γκεβάρα που έτρεχε στην αγκαλιά του Γιούνκερ να κρυφτεί και να τον πνίξει με τους ποταμούς δακρύων επειδή έπαψαν να τον παίζουν οι άλλες «φιλενάδες» όπως έλεγε και το τραγουδάκι των παιδικών χρόνων...

ΑΪΝΤΕ - ΑΪΝΤΕ!
Πολλοί ήταν εκείνοι που ποντάριζαν ότι δεν θα πετυχαίναμε κι εμείς τους διαψεύσαμε, είπε ο πρώην επανστάτης, νυν καπιταλιστής και Υπουργός Ν. Παππάς και μοίρασε 200.000 νέες θέσεις εργασίας από το συνέδριο που έκανε το «Economist» και που ήταν αφιερωμένο στους βιομηχάνους. Όταν μοίραζε αυτές τις θέσεις εργασίας εσείς πού είσαστε, Ελληνάρες μου και δεν τις προκάνατε;

ΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ!
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που απορροφά τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, κυρίως αυτά του ΕΣΠΑ, είπε στους βιομήχανους ο κ. Παππάς και ξέχασε να τους πει μία λεπτομέρεια. Δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε ένα ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ αν δεν δώσουμε πειστικές εξηγήσεις για το πού πήγαν τα χρήματα του προηγούμενου ΕΣΠΑ! Κάτι τους έχει κάτσει στην κούτρα των εταίρων περί φαγοποτίου και δεν εννοούν ν’ αφήσουν Ελληνική σταγόνα αίματος σ’ Έλληνα που ζει, αναπνέει και κινείται!

ΑΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΟΝΙΑ...
Από τις αλάνες των Εξαρχείων στα σαλόνια των Βιομηχάνων οι αριστερούληδες που κατά τους Podemos έκαναν την Ελλάδα προτεκτοράτο. Απ’ αυτά τα σαλόνια ο κ. Παππάς απείλησε τους Έλληνες ότι θα τους... σκάσει στην ανάπτυξη και όπως κάθε συνεπής αριστερός της συνομοταξίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και συστάσεις στους Εγγλέζους να μη διανοηθούν κάνα Brexit!

ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ!..
Αφού λύσαμε όλα τα μεγάλα ζητήματα κι εκείνα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση των Ελλήνων και στα πλαίσια της λαίλαπας που προκύπτει από την ανάπτυξη που έχει πλακώσει, τα καλά νέα έρχονται από τα Ηνωμένα Εμιράτα, τα οποία δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την επιβίωση ενός σπάνιου είδους ακρίδας που ζει περί την λίμνη Παμβώτιδα!

Ο ΣΤΟΧΟΣ...
Έχουν ξεσηκωθεί λοιπόν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Πατρών και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν βάλει στόχο την σωτηρία της ακρίδας και καλούν τον λαό να συμμετάσχει σ’ αυτό το εγχείρημα. Πιάστε στέκια κι άμα δείτε την ακρίδα φωνάξτε να την πιάσουμε, λένε προς τους «ιθαγενείς» της περιοχής οι επιστήμονες, οι οποίοι κατ’ αυτόν τον τρόπο να το θυμηθείτε θα σταματήσουν κάθε δραστηριότητα στην παραλίμνια περιοχή.

Ο «ΤΡΥΓΟΣ»...
Προς το παρόν στην παραλίμνια περιοχή και στον Δήμο Παμβώτιδος ενδημεί ένα άλλο είδος «ακρίδας» και δεν έχει αφήσει μποστάνι και κήπο που να μην τα «τρυγίσει»! Δεν είναι η ακρίδα που προστατεύεται από τα Εμιράτα αλλά η άλλη «ακρίδα» που ήλθε από Αφρ-Ασία και την «αποθήκευσαν» στον Κατσικά!

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...
Μας λεηλάτησαν οι Προσφυγομετανάστες, διαμαρτύρονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο γυναίκα κάτοικος της περιοχής την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Δήμαρχο να αδυνατεί να πάρει θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει. Προφανώς η περίοδος της ομαλής συμβίωσης έχει παρέλθει και τώρα έχουν αρχίσει τα ζόρικα. Πού πήγαν εκείνες οι θριαμβολογίες των πρώτων ημερών υποδοχής των 1.200 νοματαίων που τους έφεραν και τους παράτησαν στην τύχη τους, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς χαρακτηρίστηκαν και ως επενδυτές!

Ο COMANDANTE!
Αυτό τον «λαό» έρχεται να βάλει σε τάξη ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος, ο οποίος έλαβε κυβερνητικό διορισμό ως Comandante! Θα εκτελεί χρέη στρατοπεδάρχη ο κ. Φίλιος και σ’ αυτά τα νέα του καθήκοντα ζητά την συμπαράσταση και συνεργασία των Γιαννιωτών! Ας ξεκινήσει πρώτα με τους Κατσικιώτες και μετά... έχει ο Θεός!

