ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ...
Περιοδεία στην Ήπειρο έκανε ο γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας βορείου Ελλάδος και καλά έκανε ο άνθρωπος. Εκτός από τις φωτογραφίσεις (όχι σέλφις) με πολιτικούς, αστυνομικούς και άλλους φορείς μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει πόσο καλύτερη θα γίνει η αστυνόμευση της Ηπείρου, η οποία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι με τα σύνορα προς την Αλβανία να πρωτοστατούν;

ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ...
Τα ναρκωτικά από την Αλβανία του Έντι Ράμα έρχονται κατά τόνους στη χώρα μας και η ντόπια Αστυνομία, αν και αποδεκατισμένη όπως είναι, κάνει ό,τι μπορεί να μειώσει το εμπόριο. Κάθε τόσο ανακοινώνονται «επιτυχίες» της ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα κάποιοι ντόπιοι «φωστήρες» το πίστωσαν στις εντολές του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που κι εκείνος όταν επισκέφθηκε την Ήπειρο για φωτογραφίσεις ήλθε. Για το τι ποσότητες χάνονται, κανένας δεν κάνει λόγο.

ΧΡΗΣΙΜΟΣ!
Γι’ αυτό σας λέω: Όσο πιο χαμηλούς τόνους κρατούν αυτοί οι υψηλόβαθμοι της ΕΛ.ΑΣ. τόσο λιγότερο προκλητικοί γίνονται στο σώμα και στην κοινωνία. Χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μεθόδευση και πολλή δουλειά αν θέλουν να είναι χρήσιμοι κι όχι αρεστοί στην ηγεσία την πολιτική για να έχουν μία καλύτερη μεταχείριση σε περιόδους κρίσεων...

ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ...
Οι Έλληνες αστυνομικοί όπου κι αν κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δίνουν από το περίσσευμα των δυνατοτήτων τους και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν «πέσει» σε ώρες καθήκοντος. Βάζουν το κεφάλι στο ντορβά για 700-800 ευρώ και φεύγοντας από το σπίτι τους για την υπηρεσία κάνουν το σταυρό τους να ξαναγυρίσουν σώοι στις οικογένειές τους. Θέλουν την πραγματική στήριξη της Πολιτείας κι όχι ευχές και υποσχέσεις. Αυτά ας έχει κατά νου ο κάθε υψηλόβαθμος όταν κάνει δημόσιες σχέσεις με το πρόσχημα της καλής συνεργασίας Αστυνομίας - Δήμων - Πολιτείας - κλπ.

❁ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ...
Με φοβίζουν αυτές οι συχνές επισκέψεις του Πρωθυπουργού κι άλλων Υπουργών του στα νησιά του Αιγαίου. Μπας και πηγαίνει για ν’ ακούσει τα τούρκικα κοκόρια όπως κάνουν οι Τούρκοι που κάθε πρωί ξυπνούν από τα ελληνικά, όπως λέει και ο Ερντογάν;

ΟΙ ΣΚΙΤΖΗΔΕΣ...
Ανησυχώ διότι οι σκιτζήδες της πολιτικής εξακολουθούν να είναι ανιστόρητοι και αγεωγράφητοι. Με τη φόρα που έχουν πάρει, κάνοντας παροχές προς τους ακρίτες νησιώτες δεν ξεχνούν να συμπεριλάβουν μαζί με την Λέσβο και τη... Μυτιλήνη! Αμετανόητοι και εντελώς αγεωγράφητοι! Το είχε πει ο Τσίπρας πριν ένα χρόνο περίπου, το επανέλαβε και το Μαξίμου προχθές στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης των νησιών.

❖ ΟΙ «ΦΩΣΤΗΡΕΣ»ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ!
Έγραψαν μεταξύ άλλων οι Καρανίκες του Μαξίμου: Έκτακτη ενίσχυση 1,68 εκατ. ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για την ζωική παραγωγή των νησιών όπως η Μυτιλήνη, η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος που έχουν πληγές από την προσφυγική κρίση. Δεν φτάνει που τους δουλεύουν με τις δήθεν παροχές, τους προκαλούν και σύγχυση για το πού ζουν οι κάτοικοι αυτών των ακριτικών περιοχών...

