ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

❁ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ!
Πάνω απ’ όλα η υγεία, γι’ αυτό καλωσορίζουμε τα 11 ασθενοφόρα που ήλθαν στην Ήπειρο, συνοδευόμενα από δύο Υπουργούς! Έλαχε ο κλήρος στην Όλγα Γεροβασίλη και στον Πολάκη να παραβρεθούν στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΕΚΑΒ, υπό τις ευλογίες της εκκλησίας η οποία ήταν κι εκείνη παρούσα ως είθισται σε τέτοια σημαντικά γεγονότα.

■ ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ...
Ήλθε που λέτε ο Πολάκης κι επειδή δεν είχε μερίδιο στον προγραμματισμό και την προμήθεια των ασθενοφόρων, άρχισε να αρλουμπολογεί (αγαπημένη του συνήθεια) και να ψάχνει για δράκους στο παραμύθι που ο ίδιος φτιάχνει στην κεφάλα του, για να αποτελεί τον χρήσιμο στην Κυβέρνηση μετά το πρόθυμος.

❖ ΤΟ ΕΣΠΑ
Με χρήματα του ΕΣΠΑ που είχε προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου εξασφαλίστηκαν αυτά τα 11 ασθενοφόρα κι αυτό αν μπορούσαν να το αποκρύψουν θα το έκαναν με μεγάλη ευχαρίστηση. Έκαναν λοιπόν οι Συριζαίοι την καρδιά τους πέτρα και κάλεσαν και τον Καχριμάνη στο πανηγυράκι για να δείξουν κι έναν πλουραλισμό και βεβαίως να τα ψάλλουν στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που δεν έκαναν τελετές παράδοσης όπως την προχθεσινή.

❁ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ!
Όλος ο Ηπειρώτικος ΣΥΡΙΖΑ, με... ολίγη από άλλους κοινούς θνητούς, ήταν εκεί για ν’ απολαύσουν τον τεράστιο Πολάκη, ο οποίος είναι το αστέρι της Κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας. Αυτός που στην πατρίδα του την Κρήτη στέλνει τους σύντεκνους στους κτηνίατρους, για να βρουν την υγειά τους!

■ ΟΛΟΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ!
Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου ήταν εκεί, για να γιορτάσουν ένα γεγονός για το οποίο κανένας τους δεν είχε βάλει ούτε ένα λιθαράκι για την προμήθεια των 11 ασθενοφόρων. Ήταν εκεί σύμπασα η Στρατιωτική, Αστυνομική, Πυροσβεστική ηγεσία για να απολαύσουν τον Συριζαϊσμό με όλες τις αισθήσεις τους και να γνωρίσουν το ιερό τέρας που ακούει στο όνομα «Πολάκης», που ως ειδικός (;) θα θάψει κάτω από τη γη όποιον έχει διαφορετική άποψη. Εκεί και οι Πρυτανικές Αρχές, εκεί και οι Αυτοδιοικητικοί, εκεί και μια... ολίγη από Περιφερειακούς Συμβούλους. Όλοι πήγαν να δουν την ασώματη κεφαλή που περνάει την επαρχία για να δίνει παραστάσεις και ναβγάλει περιστέρια και άσσους από τα μανίκια.

❖ ΟΙ ΣΚΑΡΤΟΙ!
Ήταν λέει ο κ. Πολάκης σκάρτοι οι διαγωνισμοί προμήθειας των 150 περίπου ασθενοφόρων και γι’ αυτό δεν γίνονταν η προμήθειά τους τόσο καιρό. Ήλθε εκείνος και η σωτήρια κυβέρνησή του και τον ξεσκάρτεψε και νάτα τώρα ολοζώντανα τα έντεκα απ’ αυτά που θ’ αντικαταστήσουν τα προηγούμενα σαράβαλα! Δεν βρέθηκε κανείς όμως εκείνη τη στιγμή να του θυμίσει κάποια πράγματα για να μπει ο ίδιος τρία μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Ούτε κανείς μπήκε στον κόπο να ρίξει μια ματιά στον εξοπλισμό ο οποίος είναι λειψός και δεν θα διαφέρουν σε τίποτα από τα ανοιχτά φορτηγάκια στα οποία μεταφέρονται από τα χωριά οι ασθενείς...

