ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

❁ ΣΟΥΠΑ...
Μία ακόμη συζήτηση στη Βουλή ήταν μία σούπα ξαναζεσταμένη. Πάλι είδαμε ένα σκυλοκαυγά που όμως τα σκυλιά της Κυβέρνησης ούρλιαζαν για να παίρνουν θάρρος και να κρύψουν το φόβο απ’ όσα έγιναν ή δεν έγιναν σε σχέση με όσα έπρεπε να γίνουν. Ξανακούσαμε εκ χειλέων Αλέξη τα χρέη του ΚΗΡΥΚΑ Χανίων της οικογένειας Μητσοτάκη, το... μιζάρισμα της Siemens, την ΔΟΛοφονία του Ψυχάρη και τους δανεισμούς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Μάθαμε ότι ο Σόιμπλε είναι φίλος του Κυριάκου και ότι ο Αλέξης απλώς τον προσκυνάει κάθε φορά που τον επισκέπτεται.

■ ΚΑΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ
Συζήτηση - καυγάς κακών γειτονισσών η όλη συζήτηση με τον υπουργό Τσακαλώτο να κρατάει γινάτι στο προεδρείο της Βουλής που του έκλεψε τους βώλους και δεν τον άφηνε να παίζει! Έπρεπε να παίζει το πρώτο βιολί της ορχήστρας των χειροκροτητών - παλαμακισμών σε πλάγιους ήχους σε στυλ στρίβειν δια του αρραβώνος. Όλη η διαπλοκή εστιάστηκε στον ΚΗΡΥΚΑ Χανίων και αναδείχτηκε σε... αγγελούδια η παρέα Ν. Παππά - Καλογρίτσα και κάτι άλλα παιδιά. Δεν ήταν συζήτηση στη Βουλή αλλά σύναξη κόντρα παλαμακιστών του Ελληνικού Κυνοβουλίου. Άντε και στης Αλληνής τώρα.

❖ ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΟΙ!
Με αυτά και με άλλα κάπως έτσι γιόρτασε ο ΣΥΡΙΖΑ τα δύο χρόνια εξουσίας στη χώρα. Ακριβώς δύο χρόνια πέρασαν από τότε, δύο χρόνια και από την κατάρρευση του γιοφυριού της Πλάκας. Προτείνω να γίνουν τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο από την κατάρρευση και την άμεση... αναστήλωσή του! Ποιος δεν θυμάται όλους εκείνους τους σωτήρες που έφτασαν «επί τόπου» απειλώντας να μπουν στον Άραχθο να το αναστηλώσουν πάραυτα και μάλιστα κόντρα στις κατεβασιές του ποταμιού.

❁ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ
Πήγε και ήλθε κόσμος και από το πολύ κλάμα που έριξαν όλοι αυτοί οι «επιτόπου» λίγο έλειψε να πνιγούν οι ίδιοι στα δάκρυά τους! Άρχισαν να πηγαινοέρχονται οι μελετητές, οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και ένα σωρό άλλοι περίεργοι οι οποίοι όμως αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Κάποιοι έστειλαν και κανα-δυό μηχανήματα που ανακάτεψαν την κροκάλα κι αυτό ήταν όλο. Μόλις πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ο Λούλης ανταποκρίθηκε στο αίτημα Καχριμάνη, ο οποίος χόρτασε από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Από μας μια ευχή! Και του χρόνου, παιδιά των υπερήφανων Τζουμέρκων! Φανταστείτε να μην ήταν και πατρίδα του Πρωθυπουργού!

■ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ
Βρε γαμώτο! Πόσο αγνώμονες είμαστε που δεν προσκυνούμε την Κυβέρνηση η οποία πασχίζει να μας οδηγήσει σ’ ευοίωνο μέλλον κάνοντας πράξη το όραμα των παιδιών της αριστεροακροδεξιάς! Είμαστε αχάριστοι που δεν βγήκαμε στους δρόμους με κλαδιά τυλιάς να υποδεχτούμε τον αναπληρωτή υπουργό χαρατσιού ονόματι Χαρίτση! Όχι μόνο αυτόν αμφισβήτησε ο τοπικός Τύπος και τον σκληρό αγώνα που κάνει αυτός και οι υπόλοιποι σύντορφοί του, μη εξαιρουμένου του σύντροφου Πάνου!

