ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ...
Έχουμε περάσει στην εποχή της «κλειδαρότρυπας» κι αυτό είναι η αθλιότητα που ζει η χώρα μας επί αριστεράς. Αφού διήλθαν ό,τι μπορούσε να φανταστεί υγιής ανθρώπινος νους, έφτασαν σε σημείο να μετέλθουν μεθόδους λάσπης, βούρκου και δυσωδίας για να δικαιώσουν τις επιλογές του καναλάρχη Ν. Παππά όσον αφορά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ!
Την ημέρα που επιτέλους θα αποφάσιζε το ΣτΕ για την νομιμότητα του διαγωνισμού κι αφού η συζήτηση είχε αναβληθεί δύο - τρεις φορές, αυτή την ημέρα τα έντυπα της Κυβέρνησης «έδωσαν» στεγνά την προσωπική ζωή ενός εκ των δικαστών, κάτι που ήταν γνωστό σε πολύ κόσμο από το 2014. Δηλαδή, έδωσαν στη δημοσιότητα υποκλαπέντα στοιχεία από τις μυστικές υπηρεσίες, τα οποία στοχοποιούσαν δικαστή για την προσωπική του ζωή ως άντρα, κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμά του.

Ε, ΚΑΙ!
Είχε, γράφουν, γκόμενα ο δικαστής και ως εκ τούτου η όποια απόφαση θα ήταν ανισόρροπη, άρα έπρεπε να καρατομηθεί. Αυτό το πήρε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και το έστειλε στη «δικαιοσύνη» προς έρευνα, για να επιβληθεί η ανάλογη στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής σε δίκες του ΣτΕ! Όπως σας τα γράφω, φίλοι μου!

ΤΟ... ΕΓΚΛΗΜΑ!
Έγκλημα μέγιστο να συμπεριφέρεται ως αρσενικό κανονικό ο δικαστής, άρα «ρίξτε τον στο πυρ το εξώτερον για να μη συμμετάσχει σε δικαστική απόφαση που θα είναι αντίθετη με τις θελήσεις της σημερινής εξουσίας»! Είναι ή δεν είναι ξεπεσμός και δημιουργία φασιστικού καθεστώτος που οδηγεί στην παλιά Σοβιετία, όπου η εξόντωση των αντιπάλων γινόταν μέσα από τις κρεβατοκάμαρες.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ...
Από πότε όμως καταργήθηκε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του ανθρώπου στην Ελλάδα και δεν το πήραμε χαμπάρι; Από πότε αποφασίστηκε να «εκτελείται» ο ανδρισμός επειδή έτυχε ένας άνδρας να κάνει το αυτονόητο, να επιδίδεται στο «άθλημα» έτσι όπως αυτό το όρισε η φύση; Δηλαδή, το αρσενικό να συναναστρέφεται με το θηλυκό και ό,τι ήθελε προκύψει;

ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ...
Την σήμερον ημέραν που οι ίδιοι οι «αριστεροί» βγαίνουν στα κάγκελα για το δικαίωμα συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοίων φύλων, οι ίδιοι άνθρωποι με πρωτοσέλιδα των κομματικών τους δημοσιογραφικών οργάνων έρχονται και κρεμάνε στα μανταλάκια την προσωπική ζωή ενός Έλληνα που ξεχώρισε και δεν έκανε ομοφυλοφιλικό σύμφωνο συμβίωσης, όπως ίσως θα το... επιθυμούσε η σημερινή εξουσία!

ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;
Ρε σύντροφοι και τι σας πειράζει που κι ένας δικαστής έχει φιλενάδα, η οποία στο κάτω - κάτω τον ισορροπεί για να κάνει καλά τη δουλειά του και να ασκεί τα καθήκοντά του με ισορροπημένες αποφάσεις; Σας πειράζουν τα γκομενιλίκια ή το ότι δεν γίνεται υποζύγιό σας για να μη τσαλακωθεί το καημένο το παιδί, ο Νικολάκης ο Παππάς;

ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ...
Την ίδια μέρα που συσκέπτονταν το ΣτΕ και που δύο δικαστές απουσίαζαν λόγω «ατυχημάτων» ο ένας στην Εντατική κι ο άλλος στο γύψο και ύστερα από τον δημόσιο διασυρμό του τρίτου δικαστή, έρχεται το Συμβούλιο Επικρατείας και τους τρίβει στη μούρη εκείνο που οι ίδιοι πολεμούσαν λυσσαλέα. Έκανε αποδεκτό το αίτημα συζήτησης των ενστάσεων που είχαν υποβάλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τώρα πάνε γι’ άλλα. Αναμένεται συνέχεια με πολύ ενδιαφέρον...

ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ!
Αλλά, ρε φιλαράκια της ψευτοαριστεροδεξιάς, από πότε οι δικαστές δεν έχουν ψυχή και δεν δικαιούνται να έχουν «δεσμούς» συναισθηματικούς; Ποιος απαγορεύει αυτό που όλοι οι ισορροπημένοι άνθρωποι μπορούν ν’ απολαμβάνουν όπου, όπως κι όποτε θέλουν; Ποιοι είναι αυτοί οι ανέραστοι που πόνεσε ο τάχας τους από τον δεσμό, νόμιμο ή παράνομο ενός δικαστή;

ΟΙ...ΣΟΥΦΛΕΚΗΔΕΣ!
Ούτε επί επταετίας δεν διανοήθηκαν οι στρατιωτικοί να πειράξουν το ΣτΕ, το οποίο άφησαν να λειτουργεί. Ετούτοι οι σουφλέκηδες τώρα άρχισαν τον πόλεμο εναντίον του, φτάνοντας στο σημείο άλλους δικαστές να τους στέλνουν στην Εντατική κι άλλους στο γύψο! Σας θυμίζει τίποτα αυτό από τις «εγχειρήσεις» που έκανε ένας άλλος «πρωθυπουργός» βάζοντας τη χώρα γυψομένη στην εντατική μέχρι ο «ασθενής» να συνέλθει και να βάλει μυαλό;

Ο ΛΑΓΟΣ...
Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σε καλύτερο λαγό της Κυβέρνησης έχει εξελιχθεί ο βουλευτής Αχαΐας Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος βγάζει τη λάντζα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έστω κι αν δεν έγινε υπουργός; Αυτός λοιπόν αναλαμβάνει «αποστολή» για να στηρίξει τους ΑλεξοΠάνους στους οποίους έχει μία υποχρέωση αφού του έχουν εξασφαλίσει θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο ΑΦΕΛΗΣ...
Με τη μέθοδο του αφελούς ο κ. Νικολόπουλος έδωσε στεγνά το όνομα του «μερακλή» δικαστή την ημέρα που συνεδρίαζε το ΣτΕ, που θα ασχολούνταν με τα «άλλα κόλπα» του νομοθέτη καναλάρχη Ν. Παππά, ο οποίος καθόρισε το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Αυτός λοιπόν ο Νικολόπουλος είναι το παιδί για τα θελήματα της Κυβέρνησης, που όμως ενοχλήθηκε για τον ντεληκανή δικαστή και που είχε ενοχληθεί αφόδρα και από μία «κουδουνίστρα» πρωθυπουργό Ευρωπαϊκής χώρας που είχε παντρευτεί τον καλό του και που αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί από υπουργικό έδρανο!

ΑΝΤΙ ΑΥΤΗΣ!
Αντί της λευκής νύχτας που οραματίζονταν οι καταστηματάρχες της πόλης μας για την 29η Οκτωβρίου, προχθές το πρωί τα καταστήματα «ξύπνησαν» σε ένα λευκό περιβάλλον, κάτι για το οποίο είχαν φροντίσει νυχτερινοί επιδρομείς χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς. Σχεδόν όλα τα καταστήματα του κέντρου είχαν δεχτεί επίθεση με χρώματα σαν αντίδραση δυνάμεων του σκότους προς τον εμπορικό κόσμο που τόλμησε να δουλέψει δύο - τρεις ώρες παραπάνω για να βγάλει κανένα σπασμένο! Τελικά, αυτή την πρωτοβουλία των εμπόρων κανόνισαν να την τορπιλίσουν οι γνωστοί - άγνωστοι, τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ. δεν πήρε χαμπάρι διότι κατά την ανακοίνωσή της ήταν απασχολημένη σε δρομολόγια κινητών μονάδων, που έφεραν σε επαφή τους αστυνομικούς με τον λαό!

ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΟΦΥΡΙ...
Από τότε που έπεσε το γιοφύρι της Πλάκας τα Τζουμέρκα έγιναν ευρέως γνωστά και απόκτησαν τουριστικό ενδιαφέρον. Βλέποντας αυτή την κινητικότητα οι άνθρωποι του Δήμου Τζουμέρκων αποφάσισαν να δουλέψουν περισσότερο το ενδιαφέρον και γι’ αυτό συμμετέχουν στην Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού NOSTOS EXPO 2016 στη Ναύπακτο. Μήπως να το αφήσουν ως έχει το γιοφύρι για να έρχονται να το βλέπουν οι τουρίστες και να μαθαίνουν και την ιστορία του;

Η ΔΩΔΩΝΗ...
Μεγάλο μερίδιο της αγοράς και σε διεθνές επίπεδο δικεκδικεί η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, η οποία τείνει να γίνει εθνική στο είδος της, αφού οι δραστηριότητές της διευρύνονται συνεχώς. Πάνω από 20% αυξήθηκαν οι εξαγωγές και μάλιστα με μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων. Εκτός από την φέτα, τα γιαούρτια, τα κίτρινα τυριά τώρα και το χαλούμι από το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ στην Κύπρο θα φιγουράρει στην Διεθνή έκθεση Τροφίμων στο Παρίσι.

ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ...
Δεν αντιλαμβάνομαι την δυστροπία και την αγανάκτηση συμπατριωτών που τις ημέρες της σεισμογονίας στο Νομό, ούτε ένας Υπουργός δεν επισκέφθηκε την περιοχή. Αφού τα παιδιά είχαν απλωμένο... τραχανά και τον έτριβαν τρία μερόνυχτα στην πρωτεύουσα, πώς να βρεθούν επί τόπου; Το ότι συμπαραστέκονταν νοερώς φτάνει και περισσεύει, αφού έτσι κι αλλιώς νοερώς κυβερνούν και τη χώρα. Δεν απομένει στο λαό όταν έλθει η ώρα να ανταποδόσει νοερώς την στήριξή του προς τους νοερώς συμμετέχοντες κυβερνώντες στα χτυπήματα του εγκέλαδου.

ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ...
«Μπορεί να μην είμαστε στα Γιάννενα αλλά τα σκεφτόμαστε και τα συμπονάμε και επ’ αυτού δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Προέχει όμως το συμφέρον της χώρας μας (του κόμματός μας, ήθελε να πει) και γι’ αυτό απουσιάζουμε»! Αυτή ήταν περίπου η θέση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δικαιολογούνταν τηλεφωνικά!

ΚΑΙ Ο ΣΑΛΛΑΣ!
Πληροφορούμαι ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ΔΩΔΩΝΗΣ με μεγάλη πασίγνωστη βιομηχανία γάλακτος της Βόρειας Ελλάδας και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγχώνευσή τους, κάτι που θα καταστήσει την ΔΩΔΩΝΗ κυρίαρχη στο χώρο. Επίσης, πληροφορείται η στήλη ότι στα Γιάννενα και στη ΔΩΔΩΝΗ θα βρίσκεται ο πρώην Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, κάτι που, αν αληθεύει, θα σημάνει ότι η ΔΩΔΩΝΗ έχει προκαλέσει πολλαπλώς το ενδιαφέρον από οικονομικά ισχυρούς παράγοντες της χώρας κι όχι μόνο.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.