❁ Η ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ...
Απ’ αυτή την «κοσμογονία» Πολάκη - Γεροβασίλη κι άλλων Συριζαίων, έλειπαν οι καταληψίες των γραφείων της παράταξης της Όλγας στην Περιφέρεια. Έλειπαν αυτοί για λόγους ευαισθησίας και συμπαράστασης προς τα αδέλφια τους, που είχαν εξωπεταχτεί από τα κτίρια του Α.Π.Θ. της Θεσσαλονίκης. Προτίμησαν να απέχουν από τον «γιορτασμό» των ασθενοφόρων, για να μη χαλάσει η φιέστα ή επειδή φοβήθηκαν τις απειλές Πολάκη περί θαψίματος!

■ ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΨΕ!
Δέστε τώρα πολιτικός πολιτισμός που έχει κτυπήσει τους Ηπειρώτες! Ενώ στην λεβεντογέννα Κρήτη τον Πολάκη τον κάνουν σηκωτό όταν επισκέπτεται χώρους Υγείας, στην εύανδρο Ήπειρο μόνο που δεν τον πήραν στους ώμους και δεν τον ανακήρυξαν Εθνικό Ευεργέτη!

❖ ΤΟΙΧΟ - ΤΟΙΧΟ!
Στην Άρτα που πήγε μετά τον θρίαμβό του στα Ιωάννινα, πήγε τοίχο - τοίχο και μόνο για το χατήρι της Όλγας, η οποία του... επέτρεψε να πατήσει Ηπειρώτικα χώματα. Σε μια Κλινική ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, που είναι ο επίσημος χειροκροτητής στις ζεϊμπεκιές της Όλγας και μη τον είδατε μη τον απαντήσατε. Εκείνο που έμαθα είναι ότι δεν επισκέφθηκε τον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου. Παίζεται αν επισκέφθηκε τα ιατρεία της Όλγας και τον αξονικό της τομογράφο από τον οποίο εξυπηρετούνταν οι ασθενείς Άρτας - Πρέβεζας, λόγω της βλάβης του νοσοκομειακού αξονικού και που δεν έβρισκε 50.000 ο Υπουργός Πολάκης και τον εξασφάλισε η Περιφέρεια Ηπείρου.

❁ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!
Να σας θυμίσω ότι εγκαίνια λειτουργίας νοσοκομείου στην Σαντορίνη έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης με τον Πολάκη και άρχισαν τα «πρώτη φορά» του συγχωρεμένου Ανδρέα. Μόλις τελείωσε η τελετή και την κοπάνισαν για διακοπές, άρχισαν να ακούγονται PUMA που για πρώτη φορά μετά την λειτουργία νοσοκομείου, πήγαν να πάρουν ασθενείς να τους πάνε σε κανένα νοσοκομείο για να βρουν την υγειά τους. Η πρώτη φορά εδώ γίνεται πράξη!..

■ Η ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ
Μετά την Σαντορίνη πήραν την παρέα τους και πήγαν στην Πάρο να εγκαινιάσουν το αεροδρόμιο! Έγινε πολύ ντόρος για την κουστωδία και αναγκάστηκαν να κάνουν αναδίπλωση, χωρίς βέβαια ν’ αποσύρεται η διάταξη που προβλέπει ζωή και κότα στην κουστωδία.

❖ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Ήταν λέει προσφορά της Aegean το ταξίδι στην Πάρο για τα εγκαίνια! Αλήθεια πως καταδέχεται μια αριστερά να δέχεται «δωράκια» από κεφαλαιοκράτες και μεγιστάνες του πλούτου! Ένας άλλος άμοιρος που δέχτηκε να πετάξει με ελικόπτερο του Μελισσανίδη μετά την κατακραυγή της Τσιπραϊκής αριστεράς, αφ’ ενός παραιτήθηκε από το αξίωμά του, αφ’ ετέρου έχασε την ζωή του για να ικανοποιηθεί το «ακροατήριο» από την εγκληματική του πράξη.

