ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ...
Μέσα στο 2017 προγραμματίζει ταξίδι στην Ελλάδα ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λένε διάφοροι κύκλοι που μάλλον θέλουν να κάνουν πλάκα στην Ελληνική Κυβέρνηση, αν αυτή υπάρχει εκείνη την περίοδο. Να δω τον Αλέξη να υποδέχεται τον Ντόναλντ και να του σταθώ κι εγώ αρωγός στην παραμυθούπολη που προσπαθεί να φτιάξει εδώ και δύο χρόνια.

ΟΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ...
Έρχεται, λέει, να βάλει τάξη στην Ευρώπη ο Τραμπ και επ’ ευκαιρία να γνωρίσει κι εκείνο τον τύπο που πριν τις Αμερικάνικες εκλογές έφτυνε τον κόρφο του από το κακό που θα βρει τον κόσμο, αν πέσει σ’ αυτό το ολέθριο σφάλμα ο Αμερικάνικος λαός. Κάτι τέτοιο φαίνεται να είχε στο νου του και σφίγγονταν - ξεσφίγγονταν στο Μαξίμου όταν του μιλούσε ο Ομπάμα.

ΤΟΝ...ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ!
Θα δούμε τον Πάνο Καμμένο να υποδέχεται τον... κολλητό του στο «Ελ. Βενιζέλος» κι αυτή τη φορά το κόκκινο χαλί θα είναι προσαρμοσμένο στην σκάλα του αεροσκάφους και δεν θα κάνει... τσαλιμάκια όπως στην περίπτωση του Ομπάμα, όπου ο πιλότος του προεδρικού αεροσκάφους δεν πέτυχε το απλωμένο χαλί. Εκεί λοιπόν ξανά ο Πάνος θα αγκαλιάζει τον αγαπημένο του, που τόσο πολύ ενθουσιάστηκε όταν άκουσε τα νέα της εκλογής του. Πανηγύρια ο Πάνος, κηδείες ο Αλέξης. Άντε να περιμένει κανείς τον μέσο όρο λογικής...

Η ΥΠΟΔΟΧΗ...
Όλα τα παραπάνω εφ’ όσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη κι εφ’ όσον εξακολουθεί να υφίσταται το κυβερνητικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που λέγεται ότι κυβερνά σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή έχει αφήσει... χρόνους η αριστερά και έχει αναλάβει η Κυβέρνηση Κυριάκου η αληθινή, τότε την υποδοχή θα την κάνει ο Γ. Κουμουτσάκος ως Υπουργός Εξωτερικών που ελπίζουμε να το έχει χωνέψει ότι δεν εξελέγη η δική του η Χίλαρι αλλά ο «έξω από δω» Τραμπ.

ΕΙΔΑΤΕ Η ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ!
Σκιώδη κυβέρνηση διόρισε ο Κυριάκος την προηγούμενη εβδομάδα κι αυτό έγινε μετά την επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος που πήρε κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος. Μάζεψε τους αυτοδημιούργητους βουλευτές π.χ. Βαρβιτσιώτης και ό,τι είχε σε Κρητική καταγωγή και έκδοση και δημιούργησε την Ελλάδα της μεταριστεράς εποχής. Το πιστεύει δεν το πιστεύει... θα σας γελάσω. Αλλά εκείνη που πρώτη πήρε σοβαρά τον διορισμό της ήταν η Παπακώστα, η οποία ευχαρίστησε δημόσια τον Κυριάκο για την ανάθεση του πολυαγαπημένου της Υπουργείου που είναι το Υπουργείο Υγείας!

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ!..
Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μου εμπιστεύτηκε το Υπουργείο της καρδιάς μου, το Υγείας, λέει η κ. Παπακώστα, η οποία θα είναι βοηθός του «Υπουργού» Υγείας Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος δεν φαίνεται να έμαθε ότι έγινε Υπουργός χωρίς να έχουν γίνει εκλογές και να έχει γίνει η Ν.Δ. αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Κυριάκος πρωθυπουργός!

ΤΑ ΠΟΣΤΑ!..
Τι ζούμε, Θεέ μου! Η Κυβέρνηση να κάνει πως κυβερνά και η αντιπολίτευση να αναλαμβάνει κυβερνητικά πόστα, με τους νέους αντιπολιτευόμενους διορισμένους «Υπουργούς» να είναι έτοιμοι να ορκιστούν. Φταίω εγώ που τα γράφω ή εκείνοι που έχουν ξεσαλώσει και νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον Πάπα από τα... ράσα!

