ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ...
Τα κάνει μαντάρα ο Αλέξης στη ΔΕΘ με όσα είπε στην ομιλία του και με όσα δεν είπε στη συνέντευξή του και μόλις διεπίστωσαν το Βατερλώ του, έριξαν στη μάχη τον Πολάκη για αποπροσανατολισμό. Να γιατί υπάρχουν και πολιτικοί που σαν έργο τους έχουν να βγάζουν τη λάντζα!

ΤΙ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ!
Είδατε εσείς να παίζει στα ΜΜΕ το ποια ήταν η προίκα που θα διένειμε η Κυβέρνηση στο λαό όπως είθισται στις ΔΕΘ παλαιόθεν; Ακούσατε πουθενά τι προετοιμάζει για τον άμοιρο λαό που έχει πέσει στα χέρια «τυχοδιωκτών» και «νταβατζήδων» αριστερής κοπής και Κύριος οίδεν πότε θα απελευθερωθεί; Από το «πάρτε κόσμε» της ΔΕΘ του 2014 έφτασε την περασμένη Κυριακή να ουρλιάζει «σκάστε Έλληνες»! Αυτό το... παλληκάρι μαζί με τους κλακαδόρους του έβγαλε γλώσσα και παριστάνει την μύγα που έβγαλε κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ;
Σε διατεταγμένη υπηρεσία λοιπόν ο Πολάκης που είναι κάτι από Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, διότι Υπουργός είναι κάποιος άλλος τον οποίο αγνοεί ακόμη και η μάνα του. Εκτελεί ειδικές αποστολές με την ανοχή του ίδιου του Πρωθυπουργού, για να μην πω με την καθοδήγηση. Μόλις ζορίζεται το γκουβέρνο νάτον τον νταή Πολάκη να θέλει να θάψει κόσμο τρία μέτρα κάτω από τη γη! Αλήθεια, κάτω από τη γη ποιος πλανήτης βρίσκεται που τον έχει ανακαλύψει και θέλει να στείλει τους νεοέλληνες;

ΤΑ ΛΙΒΑΝΟΚΑΝΑΛΑ...
Βοθροκάναλα όλα τα ιδιωτικά κανάλια κατά τον Πολάκη και λιβανοκάναλα εκείνα της ΕΡΤ! Δέστε πώς χειρίστηκαν το θέμα του «διαλόγου» της Τσικρικά με τον Τσίπρα. Απαντούσε ο Πρωθυπουργός σε μία ερώτηση που κανείς δεν έμαθε πότε και από ποιους έγινε. Εξαφανισμένες οι δύο γυναίκες δημοσιογράφοι συνάδελφοι των δημοσιογράφων της Κρατικής Τσιπρικής ΕΡΤ! Ενώ όταν ήταν ο κατακόκκινος Αρβανίτης στην κρατική ΕΡΤ είχε το δικαίωμα να βρίζει τον Σαμαρά και να τον αποκαλεί ακόμη και μ...κα δημοσίως!

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
Ακούστε όμως και μια φωνή άλλη από την κρατική ΕΡΤ που ούτε λίγο ούτε πολύ δικαιολογεί το μαύρο σ’ αυτήν εν μέρει. Πρόκειται για την Μαριλένα Κατσίμη, συνδικαλίστρια, με αφορμή μία άποψη που εξέφρασε περί αξιολόγησης των δασκάλων και καθηγητών και ότι όσοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους πρέπει ν’ απολύονται. Αυτή η θέση έγινε αφορμή για επίθεση στο πρόσωπό της και στην απάντηση που έδωσε μεταξύ άλλων ανέφερε: ...Το ότι έκλεισε η ΕΡΤ ήταν θέμα Δημοκρατίας. Ακόμη και σαν συνδικαλίστρια ποτέ δεν υπερασπίστηκα αυτούς που αδιαφορούσαν για τη δουλειά τους και υποστήριξα απολύσεις που όλοι ήξεραν ότι ήταν δίκαιες όπως π.χ. στο ΑΠΕ. Η ΕΡΤ ξανάνοιξε δυστυχώς χωρίς να γίνει καμία αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να είμαστε χιλιάδες εργαζόμενοι που πολλοί απ’ αυτούς δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και η ΕΡΤ πληρώνει ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται. Υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να προσφέρουν πουθενά εργασία επειδή είναι απρόθυμοι να δουλέψουν. Είναι δίκαιο και σωστό να πληρώνονται εκείνοι που δεν δουλεύουν; Αυτό είναι αριστερά;». αναρωτιέται η κ. Κατσίμη, η οποία, αν θυμάμαι καλά, ήταν η παρτενέρ του περιβόητου Αρβανίτη και των οποίων η εκπομπή είχε κοπεί στον αέρα επί ΣαμαροΒενιζέλων!