❖ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ...
Καθόλου δεν άρεσε στον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας η «υποδοχή» που του έγινε από μερίδα του τοπικού Τύπου και το εξέφρασε δημόσια σε συνέντευξη που παραχώρησε σ’ αυτόν τον Τύπο τον οποίο μάλιστα και κατά κάποιο τρόπο τον απείλησε! Αυτό μοιάζει μ’ εκείνο που λέει ο λαός: γάτος γ...ει, γάτος σκούζει! Ζητά και τα ρέστα από τον Τύπο που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να περιγράφει τις μέρες και τα έργα της εκάστοτε εξουσίας. Αυτή τη στιγμή εξουσία είναι ο Χαρίτσης και ο Καρανίκας!

❁ ΟΙ...ΓΥΡΟΒΟΛΙΑΡΗΔΕΣ
Εντάξει ο Τύπος φταίει που δεν χοροπηδάει από χαρά για την αναπτυξιακή τροχιά που έχει πάρει η πατρίδα μας τα τελευταία δύο χρόνια. Ο λαός γιατί δεν στριμώχνεται να βρει μια θέση στις αίθουσες που κάνουν οι πάσης φύσεως Χαρίτσηδες που γυροβολάνε ανά την επικράτεια διαφημίζοντας την πραμάτεια τους που είναι χρυσόδετα δέματα με αέρα κοπανιστό!

■ ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ...ΚΟΥΚΟΥΣ
Τρεις κι ο κούκος στη σύναξη του Χαρίτση, δύο χωρίς κούκο στην Πρέβεζα σε μάζωξη κάποιου Βασιλειάδη που κάποια σχέση πρέπει να έχει με τον αθλητισμό. Συγχωρέστε μου την άγνοια της ιδιότητας του Βασιλειάδη που είναι Λευκαδίτης και κάτι θέλει να προσφέρει και στο χώρο του αθλητισμού στα Γιάννενα.

❖ ΑΜΠΑΡΙΖΑ
Όλοι αυτοί οι μπαγάσηδες της αριστεράς έχουν πάρει αμπάριζα τις πόλεις και τα χωριά και γιορτάζουν τα δύο χρόνια Κυβέρνηση Αλεξο-Πανο-Καρανίκα, κάτι όμως που δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι ιθαγενείς που ζουν εκτός των τειχών του κλεινού άστεως και δεν πατάνε σ’ αυτές τις συνάξεις.

❁ Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ
Αυτή η ένδοια χειροκροτητών είναι εκείνο που εκνευρίζει τους σωτήρες και τα βάζουν με τον Τύπο και της περιφέρειας, ο οποίος αντιστέκεται και δεν παραδίδεται όπως αυτός των Αθηνών. Βλέπε ΔΟΛ - ΠΗΓΑΣΟΣ κλπ. Φαντάζεστε να θέλουν να βάλουν Μουλόπουλους και στα περιφερειακά μέσα τα οποία μάχονται και είναι τα τελευταία που θα πέσουν αν χρειαστεί υπέρ πίστεως και ελευθερίας.

■ ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ
Ας αφήσουν λοιπόν τις ψευτομαγκιές αυτού του είδους τα αγλαΐσματα της αριστεράς. Ας αφήσουν τους κουτσαβακισμούς γιατί αργά ή γρήγορα θα φάνε το κεφάλι τους τίνες εκ των οποίων είναι κενά εγκεφάλων. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτός ο πόλεμος της Κυβέρνησης προς τον Τύπο.

❖ Η ΔΙΑΜΑΧΗ
Όμως κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια με την διαμάχη μεταξύ του Τύπου του Κράτους των Αθηνών και της περιφέρειας. Όλες οι κυβερνήσεις είχαν μια αδυναμία ενίσχυσης μονομερώς των Αθηναϊκών ΜΜΕ αφήνοντας στο περιθώριο τα ΜΜΕ της περιφέρειας. Έφαγαν τον άμπακο όλα τα χρόνια της ευημερίας οι Αθηναίοι και δεν άφησαν ούτε ψίχουλο για τους επαρχιώτες. Η γύμνια τους φαίνεται τώρα την περίοδο της κρίσης που γκαρίζει η γομάρα γι’ άχυρο και το ένα μετά το άλλο βάζουν λουκέτα!