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ!
Στον αντίποδα του Ν. Παππά του καναλάρχη και τώρα και «εφημεριδάρχη» (ντοκουμέντο) μέσω Καλογρίτσα, έβαλε την Άννα - Μισέλ η οποία φέρνει λέει και άρωμα Ηπείρου, σε θέση υπουργική. Προσέξτε, θέση υπουργού όχι βοηθού υπουργού όπως διορίστηκε ο μόνος Ηπειρώτης εκλεγμένος βουλευτής κι αυτός είναι ο Γ. Στύλιος από την Άρτα, που τιμής ένεκεν της Γεροβασίλη, είχε την τύχη αυτή.

ΟΙ ΚΟΜΜΕΝΟΙ...
«Κόπηκαν» Τασούλας, Γιόγιακας και Γιαννάκης, τους οποίους προφανώς θα αξιοποιήσει ο Κυριάκος σε πραγματική κυβέρνηση όταν έλθει εκείνη η ώρα. Έτσι, από τη σκιώδη κυβέρνηση έμειναν στον πάγκο καμιά εικοσαριά βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Καραγκούνης, ο οποίος θα μπορεί να αναλάβει κανονικός Υπουργός Εξωτερικών λόγω των στενών του σχέσεων με τον νέο προσωπάρχη του Λ. Οίκου!

ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!
Στις κακές γλώσσες που μιλούν και για «κόψιμο» Καραμανλικών - Μεϊμαρακικών να βάλει πιπέρι ο νέος εκπρόσωπος τύπου Β. Κικίλιας, ο οποίος θ’ αρχίσει να καρφώνει τρίποντα στην ενημέρωση ως μπασκετμπολίστας και να θεραπεύει πάσαν νόσον και μαλακίαν ως ιατρός. Ας τολμήσει κάποιος αναρχικός ν’ απλώσει χέρι και θα το μετανοιώσει σκληρά. Την εποχή όπου ο «προκαθήμενος» στην καρέκλα του ενημερωτή Κουμουτσάκος εδέρετο ανηλεώς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με τον Κικίλια να την ξεχάσουν.

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ...
Αν αυτόν τον «ανασχηματισμό» που έκανε ο Κυριάκος τον θεωρεί επιτυχημένο, με γειά του και χαρά του. Σε άλλες εποχές θα τον χαρακτηρίζαμε ανακύκλωση με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Θα μου πείτε, αυτό το υλικό του παρέδωσε ο λαός μέσω του Μεϊμαράκη τον Σεπτέμβριο του 2015 που κι εκείνος το είχε παραλάβει από τον Α. Σαμαρά τον Ιανουάριο του ιδίου έτους. Προς το παρόν με την «νέα κυβέρνηση» γίνεται πανηγύρι στα σοσιαλμίντια και όχι μόνο. Καλή συνέχεια... και σιδεροκέφαλοι!

ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ!..
Μετ’ εμποδίων λειτουργεί η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» λόγω της έλλειψης υλικών. Τα περιστατικά που φτάνουν ή εκείνα των οποίων τα ραντεβού έχουν κλειστεί προ πολλού αναβάλλονται με το ιατρικό και νοσηελυτικό προσωπικό να σηκώνει τα χέρια. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, αν δεν κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, είναι τουλάχιστον ανήμπορη ν’ αντιδράσει διότι τόσο αγώνα έκανε για μια θεσούλα, να την χάσει από τον Πολάκη που λέει ότι είναι Υφυπουργός Υγείας;

ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ...
Τι να πρωτοκάνει κι αυτός, ο Πολάκης, και πόσο ν’ αντέξει κι αυτός όταν έχει ολονύχτιες ενασχολήσεις με τα παιδιά της αριστεράς, σε ένα εκ των οποίων από παλαμακιστήν νοσηλευτή του ανέθεσε καθήκοντα προστασίας του συστήματος Υγείας! Τέτοια σοβαρά ζητήματα ήλθε κι «έλυσε» τις προάλλες ο κ. Υπουργός που θέλει να θάψει τους δημοσιογράφους τρία μέτρα κάτω από τη γη...

