ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΔΕΘ ΤΩΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ!
Αυτή την ΔΕΘ την κέρδισε κατά κράτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπέστη πανωλεθρία ο Αλέξης, όπως είχε γίνει το 2014 με τον Αλέξη που είχε κερδίσει τον Αντώνη, ο οποίος το 2011 κέρδισε τον ΓΑΠ, ο οποίος το 2009, είχε κερδίσει τον Κώστα, ο οποίος το 2003 είχε κερδίσει τον άλλο Κώστα τον Σημίτη και πάει λέγοντας...

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ...
Ανέβηκε ο Αλέξης με 246 εκατ. ευρώ που θα πάρει από τον Καλογρίτσα, αν ποτέ πάρει τηλεοπτική άδεια, για να τα μοιράσει στους φτωχούς και του κάθεται ο Κυριάκος με 3 δισ. περίπου που θα τα δώσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία θα ανοίξει 120.000 νέες θέσεις εργασίας και αφού μείωσε κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια, μείωσε και τους φορολογικούς συντελεστές!

Η ΑΤΖΕΝΤΑ!
Ποιος θα κέρδιζε ύστερα απ’ αυτά τη μάχη των εντυπώσεων στη φετεινή ΔΕΘ; Ο Αλέξης που εντελώς ερασιτεχνικά αντιμετωπίζει την ανέχεια ή ο Κυριάκος που έδειξε ότι μπορεί ν’ αλλάξει ατζέντα και να προσγειώσει την κατάσταση στην ωμή πραγματικότητα;

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ...
Το έγραψα και την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ΔΕΘ 2016 ήταν το Βατερλώ του «Μ. Ναπολέοντα» που το 2014 από τον ίδιο χώρο προέλαυνε πάνω στο άσπρο άλογο της αριστεράς για να καταλάβει το «απόρθητο» κράτος της δεξιάς, η οποία κατά τον περιχαρή επελαύνοντα, μικρό το δέμας και το πνεύμα Αλέξη, είχε ρουφήξει το αίμα του λαού. Αυτός που θα έστελνε στα τάρταρα την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τις Τρόικες βάζοντας μπροστά εκείνον τον παρδαλολουλουδάτο Υπουργό Οικονομίας Βαρουφάκη, ο οποίος χρέωσε μέχρι τα... μπούνια τη χώρα που κάποιοι λένε ότι αυτά τα «άλλα κόλπα» της στοίχισαν 80 δισ. ευρώ!

ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ...
Κυριάρχησε ο Κυριάκος σ’ αυτή τη ΔΕΘ κι όποιος δεν ήθελε δεν το είδε και δεν το άκουσε. Η επιχείρηση «άλωση» της Β. Ελλάδας πρώτα και όλης της χώρας στη συνέχεια είχε ξεκινήσει μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, όπου κλιμάκια της Ν.Δ. σάρωσαν κυριολεκτικά την περιοχή. Με τον αέρα τον δημοσκοπικό που δίνει στη Ν.Δ. διαφορά 8-10 μονάδες τα στελέχη της περνούσαν τον αέρα της αλλαγής που μπορεί να συμβεί όποτε γίνουν οι εκλογές.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ...
Η ομιλία του Κυριάκου το Σάββατο βράδυ και η συνέντευξή του την επόμενη μέρα δεν άφησε και πολλά περιθώρια να μην αποδειχθεί το ποιος είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού από δω και στο εξής. Είχαν φροντίσει τα Συριζοπαίδια να εφοδιάσουν με επιχειρήματα τον Κυριάκο, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη...

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
Η νίκη ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη, ήταν το σύνθημα που κυκλοφορούσε στην συμπρωτεύουσα κι αυτό το έβλεπε κανείς να κυριαρχεί μεταξύ των νεοδημοκρατών. Επιθυμία, νοσταλγία, θα αποδειχτεί το επόμενο διάστημα, που, θυμηθείτε το, θα είναι μια διαρκής προεκλογική περίοδος!

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ...
Η κυριαρχία Κυριάκου σ’ αυτή τη ΔΕΘ δεν στηρίζεται μόνο στα δημοσκοπικά ευρήματα, αλλά κυρίως στην αδυναμία και στην αναξιοπιστία του ΑλέξηΤσίπρα να στηρίξει πλέον ορθό πολιτικό λόγο. από το βέρα αντιμνημονιακός τόσο αυτός όσο και ο συνεταίρος του Πάνος, τώρα σέρνονται πίσω από τους δεσμώτες της Τρόικας και, το χειρότερο, από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα που τείνουν να γίνουν τα βατοπέδια ενός άλλου χαρισματικού!

Η ΣΥΛΛΗΨΗ...
Σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει τον αγώνα ο Αλέξης από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ διέταξε τη «σύλληψη» του Κυριάκου στη Θεσσαλονίκη! Είχε προηγηθεί όμως η έρευνα στο σπίτι της συζύγου του Διοικητή της Τραπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα για τυχόν κλεμμένα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. επίσης είχε προηγηθεί η ποινή στον Εισαγγελέα Ντογιάκο για να τον εμποδίσουν να αναμειχθεί σε εκλογές στο χώρο του, για να πάθουν το στραπάτσο από την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Αθηνών!

ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ!
«Με είπε ψεύτη ο Κυριάκος επειδή όσα είπα στη ΔΕΘ το 2014 δεν μπόρεσα να τα υλοποιήσω», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αν και ο Κυριάκος δεν υλοποιήσει αυτά που είπε προχθές κι αρχίσει τα «δεν μπόρεσα», τότε απλά θα παίζουν τα video από τις εξαγγελίες της ΔΕΘ του 2016! Απλά πράγματα...

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...
Δυο φορές συναντήθηκε ο υπογράφων με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη. Η πρώτη ήταν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο ξενοδοχείο ELECTRA στην Αριστοτέλους όπου είχε καλεσμένους σε δεξίωση τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της περιφέρειας και η άλλη την Κυριακή το μεσημέρι μετά την συνέντευξή του στο Βελλίδειο. Και τις δύο φορές έγινε συζήτηση για την Ήπειρο στην οποία λίαν συντόμως θα περιοδεύσει, όπως υποσχέθηκε. Ο Κυριάκος μάλιστα θυμήθηκε την πρώτη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει τότε, το 1991, που βρεθήκαμε στον Λια Θεσπρωτίας προσκεκλημένος εκείνος και οι γονείς του του Νίκου Γκατζογιάννη και τότε εγώ κάλυπτα το ρεπορτάζ.

ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!..
Έστειλε μηνύματα και προς το εσωτερικό της Ν.Δ. από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος, προφανώς εννοώντας τους τυχοδιώκτες που όταν μυρίζουν εξουσία πιάνουν πρώτο τραπέζι πίστα και το είδαμε αυτό στην ομιλία του. Δεν τους είδαμε στην συνέντευξη, όπου με εντολή του προφανώς δεν τους επετράπει να μπουν στην αίθουσα, ούτε και στους βουλευτές του, πλην της Ντόρας που ήταν εκεί ως αδελφή.

Η ΕΝΤΟΛΗ...
Η εντολή ήταν ρητή και απαγορευτική. Κανένας βουλευτής, κανένα κομματικό στέλεχος δεν θα παραστεί στο Βελλίδειο πλην των εχόντων άμεση σχέση με την συνέντευξη. Μόνο οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της κρατικής τηλεόρασης. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη, άλλα έθιμα. Μάλιστα, αυτή η τακτική σχολιάστηκε ευμενώς ακόμη και από τους δημοσιογράφους που παρεβρέθηκαν στη συνέντευξη και οι οποίοι ξεπέρασαν την εκατοστάδα!

ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ...
Πάει το κολλητηλίκι σύννεφο στο στρατόπεδο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εργολάβος Καλογρίτσας κολλητός του πατέρα Ν. Παππά που είναι ο κολητός του Αλέξη, που αμφότεροι φροντίζουν για τηλεοπτική άδεια στον εργολάβο! Κάπως έτσι χτυπιούνται κατακούτελα η διαπλοκή και τα νταβατζιλίκια. Χώρια οι κουμπαριές του εργολάβου Καλογρίτσα με τους Υπουργούς Σπίρτζη και Καμμένο. Το ότι ο Καμμένος έχει αρχίσει να ξυνίζει διότι βλέπει τα βοσκοτόπια να πέφτουν απάνω του και να τον πλακώνουν πώς το σχολιάζετε;

ΝΕΟΣ... ΚΟΣΚΩΤΑΣ!
Κάποιοι μιλούν για νέα περίπτωση Κοσκωτά που έγινε το Βατερλώ του Ανδρέα. Τότε που ο Κοσκωτάς με εντολή ΠΑΣΟΚ μπήκε στο χώρο των ΜΜΕ, στην Τράπεζα Κρήτης, έφτιαξε κανάλι, ραδιόφωνο, εφημερίδες και τον Ολυμπιακό. Ελάτε στο σήμερα και δείτε πως έχουμε σχεδόν την ίδια κατάσταση με άλλους πρωταγωνιστές. Attica Bank, κανάλι, εργολαβίες και στο προσκήνιο πάλι Ολυμπιακός με άλλον φυσικό υπερθεματιστή. Και στο βάθος Μένιος, συγγνώμη Νίκος ήθελα να πω! Αν δείτε ξανά «γουνάκια» μη παραξενευτείτε. Θα μου πείτε, τραβηγμένη αυτή η σκέψη αλλά ποτέ δεν ξέρεις που μπορούν να φτάσουν τα πράγματα.

Η ΠΡΟΒΑ...
Η Θεσσαλονίκη ήταν η αρχή για τον Κυριάκο, ο οποίος έκανε την πρώτη πρόβα για το πρωθυπουργικό κοστούμι. Ήταν η πρώτη ευκαιρία του να παρουσιάσει πρόγραμμα κυβερνητικό και μάλιστα κοστολογημένο. Δεν έταξε στους πάντες τα πάντα όπως έγινε με τον Αλέξη το 2014, όχι μόνο για να μην κάνει τίποτα, αλλά για να βυθίσει ακόμη πιο πολύ στην ανέχεια την χώρα και να θαφτεί ο ίδιος σ’ ένα βοσκότοπο στην Ιθάκη...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.