ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ «ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ»...
Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, καιρός να το αντιληφθείτε και μη κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Η σημερινή συγκυβέρνηση αποτελείται από «αγγελούδια» που κατέβηκαν από τον ουρανό για να μας σώσουν κι όπως είναι παιγνιδιάρικα και αγαθά τ’ «αγγελούδια» (απροσδιόριστου φίλου) κάνουν και καμία πλάκα για να περνάει η ώρα!

ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ!..
Μη τυχόν και γράψει κάτι κακό κανείς γι’ αυτά τ’ «αγγελούδια», τότε σ’ εκείνα βγαίνει ο διάβολος από μέσα κι αρχίζουν τα γνωστά ψαλτήρια επί δικαίων και αδίκων. Τον χορό σέρνει ο «αρχάγγελος» της κάθαρσης Αλέξης κι ακολουθούν οι διαβόλοι - τριβόλοι που κάποτε και κατά τας γραφάς κι εκείνοι αγγελούδια ήταν και γίνεται τελικά της κολάσεως! Άντε τώρα να υπολογίσεις κανονικό άνθρωπο τον Πολάκη που δίκην παλαιού καραγωγέως και περιηγητή της παλιάς Τρούμπας μετατρέπεται σε οχετό κι όποιον πάρει ο χάρος, ο οποίος κάνει καλές δουλειές στο σύστημα υγείας που λέει ότι υπηρετεί ο εν λόγω υπουργός!
ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!
Γράφει ο «Γκάρντιαν» (κοιτάξτε να δείτε που όλοι οι Έλληνες διαβάζουν ξένο Τύπο), ότι στην Ελλάδα πάνε οι Έλληνες σαν τα σκυλιά στ’ αμπέλια και γίνεται... μπουλντόκ ο Πολάκης γιατί θίγεται η τιμή και η υπόληψη των αδέσποτων. Τα γράφουν και τα λένε στα βοθροέντυπα και τα βοθροκάναλα αυτά για να μας ρίξουν, λέει ο εν λόγω και ευχαριστεί τον θεό του Αλέξη που τον έκανε Υπουργό μπινελικίων!

TA ΔΡAMATA...
Αλλά γιατί να διαβάσουμε «Γκάρντιαν» για να μάθουμε τα καθέκαστα για την υγεία; Οι ίδιοι δεν ζούμε την τραγωδία σε καθημερινή βάση όπου παίζονται δράματα στα νοσοκομεία όπου έχουν τελειώσει ακόμα και τα κομμένα στη μέση σεντόνια για την εξυπηρέτηση των ασθενών; Στα νοσοκομεία που εκτός από το δυσεύρετο προσωπικό, όλα υπολειτουργούν και οι ελλείψεις σε φάρμακα και άλλο ιατρικό υλικό είναι πλέον η εφαρμογή του νέου επί πολάκειας εποχής συστήματος υγείας.

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ...
Δεν δέχονται μυίγα στο σπαθί τους οι μέσα Βεληγκέκηδες, αλλά έξω κότες και στοχοποιούν όποιον έχει διαφορετική απ’ αυτούς άποψη. Οι σωστές απόψεις είναι πολλές, αρκεί να είναι οι δικές τους, είναι ο τρόπος που πολιτεύονται οι σκιτζήδες τα δύο τελευταία χρόνια.

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ;
Κι ο λαός; Ποιος λαός! Ο λαός στριμωγμένος στη γωνία περιμένει σαν την χήρα του ανέκδοτου. Ήταν κάποτε μία χήρα η οποία κατέφυγε στα δικαστήρια εναντίον του γείτονα που κάποτε την απείλησε ότι αν δεν μαζέψει τα ζώα από τα κτήματά του θα την... βίαζε. Όταν ήλθε η μέρα της δίκης προσέρχεται η χήρα και καταθέτει εναντίον του γείτονα ότι την απείλησε και μάλιστα ότι επιχείρησε να πραγματοποιήσει την απειλή. Και τι ακριβώς έγινε, ρωτάει ο πρόεδρος. Στην αρχή με απείλησε, μετά άρχισε να μου βγάζει το πανωφόρι, μετά μου έβγαλε τη φούστα... Μετά, ρωτάει ο πρόεδρος; Μετά μου έβγαλε τα εσώρουχα... και συ γιατί τον άφηνες; ρωτάει με αγωνία ο πρόεδρος! Τι να σου πω, κύριε πρόεδρε! Εγώ ήθελα να δω που το πάει!!!