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ...
Τρίτη και καταϊδρωμένη κατέληξε η κυβερνητική παράταξη (ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές του ΤΕΕ. Πρώτη δύναμη η ΔΚΜ (Ν.Δ.) και δεύτερη η ΔΕΣΜ (ΠΑΣΟΚ). Ένας πολύπαθος κλάδος αυτός των μηχανικών, που είναι και ο μεγαλύτερος συνδικαλιστικός φορέας της χώρας (103.000) έδειξε το δρόμο της αποστροφής προς την παρέα Σπίρτζη που έκανε για πολλά χρόνια την «προίκα» της μέσα από αυτό το συνδικαλιστικό χώρο. Μη ξεχνάτε ότι τα λεφτά για τις συντάξεις των μηχανικών πήγαιναν στην ATTICA κι από κει στους διάφορους Καλογρίτσες, που με τη σειρά τους είναι τα στηρίγματα της εξουσίας.

ΕΠΑΝΗΛΘΕ!..
Από αυτά τα δάνεια των 129 εκατ. ευρώ και με εγγύηση τα πουρναροχώραφα της Ιθάκης ο Καλογρίτσας ήθελε να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια για να εξυπηρετήσει το φιλαράκι του τον καναλάρχη Ν. Παππά. Δεν απέδωσε αυτό το «κόλπο» και τελικά εξέδωσε εβδομαδιαία εφημερίδα, η οποία από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της απέδειξε τι είδους δημοσιογραφία θα κάνει. Πρώτο θέμα τα έβαλε με τον Άδωνι και δεύτερο έδωσε βήμα στον δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα! Διευθυντής ο περιβόητος Βαξεβάνης που ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» όντας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ...
Έχεις και τους Αλβανούς να κάνουν τον καμπόσο εναντίον της Ελλάδας με τις πλάτες των Τούρκων. Πάλι ο Έντι Ράμα έβαλε ζητήματα μεγάλης Αλβανίας που φτάνει μέχρι την Ακρόπολη και γι’ αυτό σκέφτεται να μας «απελευθερώσει»! Αφού βρήκε καλά κάνει και κοκορεύεται...

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!
Όμως, το ζήτημα δεν είναι μόνο υπόθεση των Ελλήνων αλλά και των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα που θα πρέπει κι εκείνοι να αντιδράσουν σ’ αυτή την αλητεία του Αλβανού Πρωθυπουργού. Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν έμαθα να αντέδρασε κανένας Αλβανικός Σύλλογος απ’ αυτούς που λειτουργούν στη χώρα μας, στην οποία γεύονται όλα τα αγαθά της ζωής και της Δημοκρατίας. Αντίθετα, είδαμε αναρτήσεις εξτρεμιστών Αλβανών, αλλά και πράξεις που στρέφονται εναντίον της χώρας όπου ζουν και βοηθούν την οικονομία της Αλβανίας για να κάνει τον κάργα ο Έντι Ράμα!

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!..
Ιστορική εθνικού περιεχομένου η απόφαση δικαστηρίου των Ιωαννίνων που καταδίκασε σε τριάντα μήνες τους Αλβανούς πράκτορες που μετέφεραν προπαγανδιστικό υλικό στην χώρα μας το οποίο θα διένειμαν, λένε, στα Αλβανάκια που σπουδάζουν στην Ελλάδα. Υλικό που μιλούσε για αλύτρωτη Αλβανία και που τα σύνορά της καλύπτουν σχεδόν όλη την Ελληνική επικράτεια. Φυσικά, τσιμουδιά από την Ελβανική Κυβέρνηση για το περιστατικό που αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα των τελωνειακών υπαλλήλων στην Κακαβιά!

Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ...
Με την άγνοια, την αδιαφορία και την μπακαλίστικη πολιτική η Ελληνική Κυβέρνηση κατάφερε να κάνει συνομιλητή τον Αλβανό Πρωθυπουργό που του άνοιξε η όρεξη για επέκταση του Αλβανικού Κράτους. Ο ίδιος ο Έντι Ράμα καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να συζητήσουν ζητήματα εδαφικής κυριαρχίας της Αλβανίας, με το Αλβανοτσάμικο πρώτα και μετά την Ακρόπολη! Αυτά με τον Υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά να αδυνατεί να αντιδράσει και με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα να ζει στην κοσμάρα του!