❁ ΑΘΕΟΙ, ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ!
Μόνος Χριστιανός δήλωσε με τον ασπασμό του σταυρού που κρατούσε ο κληρικός κατά την τελετή των εγκαινίων, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης. Ότι άλλο «έπαιζε» σε ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν απροθυμία ασπασμού, πιστοί στην «απιστία» τους περί τα εκκλησιαστικά. Πρέπει να έκανε και το λάθος ο ιερέας να τήρησε πιστά το ορθό του «νίκας τοις βασιλεύσι», οπότε ήλθε κι έδεσε η «αθεΐα».

■ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
Στην Πάρο έγινε η πρώτη σύλληψη και κράτηση πολίτη προληπτικά, για προσπάθεια διατάραξης της τελετής εγκαινίων του αεροδρομίου. Ο συγκεκριμένος πολίτης «ανέβασε» στο FB την επιθυμία «υποδοχής» του Πρωθυπουργού στην Πάρο και τα σαΐνια ζήτησαν από την αστυνομία να τον συλλάβουν όπερ κι εγένετο! Τύφλα νάχει ο Ερντογάν που δεν αφήνει ρουθούνι να εκφράζεται εναντίον της δημοκρατίας του!

❖ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Το πολύ όμως καλό έρχεται από τον Στέλιο Παππά, πατέρα του Υπουργού Νίκου Παππά που «τρέχει» τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που θα είναι τέσσερις (κάτι σε ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ4) ή και πέντε αν ευδοκιμήσει κάτι καλύτερο. Αυτός λοιπόν ο Στέλιος ή Στυλιανός έγραψε ένα ποιηματάκι για τον Πρωθυπουργό του, με αφορμή τα 42α του γενέθλια, στο οποίο εξυμνείται ο μέγας ηγέτης και σωτήρας του Έθνους. Αν κάνει και μια μελοποίηση προς το δημοτικόν άσμα, τότε δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα εκείνου του άσματος που ήταν αφιερωμένο σε κάποιους άλλους Εθνοσωτήρες τους «αδελφούς» Γιώργο - Στέλιο - Νίκο. «Το λένε οι πετροπέρδικες το λένε και τ’ αηδόνια, βάστα τα κλειδιά βάστα τα γερά»...

❁ ΑΝ ΖΟΥΣΕ...
Έχει προηγηθεί ένα άλλο άσμα δημοτικό για τον Αλέξη από τα Τζουμέρκα το οποίο «έφτιαξε» ο μακαρίτης πλέον Χρήστος Φωτίου και το αφιέρωσε στον συμπατριώτη του Τζουμερκιώτη Αλέξη που ήλθε για να σώσει την Ελλάδα, κάτι που ήταν θέλημα Θεού. Εκείνος, ο Χρήστος Φωτίου έφυγε νωρίς, αλλά αν ζούσε θα προτιμούσε να το αποσύρει αυτό το κατασκεύασμα μετά τα όσα τραβάει ο λαός!

■ Η ΔΙΑΤΑΓΗ!
Διαταγή Μιχελάκη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και τα σκυλιά δεμένα, τα οποία άστα να γαυγίζουν... Ο λόγος για τα σκουπίδια των τουριστικών περιοχών που θα δέχονται οι ΧΥΤΑ Ηπείρου, ύστερα από την συμφωνία των Αποκεντρωμένων Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Καταλάβατε λοιπόν ότι την Ήπειρο την έχουν καταδικάσει να γίνει ο σκουπιδότοπος της Β.Δ. Ελλάδος. Προσέξτε έβαλαν τις Αποκεντρωμένες να πάρουν τις αποφάσεις κι όχι τις αιρετές περιφέρειες, μη τυχόν και φέρει καμιά απ’ αυτές αντιρρήσεις και χάσουν την πελατεία τους. Τον λόγο έχουν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου, που αν αφήσουν να γίνει ένα τέτοιο ανοσιούργημα, το κρίμα θα είναι στο λαιμό τους.