❁ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ!
Η άλλη, η Αυλωνίτου, έψαχνε την Ρω και τελικά αποβιβάστηκε στην... Κω, συνοδεύοντας τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, την οποία εξορκίζουν κατά διαστήματα. Ο ίδιος ο Αλέξης πριν από λίγο καιρό πήγε στη Λέσβο κι έψαχνε τη Μυτιλήνη. Την ίδια στιγμή τα μεμέτια απέναντι είναι πιο διαβασμένα, ξέρουν ποια νησιά είναι εκείνα που τους κάνουν για τουρισμό και απειλούν κάθε τόσο για μία αποβασούλα!

■ Η Π...Α ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!
Κι αν μας πάρουν και κανένα νησί και τι έγινε, λέει ο λόγιος Ζουράρις που έχει εκλεγεί με το κόμμα του στρατάρχη Καμμένου, ο οποίος θα χύσει το αίμα τους αν τα μεμέτια τολμήσουν να κάνουν κατά δω μεριά! Τα σώβρακα και τις βουλευτικές έδρες να μη μας πάρουν, θα σκέφτεται ο γνωστός μ...κας κατά την Θουκιδίδειο έννοια Ζουράρις και κάθε τόσο προκαλεί με τις μ...ίες που εξαπολύει κατά των νεοελλήνων οι οποίοι δεν έχουν από πού να πρωτοκρυφτούν.

❖ ΒΟΥΚΙΝΟ!..
Λέει ο καθένας τους την κάθε π...ριά του και όταν γίνεται βούκινο, τότε... φταίνε οι ανόητοι και απαίδευτοι δημοσιογράφοι που δεν εντρύφησαν στα βαθύτερα νοήματα που περιέχονται στις π...ριές που αραδιάζουν οι φωστήρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι αυτό το παιχνιδάκι πάει σχοινί - κορδόνι εδώ και δύο χρόνια.

❁ ΟΙ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΛΛΟΙ!
Δεν έχουμε να κάνουμε με μ...ες αλλά και με μπούληδες! Μαζί κυβερνά κι ένας μπούλης που τα βράδυα ντύνεται ναύτης, αεροπόρος, στρατιώτης. Απομένει να τον δούμε διάκονο και νοσοκόμα για να δέσει το σκηνικό και να κλείσει κάποιος το φρενοκομείο! Τον θυμάμαι μπούλη της δεξιάς και αναρωτιώμουν τι θέλει αυτό το παιδί και γκιζεράει τα νησιά τα καλοκαίρια, δήλωσε ο Αλέξης για τον Πάνο. Κοιτάξτε να δείτε που από τότε έκαναν «καμάκι» ο ένας στον άλλο και... ήλθαν εις γάμου κοινωνίαν ύστερα από χρόνια και σήμερα μαζί πηδάνε έναν ολόκληρο λαό!

■ ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΛΗΣ -ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ!
Ώστε ο ντυμένος στρατάρχης ήταν μπούλης που όταν μεγάλωσε άρχισε να παίζει με τα τρενάκια του και έβαλε στο παιχνίδι τον καταληψία! Πες μου ποιον έχεις φίλο να σου πω πόσο μπούλης είσαι και ο ίδιος. Τώρα έχουν δει την υπόθεση εξουσία παιδική χαρά στην οποία έχει θέση και το «κλουβί με τις τρελές»! Τελικά ο μπούλης έγινε σύντροφος και ο Αλέξης καπιτάλας!
ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...
Δέστε τώρα σκηνικό στη Νίσυρο, φίλοι μου! Ο Αλέξης εξομολογείται την άποψη που είχε για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνεταίρο του Πάνο Καμμένο. Όταν τον πρωτοείδα μου φάνηκε ένας μπούλης της δεξιάς (που ξόδευε τα λεφτά του και τα έτρωγε με τις γκόμενες, λέμε εμείς)! Από κάτω ο πρώην μπούλης νυν στρατάρχης χασκογελούσε απολαμβάνοντας την π...ριά που εκστόμισε ο φίλος! Φίλος να σου πετύχει. Αν έτσι τον χαρακτηρίζουν οι φίλοι, εμείς οι «εχθροί» τι να πούμε! Τον έχουμε και γαμπρό στα Πωγώνια τον μπούλη...

ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΠΕΣ!
Αμφιβάλλει κανείς ότι στήνεται σκηνικό εκλογών μέσω αντάρτικου προς τους εταίρους, που δεν είδαν με καλό μάτι το φιλοδώρημα του Αλέξη προς τους συνταξιούχους; Διαπιστώνει την κατρακύλα στην κοινωνία και τον ευτελισμό που υφίσταται ως κυβέρνηση και ως κόμμα και ψάχνει τρόπους να την κάνει γυριστή. «Μαλώνεις γειτόνισσα, στα νύχια μου στέκω» είναι ένα πράγμα ο Αλέξης, που έβαλε τους Μαξιμιανούς να βρίζουν προς τα μέσα (αντιπολίτευση) και προς τα έξω (ΔΝΤ) σε πρώτη φάση και σε λίγο θα επαναλάβει τα «go home madame Merkel».

Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
Στις 15 μονάδες έχει φτάσει η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ και με τον μπούλη να πηγαίνει στο σπίτι του να παίξει με τα στρατιωτάκια και τα τρενάκια του! Ακατάλληλος για Πρωθυπουργός κρίνεται ο Αλέξης και αυτά μόνο φτάνουν να τον κάνουν να παραλογίζεται και να αυξάνει τον ξεπεσμό του.

❖ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ...
Ακόμη και με τον μποναμά που έδωσε στους συνταξιούχους μένει ακριβώς στα ίδια με ό,τι είχε σε ποσοστά πριν την εξαγγελία. Δεν την ξαναπατάμε όπως την πατήσαμε τρεις φορές το 2015, του λένε και έχουν την αμφιβολία αν θα υλοποιηθεί η υπόσχεση που τους έδωσε. Αφού μας πήρε το... κουλούρι, τώρα μας επιστρέφει το σουσάμι για να χορτάσουμε και να μας ξεγελάσει για να τον ξαναεμπιστευτούμε, λένε οι άνθρωποι και τον περιμένουν στη γωνία για τα καθέκαστα.

❁ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ...
Όλα αυτά τα σημάδια έχουν ζώσει το Μαξίμου και ψάχνουν για ηρωική έξοδο αφήνοντας τα αναμμένα κάρβουνα στα χέρια του επόμενου που θα είναι ο Κυριάκος. Απλά προσπαθούν να βρουν τρόπο να ματώσουν όσο λιγότερο γίνεται, για να επανέλθουν κάποια στιγμή με νέα παραμύθια, με νέους δράκους. Άντε ξανά καταχείμωνα να τρέχουμε στις κάλπες!

■ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ...
Στον Εισαγγελέα προσφεύγει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη λύση (;) του προβλήματος που έχει προκύψει με τ’ αδέσποτα, τα οποία κυκλοφορούν στον πανεπιστημιακό χώρο και ενίοτε επιτίθενται σε φοιτητές ή καθηγητές. Και τι μπορεί να κάνει ο Εισαγγελέας με τα αδέσποτα ζώα όταν κάποια άλλα «αδέσποτα» του Πανεπιστημίου λειτουργούν κατά το δοκούν και για τα οποία ακόμη η εισαγγελική αρχή δεν έχει παρέμβει;

Ο ΜΠΟΓΙΑΣ...
Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αδέποστα στο Πανεπιστήμιο, αλλά δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι θα μετατραπεί ένας Εισαγγελέας σε... μπόγια για να απαλλάξει το χώρο από τα ζώα που κάποιοι πολίτες τα οδήγησαν εκεί για να βρουν άσυλο όπως γίνεται με κάποια «δίποδα» που έτσι κι αλλιώς επί δεκαετίες εκεί έχουν βρει το δικό τους άσυλο. Νομίζω πως αντιλαμβάνεται η κατά τ’ άλλα ευαίσθητη Σύγκλητος για τι πράγμα μιλάμε!

ΤΟ’ ΧΑΣΕ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ!
• Ο Κάστρο δεν ήταν δικτάτορας, απλά εφάρμοζε καθεστώς αμεσοδημοκρατίας! Η απώλεια μερικών νησιών δεν είναι απώλεια, αλλά σχήμα καθ’ υπερβολή! Αυτά προς ανόητους δημοσιογράφους που δεν έχουν διαβάσει Θουκυδίδη όπως διάβασε ο Ζουράρις και έχει πάθει... μαλάκυνση εγκεφάλου και έκανε την μ...ία πλεκτό και το πουλάει ως Υπουργός Παιδείας, διορισμένος από την υπόλοιπη παιδική χαρά. Αν χάσουμε κάποιους Υπουργούς ή κι ολόκληρη την Κυβέρνηση, θα υπάρξει πρόβλημα, σύντροφε Κώστα Ζουράρι;

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.