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Στις οκτώμισι χιλιάδες ευρώ βγήκε σε δημοπρασία μαγαζί στο Μέτσοβο και απ’ ότι έμαθα δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος. Εκτός από το μηνιαίο μίσθωμα υπήρξε και η εγγυητική που φτάνει τις 50.000 ευρώ, κάτι που κάνει ακόμη πιο απλησίαστο το προς ενοικίαση κατάστημα. Διερωτάται κανείς αν τέτοιους καιρούς υπάρχουν τέτοιοι ενδιαφερόμενοι!

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ...
Είπαμε, πλούσιο το Μέτσοβο, αλλά όχι και σε τέτοιο σημείο που κάποιοι να σκέφτονται να το επισκεφτούν. Ας βάλουν οι ίδιοι οι Μετσοβίτες τις κόκκινες γραμμές για να υπάρξει μία ισορροπία στην αγορά. Α, και κάτι άλλο: Γιατί τόσες πολλές κάμερες στην αγορά του Μετσόβου, δημοτικές ή ιδιωτικές; Ρωτώ από περιέργεια. Τις επόμενες μέρες θα σας πω τι μου είπαν οι μετσοβίτες να σας... μαρτυρήσω!

ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ!..
Με τον διορισμό του Φ. Φίλιου ως διοικητή στο στρατόπεδο Κατσικά η Κυβέρνηση απαλλάχτηκε από τον βραχνά και... ας κόψει το λαιμό του, σκέφτηκαν και του χάρισαν την θέση για νάχει κάτι να ασχολείται! Πήγαινε γυρεύοντας ο Φίλιππας και θα δοκιμαστεί τώρα σε κάτι διαφορετικό από εκείνο που γνώρισε τα χρόνια που ασχολήθηκε με τα δημοτικά πράγματα. Σε καλό να του βγει πάντως...

Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ...
Ελπίζω η νέα ενασχόληση του πρώην δημάρχου να μην τον διακόψει από την συγγραφή του βιβλίου που έχει αρχίσει και που έχει να κάνει με το διάβα του στην πολιτική ζωή. Μαθαίνω ότι τις «σημειώσεις» τις έχει γνωστοποιήσει στον πρώην δήμαρχο Αναστάσιο Παπασταύρο, ο οποίος με το δολοφονικό χιούμορ που τον διακρίνει κατάφερε να πονοκεφαλιάσει πολύ κόσμο με το πρόσχημα ότι ο Φίλιος τον «περιποιείται» στο βιβλίο του! Κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους χωρίς λόγο επειδή ο κ. Παπασταύρος δεν τους αποκάλυψε ότι αστειεύονταν!

ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ
Στο «στρατόπεδο συγκέντρωσης» Φιλιππιάδας στρατοπεδάρχης διορίστηκε από την Κυβέρνηση ένας άλλος πρώην δήμαρχος κι αυτός είναι ο Μιλτιάδης Κλάπας, πρ. δήμαρχος Πρεβέζης. Κι αυτός, όπως ο Φίλιος, δήλωσε ΣΥΡΙΖΑ και νάτος κι εκείνου ο διορισμός για να διαχειριστεί την τύχη των στρατοπεδευμένων στο παλιό στρατόπεδο. Κι εκείνος πήγαινε γυρεύοντας και δεν του χάλασε το χατήρι η Κυβέρνηση, η οποία ψάχνει παντού για τέτοιους προθύμους!

ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!
Βρέθηκα προχθές στους Αγ. Αποστόλους του Μετσόβου αποχαιρετώντας έναν εκλεκτό φίλο, τον Αποστόλη Ταλάρη κι εκεί είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πόσο αγαπητός ήταν ο Αποστόλης σε πολύ κόσμο που ήλθε απ’ όλη την Ελλάδα για το τελευταίο αντίο. Φίλος μου από πολύ παλιά ο Αποστόλης, ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία στο Μέτσοβο κι έβαλε την δική του υπογραφή στην ανάπτυξή του, αφού, ως είναι γνωστό, είχε επενδύσει στον τουρισμό. Δούλεψε σκληρά, δημιούργησε και κατάφερε να ξεχωρίσει για την ντομπροσύνη και το ήθος του. Ο θάνατός του αφήνει κενό στο Μέτσοβο ενώ μεγαλύτερο κενό αφήνει στην οικογένειά του και σε όλους όσους τον γνώρισαν και τιμήθηκαν με τη φιλία του. Ο υπογράφων είχε αυτή την τιμή και θα τον θυμάται για πάντα.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.