Η ΑΓΩΝΙΑ...
Έτσι λοιπόν ο λαός έχει μία αγωνία για το πού το πάει η Κυβέρνηση, γι’ αυτό τα υπομένει όλα και μάλιστα ο βιασμός που υφίσταται η ελληνική κοινωνία και η λοβοτομή που έχει πάθει είναι άνευ προηγουμένου. Γίνεται το «σώσε» από την αρχή του μηνός και ο λαός παρακολουθεί Τατιάνα, Λαμπίρη, Αννίτα με ΚΟΥΜΤΕΛ! Τα καύσιμα έχουν φτάσει στον ...Όλυμπο και οι άλλοι μας σερβίρουν ΚΟΥΜΤΕΛ για να ζεσταθεί το κοκκαλάκι μας!

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ...
Κλείστε τα τζάκια, τις σόμπες, τα καλοριφέρ και μπείτε μέσα στις βελέτζες να ζεσταθείτε είναι οι τελευταίες οδηγίες του κράτους. Τα τζάκια με τα ξύλα μολύνουν τον αέρα και για το καλό σας μη τ’ ανάβετε, λένε και ξαναλένε και βάζουν φόρο στο φόρο του πετρελαίου για να παρουσιάσουν πλεόνασμα!

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ...
Τέρμα τα χαρτονομίσματα, μας λέει η Κυβέρνηση και μας προτρέπει στο εξής να κάνουμε συναλλαγές με το πλαστικό χρήμα, δηλαδή με κάρτες για να χτίσουμε το φορολογικό μας προφίλ! Νοιάζονται για τη φάτσα μας και μας στέλνουν στις τράπεζες να βάζουμε εκεί τα λεφτά κι αποκεί απ’ ευθείας στην αγορά, μη τυχόν και χαθεί κανένας φόρος.

ΣΤΟ ΘΕΟ!..
Με τέτοιο προφίλ και με τέτοιους και τόσους φόρους σιγά μη δεν βρει ο Έλληνας τρόπους να τους αποφύγει. Όσο περισσότεροι φόροι, έμμεσοι ή άμεσοι μπαίνουν, τόσο η φοροκλοπή θα φτάνει στο Θεό, ο οποίος επειδή θα το θεωρεί βαρύ, θα την ευλογάει και θα τη συγχωρεί ως αμάρτημα. Κάτι ανάλογο γίνεται με τις τιμές στα τέλη κυκλοφορίας, όπου πέραν του ενός εκατομμυρίου κατατεθειμένων πινακίδων, άλλο ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανασφάλιστα και με απλήρωτα τα τέλη!

ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟΝ!
Είμαστε έθνος ανάδελφον, είχε πει κάποτε ο περιβόητος Χρήστος Σαρτζετάκης που ήταν η εφεύρεση του Μένιου Κουτσόγιωργα και που έγινε Πρόεδρος Δημοκρατίας πουλώντας τον Καραμανλή ο Ανδρέας. Είμαστε και κράτος οπερέτα, θα μπορούσε να πει ο σημερινός Πρόεδρος Προκόπης, αν δεν ήταν εφεύρεση κι αυτός του Τσιπρανδρέα για να χρυσώσει το χάπι της «τιμημένης» δεξιάς, την οποία είχε πριν γκρεμοτσακίσει με αιτιολογικό την εκλογή Προέδρου. Μόνο ο Κυριάκος είχε πει όχι σ’ αυτή την επιλογή Προέδρου.

Ο ΠΟΝΗΡΟΣ...
Είμαστε λοιπόν κράτος οπερέτα όταν εδώ και πέντε χρόνια σχεδόν ένας πονηρός άγει και φέρνει μια ολόκληρη κοινωνία η οποία ψάχνει απελπισμένα να βρει ένα αποκούμπι για να δώσει λύση στα προβλήματα. Πέντε χρόνια τώρα εμπαίζει τους δυστυχείς Έλληνες ένας μπαγαμπόντης, ο οποίος από το πουθενά εξασφάλισε 600 δισ. δολάρια, με τα οποία μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας και να θεραπεύσει πάσαν νόσον και μαλακίαν, που ένεκεν μνημονίων μαστίζει τους νεοέλληνες.

