ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΠΙΘΕΣΗ...
Όταν έκαναν τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών - φιάσκο ούτε που τους καίγονταν καρφί για τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα έμεναν χωρίς δουλειά. Θυμηθείτε εκείνη την αήθη επίθεση που έκανε ο Πρωθυπουργός στις δημοσιογράφους στη ΔΕΘ οι οποίες τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την τύχη τους και το μέλλον τους. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι με πρώτο τον... Μινχάουζεν Αλέξη να σκούζει, να θρηνεί και να οδύρεται για την τύχη των εργαζομένων στον ΔΟΛ και γι’ αυτό τον παρέδωσε εις χείρας Μουλόπουλου!

Ο ΠΟΝΟΣ...
Τον πήρε ο πόνος έτσι ξαφνικά να διασώσει τον ΔΟΛ του Ψυχάρη, ο οποίος δεν μπόρεσε τελικά να διαχειριστεί τον κολοσσό που του άφησαν οι Λαμπράκηδες. Παλιά ήταν εκείνοι, οι Λαμπράκηδες και οι Ψυχάρηδες που κατεδάφιζαν κυβερνήσεις, πολιτικούς, κόμματα. Τώρα τα πράγματα αντιστράφησαν. Ήλθε μια Κυβέρνηση της αριστεράς μάλιστα να κατεδαφίσει τον ΔΟΛ και γενικά την ενημέρωση στη χώρα.

Ο ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΑΠΕΘΑΝΕ - ΖΗΤΩ Ο ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ!
Η Κυβέρνηση σκέφτηκε ότι υπάρχουν 500 εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δουλειά τους και γι’ αυτό τους έστειλε τον σύγχρονο... Γεωργαλά να τους σώσει. Όπως εκείνος, ο Γεωργαλάς είχε θητεύσει στο παλιό ανατολικό μπλοκ του κομμουνισμού και ανέλαβε να σώσει την Ελλάδα της επταετίας, έτσι και ο Μουλόπουλος ξεσχολισμένος από την ΑΥΓΗ θα «κυβερνήσει» τον ΔΟΛ ως ένας ακόμη σωτήρας! Κοιτάξτε κάποιες ομοιότητες...

ΟΙ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΙ...
Τους είδατε ρε τους γιαλατζί αριστερούς της χώρας μας που πουλάνε γυφτιά στη χώρα μας και γραβατώνονται όταν πάνε για «προσκύνημα» στη Μέκκα του Καπιταλισμού; Τον είδατε τον Υπουργό Νίκο Παππά πώς φόρεσε κόκκινη γραβάτα και μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο καβάλησαν το φτωχικό πρωθυπουργικό αεροπλάνο και πήγαν στις ΗΠΑ για να συναντηθούν με τον... τραγουδιστή Βαλάντη;

Η ΞΕΦΤΙΛΑ...
Κοντά στις 150.000 ευρώ κόστισε η γραβάτα, το ταξίδι και η συνάντηση με τον Βαλάντη, ο οποίος ήταν καλεσμένος Ρεπουμπλικανού βουλευτή ξαδέλφου του τραγουδιστή! Βέβαια, η ξεφτίλα και η ντροπή δεν είναι για τους κυβερνώντες, αλλά για τον αμετανόητο λαό που τρεις φορές το 2015 τους έδωσε την εντολή καβαλήματος της εξουσίας και μ’ αυτή την εντολή περιφέρονται γράφοντας στα αχαμνά τους τον περήφανο λαό.
ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ...
Άντε τώρα να βάλεις αυτούς τους γραβατωμένους του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στα μπλόκα των αγροτών όπως έκαναν παλιά και προτού γίνουν εξουσία που όλα τα έσφαζαν, όλα τα μαχαίρωναν. Τότε που πήγαινε το παραμύθι σύννεφο και που καβαλούσαν τα τρακτέρ για να καβαλήσουν την εξουσία. Το κατάφεραν και τώρα έχουν μπει καβάλα στο σβέρκο και πουλάνε τον πιο βάρβαρο καπιταλισμό και γι’ αυτό και το προσκύνημα στις ΗΠΑ την ημέρα που ορκίζονταν ο περιβόητος Τραμπ!

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΡΓΑ!
Εκτός κι αν πήγαν εκεί για να οργανώσουν τα κινήματα εναντίον του Τραμπ, όπως τα είδατε αυτά να κάνουν την εμφάνισή τους. Είδαμε και στη χώρα μας κάτι ξέκωλα να διαμαρτύρονται για την εκλογή Τραμπ. Μόνο που δεν τους είχαμε δει αυτούς τους αντιρρησίες πριν τις εκλογές που σχεδόν οι μισοί Αμερικάνοι δεν πήγαν να ψηφίσουν! Κοιτάξτε κάτι συμπτώσεις. Κάτι ανάλογο έγινε και στη χώρα μας. Δυστυχώς, μετά την απομάκρυνση από τις κάλπες τα λάθη δεν αναγνωρίζονται. Μας ψηφίσατε και θα μας φάτε στη μάπα, λέει ο Τραμπ. Το ίδιο λέει και ο δικός μας Αλέξης που θέλει να εξαντλήσει την τετραετία αφού έτσι αποφάσισε ο λαός το 2015.

ΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ!
Βέβαια, ο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΞ» της Ν. Υόρκης τους έκραξε και τους δύο γράφοντας ότι αυτή η δυάδα «αυτοπροσκλήθηκε» στις ΗΠΑ για να εισπράξει το θυμό του νευρικού Καμμένου που απείλησε με μηνύσεις, όπως συνηθίζει να κάνει με δημοσιογράφους στην Ελλάδα. Μπορεί να μην είδαν και να μην συνομίλησαν με κανένα νέο ή παλιό αξιωματούχο, είδαν όμως τον Βαλάντη. Λίγο είναι;

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ...
Δημοσιεύτηκε μία φωτογραφία Αλβανών που έχουν ενταχθεί στον Ελληνικό Στρατό και που προκλητικά με τα χέρια τους σχηματίζουν τον αετό της Αλβανικής σημαίας της μεγάλης Αλβανίας! Σκέφτονται, λέει, πως να το αντιμετωπίσει η Ελληνική πολιτική ηγεσία το ζήτημα, το ίδιο και η στρατιωτική ηγεσία πλην Καμμένου. Μια και μοναδική είναι η αντιμετώπιση. Τους αφαιρείς τα διαβατήρια και τους στέλνεις πεσκέσι στον Έντι Ράμα να υπηρετήσουν τον Αλβανικό Στρατό, διότι με την πράξη τους αυτό επιθυμούν. Φυσικά, τους κλείνεις δια παντός την είσοδο στην Ελλάδα φράζοντας έτσι τον δρόμο σε άλλους τέτοιους επίδοξους ψευτοέλληνες στρατιώτες που δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί, που τους μεγάλωσε και τους έκανε αχάριστους. Το φαινόμενο το έχουμε ξαναδεί κι αν δεν το κόψουμε τώρα στη ρίζα του θα το δούμε να μεγαλώνει το επόμενο διάστημα.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!
Εκτός από το περιφερόμενο σαρκίον του τι άλλο έχει να προσθέσει στη Ν.Δ. η επανένταξη του Σκυλακάκη η οποία τόσο πολύ διατυμπανίστηκε εσχάτως από την «Πειραιώς»; Ο κ. Σκυλακάκης είναι ένας ακόμη από εκείνους που γίνονται κυνηγοί ευκαιριών και ενίοτε γαμπρίζουν για να παριστάνουν τους σπουδαίους. Μπήκε - βγήκε πολλές φορές στη Ν.Δ. από την οποία σκανδαλωδώς εξυπηρετήθηκε αφού τον διόρισε μέχρι και Ευρωβουλευτή.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ...
Μια συγγνώμη δεν την είδαν και δεν την άκουσαν οι σταθεροί Νεοδημοκράτες μ’ όλους αυτούς τους περιφερόμενους που παριστάνουν διαρκώς τους απαραίτητους και τους πρόθυμους. Υπάρχει δε και μια πιο ευαίσθητη ομάδα αυτοπροσδιοριζόμενων ως απαραίτητων στελεχών που ξεφυτρώνουν ως μαϊδανοί κι αφού αρλουμπολογήσουν ασυστόλως κι αφού δεχτούν την κριτική ακόμη κι εξ’ απαλών ονύχων σπεύδουν να βρουν προστασία από ισχυρούς του συστήματος. Άντε δώσε σε κάτι τέτοιους υπεύθυνο πόστο να κυβερνήσουν τη χώρα απ’ αυτό! Αλοίμονό μας!

ΔΕΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!
Δεν μπόρεσε να χωνέψει εκείνο το τρίποντο που έκλεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον ΠΑΟΚ και προχθές βράδυ έβγαλε χολή εναντίον του Χριστοβασίλη ο ανεκδιήγητος προπονητής Ίβιτς. Άρχισε να τον βρίζει και στα αποδυτήρια και δημόσια για να κάνει προφανώς εντύπωση σε ποιον άραγε, στους παίκτες ή στον Ιβάν, το αφεντικό του; Κατηγόρησε τον Χριστοβασίλη ότι εκείνος ευθύνεται για το άσχημο τεραίν του γηπέδου από το οποίο κανονικά έπρεπε να φύγει μ’ ένα τρίποντο ακόμη μείον, αλλά ας όψεται το «κοράκι» που τη δεδομένη στιγμή έκανε αυτό που έπρεπε.

Η ΛΑΣΠΗ...
Για να δικαιολογήσει την δική του ανικανότητα ως τεχνικός μιας μεγάλης και ιστορικής ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ, επιστράτευσε την μέθοδο της λάσπης προς το πρόσωπο του Χριστοβασίλη κάνοντας χρήση από κείνη που είχε πάρει από το γήπεδο λίγο πριν. Μόνο για προκλητική συμπεριφορά δεν μπορεί να κάνει λόγο κανείς, όταν είναι γνωστό ότι ο Χριστοβασίλης είναι ηπίων τόνων μέχρι παρεξηγήσεως. Είπαμε ήπιος, όχι όμως μα...κας που ν’ ακούει να τον βρίζουν και να μη ζητήσει τον λόγο. Ας τον χαίρεται ο Ιβάν Σαβίδης και ας χαίρεται κι εκείνος τον ΠΑΟΚ που τον έχει κάνει σαν τα μούτρα του. Αλλά για πόσο θα κρατάνε ακόμη αυτού του είδους οι χαρές...

Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...
Και μια τελευταία παρατήρηση προς την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Ο ΠΑΣ είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να γίνει για τα πανηγυρία! Αυτό το πράγμα που ακούστηκε προχθές στο γήπεδο μετά το «Ωπωπωπωπω...» δεν περιποιεί τιμή στην ομάδα και στους φιλάθλους της οι οποίοι εδώ και πέντε δεκαετίες έχουν συνηθίσει και έχουν κάνει κτήμα τους τον ύμνο του Αλέκου Κιτσάκη. Επειδή στο παρελθόν κυκλοφόρησαν και κάτι άλλα άσματα που πέρασαν και δεν έπιασαν, ας αφήσουν κι αυτό το τραγουδάκι να κάνει καριέρα αλλού. Με το συμπάθειο, αν στεναχωρώ κάποιους, αλλά κάποια πράγματα δεν κρύβονται και ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν να κάνουν με την ιστορία του Άγιαξ της Ηπείρου. Απορώ πώς ο νέος «εκτελεστής» τόλμησε να «εκτελέσει» ένα τέτοιο μύθο!

ΟΙ «ΣΦΑΓΕΣ»...
Υπήρχε περίπτωση να μη γίνουν «σφαγές» αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ. και σ’ αυτές τις κρίσεις; Πάει το «τσιμπητός» σ’ άλλο κόσμο και αυτό έχει να κάνει και μ’ αυτούς που «τσιμπιτά» γίνονται οι εκλεκτοί και μ’ αυτούς που «τσιμπητά» πάνε στα σπίτια τους ευδοκίμως τερματίσαντες τον αστυνομικόν τους βίον. Απορώ όμως με εκείνον τον Σφακιανάκη του οποίου η «σφαγή» και πέρσι κι εφέτος προκάλεσε σάλο! Γιατί τόσος πόνος; Ο ίδιος πήγαινε γυρεύοντας για την αποστρατεία του. Αφού πέρσι τον έβαλαν «ψυγείο» γιατί δεν έκανε ηρωική έξοδο για να πουλήσει και μια μαγκιά; Τώρα ό,τι και να πει μάλλον στο βρόντο πάνε...

ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ...
Υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί οι ικανοί και στην ΕΛ.ΑΣ. και στον Στρατό οι οποίοι όμως αν δεν είναι στις προδιαγραφές της εξουσίας τους στέλνουν αδιάβαστους. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δίνουν διαπιστευτήρια και αυτόματα γίνονται εκλεκτοί και συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες. Αναφέρομαι διαχρονικά στην ΕΛ.ΑΣ. και στο Στρατό όπου λίγες είναι οι περιπτώσεις που σηκώνουν κεφάλι απέναντι στην πολιτική εξουσία.

ΟΙ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ...
Των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. είχε προηγηθεί η καρατόμηση της ηγεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα απόντος ενός αρχηγού σε στρατιωτική αποστολή στο εξωτερικό. Εκεί στο Αμπού Ντάμπι τον βρήκε το βόλι από φίλια πυρά με τον εκλεκτό της εξουσίας να έχει καταλάβει την καρέκλα του!

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Όσον αφορά τις κρίσεις ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο, δεν είδα να γίνονται αλλαγές, εκτός από την προαγωγή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου από το βαθμό του Ταξιάρχου στο βαθμό του Υποστρατήγου. Χαμηλών τόνων αξιωματικός, χωρίς πολλές δημόσιες σχέσεις ο κ. Σκούμας, ο οποίος φαίνεται πως κάνει καλά τη δουλειά του και γι’ αυτό διατηρείται στη θέση του. Οι τεράστιες «σοδειές» χασίς που έχουν κατασχεθεί και τον τελευταίο χρόνο δικαιολογούν την παραμονή του εν λόγω αξιωματικού στη θέση του.

ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ;
Αλήθεια, αυτή η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που εξελέγη την περασμένη Κυριακή (από ποιους και πόσους;) τα πιστεύουν αυτά που δημοσιοποίησαν μετά την... τεράστια επιτυχία τους στην εξουσία; Ευτυχώς που ο μεγάλος Θεός έστειλε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τη χώρα, λένε και διατρανώνουν την πίστη τους προς τον σωτήρα Αλέξη αφήνοντας απ’ έξω τον έτερο σωτήρα Πάνο. Μάλιστα, θυμούνται την μεγάλη επιτυχία του δημοψηφίσματος που ο λαός είπε ΟΧΙ και ο Τσίπρας το βάπτισε ΝΑΙ! Η χαρά τους φτάνει μέχρι... λιποθυμίας και ζητούν από τον Γιαννιώτικο λαό να έχει καρτερία έστω κι αν χρειαστεί να λιποθυμήσει κι εκείνος.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.