❖ ΟΙ...ΑΠΕΙΛΕΣ!
Για μια ακόμη φορά απειλούν να μας βοηθήσουν, φέροντας την ανάπτυξη οι Ηπειρώτες της διασποράς, όπως κατά συρροήν κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο της κρίσης αλλά και τα προηγούμενα. Ο γνωστός παγκοσμιάρχης Ηπειρώτης και η παρέα του, στα πλαίσια των επενδυτικών σχεδιασμών τους ήλθαν κι εφέτος στα πάτρια εδάφη και μεταξύ κλαρίνων και σουβλακίων, θα ξανασχεδιάσουν από την αρχή ή θα συνεχίσουν την ανάπυξη της Ηπείρου από κει που την άφησαν τα προηγούμενα χρόνια, θα σας γελάσω. Γι’ αυτό συνάντησαν τον Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος μάλλον τους πήρε χαμπάρι κι άρχισε εκείνος να τους ενημερώνει για το πού πάει η Ήπειρος, η οποία κατά τον Μιχελάκη προορίζεται για σκουπιδότοπος της Λευκάδας και της Κέρκυρας!

❁ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Το ωραίο από την συνάντηση της παρέας Δήμου, είναι ότι ανακοίνωσαν ότι του χρόνου θα κάνουν συνέδριο για  την ανάπτυξη της Ηπείρου! Δηλαδή μας προετοιμάζουν ψυχολογικά για το ενδεχόμενο απότομης ανάπτυξης, μη τυχόν και μας έλθει κόλπος και πάθουμε συγκοπή από τα όσα θα δούμε και θα πάθουμε από την ανάπτυξη, κατόπιν ενεργειών των αποδήμων μας! Άκου κ. Δήμου, εσύ και οι προηγούμενοι, φτάνει πια το παραμύθι του δήθεν ενδιαφέροντός σας για τη λεβεντογέννα Ήπειρο, που έμεινε μόνο στα δημοτικά άσματα. Δεν είναι τυχαίο το ότι και σήμερα η Ήπειρος εξακολουθεί να «χαίρεται» να «τραγουδάει» και να «χορεύει», σε ρυθμούς μοιρολογιών. Αφήστε τους Ηπειρώτες να γλύψουν μόνοι τους τις πληγές τους και προσπαθείστε να σώσετε εαυτούς. Κάντε τις διακοπές σας όπως κάνετε κάθε χρόνο, βάλτε το χέρι στην τσέπη σας και πληρώστε τις τουριστικές σας υποχρεώσεις και φεύγοντας πάρτε κανένα ζαρζαβατικό να πορέψετε μέχρι του χρόνου τέτοιον καιρό!

• ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ
• Κατά 30 χιλιόμετρα μακρύτερα πρέπει να διανύσουν οι Ηπειρώτες για να συναντούν την Ε-65 που θα οδηγεί σε Θεσσαλία, υποστηρίζει ο πρώην Υπουργός Στ. Καλογιάννης και ζητά ο κόμβος να γίνει στο ύψος της Παναγιάς. Τ’ ακούει αυτά ο Αλ. Καχριμάνης και δηλώνει κάθετα αντίθετος και επιμένει ο κόμβος να γίνει στο Κηπουριό και στο Νομό Γρεβενών. Για να τη «βγει» στον Καλογιάννη ή κάτι άλλο ξέρει καλύτερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου; Είχε προηγηθεί μια άλλη διάσταση απόψεων μεταξύ Καχριμάνη - Καλογιάννη, η οποία είχε να κάνει με την ένταξη πολλών περιοχών στη NATURA με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό για τον λαό της Ηπείρου.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.