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ!
Αυτή είναι η ΕΡΤ του «λευκού» και δεν την περιγράφει κάποιος εχθρός ή αντίπαλος της αριστεράς αλλά η ίδια η καρδιά της αριστεράς προερχόμενη βέβαια από το σύστημα ΠΑΣΟΚ, τότε που ο πατέρας της, ο περιβόητος Κατσίμης, ήταν Δ/ντής ΕΡΤ επί μακαρίτη Ανδρέα και του άλλου περιβόητου σκηνοθέτη Μπιρσίμ, που σε χειμωνιάτικες συγκεντρώσεις του Ανδρέα βλέπαμε πλήθος με καλοκαιρινά! Αξέχαστες εποχές που επαναφέρουν οι νεοΠασόκοι ταγματάρχες...

ΝΥΚΤΩΡ...
Και το πλιάτσικο των «δολοφόνων» των νταβατζήδων συνεχίζεται. Νύκτωρ και λάθρα σ’ ένα άσχετο νομοσχέδιο ο πολύς Σπίρτζης ξεπέρασε το ασυμβίβαστο των νταβατζήδων για να μπορεί να μπει στο κόλπο των αδειών τηλεόρασης ο κουμπάρος ο Καλογρίτσας και το πέτυχε. Το κόλπο γκρόσο αποκαλύφθηκε τώρα και μετά την λήξη του διαγωνισμού - παρωδία και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε.

Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΦΙΛΩΝ...
Σήριαλ αδειοδοτήσεων συνέχεια με τον εκλεκτό ημέτερο Καλογρίτσα, ο οποίος έβαλε εγγύηση οικόπεδα «φίλων» για να συμμετάσχει στον «στημένο» γι’ αυτόν αγώνα. Έφτασαν δε σε σημείο να υπερπηδήσουν και το κώλυμμα που είχε ο εκλεκτός και με την καθυστερημένη κατά μισή ώρα κατάθεση της τραπεζικής εγγυητικής επιστολής! Έτσι κτυπάνε τη διαπλοκή, τα νταβατζιλίκια και τους τζαμπατζήδες! Ήταν... πέτσινες τελικά οι εγγυήσεις;

ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΕ!
Σιγά μη ξέφευγε το Μέτσοβο από την κατάργηση του Τμήματος Τροχαίας, κάτι που είχε δρομολογηθεί προ πολλού. Απλά το Δημοτικό Συμβούλιο του Μετσόβου περίμενε την κατάργηση για να το καταγγείλει εκ των υστέρων, κάτι που δεν πρόκειται ν’ αλλάξει την κατάσταση. Αν τους αφήσουν και Αστυνομικό Τμήμα να είναι κι ευχαριστημένοι και να ευλογούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγαλοψυχία του. Σε λίγο θα λειτουργήσουν και τα διόδια στο Δροσοχώρι κι όποιος έχει πληρώνει!