Η ΘΥΣΙΑ...
Όπως γίνεται σ’ όλες τις ελληνικές τραγωδίες, όπου για να βρεθούν λύσεις πάντοτε γίνεται μία θυσία, έτσι και στην περίπτωση του εγχειρήματος Σώρρα. Έγινε ανθρωποθυσία για ν’ αποκαλυφθεί πλήρως η απάτη των 600 δισ. δολαρίων για τα οποία μάλιστα υπήρξε και δικαστική απόφαση τέτοια που να δίνει νομιμοφάνεια στο όλο εγχείρημα.

ΟΙ... ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!
Άνθρωποι απελπισμένοι, απογοητευμένοι, τυχοδιώκτες, πονηροί, σαλτιμπάγκοι, κάνουν παιχνίδι επενδύοντας τις ελπίδες τους στα 600 δις, τα οποία ακούνε αλλά δεν τα βλέπουν, διότι δεν έχει γίνει πρωθυπουργός ο αρχηγός τους, ο οποίος τη γκαζώνει καλά την δουλειά. Πάνω από 170 γραφεία έχουν ανοίξει στη χώρα και προωθούν την Ελάνειο ιδέα η οποία παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα και στον Ολύμπιο Δία! Του κ...λου τα εννιάμερα ένα πράγμα...

ΚΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ!..
Η δυστυχία και η αφέλεια είναι κακοί σύμβουλοι σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακριβώς πάνω σ’ αυτά τα δύο στοιχεία επενδύουν κάτι τέτοιοι τύποι και προσπαθούν να κάνουν την τύχη τους. Απελπισμένοι άνθρωποι από τον σαλτιμπαγκισμό των πολιτικών μας, οδηγούνται ως πρόβατα επί σφαγή σ’ αυτές τις υποσχέσεις που στο βάθος όλα είναι αέρας κοπανιστός.

ΤΑ ΙΔΙΑ...
Εδώ που τα λέμε, και οι άλλοι κάτι τέτοιες φρούδες ελπίδες πούλησαν και άρπαξαν την ψήφο των απογοητευμένων και λεηλατημένων Ελλήνων. Δεν είπαν ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, άρα δεν πρέπει να πληρώσουν; Δεν είπαν ότι δεν πρέπει να πληρώσουν διόδια και τώρα έρχονται τα μπουγιουρντιά σωρηδόν; Δεν είπαν να μη  πληρώνουν τα «δάνεια στους Γερμανοτσολιάδες κι όχι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τώρα τους τα παίρνουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό;

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ...
Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι οδηγήθηκαν στο όνειρο Σώρρα και αντί να φροντίσουν να εξοφλήσουν τις δόσεις των δανείων, στέλνουν τις θεωρίες Σώρρα στις τράπεζες και στις εφορίες, ώστε να γίνουν οι εξοφλήσεις μέσω των 600 δισ., αγνοώντας τους κινδύνους που κρύβονται πίσω απ’ όλο αυτό το επικίνδυνο σκηνικό που έχει στηθεί από έναν επιτήδειο, ο οποίος δεν κάνει τίποτα περισσότερο από ότι κάνουν οι πολιτικοί μας. Μάλιστα, όλα αυτά γίνονται υπό την ανοχή, αν όχι υπό την κάλυψη της ελληνικής πολιτείας τα τελευταία πέντε χρόνια!

ΜΥΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!
Υπάρχει και ολόκληρο τελετουργικό στην μύηση των μελών της οργάνωσης Σώρρα μπροστά στο οποίο τύφλα νάχει ο όρκος της Φιλικής Εταιρείας! Πάει η αρλούμπα σύννεφο με τους αφελείς και τους απελπισμένους να γίνονται πιόνια στα χέρια των επιτηδείων! Όσο ακαταλαβίστικα είναι αυτά που λέγονται, τόσο για κάτι σπουδαίο νομίζουν πως πρόκειται. Βλέπετε, ο καϋμός και η αγωνία για λύση των προβλημάτων τους τούς τυφλώνουν και δηλώνουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον «Θεό» που έχει στο πουγκί του 600 δισ. δολάρια και όπου νάναι θα τους λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα.

