ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
Επέτειο είχαμε προχθές για την επιβολή των capital controls και δεν κέρασε... περγαμόντο η Κυβέρνηση. Πέρασε ένας χρόνος που για το καλό μας, η Κυβέρνηση μας έβαλε στην ουρά να παίρνουμε τα λεφτά από τις τράπεζες για να μη τα ξοδεύουμε άσκοπα!

ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ...
Προτού μας επιβάλουν αυτό το καλό κατακεραύνωναν την Ντόρα που 15 μέρες πριν είχε κάνει την πρόβλεψη για την επιβολή capital controls! Το τι δεν είχε ακούσει τότε η Ντόρα που διακινούσε... λαθραίες ειδήσεις ζημιώνοντας το κράτος και δυσφημίζοντας την Κυβέρνηση. Τελικά το όνειρο κράτησε λίγες μέρες και ένα πρωινό ο Αλέξης μας ανακοίνωσε δυο κακά μαζί. Τα capital controls και την προσφυγή στο δημοψήφισμα, του οποίου επέτειο έχουμε στις 5 Ιουλίου!

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ-ΝΑΙ!
Επέτειο λοιπόν του ΟΧΙ της αριστεράς που έγινε ΝΑΙ και που μία υπερηφάνεια την αισθάνονται έκτοτε οι Έλληνες! Αυτοί οι Έλληνες που έφαγαν στη μούρη όλον αυτόν τον εξευτελισμό και μετά ξαναέφαγαν το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης του 17ωρου και ξαναδοκίμασαν την τύχη τους τον Σεπτέμβριο του 2015!

ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ...
Σε έξι μήνες θα έχουμε τελειώσει τα capital controls, έλεγαν και ξανάλεγαν και οι Ελληναράδες έχαφταν τα παχιά λόγια. Ήλθε ο χειμώνας και η Λούκα Κατσέλη, που πήγε ως χρυσή μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, πάλι μας διαβεβαίωνε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα αποκατασταθεί η τραπεζική ομαλότητα! Είδε κάποιος κάτι τέτοιο και δεν μας το μαρτυράει κι εμάς;

ΑΝΤ’ ΑΥΤΩΝ...ΔΟΥ!
Έκαναν και κάτι άλλο τα σαΐνια της αριστεράς! επειδή δεν ήθελαν να ταλαιπωρούν τους Ελληναράδες βάζοντάς τους στις ουρές των ΑΤΜ για να σηκώνουν τα εικοσάρικα, τα πενηντάρια και τα εκατοστάρικα το έκαναν οι ΔΟΥ αντ’ αυτών! Όπου βρήκαν λεφτά στις τράπεζες τα «σήκωσαν» εκείνες, οπότε νάτη η μεγάλη προσφορά προς το πόπολο που πλέον απαλλάχτηκε από αυτό τον βραχνά. Κάθε βδομάδα στο ΑΤΜ ήταν μία σκέτη... ταλαιπωρία!

Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ...
Επέτειος και για την πρωθυπουργοποίηση της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Θάνου, η οποία ανέλαβε το θλιβερό καθήκον να πρωθυπουργεύσει κατά την συμφωνία του τρίτου μνημονίου που προηγήθηκε του τέταρτου που υπογράφηκε πρόσφατα. Αυτή η πρωθυπουργοποίηση της κ. Θάνου ενόχλησε πολύ κόσμο, κάποιοι εκ των οποίων την πήραν κι ένα... χεράκι για να τους απαντήσει κι εκείνη με προσφυγές σε αγωγές και μηνύσεις, οι κάποιοι τυγχάνει να είναι καθηγητάδες Πανεπιστημίου!

Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ...
Ανήμερα της επετείου (μαύρης για την ελληνική οικονομία) ήλθε η πτώχευση του «Μαρινόπουλου» με ό,τι σημαίνει αυτό. 13.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν στους δρόμους, 3.000 προμηθευτές να μείνουν απλήρωτοι περιμένοντας τη δική τους σειρά να βάλουν λουκέτο. Γκάου πολλών εκατομμυρίων έφαγαν και Ηπειρώτικες επιχειρήσεις, οι οποίες θα πληρώσουν αυτού του είδους την «άλλη μέρα ξημερώνει», όπως την είχε υποσχεθεί ο Νίκος Παππάς πριν ακριβώς ένα χρόνο.

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ...
Όλοι μαζί, παιδιά, να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο και να πίνουμε εις υγείαν της Αλεξοπαρέας η οποία πίνει εις υγείαν ημών των κορόιδων ιθαγενών που πηγαίναμε γυρεύοντας, ψηφίσαντες και μη ψηφίσαντες. Αλλά πού να βρεις τώρα ψηφίσαντες οι οποίοι παριστάνουν τους αγανακτισμένους και χάνονται στο σωρό...

Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
6 - 7 μονάδες διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πρόσφατες δημοσκοήσεις και έχει γίνει μόδα η αμφισβήτηση αυτών των αριθμών, από τους φανατικούς πρώην ΠΑΣΟΚους που πίστεψαν στην αριστερά του Κουρουμπλή, του Φίλη και του Καρανίκα! Κι εγώ αμφισβητώ αυτά τα νούμερα και είμαι βέβαιος ότι δεν αποτυπώνεται σωστά η πραγματικότητα. Η διαφορά μπορεί να είναι και διπλάσια! Λέμε τώρα! Τι είναι εκείνο που μπορεί να δίνει τέτοια νούμερα σαν αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας; υπάρχουν και τα φερέφωνα της Κυβέρνησης που βλέπουν ανάποδα τους αριθμούς!

ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ!..
Μαύρο δάκρυ έχυναν προχθές οι συνταξιούχοι που πήγαν να πάρουν τις συντάξεις τους και τις έβλεπαν να είναι κουτσουρεμένες! Είναι το νέο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ που θα έδινε 13η σύνταξη και όλως παραδόξως τις έχει φέρει στις 11! Τι να πει τώρα κανείς και με ποιον να τα βάλει κανείς! Ας θυμηθεί ο καθένας τι ήθελε, τι δεν ήθελε, τι έκανε που δεν έπρεπε να κάνει, τίνος αμαρτίες πληρώνει κι ας ψάξει γωνία να κτυπάει το κεφάλι του! Ήθελε Κατρούγκαλο, Κατρούγκαλο έχει!

ΠΡΩΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ!
Όπως έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό, τώρα αρχίζει ο Έλληνας να πληρώνει τις επιλογές του. Αυτά που άκουγε πριν από ενάμισο χρόνο, πως θα... τρώμε με χρυσά κουτάλια, αφού πρώτα διώξουν τους Γερμανοτσολιάδες, πήγαν περίπατο! Τώρα άρχισε να γεύεται τον αριστερισμό σε γεύσεις Μαδούρο! Και είναι μόνο η αρχή!

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ...
Από Σεπτέμβριο μεριά έρχονται οι άλλες λυπητερές, φόροι, ΕΝΦΙΑ, πετρέλαια θέρμανσης, καύσιμα κι όλα αυτά πρέπει να πληρωθούν από ανύπαρκτα έσοδα! Θα έχει κατακάτσει και ο κουρνιαχτός από το Brexit, θα έχει τακτοποιηθεί και ο εκλογικός νόμος (αυτός μας μάρανε) και θα μπαίνουν σε άλλες βάσεις εργασιακά - ασφαλιστικά! Εδώ θα είμαστε να τα «απολαύσουμε» όλα αυτά τα ωραία που θα βάλουν λουκέτο στο κράτος! Τότε να δούμε τις δημοσκοπήσεις!

ΟΙ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ...
Τι έγινε, ρε παιδιά, με το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων; Ντάλα καλοκαίρι και ματαιώθηκαν πτήσεις ένεκεν κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή! Εκείνο το σύστημα των 800.000 ευρώ δεν τοποθετήθηκε ακόμη! Το υποσχέθηκε ο Σπίρτζης αλλά θύμωσε ο Αλέκος Καχριμάνης και είπε θα βάλει η Περιφέρεια τα λεφτά για να κλείνει άπαξ δια παντός το θέμα. Ύστερα απ’ όλα αυτά τώρα κλείνει και το καλοκαίρι το Αεροδρόμιο και πώς θα πηγαινοέρχονται οι βουλευτές μας για να κάνουν δηλώσεις για την ανάπτυξη που ήλθε κι εμείς δεν την πήραμε χαμπάρι!

ΣΤ’ ΑΖΗΤΗΤΑ!..
Εντάξει, εμπεδώσαμε τα περί θεάρεστης σωτήριας συγκυβέρνησης που μας σερβίρουν υπουργοί και βουλευτάδες (ευτυχώς υπουργούς δεν έχει η Ήπειρος), αλλά για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα νοιαστεί κανείς τους; Αν δεν μπορούν, ας το μετατρέψουν σε χωματερή για να μεταφέρουν τα απορρίμματα οι Κερκυραίοι και οι Λευκαδίτες, οι οποίοι επενδύουν στον τουρισμό! Εμείς είμαστε καταδικασμένοι να μένουμε στ’ αζήτητα!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
404 θαραλέοι πήγαν και ψήφισαν στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ιωαννίνων που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή! Αυτοί οι 404 εξέλεξαν το νέο κομματικό όργανο του άλλοτε ισχυρού ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της ανασυγκρότησής του! Αν και δεν μου πέφτει λόγος, αλλά δεν μπορώ να μη θυμηθώ πώς ανέτειλε, πώς μεσουράνησε και πώς βασίλεψε το πολιτικό εγχείρημα του Ανδρέα που σημάδεψε τη χώρα και θετικά και αρνητικά.