❁ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ
Είχε θεσπιστεί ειδικός νόμος όπου το 30% της κρατικής διαφήμισης αναγκαστικά θα οδηγούνταν στα επαρχιακά ΜΜΕ. Αντ’ αυτού τι έγινε; Ουδέποτε τηρήθηκε ο νόμος και όλα πήγαιναν στους Ψυχάρηδες, τους Μπομπολαίους και στους λοιπούς νταβατζήδες, όπως τους αποκάλεσε ο Κ. Καραμανλής και τον αποκεφάλισαν προτού ολοκληρώσει τη θητεία του. Επομένως ουδεμία υποχρέωση έχουν τα περιφερειακά ΜΜΕ προς την κεντρική εξουσία της Αθήνας και θα εξακολουθούν να αντιστέκονται και να εκφράζονται ελεύθερα. Αν θέλουν ας το καταλάβουν όσοι ενοχλούνται από την καταγραφή της αλήθειας και ας το καταλάβει εν προκειμένω ο κ. Χαρίτσης που είναι το συνώνυμο των χαρατσιών!

■ ...ΑΜΙΛΗΤΑ
Στρατιωτάκια ακούνητα κι αμίλητα οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού όση ώρα καταχέριαζε τον τοπικό Τύπο ο μαχαλόμαγκας υπουργός πράξη που σημαίνει ότι όχι μόνο επικροτούσαν τον σύντροφό τους αλλά και τον ευλογούσαν απολαμβάνοντας τον «ξυλοδαρμό». Προφανώς λησμόνησαν ότι από αυτά τα μέσα έγιναν οι ίδιοι μάγκες και απολαμβάνουν σήμερα όλα τα αγαθά της εξουσίας. Να τους χαίρονται οι Γιαννιώτες και οι υπόλοιποι Έλληνες και όταν έλθει η ώρα της κρίσης μη ξεχάσουν να ανταποδώσουν την «τιμή». Αν κάνουν έναν απολογισμό οι Συριζαίοι από την επίσκεψη Χαρίτση είναι σίγουρο ότι θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει από το χουνέρι που έπαθαν από τον τρόπο που τον υποδέχτηκαν τα τοπικά ΜΜΕ!
ΕΙΧΕ ΚΕΦΙΑ!
Πάλι προχθές είχε κέφια ο Αρτέμης Σώρρας και μας πέρασε ένα χέρι όλους εμάς που κατοικούμε ακόμη σ’ αυτή τη χώρα που ως ηλίθιοι που είμαστε δεν δεχόμαστε τα πρώτα 600 δισ. ευρώ για να σωθούμε. Στη συνέχεια υπάρχουν καβάτζα άλλα 2-3 τρισ. ευρώ με τα οποία θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Έδωσε την διαταγή στον Αλέξη κι ακόμη εκείνος να την εκτελέσει!

❁ Η ΣΤΟΛΗ
Εντάξει κράτος δεν υπάρχει, δικαιοσύνη δεν υπάρχει, ένα ασθενοφόρο με δυο νοσηλευτές με μια λευκή στολή που τα μανίκια της να δένουν στο πίσω μέρος σφιχτά δεν υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα! Τόσο πολύ έχει καταρρεύσει το σύστημα υγείας που ούτε ένας ζουρλομανδύας δεν υπάρχει! Θα μου πείτε άμα υπήρχε ζουρλομανδύας δεν θα είχαν δέσει πρώτο τον αρμόδιο υπουργό που τα βλέπει όλα ρόδινα στο χώρο!

■ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ!
Παρακολούθησα ολόκληρη την συνέντευξη του Αρτέμη και συνέλαβα τον εαυτό μου να γίνομαι κρυπτοΣωρρικός! Ο άνθρωπος έχει βρει ένα δυναμικό τρόπο να πουλάει τρέλα μπας και του κάτσει είσοδος στη Βουλή! Τι έχουν περισσότερο οι άλλοι τριακόσιοι από μένα σκέφτεται και του δίνει να καταλαβαίνει. Με το Σώρρα στη Βουλή θα χορτάσουμε... ψωμί! Αλλιώς είναι η τελευταία λέξη αλλά μη το ξεφτιλίσουμε ακόμη περισσότερο το ζήτημα.

❖ ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ;
Από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός ο Γιωργάκης που κι εκείνος μιλούσε για πολλά λεφτά που υπήρχαν, γιατί να μην έχει ανάλογη τύχη και ο Σώρρας σκέφτεται ο ίδιος και οι οπαδοί που τον ακολουθούν σ’ όλη τη χώρα και που ορκίζονται και πίνουν νερό στο όνομά του. Εδώ στην Ήπειρο τόριξαν στο τσίπουρο στην ορκωμοσία για να είναι ασορτί με όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα Σώρρα.

ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ...ΚΡΑΝΙΟ!
Στο απυρόβλητο μέχρι τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην οποία... διαφεντεύει ο Βασ. Μιχελάκης... Τώρα που ετοιμάζονται αλλαγές ο κ. Μιχελάκης λένε ότι προσπαθεί να γίνει εκλεκτός της κεντρικής εξουσίας. Φαίνεται όμως πως και κάτι στραβό γίνεται στο «βασίλειο» της Αποκεντρωμένης και οι εργαζόμενοι τα έχουν πάρει στο κρανίο και μια φασαρία την κάνουν, ξεκινώντας με στάση εργασίας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούμε με το φαινόμενο «Μιχελάκης» που υπηρετεί στην Αποκεντρωμένη επί εποχής αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ και έκτοτε... Βέβαια ιδιαίτερες αδυναμίες έχει στην ιδιαίτερη πατρίδα την Κοζάνη.

■ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Πέρασαν δύο χρόνια (2/2/2015) από την ημέρα που σίγησε το Αηδόνι της Ηπείρου. Δυο χρόνια χωρίς αυτόν τον γίγαντα της Ηπειρωτικής παράδοσης κάνοντας πιο φτωχό τον τόπο μας. Δυο χρόνια χωρίς τον Αλέκο Κιτσάκη, ο οποίος για επτά δεκαετίες διακόνισε το Ηπειρώτικο δημοτικό τραγούδι μεταφέροντας στα πέρατα του κόσμου όπου υπάρχουν Έλληνες και Ηπειρώτες. Μπορεί να έφυγε εκείνος, όμως η παρακαταθήκη των χιλιάδων ασμάτων παραμένει αναλείωτη και μας θυμίζει το πέρασμά του από τη ζωή, πέρασμα που δεν ήταν καθόλου εύκολο. Μπορεί ο ίδιος να βίωσε την ορφάνια από μάνα και πατέρα από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, αυτό όμως τον χαλύβδωσε και τον έφερε στην κατηγορία των δημιουργών της δημοτικής παράδοσής μας. Ο ίδιος μένει στις μνήμες και τις καρδιές όλων όσων τον γνώρισαν και έγιναν κοινωνοί των τραγουδισμάτων του με προτεραιότητα την Ήπειρο την οποία χιλιοτραγούδησε. Τον ευχαριστούμε εμείς οι φίλοι του και θα τον ευχαριστούν όλες οι γενιές που θα ακολουθήσουν διότι έχουν σοβαρό λόγο να τον θυμούνται.

❖ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!
Τα θερμά συλλυπητήριά μου στον φίλο και από 25 ετών και πλέον άξιο συνεργάτη της εφημερίδας «Π.Λ.» Σπύρο Ζαχάρη που την περασμένη εβδομάδα έχασε τη μητέρα του Χαρίκλεια και την κήδεψε στο χωριό της Βάνιστα της Βορείου Ηπείρου. Από κει ξεκίνησαν το ταξίδι προς την πατρίδα την Ελλάδα όταν άνοιξαν τα σύνορα του κομμουνιστικού παραδείσου του Χότζα και του Αλία. Και τα κατάφεραν ύστερα από ένα σωρό προβλήματα που αντιμετώπισαν στη φυγή τους. Για τρεις δεκαετίες περίπου ανέπνευσαν αυτόν τον αέρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Με τα νάματα της λατρείας προς την μητέρα Ελλάδα μεγάλωσαν η μητέρα Χαρίκλεια και ο πατέρας Παντελής τα παιδιά τους και τίμησαν όλοι τους με το παραπάνω την νέα πατρίδα, στην οποία εγκαταστάθηκαν. Μ’ αυτές τις αρχές μεγάλωσε και εξακολουθεί να διέπεται ο δικός μας Σπύρος Ζαχάρης, του οποίου δύο πράγματα δεν μπορεί ν’ αφαιρέσει κανείς: Τον νου από την πατρίδα που γεννήθηκε και το μόνιμο χαμόγελο από τα χείλη του. Αυτά τον δίδαξαν οι γονείς, αυτά και θα τον συνοδεύουν στη ζωή του, κάτι που είναι η προίκα και η ευχή της μάνας.

Η ΑΠΟΡΙΑ
• Έχω ακόμη μια απορία: Ποιος θέλει δέσιμο, ο Σώρρας που λέει όσα λέει ή ο λαός που κάθεται και τον ακούει; Όποιος δώσει τη σωστή απάντηση κερδίζει 600 δισ. ευρώ νάχει να πορεύεται στα γεράματά του! Πόσο καμμένη φλάτζα πρέπει να’χει κανείς όχι για να πιστεύει αυτά που λέει ένας παλαβός, αλλά για να τον ακούει...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.