ΤΑ «ΦΥΝΤΑΝΙΑ»...
Δεν είναι τυχαίο καθόλου ότι σ’ αυτή τη χώρα έχουν φυτρώσει κάτι τέτοια «φυντάνια» που έχουν τις λύσεις για τα πάντα. Ποιος δεν θυμάται τον περιβόητο Καματερό με το θαυματουργό νερό του που θεράπευε τον καρκίνο. Χιλιάδες απογοητευμένοι Έλληνες έτρεχαν στις πλατείες και στους περιβόλους των εκκλησιών για να εξασφαλίσουν ένα μπουκαλάκι θαυματουργό νερό της Ούλεν. Τότε, την ίδια σχεδόν εποχή, μεγαλούργησε και η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω που κι εκείνη με τις προσευχές της έκανε... θαύματα και θεράπευε κόσμο και κοσμάκη από πάσαν νόσον.

ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ!..
Είμαστε ή δεν είμαστε για δέσιμο σαν Έθνος, ύστερα απ’ όλα αυτά που βλέπουμε κι ακούμε; Ποιος θα μας σώσει τελικά απ’ όλους αυτούς τους «σωτήρες» που κάθε τόσο ξεπηδάνε από το πουθενά και πουλώντας ελπίδα γίνονται εκείνοι πιο πλούσιοι κι ο λαός γίνεται το μαύρο πρόβατο, περιμένοντας τον χασάπη!

ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ...
Πονοκέφαλοι σε Δήμους και Περιφέρειες οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν σε επίπεδο αντιδημάρχων και αντιπεριφερειαρχών. Είναι στα μέσα της θητείας τους και επιβάλλονται οι αλλαγές και προφανώς οι «πονοκέφαλοι» των ηγετών είναι όχι μόνο να ανακαλύψουν τους ικανούς αλλά να μη δημιουργήσουν κενά και γκρίνιες από τους «άτυχους»!

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις της άσκησης της Εξουσίας, πρόθυμοι πάντοτε υπάρχουν. Όπως υπάρχουν κι εκείνοι που θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι οι ηγέτες που το μόνο που κάνουν είναι να κρατούν τις ισορροπέις για να μην πονοκεφαλιάζουν. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο της αξιοποίησης των «ντενεκέδων» επειδή είναι οι μόνοι που κάνουν θόρυβο!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ...
Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται εδώ κι αρκετό καιρό αφορά το χώρο της Ν.Δ. και έχει να κάνει με τα ονόματα που ρίχνονται στην πιάτσα για υποψήφιους στις εθνικές εκλογές. Κάθε τόσο ρίχνονται ονόματα και μάλιστα ονόματα που έχουν υπηρετήσει στις τάξεις είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε των ΑΝΕΛ, είτε του ΛΑΟΣ! Μάλιστα, τέτοιου είδους υποψηφιότητες ρίχνονται από ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (!) και που σκοπός τους είναι να τους κάψουν, αφού δεν τους πήρε ο καϋμός για την τύχη της Ν.Δ. Ας παρέμβει η Ν.Δ. είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο να βάλει φρένο στη φημολογία, η οποία δεν προσφέρει και τις καλύτερες υπηρεσίες αυτή την περίοδο...

ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΟΙ...
• Των Φώτων σήμερα, αδέλφια και χρόνια πολλά για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Ο Θεός ας φωτίσει τον καθένα ξεχωριστά κι όλους μαζί να απαλλαχτούμε από κάθε είδους σατανισμούς που έχουν φωλιάσει στο νου και στην ψυχή. Επίσης, να μας οπλίσει με δύναμη να πορευτούμε εν ειρήνη και ομονοία, διότι είναι ο Μόνος που γίνεται αποκούμπι σε κάθε δυσκολία. Ό,τι άλλο ακούγεται, φαίνεται και κυκλοφορεί σε σωτήρας είναι ψευδές και καλόν είναι να το αποφεύγουμε!


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.