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...
Όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε χθες ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία σ’ αυτό το χώρο. ύστερα από λίγο αναγκάστηκε να διορθώσει λέγοντας πως δεν έχουν πάει όλα τα λαμόγια, μη τυχόν και παραπονεθούν κάποια που έχουν παραμείνει και δεν θα ήθελε να τ’ αδικήσει! Και συμπλήρωσε: Εγώ μ’ αυτό το ΠΑΣΟΚ της Φώφης δεν θέλω να έχω καμία σχέση!

ΗΡΩΙΚΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ!
Δεν συμμερίζομαι αυτή τη θέση του Πάγκαλου, ότι έχουν μείνει ακόμη λαμόγια στο ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, όσοι τώρα δηλώνουν ΠΑΣΟΚ είναι οι ρομαντικοί «ιερολοχίτες» οι οποίοι κρατούν Θερμοπύλες και είναι αποφασισμένοι να πέσουν ηρωικά μέχρι τέλους! Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και σε τοπικό επίπεδο μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ...
Πρέπει να γίνει αντιληπτό τοις πάσι ότι το καλούπι που έφτιαξε τον Ανδρέα έσπασε και ό,τι πλασάρεται στην πιάτσα είναι ψευδεπίγραφο. Όσοι έσπευσαν να συναντήσουν έναν νέο Ανδρέα στον Αλέξη κακό του κεφαλιού τους έκαναν. Έλεγε αυτά που έλεγε ο Ανδρέας και σαγήνευε τα πλήθη, όμως ήταν άλλης εποχής κι άλλης κοπής. Ήταν τότε που ο Ανδρέας είχε την Ευρωπαϊκή πίτα αφάγωτη και την μοίραζε και στα λαμόγια που τώρα ζήτησαν άσυλο στην αριστερά! Τι να πει ο Αλέξης σε μία εποχή που το σάλιο είναι προϊόν εν ανεπαρκεία και φωνασκεί απλά για να παίρνει θάρρος ο ίδιος!

Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ...
Έκανε χίλια χιλιόμετρα (Αθήνα - Γιάννενα - Αθήνα), κόστισε ένα σωρό λεφτά για να μας διαφημίσει τον προϊστάμενό του Υπουργό Σπίρτζη που χάρη στις... άοκνες προσπάθειές του η Ιόνια Οδός κάποια στιγμή και σ’ εύλογο διάστημα θα ολοκληρωθεί! Το όνομα αυτού Γιώργος Δέδες! Δοξάστε τον...

ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ!
Αν κάποιος απ’ αυτούς που είχαν την ευτυχία ν’ ακούσουν τον κ. Δέδε έγινε πιο σοφός απ’ ότι ήταν από αυτά τα τόσο «διαφωτιστικά» που είπε για την Ιόνια Οδό να σηκώσει το χέρι και να το εξηγήσει και σε μας! Ο άνθρωπος ήλθε, τα είπε, δεν άκουσε και ξαναεπέστρεψε στην έδρα του στην Κουμουνδούρου για να εισπράξει τα χειροκροτήματα των συντρόφων του για το εγχείρημα που έκανε και την έβγαλε καθαρή.

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...
Κάποια στιγμή θα ολοκληρωθούν τα 196 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού Γιάννενα - Ρίου στα οποία θα μπουν και τέσσερα διόδια για να μη ξεχνιόμαστε. Αυτό μπορεί να γίνει το 2016 ή το 2017 ή το 2018 και πάει λέγοντας. Μέσα στο καλοκαίρι θα δοθεί ένα κομμάτι που θα παρακάμπτει την Αμφιλοχία και το φθινόπωρο μπορεί να δοθεί το κομμάτι Φιλιππιάδα - Αυγό, λένε οι δικές μας πληροφορίες!

Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ...
Ωστόσο, τα πράγματα όπως τα ξέραμε παλιά πρέπει να τα ξεχάσουμε. Πρώτα κατασκευάζονται τα διόδια και μετά οι δρόμοι. Ήδη έχουν κατασκευαστεί οι τέσσερις σταθμοί μέχρι το Ρίο οι οποίοι θα κοστίζουν κανένα 15ευρω το πήγαινε κι άλλα τόσα το έλα. Χαλάλι τους όμως, διότι θα συντομέψουν οι διαδρομές και κυρίως θα μειώνονται οι τραγωδίες από τα δυστυχήματα, αφού κάποια ασφάλεια θα την έχει ο δρόμος!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.