ΣΤΕΡΕΥΕΙ...
Άρχισε να στερεύει από βουλευτές το «ΠΟΤΑΜΙ» και στο τέλος βλέπω τον Σταύρο να μένει αυτός και το βανάκι του! Μετά τον Χάρη Θεοχάρη και τον Φωτήλα προχθές ήταν η σειρά της Κατερίνας Μάρκου να κουνήσει μαντήλι και μάλιστα πολύ δακρύβρεχτο.
Με πόνο ψυχής αποχωρίστηκε τον Σταύρο, διότι δεν έχει όρεξη να ακολουθεί μοναχικό δρόμο. Η επιστροφή στις πράσινες ρίζες της όπου νάναι θα πραγματοποιηθεί...

ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ...
Τα τόσα μετά θάνατον καλά λόγια που δεν άκουσε εν ζωή, γράφτηκαν αυτές τις μέρες για τον Ευπατρίδη Κωστή Στεφανόπουλο που πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή το βράδυ. Όλα τα κοσμητικά επίθετα του Ελληνικού λεξιλογίου χρησιμοποιήθηκαν για τον εκλιπόντα πολιτικό, τα οποία αποτελούν την υστεροφημία του για το πέρασμά του για 90 ολόκληρα χρόνια από τη ζωή...

Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΔΟΞΑ!
Αυτός ο Κωστής Στεφανόπουλος που ως πολιτικός άκουγε τα εξ αμάξης κατά την πολιτική του σταδιοδρομία, μετά θάνατον δοξάζεται, ιδιαίτερα για την περίοδο που με την πρόταση του τότε αρχηγού της ΠΟΛΑΝ Αντώνη Σαμαρά και με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ανήλθε στο ύπατο αξίωμα της χώρας που είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας. Ήταν ο καλύτερος, λένε τώρα απαξάπαντες και τίμησε τον ρόλο του κατά τον καλύτερο τρόπο, με αποκορύφωμα εκείνο τον δημόσιο προεδρικό λόγο ενώπιον του τότε Πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον (14-11-1999).

Η ΘΗΤΕΙΑ...
Η προεδρική θητεία του Κωστή Στεφανόπουλου έσβησε από τη μνήμη πολλών άλλων Ελλήνων όλη την υπόλοιπη πολιτική του σταδιοδρομία, από το 1958 επί Κων/νου Καραμανλή μέχρι την παραλαβή - παράδοση από τον ίδιο του Προεδρικού Μεγάρου το 1995. Επισκιάστηκε όλη η δράση με την ΕΡΕ και τη Ν.Δ. που υπήρξε μεγαλοστέλεχος διατελέσας υπουργός, βάζοντας την δική του σφραγίδα σε πολλά ζητήματα. Είχε φιλοδοξίες κομματικές και πολιτικές, αλλά αυτές δεν καρποφόρησαν. Δύο φορές που θέλησε να δοκιμάσει στο χώρο της Ν.Δ. απέτυχε, κάτι που τον πίκρανε και έκανε το αποτυχημένο εγχείρημα της ΔΗΑΝΑ. Τελικά, εκρίθη ικανός για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και για μία δεκαετία. Στα στερνά θα τιμούν τα πρώτα για τον Κ. Στεφανόπουλο. Καλό Παράδεισο.

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ...
Ένας άλλος ευπατρίδης και συμπατριώτης μας έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Παρασκευή και ήταν αυτός ο πρώην Βουλευτής Χρήστος Ιωάννου. Κι εκείνος υπηρέτησε με συνέπεια τους Ηπειρώτες μέσα από το Κοινοβούλιο για δύο θητείες μετά την μεταπολίτευση σε κυβερνήσεις Κων/νου Καραμανλή και Γ. Ράλλη. Χαμηλών τόνων ως πολιτικός, αλλά και ως άνθρωπος ο Χρ. Ιωάννου σε δύσκολες εποχές έδωσε το δικό του «παρών» στα πολιτικά πράγματα της περιοχής και δεν προκάλεσε ποτέ την κοινωνία, η οποία δύο φορές τον εξέλεξε βουλευτή Ιωαννίνων. Ευπρεπής πολιτικός και άξιος οικογενειάρχης, αξιώθηκε να δημιουργήσει άριστη οικογένεια για την οποία ο ίδιος πάντοτε δήλωνε ευτυχής. Είχα την τύχη να τιμηθώ με την φιλία του για πολλά χρόνια κι αυτά τα λίγα λόγια ας είναι τα δικά μου λουλούδια στον τάφο του.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.