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ!..
Ξεπουλιέται και η «Εγνατία Οδός» για 35 χρόνια για να εξασφαλιστούν τρία περίπου δισεκατομμύρια ευρώ! Αυτοί που καταριόνταν το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας τώρα τα βγάζουν όλα στο σφυρί. Λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, θάλασσες, βουνά, όλα θυσία στο βωμό του χρήματος το οποίο πολλοί εμίσησαν αλλά την εξουσία ουδείς!

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...
Τον έστειλαν στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δ. Εμμανουηλίδη μετά το σόου που έκανε μπροστά στο φακό της τηλεόρασης το περασμένο Σάββατο. Έψαχνε εναγωνίως τον Υπουργό Τόσκα για να στείλει δυνάμεις στη Θάσο που καίγονταν κι αυτό το έκανε on camera για να το... πουλήσει στους ψηφοφόρους του. Το μαθαίνει ο Αλέξης και τον κάνει ρόμπα λέγοντας ότι λάθος Υπουργού πόρτα χτυπούσε και γι’ αυτό δεν του την άνοιγαν και πάρτον στο νοσοκομείο τον βουλευτή με εγκεφαλικό. Μακάρι να μην είναι τίποτα σοβαρό και πολύ γρήγορα να επανέλθει στα καθήκοντά του προσέχοντας στο εξής και τα σόου και τις πόρτες που χτυπάει!

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Πολλά τα λεφτά που διακινούνται γύρω από το προσφυγικό. Είναι η καλύτερη μπίζνα που έχει στηθεί γύρω από την δήθεν αποκατάσταση των προσφύγων και τα εκατομμύρια πάνε κι έρχονται και κείνοι που τα κονομάνε είναι οι επιτήδειοι και οι ημέτεροι γύρω από τον χώρο της εξουσίας. Αυτό το καταγγέλει ο Γενικός Γραμματέας του μεταναστευτικού κ. Βουδούρης, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διότι δεν μπορούσε να συναντηθεί επί δύο μήνες με τον προϊστάμενό του Γ. Μουζάλα!

ΑΦΑΝΤΟΣ!..
«Τον ψάχνω και δεν τον βρίσκω ούτε σηκώνει τηλέφωνο», είπε από την τηλεόραση ο κ. Βουδούρης και παραιτήθηκε αφθωρεί και παραχρήμα. Την επόμενη μέρα ο κ. Βουδούρης κατηγόρησε τον σύμβουλό του ότι τριπλασίασε τον προϋπολογισμό ενός καταυλισμού εννοώντας ότι πάει το φαγοπότι σ’ άλλο κόσμο!
ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ...
Χρυσό παιδί και κελεπούρι ο Βουδούρης για τον ΣΥΡΙΖΑ που τον έκλεψε από την ΔΗΜΑΡ, που κι αυτή τον είχε κλέψει από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, τον είχε χρήσει υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου απέναντι στον Τατούλη, ο οποίος τον έστειλε για... βρούβες. από κει τον μάζεψε ο Αλέξης, τον έβαλε δίπλα στον Μουζάλα κι επειδή έβλεπε τα εκατομμύρια να περνάν από μπροστά του και επειδή δεν άγγιζε τα βρόντηξε. Τώρα οι Συριζαίοι ανακάλυψαν ότι ο Βουδούρης ήταν... γυρολόγος!

ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ!..
Εν τω μεταξύ, μαθαίνω ότι οι πρόσφυγες που διαμένουν σε ορεινό καταυλισμό του Νομού μας δύο φορές την εβδομάδα με τουριστικό λεωφορείο επισκέπτονται την πόλη μας για τα ψώνια τους, ακόμη και για τρόφιμα τα οποία οι ίδιοι στη συνέχεια παρασκευάζουν στον καταυλισμό. Όσο για το πού βρίσκουν τα λεφτά για ψώνια, μου λένε ότι αυτά εξασφαλίζονται από τις ΜΚΟ. αλήθεια, ψέματα, θα σας γελάσω...

ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ!
Έγραφα τις προηγούμενες μέρες για τον νέο διοικητή του «Χατζηκώστα» κι ότι αυτός προέρχονταν από το ΠΠΓΝΙ και με πήραν από το «Χατζηκώστα» να με διορθώσουν και να με παρατηρήσουν εμμέσως ότι προέρχεται από την ελεύθερη αγορά και ότι δεν ήταν εργαζόμενος στο ΠΠΓΝΙ. Είχα μείνει λίγο πίσω όσον αφορά στην προέλευση του εν λόγω διοικητή, διότι άλλος είχε αρχικά ανακοινωθεί κι άλλος ήταν ο εκλεκτός. Αλλά δεν ήταν αυτό το ζήτημα για το οποίο έκανε λόγο η στήλη. Ρωτούσαμε αν αληθεύει ότι παρεμβαίνει στη δουλειά των γιατρών και έχει σχέση με τα εξιτήρια των ασθενών. Αυτό ήταν το ζήτημα και όχι το άλλο που εγώ την «πάτησα», όπως μου είπε στέλεχος του Νοσοκομείου που έχει άμεση σχέση με την υπόθεση.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ...
Η στήλη είχε ασχοληθεί αρκετά με την «νομιμοποίηση» καταπατημένων εκτάσεων στον πρώην Δήμο Φαναρίου Πρεβέζης, εκ μέρους των δύο πρώην δημάρχων Καούρη - Νάστα. Τώρα παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις οι δύο δήμαρχοι και ένας πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και η δίκη αναμένεται να γίνει στα Ιωάννινα τον επόμενο μήνα!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ...
Οι δύο δήμαρχοι κατηγορούνται για την αδιαφορία που έδειξαν επί θητείας τους όσον αφορά στην προστασία δημόσιας περιουσίας την οποία αφού πρώτα την καταπατούσαν πολίτες της περιοχής, στη συνέχεια την νομιμοποιούσαν μέσω δικαστηρίου με το πρόσχημα της χρησικτησίας. Το κόλπο το είχαν πάρει χαμπάρι κάτοικοι και από την μία μέρα στην άλλη βρίσκονταν με νέες εκτάσεις στην περιουσία τους. Οι δήμαρχοι ουδέποτε παραστάθηκαν στα δικαστήρια να προστατέψουν την περιουσία του Δήμου για λόγους που τώρα καλούνται να εξηγήσουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων!

ΤΑ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ...
Όπως τότε έτσι και τώρα εγώ ρωτώ μόνο αν οι δήμαρχοι έκαναν στραβά μάτια και αβέρτα έδιναν συγχωροχάρτια στους δημότες τους. Εκείνοι οι δικαστές που έβλεπαν το αλισβερίσι και δεν το βασάνιζαν το ζήτημα για να βάλουν ένα φρένο στην βιομηχανία νομιμοποίησης των καταπατήσεων θα λογοδοτήσουν άραγε;

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ...
Τους χάλαγε τη... σούπα κι είπαν να τον καθαρίσουν προτού πάει σ’ εκλογές στο χώρο του. Ο λόγος για τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας εφετών κ. Ντογιάκο, ο οποίος τα είχε βάλει με την Χρυσή Αυγή και τον Μαρινάκη. Η δικαιολογία η φθηνιάρικη ήταν ότι αμφισβήτησε την αυθεντία της Προέδρου του Αρείου Πάγου την οποία πέρισυ τέτοιο καιρό η Κυβέρνηση την όρισε Πρωθυπουργό μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών. Γι’ αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε πως ο κ. Ντογιάκος ήταν Σαμαρικός και Παναθηναϊκός κι αυτά ήταν μέγιστες αμαρτίες! θεωρώ πως αυτή τους η ενέργεια είναι casus beli για τον κ. Ντογιάκο που, να μου το θυμηθείτε, θα τον βρουν μπροστά τους από άλλη θέση όταν γίνουν εκλογές.


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.